Şimdi Ara

MSI GE60-MONSTER P170EM-ASUS N56VZ KARŞILAŞTIRMASI (GÜNCEL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi bu üç laptopu karşılaştırlarım.

Karşılaştırma Konuları : Donanım,Ses ve Görüntü,Oyun Performansı,Isınma Durumları,Windows Derecelendirme Puanları

DONANIM

Evet şimdi donanım konusuna baktığımızda genelde hepsinin yakın olduğunu görüyoruz.İşlemci tipi olarak hepsi aynı tip.Fakat ekran kartı olarak P170EM Nvidia GT660M 1GB ekran kartıyla diğer notebookları geçiyor.Fakat GE60 ve N56VZ ekran kartlarının 2 GB oluşuyla o farkı kapatıyor gibi.Ekran boyutu ilede Monster oyunun zevkini daha çok artırıyor.

(KIRMIZI RENKLER FARKLILIĞI GÖSTERİR.)

------------------------------------MONSTER P170EM-----------------------MSI GE 60---------------------------ASUS N56VZ

İşlemci Tipi :-------------------------Intel i7 3610 Qm-----------------------Intel i7 3610 Qm----------------------Intel i7 3610 Qm

İşlemci Hızı :-------------------------2.3GHz - 3.3GHz-----------------------2.3GHz - 3.3GHz----------------------2.3GHz - 3.3GHz

Ekran Boyutu :-----------------------17.3 inç-------------------------------15.6 inç------------------------------15.6 inç

Ekran Çözünürlüğü :------------------1920 x 1080---------------------------1920 x 1080---------------------------1920 x 1080

Ekran Kartı :-------------------------Nvidia GTX 660M 1GB------------------Nvidia GT 650M 2GB--------------------Nvidia GT 650M 2GB

Sistem Belleği :--------------------- 1333 MHz 8GB-------------------------1333 MHz 8GB-------------------------1600 MHz 8GB

Disk Kapasitesi :---------------------500 GB Seagate-----------------------750 GB Seagate------------------------1 TB Seagate

Disk Hızı :--------------------------7200 RPM------------------------------7200 RPM------------------------------5400 RPM

Hediye :--------------------------Notebook Çantası-----------------------Notebook Sırt Çantası+Mouse------------Subwoofer+Çanta+Mouse

NOT:Monster notebooklarının özelliklerini değiştirebilirsiniz.

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=413641&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR

SES VE GÖRÜNTÜ

Evet ses ve görüntü konularına baktığımızda Msi ve Monster THX ile önde.Fakat Asus'da bu konuda geri kalmış değil.Notebookla gelen subwoofer gerçekten kaliteli.Forumdaki üyelerin ses yorumlarındanda anlaşılıyor

OYUN PERFORMANSI

Msi Ge60 'a baktığımızda oyunlarda büyük bir üstünlüğü var.Şimdi Msi'nin oyunlardaki performansına bakalım:

Battlefield 3 (30-45 FPS)

MSI GE60-MONSTER P170EM-ASUS N56VZ KARŞILAŞTIRMASI (GÜNCEL) MSI GE60-MONSTER P170EM-ASUS N56VZ KARŞILAŞTIRMASI (GÜNCEL)

Crysis 2 (26-40 FPS): Oyunun ayarların bazıarını yükseltebiliriz. Fazla FPS düşüşü olmuyor.

MSI GE60-MONSTER P170EM-ASUS N56VZ KARŞILAŞTIRMASI (GÜNCEL) MSI GE60-MONSTER P170EM-ASUS N56VZ KARŞILAŞTIRMASI (GÜNCEL) MSI GE60-MONSTER P170EM-ASUS N56VZ KARŞILAŞTIRMASI (GÜNCEL)

NFS: The RUN (28-30 FPS)

MSI GE60-MONSTER P170EM-ASUS N56VZ KARŞILAŞTIRMASI (GÜNCEL) MSI GE60-MONSTER P170EM-ASUS N56VZ KARŞILAŞTIRMASI (GÜNCEL) MSI GE60-MONSTER P170EM-ASUS N56VZ KARŞILAŞTIRMASI (GÜNCEL)

Assassin's Creed Revelations (30-65 FPS)

MSI GE60-MONSTER P170EM-ASUS N56VZ KARŞILAŞTIRMASI (GÜNCEL) MSI GE60-MONSTER P170EM-ASUS N56VZ KARŞILAŞTIRMASI (GÜNCEL)

The Darkness 2(35-68 FPS)

Max Payne 3 (25-50 FPS): Bazen tavanlara bakarken 60'ın üstüne de çıkabiliyor.

