Şimdi Ara

MSI GE62-6QD Beyaz Piksel Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
93
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimdeki MSI GE62-6QD laptopu 2 yıl 3 aydır kullanıyorum. Ölü pikselin çok rahatsız edici bir şey olduğunu bildiğimden laptopu alırken çok detaylı bir şekilde ölü piksel testi yapmıştım ve herhangi bir ölü piksel yoktu. Bugün ekranı silerken sağ üst köşede beyaz bir nokta fark ettim. Başta toz zerresi sandım ama biraz sildim çıkmadı meğer 1 tane piksel beyazmış. İnternetten araştırdım ölü piksel siyah olur demişler ve hot piksel, stuck piksel gibi farklı piksel sorunları da varmış. Benimkinin hangisi olduğunu anlayamadım. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Bu pikseli düzeltebilir miyim? Bir de enteresan bir şekilde laptop kapalıyken de bu piksel yanmayı sürdürüyor.

    Laptop fiyatları uçtuğundan laptopuma gözüm gibi bakıyorum. Laptop hiçbir darbe almadı, düşmedi. Düzenli olarak ekranını nemli mikrofiber bezle fazla bastırmadan temizlerim. Bu piksele ben mi sebep oldum diye kendimi suçluyorum. Bu piksel neden kaynaklı olmuş olabilir? Üretimden kaynaklı bir sorun sonradan açığa çıkmış olabilir mi? Bir de bu pikselin genişleme ihtimali var mı? Şu an dikkatli bakmayınca görünmüyor aslında ama genişlemesinden korkuyorum, laptop fiyatları malum bu laptopu 2-3 sene daha kullanmayı istiyordum. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

    Bu arada jscreenfix ile bu sorunu çözenler olmuş ama jscreenfix'i 1 saat kullanmama rağmen değişen bir şey olmadı. Ekrana bir şeylerle bastırınca çözülüyor demişler ama ona cesaret edemedim, 1 pikseli düzelteceğim diye daha çok oluşmasına sebep olmak istemem.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.