Şimdi Ara

Msi gf63 wifi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar normalde internet hızı fena değil ama herhangi bir oyuna girdiğimde internet çok yavaşlıyor cs go da ping sürekli artıp azalıyor yada gta 5 hikaye modunda oynarken torrent den bir şeyler indirdiğimde çok yavaş oluyor ama oyunu alta alıp masaüstüne geldiğimde internet bir anda hızlanıyor her türlü şeyi denedim ama bir türlü çözüm bulamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hatta single oyunlar oyarken bir süre sonra wifi kopuyor ama telefondan interneti paylaştığımda bir sorun olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam büyük ihtimal yazılım kaynaklıdır. Öncelikle Intel Wireless LAN Driver ve Qualcomm Lan Driver'ları yüklümü? Yüklüyse BIOS ve firmware güncellemelerini yaptınmı?



    https://www.msi.com//Laptop/support/GF63-8RD#down-bios
  • Ahmetblr kullanıcısına yanıt
    Hepsini yükledim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun şuan bendede mevcut. Windows update'le inen Killer Ethernet Controller mevcutsa bilgisayarınızda devre dışı bırakın. Sorunun düzeldiğini görüceksiniz. Kolay gelsin :)
  • Hala aynı sorunu yaşayan varsa diye yazıyorum. Sorunun ethernet ile alakası yok. Oyun oynarken hem işlemci hem ekran kartı çok güç tükettiği için windows diğer aygıtları kapatarak güç tasarrufu yapmaya çalışıyor. Wi-fi kartı da bu kapattığı aygıtlardan biri. Bu özelliği kapatmalısınız.

    Ayarlar > Ağ ve İnternet > Bağdaştırıcısı seçenekleri > Wi-fi (Sağ Tıkla) > Özellikler > Yapılandır > Güç Yönetimi
  • Malesef aynı sorunla ben de yüzleşmekteyim. Yukarıda yazılanların hepsini denedim çözülmedi. Çözebilen oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben problemin güç yönetimi ayarlarından kaynaklandığını yazmıştım ama o ayarı değiştirdikten sonra yine aynı şeyi yaşadım.

    Maalesef problem bir tasarım hatasına benziyor. GPU kullanımı yükseldiği zaman wi-fi kartının voltajı düşüyor ve sinyal gücü azalıyor. GPU kullanımı %100'e çıktığında neredeyse sıfıra iniyor wi-fi çekim gücü.

    Ben oyun oynamıyorum, sadece 3d render yaptığım zaman bu problemi yaşıyorum. Sadece CPU kullanarak render yapınca sorun olmuyor, GPU kullanmaya başlayınca oluyor. Soruna çare olarak render yapacağım aman usb Wi-fi dongle kullanmaya başladım.
  • Merhaba wifi sorununu çözebildiniz mi ?
  • aliexpress'den aşağıdaki wifi kartını alıp orjinalinin yerine taktım. Artık hiçbir bağlantı kopması, sinyal zayıflaması problemi olmuyor. Ayrıca daha hızlı bir kart (1.73Gbps) ama öyle bir hızda ne internet bağlantımız var, ne de modem. Olsun, almışken en iyisi olsun

    https://www.aliexpress.com/item/1-73Gbps-Wireless-9260NGW-NGFF-Network-Wifi-Card-For-Intel-ac-9260-2-4G-5Ghz-802/32847887834.html


    Bu da eski kart ile benim aldığım ve başka bir uyumlu kartın karşılaştırması. En önemli fark, eski kart tek kanal tek anten iken yeni aldığım 2 kanal 2 anten. Eskisinin yerine tam oluyor.

    https://www.intel.com/content/www/us/en/products/compare-products.html/wireless?productIds=125192,99446,99445



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihtash -- 22 Mart 2019; 17:26:7 >




  • Çözdünüz mü hocam, ben de alacağım fakat bu kafamı karıştırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın kullandığı intel wireless ac 9462 sanırım 5$ lık kart Bluetooth 5.0 desteği var diye veri aktarım hızının düşük olduğunu biraz gölgeliyorlar hm370 yonga uyumlu intel 9560 anten ve veri aktarımı olarak daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni taktığım wifi kartı başta çok güzel çalıştı ama birkaç hafta sonra orjinali ile aynı sorunu yaşatmaya başladı. Maalesef sorun kartta değilmiş ve kartı değiştirmek sorunu çözmüyormuş. Boşuna laptopu açıp garantisini bozmayın. Ben usb wifi takılı olarak kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.