GTA IV (25-40 FPS)

DiRT ShowDown (30-35 FPS)

MSI GE60-MONSTER P170EM-ASUS N56VZ KARŞILAŞTIRMASI (GÜNCEL) MSI GE60-MONSTER P170EM-ASUS N56VZ KARŞILAŞTIRMASI (GÜNCEL) MSI GE60-MONSTER P170EM-ASUS N56VZ KARŞILAŞTIRMASI (GÜNCEL) MSI GE60-MONSTER P170EM-ASUS N56VZ KARŞILAŞTIRMASI (GÜNCEL)

Spec Ops The Line (40-65 FPS)

Prototype 2 (34-45 FPS)

Just Cause 2 (30-40)

Witcher 2

Batman Arkham Asylum

Alan Wake

The Elder Scrolls V Skyrim

Batman Arkham City

Trine 2

F1 2011

Call Of Duty Modern Warfare 3

Şimdi de Asus N56VZ'nin oyun performansına bakalım

Fraps Açıkken FPS Değerleri:

Diablo 3, 1920x1080 Max ayarlar:

Son olarak P170EM'e bakalım

http://www.youtube.com/watch?v=l7WQ1lLuJ_k

http://www.youtube.com/watch?v=zl1rgruwFMU

http://www.youtube.com/watch?v=r5EUC9O2Mgo

http://www.youtube.com/watch?v=1i8y5-fCqrE

ISINMA DURUMLARI

MSI GE60 :

En cok merak edilen konu fan ve isinma. Ekstra fanlar klavyedeki kisayol tusu ile devreye alinip cikabiliyor. Normal kullanimda, yani birkac program yukleyip ayni anda web sitelerinde dolasirkenki sicaklik degerleri asagida. Soldaki resim FANSIZ, sagdaki ise FANLI kullanim:

Once fanlar kapali iken olcum alinip, 5 dk fan devreye alindiktan sonra 2. degerler alindi. 5 dakikalik fan kullanimi bataryada %5'lik bir azalmaya sebep oldu.

The Elder Scrolls V Skyrim oyununda ULTRA grafik seceneklerinde fanli ve fansiz sicaklik degerleri su sekilde:

Maksimum sicaklik degerleri (MAX sutunu), fan kapali iken alinan degerler. Anlik degerler (VALUE sutunu) fan 5 dk devreye alindiktan sonraki degerler. Fan kapali iken oyuna baslayip, maksimum sicaklga ulasildiktan sonra (hava kanallarindan ciddi sekilde isi gelmesi ile) fan calistirildi ve 5 dk beklendikten sonra bu degerler alindi. Yarimsar saatlik oyun oynama suresince, fanli fansiz farketmeden bu grafik ayarlarinda 1-2 defa anlik takilmalar meydana geldi ama oyunun akiciligini bozacak herhangi bir sorun olusmadi. Muhtemelen arkaplanda calisan programlardan kaynaklandi.

P170EM :

quote:

Orijinalden alıntı: kb001
    Lcd kısma yakın yerler biraz ısıcak ama sorun yok gerçi ben de bişey yapmıyorum laptopla ama fanlar hep calısıyhor serin serin :D ama sağdaki fan bana biraz pasif geldi hissedemedim acaba calsımıyor mu :S
    Ama soldaki püfür püfür.

quote:

YAZ GÜNLERİNDE
    canavrımızın ısınma konusuna gelince cok fazla ve cok agır calsıtırma frısatım olmadı ama 3 oyunu aynı anda actım ( crysiss , AC, ridge racer ) bi yarım saat 40 dk crysisi 2 oynadım sonra kapandı windows hatası ve sıcaklık ölçtüm durum şu cihaz serin değil ama ısınmıyorda
    işte ısı:

birde HW ile bakalım :

