Şimdi Ara

MSI GP62M 7RD-619TR İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 23 Haziran 2017 tarihinden itibaren MSI GP62M 7RD kullanmaktayım.
    Sizlere ürünün özelliklerini yazmak ve yaklaşık 2 buçuk aylık kullanım tecrübemi aktarmak istiyorum.

Öncelikle ürünü Vatan'ın web sitesinden 3380 TL'ye aldım. Şuanda 4000-4400 TL civarlarında geziyor fakat
    arada yapılan indirimlerle 3500 civarına iniyor. Şimdi özelliklere geçelim.

- İşlemci: i5-7300HQ (6 MB önbellek ve 3.50 GHz)
    - RAM: 1x8 GB DDR4 (Max 32 GB)
    - HDD: 1 TB 7200 RPM
    - SSD: Yok
    - Dahili Ekran Kartı: Intel HD Graphics 630
    - Harici Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 ( 2 GB GDDR5)
    - İşletim Sistemi: Windows 10 Home
    - Ekran Boyutu: 15.6 inç
    - Ekran Çözünürlüğü: 1920x1080 Full HD Yansımasız
    - Panel: Vatan'ın Youtube kanalında bu ürünün inceleme videosu var ve o videoda IPS olduğu söylenmiş.
    Bana TN gibi geldi emin değilim. Ama gerçekten kaliteli bir ekrana sahip.
    - Kamera: HD (30fps@720p)
    - Klavye: Steelseries, beyaz aydınlatmalı
    - Optik Okuyucu: Yok
    - Batarya: 6 Hücreli Li-Ion 41 WHr
    - Güç Adaptörü: 150 W
    - Ağırlık: 2.2 Kg
    - Bağlantı Noktaları: USB 2.0, 2xUSB 3.0, USB Type-C, HDMI, Mini DisplayPort, Ethernet, SD Kart Okuyucu
    Kulaklık girişi, Mikrofon girişi
    Atlamadığım bir şey yoksa özellikler bu şekilde. Kendimce artılarını ve eksilerini belirtmek istiyorum.

Artıları:
    + Ekranı bana göre iyi bir kalitede
    + Steelseries klavye
    + Klavye aydınlatması
    + Çift fanlı soğutma sistemi mevcut ve gayet başarılı soğutma konusunda
    + Fan hızını manuel olarak ayarlayabilme

Eksileri:
    - Tabi ki en büyük eksi, ekran kartı raminin 2 GB olması. Şimdilik pek sorun olmasa da 2 yıl
    sonra falan 2 GB yetmeyecektir. GTA V'de 2.7 GB'lara kadar çıkabiliyor ekran kartı rami.
    - Kasanın el izi bırakması
    - SSD olmaması

Ürünün artıları ve eksileri bbu şekilde fikrimce. Genel olarak görüşlerime geçmem gerekirse, kasanın
    plastik olması gözünüzü korkutmasın çünkü kaliteli bir plastik olduğunu söyleyebilirim. Ancak parmak izi bırakması
    cidden kötü. Bu konuda takıntısı olan bir kişi için zor bir durum olabilir. Harici klavye ve mouse kullandığım
    için touchpad ve klavye kısmını pek kullanmıyorum. Touchpad normal kalitede diyebilirim. Klavye biliğiniz üzere
    steelseries ve dokunma hissayatı çok güzel. Ortalamanın oldukça üzerinde olduğunu söyleyebilirim. Ekran ips mi tn mi
    emin değilim fakat kaliteli bir ekrana sahip. Oyun oynarken olsun film izlerken olsun kalitesi anlaşılabiliyor.

Oyunlara gelecek olursam, GTA V, Hitman, Sleeping Dogs, FIFA 17, Pes 17, LOL gibi oyunları denedim. GTA V dışında
    zorlanmadı ekran kartı fakat GTA V'de ultra ayarlarda ekran kartı ramini aştığı ortada. Bu büyük dezavantaj. Benim
    beklentilerimi karşılayan bir cihaz. Öyle ultrada veya high'da oynamak gibi bir takıntım yok. 4-5 yıl çoğu oyunu
    en azından low'da oynatacaktır. Bu yüzden memnunum ve beklentilerimi karşılayan bir cihaz.

Bu arada makine mühendisliği öğrencisiyim ve bu yüzden i5 olması sorun olur mu diye düşünmedim değil. Bana gelen
    görüşler, i5'in de mühendislik için yeteceği yönünde. "Cihazı önerir misin?" diye genel bir soru sorulacak olursa
    rahatlıkla önereceğimi söyleyebilirim. Özellikle RAM ve SSD yükseltmesi yapıldığında, ekran kartı raminin 2 GB olması
    dışında büyük bir eksisi kalmıyor. Bu cihaza denk cihazlara bakıldığında çoğunun ekran kartı rami 4 GB. Ama MSI
    kalitesi de ortada. Seçim size kalmış.

Konuma gelenlere, incelememi okuyanlara ve bakanlara teşekkür ediyorum. Yorum yapacaklara da şimdiden teşekkür ediyorum.
    Umarım güzel bir inceleme olmuştur. Yazım yanlışı yaptıysam veya bilmeden eksik/yanlış bilgi verdiysem kusuruma bakmayın.
    Farkına varırsam veya siz söylerseniz düzeltirim. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım. Tekrardan teşekkür ederim ve iyi günler dilerim herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BestSupTR -- 4 Eylül 2017; 21:30:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takip. Sizin pc ilehttps://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/dell-gaming-7567-4b30f81c-i5-7300hq-8gb-1tb-gtx1050-15-6-dos-312599480 arasında gidip geliyorum sürekli. Sizin düşünceniz nedir hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi consumeobeydie -- 6 Kasım 2017; 1:15:20 >
  • consumeobeydie kullanıcısına yanıt
    Hocam ben cihazdan memnunum şuanda. İkisi arasında bazı farklar var. Msi'ın ekran kartı rami 2 GB iken Dell'dekinin 4 GB. Bu konuda Dell daha avantajlı. Fakat HDD'lere bakacak olursak Msi 7200 RPM, Dell 5400 RPM. Burada da Msi daha iyi. Msi'da ek olarak Win10 var ama pek önemli değil. Bir de bendeki cihaz Vatan'da şuan 4000 TL civarlarında. Ben 3380 TL'ye almıştım. Alırsanız kesinlikle indirim bekleyin. Ama Dell bi ara Hepsiburada'da 3000 TL idi yanlış hatırlamıyorsam. Ama şimdi o fiyata bulunur mu bilmiyorum kovalamaya bakın.

Dell kullanmadığım için net bir şey söyleyemeyeceğim. Gözle görülür İki fark var dediğim gibi. Ekran kartı rami ve HDD dönüş hızı. HDD değiştirilebilir veya SSD de kullanabilirsiniz fakat ekran kartı rami aynı kalacak hep. Bu yüzden Dell daha avantajlı sanırım.

Bu arada ben konuyu iki kez açmışım yanlışlıkla, ana konunun linkini atayım ordan devam ederseniz diğer almayı düşünen arkadaşlar için de iyi olur.

https://forum.donanimhaber.com/msi-gp62m-7rd-619tr-incelemesi--128758713#129173687

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI GL62 6QD-079XTR Ana Konu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.