Şimdi Ara

MSI GTX 970 fan problemi [VİDEO EKLENDİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar merhaba. gtx 970 msi var kasamda yanlız soyle birşey farkettim soldaki fan yamuk donuyor biraz yavas donuyor arkadaslar saga oranla. ekran kartını ilk aldıgımda arkadas fanları eliyle cevirmişti yamulmus olabilir mi? içime gercekten sinmedi. sonucta pahalı bir parca ve servise vermeme gerek var mı sizce arkadaslar?

videoyu attım dikkat ederseniz duz bir sekilde spin etmiyor soldaki fan. sagdaki fana baktıgımda ise tam yandan purussuz sekilde donuyor ve daha hızlı donuyor sola gore. Lutfen yardım arkadaslar.

https://youtu.be/azdi7GbjZog

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arthur_Morgan -- 15 Mart 2016; 14:19:50 >

• ısınma ve ses sorunu var mı?
  • mcnulty M kullanıcısına yanıt
    ses sorunu yok da hocam cok zorlamayan oyunlarda bile 60 dereceye cıkıyor
  • sorun yok hocam. boşta 40-45 derece normal değerler. yükte 100 dereceye kadar yolu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcnulty -- 15 Mart 2016; 14:48:09 >
  • mcnulty M kullanıcısına yanıt
    hocam daha zorlamadım ama bence 100 e kadar olması biraz fazla. 80-90 derece yeni alınmıs bir ekran kartına gore yuksek degerler. acaba bu fan ın yamuk donmesi ilerde problem yaratır mı ya da daha da kotu olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arthur_Morgan -- 15 Mart 2016; 15:50:22 >
  • Aslında bir sorun yaratmaz ama madem sıfır almışsınız ve içiniz başka türlü rahat etmeyecek, verin servise değiştirsin bekleyecek zamanınız varsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun fan midir bilemiyorum ama yukte 80-90 biraz fazla yeni bi jart icin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum bildiğim kadarıyla msi 970x ekran kartlarında özel bir fan teknolojisi var. Bu teknoloji fan hızlarını kendi ayarlıyor yani çok yük bindiğinde hızlı dönüp daha fazla soğutma sağlıyor. 60 derece gayet normal bir değer daha fazla soğutma gereksinimi duymadığı için hızını düşürmüştür. 74-75 dereceler fazla yük binen oyunlarda normal değerlerdir eğer bu değerleri aşarsa daha bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirler.

Edit: Dostum senin için biraz araştırdım kartın için endişelenmene gerek yok. Hatta yukarıda belirttiğim teknolojide ısı belirli bir seviyeye gelene kadar kart fanlarını çalıştırmıyor çünkü ihtiyaç duymuyor.Bu arada kartta bulunan 2 fan birbirinden bağımsızlar yani biri çalışıp biri çalışmayabilir yada ikisi birden çalışabilir endişelenmene gerek yok böyle durumlarda. Çünkü kart hangi bölgede soğutmaya ihtiyaç duyarsa o bölgedeki fan ısıya oranla devreye giriyor.Bu yüzden soldaki ve sağdaki fanın birbirindne farklı şekilde ve hızda dönmesi gayet normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuthWine55 -- 15 Mart 2016; 16:45:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GuthWine55

Dostum bildiğim kadarıyla msi 970x ekran kartlarında özel bir fan teknolojisi var. Bu teknoloji fan hızlarını kendi ayarlıyor yani çok yük bindiğinde hızlı dönüp daha fazla soğutma sağlıyor. 60 derece gayet normal bir değer daha fazla soğutma gereksinimi duymadığı için hızını düşürmüştür. 74-75 dereceler fazla yük binen oyunlarda normal değerlerdir eğer bu değerleri aşarsa daha bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirler.

Edit: Dostum senin için biraz araştırdım kartın için endişelenmene gerek yok. Hatta yukarıda belirttiğim teknolojide ısı belirli bir seviyeye gelene kadar kart fanlarını çalıştırmıyor çünkü ihtiyaç duymuyor.Bu arada kartta bulunan 2 fan birbirinden bağımsızlar yani biri çalışıp biri çalışmayabilir yada ikisi birden çalışabilir endişelenmene gerek yok böyle durumlarda. Çünkü kart hangi bölgede soğutmaya ihtiyaç duyarsa o bölgedeki fan ısıya oranla devreye giriyor.Bu yüzden soldaki ve sağdaki fanın birbirindne farklı şekilde ve hızda dönmesi gayet normal.

cok tesekkurler hocam cevap için. insallah ileride problem cıkmaz. cunku benim içime sinmedi şimdi arkadas daha ekran kartını kutudan cıkarır cıkarmaz fanlarıyla oynamya basladı eliyle falan cevirdi acaba yamuldu ya da bir problem mi olustu dedim.