Normal calsımada :

ASUS N56VZ :

quote:

önemli bir kampanya yoksa her hafta sonu oluyor genelde ve n56vz ile gta4 tam ayarlarda 95-96 görüyorum işte ama oyunlarda biraz sıcak olabiliyor touchpad i zaten oyunda touchpad kullanana rastlamadım onun dışında günlük kullanımda fazla sıcaklık hissettirmez hpler biraz anormal sıcaklar ablamda da var i5li makine internette gezerken bile ısınıp fanın fazla çalışmasınan neden olabiliyor ve gürültüsüde cabası fakat dediğim gibi high ayarlarda oyun bile oynasanız 40 derece felan oluyor touchpad ve touchpad in altında ramler var oyüzden biraz sıcak ama aşırı değil yardımcı olduysam ne mutlu bana ama kötü bir haber vermem lazım bildiğim kadarıyla n56 vatanda kalmadı hatta bende asustan yeni pc gönderilmesini bekliyorum

WİNDOWS DERECELENDİRME PUANLARI :

MSİ GE60:

P170EM :

ASUS N56VZ :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan1477 -- 5 Eylül 2012; 22:02:08 >

• Bende monster P150EM var(P170EM 17"-P150EM 15") Bugün full hd tüm ayarlar sonda online oynadım. Hiç ısınmadı diyebilirim
  • ben de p170em kullanıyorum daha 1 ay bile olmadı. bilgisayartan gerçekten memnunum herseyi ile süpr -ki o nedenle bunu satıp daha üst ekran kartlı 1000tl farklısını almayı düşünüyorum... hele şıklı klavyenin tadı bi ayrı,

Monster herzamn f/p ürünüdür. bak diğer markalara aynı özellikler daha pahalıya satılır + monster hep günceldir ve en iyi parcaları kullanır .
    Ayrıca sistemlere baktım. Diğer markalar gt650m kullanmış gt650m ddr3 ekran kartıdır oysa monsterda gt660 yazmıssın yanlıs olmuş gtX660m olacak ne de olsa xtreme :D ve gtx660m ddr5 tir :D 2gb olusu farkı kapatıyr demişsin, hiç bi zaman kapasiteye bakma , 1 gb haliyle gtx onları ezer geçer !
    işlemciler de 3610 qmmiş aynıı... benim laptop bunları tek eliyle döver:
    i7 3720QM ( 3610 asla kullanmam , gönül isterki 3820 olsun ama o da çok pahalı )
    nvdia gtx670m ekran kartı ( gtx 660 dan %30 daha performanslı, çok stabil ve serin )
    750Gb 7200 rpm seagete disk
    8gb 1600 mhz ram kingston hyper x :D :D

şimdi bu sistemde kuskusuz teorikte monster önde .. üstelik ekstra ısıklı klavye geceleri çok hoş oluyor :D pratikte de bir monster kullanıcısı olarak ben cok begendim cihaz cok iyi yoksa neden tekrar monster almak isteyim ki :D :D :D incelemem vardı forumda bi okursan biraz daha begenirsin belki

NOT: Mevcut laptobumu satıyrm, daha 1 ay bile olmadı, sıfır gibi jelatinleri bile duruyor çok titiz kullandım.... şu an yeni ve güzel bir kampanyadan ötürü yine monster almak için satıyorum... monsterda en az 2 ay beklemk gerek ben nisandan agustosa bekledim şimdi bi de bunu satarsam kasıma kadar beklicem . işte bekle me zahmeti olmadan sıfır gibi ürün imkanı sunuyorum fiyatıda sıfırdan asagı cektim bu fiyataaaaaa çoooook uygun eğer laptoptan anlıyorsanz bnu anlarsınız tek amacım yine 170em monster almak (7970m yada gtx680m li )

Buyur bu satış linki okumanda fayda var:http://forum.donanimhaber.com/m_65354229/mpage_1/f_/key_//tm.htm#65354229

Bu da inceleme linkim:http://forum.donanimhaber.com/getQuotes_ajax.asp?rd=yes&t=64444656

Fazla söze gerek yok herkes için karlı bi iş bian önce şu kampanya bitmeden satıp katılsam

• quote:

ben de p170em kullanıyorum daha 1 ay bile olmadı. bilgisayartan gerçekten memnunum herseyi ile süpr -ki o nedenle bunu satıp daha üst ekran kartlı 1000tl farklısını almayı düşünüyorum... hele şıklı klavyenin tadı bi ayrı,

Monster herzamn f/p ürünüdür. bak diğer markalara aynı özellikler daha pahalıya satılır + monster hep günceldir ve en iyi parcaları kullanır .
    Ayrıca sistemlere baktım. Diğer markalar gt650m kullanmış gt650m ddr3 ekran kartıdır oysa monsterda gt660 yazmıssın yanlıs olmuş gtX660m olacak ne de olsa xtreme :D ve gtx660m ddr5 tir :D 2gb olusu farkı kapatıyr demişsin, hiç bi zaman kapasiteye bakma , 1 gb haliyle gtx onları ezer geçer !
    i7 3720QM ( 3610 asla kullanmam , gönül isterki 3820 olsun ama o da çok pahalı )
    nvdia gtx670m ekran kartı ( gtx 660 dan %30 daha performanslı, çok stabil ve serin )

şimdi bu sistemde kuskusuz teorikte monster önde .. üstelik ekstra ısıklı klavye geceleri çok hoş oluyor :D pratikte de bir monster kullanıcısı olarak ben cok begendim cihaz cok iyi yoksa neden tekrar monster almak isteyim ki :D :D :D incelemem vardı forumda bi okursan biraz daha begenirsin belki

NOT: Mevcut laptobumu satıyrm, daha 1 ay bile olmadı, sıfır gibi jelatinleri bile duruyor çok titiz kullandım.... şu an yeni ve güzel bir kampanyadan ötürü yine monster almak için satıyorum... monsterda en az 2 ay beklemk gerek ben nisandan agustosa bekledim şimdi bi de bunu satarsam kasıma kadar beklicem . işte bekle me zahmeti olmadan sıfır gibi ürün imkanı sunuyorum fiyatıda sıfırdan asagı cektim bu fiyataaaaaa çoooook uygun eğer laptoptan anlıyorsanz bnu anlarsınız tek amacım yine 170em monster almak (7970m yada gtx680m li )

Buyur bu satış linki okumanda fayda var:http://forum.donanimhaber.com/m_65354229/mpage_1/f_/key_//tm.htm#65354229

Bu da inceleme linkim:http://forum.donanimhaber.com/getQuotes_ajax.asp?rd=yes&t=64444656

Fazla söze gerek yok herkes için karlı bi iş bian önce şu kampanya bitmeden satıp katılsam

Hayir msi'daki 650m gddr5 iken asus'taki ddr3 650m'dir

660 ve ddr5 650m arasinda buyuk fark yoktur neticede ayni kartlar 660 sadece biraz daha hizlandirilmis versoyonu. Gtx olmasi ona ayricalik kazandirmiyor.

Oyunlarda ekran karti onemlidir 3610qm zaten yeterince guclu bir islemci 3720qm'e gerek yok ki cok fark da yaratmaz 1 fps civari sadece. Tek eliyle falan da dovemez ikisi de cok guclu islemciler sanki pentium 4'le falan karsilastiriyoz. Bir de asla 3610qm kullanmazmis

Monster en iyi donanimlari kullanir dogrudur en iyi parcalari kullanir yanlistir. En iyilerini kullansa bu kadar f/p olabilir miydi?

670 tabi ki 660'dan daha iyidir ama %30 performans ne demek %10-15 arasi ve 660'a gore cok daha sicak calisir fermiden dolayi ama monster fanlariyla sorun olcagini sanmiyorum. Almisken islemciyi 3610'a dusurup ekran kartini 675'e cikarsaydin cok daha iyi olurdu.