• kutudan çıktıgında soldakı fan Kasanın arka tarafına denk gelen fanda yapıştırılmış fanı sabıtleyen bı poşet vardı dımı onu sokerken dıkkatlı davrandınızmı cunkı ben ılk aldıgım msı 970 te o yapıstırıcıyı cıkarırken fana baya yapısmıstı dıkkatlıce cıkartmıstım
  • kardeş kart iyice ısnmadan 2. ci fan tam devirde dönmez
  • Asus Strix alın diye boşuna yırtınmıyoruz...
  • fanın yamuk durmasını biraz açarmısınız yada bir iki resim ekleyebilirmisiniz tam anlayamadımda ama iki fanın aynı anda durması veya bir fanın dönmesi diğerinin durmasında bir sorun yok zerofrozr teknolojisi sayesinde fanlar gereksiz yere dönmüyor ve ses yapmıyorhttps://www.youtube.com/watch?v=y0gTb8sAr24
    NOT:Bu arada videonuzu izledim hiç bir sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black modern -- 16 Mart 2016; 23:30:39 >
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    hocam dedigim gibo yapisticiyi arkadas cikardi ve eliyle fanlari dondurdu. acaba yamuldu mu fan? sagdaki fan dumduz bir sekilde donuyor. soldaki fan hafif asagi yukari oynuyor.

• black modern kullanıcısına yanıt
    hocam soyle tam yandan baktigimda sagdaki fandan hicbir cikinti veya sallanma olmadan kusursuz sekilde donuyor. ama soldaki fan donerken asagi yikari dogru cikintilar olusturuyor. daga yavas donerken belli oluyor. ve hizi yavas donuyor. yukarda arkadas demis fanlar bagimsiz diye ama msi afterburner daki programdan fan hizini %100 e getirdim yine. soldaki fanda hafif sallanma ve yavaslik vardi saga gore. isinme ve ses problemi yok ama yine de icime sinmedi cunku 1 haftalik bir kart.

• Fanlar yavastan hizliya gecerken bi esneme payi olabilir assagi yukari onda sorun yok. Sanirim fazla kafaya takip dikkatli baktigin icin oyle geliyor ;) oteki fanada bak yavaslayip hizlanirken eminim assagi yukari esneyecektir

• coil whine sorunu
    fan sorunu
    bellek sorunu
    ısınma sorunu
    dvi - vga dönüştürücü sorunu
    nvidia eski ekran kartlarını boşa çıkartıyormuş sorunu
    35 cm lik kartın anakart üzerinde hafif eğik durma sorunu
    psu yetecekmi acaba 750 watt aşağı kullanılmaz sorunu
    işlemci - ekran kartı darboğaz sorunu
    daha ne kaldı kardeş ? oynadığınız 2 saat oyun harcadığınız 2000 tl. yediğiniz dropun haddi hesabı yok.
    almayın paranızla rezil oluyorsunuz. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratdemir1

coil whine sorunu
    fan sorunu
    bellek sorunu
    ısınma sorunu
    dvi - vga dönüştürücü sorunu
    nvidia eski ekran kartlarını boşa çıkartıyormuş sorunu
    35 cm lik kartın anakart üzerinde hafif eğik durma sorunu
    psu yetecekmi acaba 750 watt aşağı kullanılmaz sorunu
    işlemci - ekran kartı darboğaz sorunu
    daha ne kaldı kardeş ? oynadığınız 2 saat oyun harcadığınız 2000 tl. yediğiniz dropun haddi hesabı yok.
    almayın paranızla rezil oluyorsunuz. :D

Daha kaç yere aynı mesajı yazacaksın ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xender_Cage kullanıcısına yanıt
    anladim hocam sagolun. herkese tesekkurler yardimlari icin arkadaslar.

• Fan yavaş devirde döndüğü için. Sorun yok yani, bazı sapphire 3 fana sahip kartlarda da var bu durum 2 si devrini almisken birisi keyfine dönüyor gibi. Ses yapmıyorsa sorun yok. Benim kasa fanımda öyle yavaş dönerken yalpalıyor gibi çünkü devirepey az.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.