7970 veya 680 alirsan ucarsin bence sacma enduro'dan dolayi 680 al

+ olarak bu karsilastirmaya y580 de cok yakisirdi. Onun da digerlerine gore avantaji var (660m, isikli klavye vs)

Bir de asus'ta cizirti sorunu var ki bu beni cihazdan tamamen sogutuyor.

Ama yine de ne alirsaniz alin pisman olmazsiniz ama ben oyumu lenovo y580'den ve monster'dan yana kullaniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hayır farkeder. normalde hız olarak pek bişeyi yok fark olarak ayrıca fps dede etkisi %1 zaten katılıyorum ama hersy oyun değil ki veri işlemede ram ve işlemcilerin iyi olması lazım.
    Ayrıca işlemcide göz kacırdıgınız bir nokta, işlemciniz ne kadar güçlüolursa hd4000( ekran kartı) da okadar güçlenecektir 3610 ile 3720 arasındaki farktan dolayı ortaya cıkan hd4000 performans farkı %14 tür.ayrıca benim için işlemci çok önemlidir 3820 istiyordum ama para yetmedi, yoksa mantıklı olarak 3610 yapıp diğerlerini düşürürdüm millet gibi ramide 1333 yapabilirdim ama ram ve işlemciyi önemsiyorum. hatta ilk olarak 1866 mhz sipariş vermiştim, uyum sorunundan 1600 yaptık :D gtx670m gtx660mden %30 daha performanslıdır bu nvdia ve testlerle gösterilmiştir. haklısın normal olarak keplerin daha serin olması lazım ama çok da fark eden bişey olmuyor zaten çift fan var :D
    + parca /donadım ne farkeder bilmem ama siz de haklısınzı kasa tipi felan .. ucuz oluyor ama DONANM olarak en iyileri ve benim için önmli olan iç güzellik donanım iyi olsun yeter, siz hiç monsterda 5400 rpm disk gördünüz mü ya da ünlü olmayan RAM markası.. Çanta bile Targus yolluyorlar
    ewet bu satılırsa onlara geçicem de heral gtx680m pahalı gelecek :( 7970m performans ve CAd- cam ... yani benim için olan daha çok programcılıklarda 1 numara. + enduron iğrenç biliyorum ama yinede gtx680 de ki saçma fiyat farkından dolayı 7970 m maalesef .

Dip not: GTX ismi daha havalı oluyor ve onları ddr3 ten ayırıyor suan nvidia ilk 4 te kim var :D GTX60M,GTX675M,GTX670M,GTX660M :D ara daki 58o leri felan saymıyorum :D yeni seri olarak :D :D

• quote:

Orijinalden alıntı: nfsh1ft

Bende monster P150EM var(P170EM 17"-P150EM 15") Bugün full hd tüm ayarlar sonda online oynadım. Hiç ısınmadı diyebilirim

analadım :)

• evet hadi karşılaştıralım şu laptopları biraz kavaga edelim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus,Msi,Lenovo Hangisi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hayır farkeder. normalde hız olarak pek bişeyi yok fark olarak ayrıca fps dede etkisi %1 zaten katılıyorum ama hersy oyun değil ki veri işlemede ram ve işlemcilerin iyi olması lazım.
    Ayrıca işlemcide göz kacırdıgınız bir nokta, işlemciniz ne kadar güçlüolursa hd4000( ekran kartı) da okadar güçlenecektir 3610 ile 3720 arasındaki farktan dolayı ortaya cıkan hd4000 performans farkı %14 tür.ayrıca benim için işlemci çok önemlidir 3820 istiyordum ama para yetmedi, yoksa mantıklı olarak 3610 yapıp diğerlerini düşürürdüm millet gibi ramide 1333 yapabilirdim ama ram ve işlemciyi önemsiyorum. hatta ilk olarak 1866 mhz sipariş vermiştim, uyum sorunundan 1600 yaptık :D gtx670m gtx660mden %30 daha performanslıdır bu nvdia ve testlerle gösterilmiştir. haklısın normal olarak keplerin daha serin olması lazım ama çok da fark eden bişey olmuyor zaten çift fan var :D
    + parca /donadım ne farkeder bilmem ama siz de haklısınzı kasa tipi felan .. ucuz oluyor ama DONANM olarak en iyileri ve benim için önmli olan iç güzellik donanım iyi olsun yeter, siz hiç monsterda 5400 rpm disk gördünüz mü ya da ünlü olmayan RAM markası.. Çanta bile Targus yolluyorlar
    ewet bu satılırsa onlara geçicem de heral gtx680m pahalı gelecek :( 7970m performans ve CAd- cam ... yani benim için olan daha çok programcılıklarda 1 numara. + enduron iğrenç biliyorum ama yinede gtx680 de ki saçma fiyat farkından dolayı 7970 m maalesef .

Dip not: GTX ismi daha havalı oluyor ve onları ddr3 ten ayırıyor suan nvidia ilk 4 te kim var :D GTX60M,GTX675M,GTX670M,GTX660M :D ara daki 58o leri felan saymıyorum :D yeni seri olarak :D :D

• quote:

hayır farkeder. normalde hız olarak pek bişeyi yok fark olarak ayrıca fps dede etkisi %1 zaten katılıyorum ama hersy oyun değil ki veri işlemede ram ve işlemcilerin iyi olması lazım.

3610 da 3720 de hd4000'u kullanir(hd 4000'un hizlari farkli olabilir bilmiyorum) ama ne fark eder ki hd4000'un oyuna katkisi 0'dir cunku oyunlarda harici ekran karti kullanilir dahili degil.

3720 gereksiz fazladan islem performansini zaten kullanmayacaksin(profesyonel programlar kullanmiyosan) ki onda bile 3610 yeterince guclu.

670 660'dan %30 performansli degildir. Bana kanitlamak istiyorsan fps degerleri benchmark vs. at da kanitla

Evet monster performansli ve f/p urunu.

o da dogru tabi gtx diyip gt'den ayrilinca daha bir havasi geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Vagabond Warrior

quote:

hayır farkeder. normalde hız olarak pek bişeyi yok fark olarak ayrıca fps dede etkisi %1 zaten katılıyorum ama hersy oyun değil ki veri işlemede ram ve işlemcilerin iyi olması lazım.

3610 da 3720 de hd4000'u kullanir(hd 4000'un hizlari farkli olabilir bilmiyorum) ama ne fark eder ki hd4000'un oyuna katkisi 0'dir cunku oyunlarda harici ekran karti kullanilir dahili degil.

3720 gereksiz fazladan islem performansini zaten kullanmayacaksin(profesyonel programlar kullanmiyosan) ki onda bile 3610 yeterince guclu.

670 660'dan %30 performansli degildir. Bana kanitlamak istiyorsan fps degerleri benchmark vs. at da kanitla

Evet monster performansli ve f/p urunu.

o da dogru tabi gtx diyip gt'den ayrilinca daha bir havasi geliyor

sanırım yawas yawas aynı noktaya geldik dediğim gibi hd400 etkisi var ama sen de haklısın bir çok oyun harici kullanırken orta derece oyunlar hatta bazı yüksek oyunlar ve bircok programlar hd4000 ile acılır ( standart optimus ile ) . ha mantıklı olarak öyle de ne bileyim işlemciyi üst düzey tutmak isterim hep. ama adamlar da onu bosuna üretmiyor. 3610 ile 3720 arasında fark yok deme, gereksiz de daha dogru :D :D

• edit: unutmuşum nvdia kendi sitesinde gtx670m tanıtımında %30 performanslı diyor
  • KONU GÜNCELDİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan1477 -- 4 Eylül 2012; 2:44:50 >
  • quote:

edit: unutmuşum nvdia kendi sitesinde gtx670m tanıtımında %30 performanslı diyor

680m tanıtımındada 7970m den %30 fazla performans diyor, ama 7970m bircok oyunda ve profesyonel programlarda 680m i eziyor, tek sorunu enduro. Pazarlama taktiği bunlar tabiki adam abartcakki millet alsın bunlara bu kadar inanmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 4 Eylül 2012; 3:24:58 >
  • Son model iyi donanımlı notebooklara baktığımızda ekran kartlarının çoğu Nvidia bu iyi bir ekran kartı üreticisi olduğunu mu gösterir ? Yoksa Amd daha pahalı olduğu için mi Nvidia daha çok kullanılıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: busterr

quote:

edit: unutmuşum nvdia kendi sitesinde gtx670m tanıtımında %30 performanslı diyor

680m tanıtımındada 7970m den %30 fazla performans diyor, ama 7970m bircok oyunda ve profesyonel programlarda 680m i eziyor, tek sorunu enduro. Pazarlama taktiği bunlar tabiki adam abartcakki millet alsın bunlara bu kadar inanmayın

7970 hangi profesyonel programda veya oyunda 680'i "eziyormus"???

Ikisi de denk kartlar. Kendi alanlarinda daha basarililar tabi. Bu durum enduro kapaliyken tabi ki. Acikken 680m geciyor. Kapali yani normal durumlarinda denkler.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1477

Son model iyi donanımlı notebooklara baktığımızda ekran kartlarının çoğu Nvidia bu iyi bir ekran kartı üreticisi olduğunu mu gösterir ? Yoksa Amd daha pahalı olduğu için mi Nvidia daha çok kullanılıyor ?

Nvidia laptop pazarinda daha buyuk bir pazar payina sahip. Neden? Cunku sorunsuz, driver destegi daha iyi dolayisiyla ekran karti driverindan sorun cikip aptoptan sikayet gelme olasiligi daha dusuk yani daha kolaylarina geliyor nvidia secmek ureticiler icin. Ayrica aksine nvidia amd'den daha pahali. Denk performanstaki 7970m ve 680m icin nvidia kendi 680'ine cok daha fazla para talep ediyor. Amd daha f/p odakli

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: busterr

quote:

7970 hangi profesyonel programda veya oyunda 680'i "eziyormus"???

Ikisi de denk kartlar. Kendi alanlarinda daha basarililar tabi. Bu durum enduro kapaliyken tabi ki. Acikken 680m geciyor. Kapali yani normal durumlarinda denkler.

Çok haklısın bu testlerdende belli oluyor 680M 7970m 'i solluyor.Buyrun kendi gözlerinizle görün

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1477

Son model iyi donanımlı notebooklara baktığımızda ekran kartlarının çoğu Nvidia bu iyi bir ekran kartı üreticisi olduğunu mu gösterir ? Yoksa Amd daha pahalı olduğu için mi Nvidia daha çok kullanılıyor ?

Nvidia laptop pazarinda daha buyuk bir pazar payina sahip. Neden? Cunku sorunsuz, driver destegi daha iyi dolayisiyla ekran karti driverindan sorun cikip aptoptan sikayet gelme olasiligi daha dusuk yani daha kolaylarina geliyor nvidia secmek ureticiler icin. Ayrica aksine nvidia amd'den daha pahali. Denk performanstaki 7970m ve 680m icin nvidia kendi 680'ine cok daha fazla para talep ediyor. Amd daha f/p odakli

doğrudur başka fikri olan

• quote:

quote:

ben de p170em kullanıyorum daha 1 ay bile olmadı. bilgisayartan gerçekten memnunum herseyi ile süpr -ki o nedenle bunu satıp daha üst ekran kartlı 1000tl farklısını almayı düşünüyorum... hele şıklı klavyenin tadı bi ayrı,

Oyunlarda ekran karti onemlidir 3610qm zaten yeterince guclu bir islemci 3720qm'e gerek yok ki cok fark da yaratmaz 1 fps civari sadece. Tek eliyle falan da dovemez ikisi de cok guclu islemciler sanki pentium 4'le falan karsilastiriyoz. Bir de asla 3610qm kullanmazmis

670 tabi ki 660'dan daha iyidir ama %30 performans ne demek %10-15 arasi ve 660'a gore cok daha sicak calisir fermiden dolayi ama monster fanlariyla sorun olcagini sanmiyorum. Almisken islemciyi 3610'a dusurup ekran kartini 675'e cikarsaydin cok daha iyi olurdu.

Hocam şu cümlelerinizle resmen, bana tercüman olmuşsunuz.

Intel® Core™ i7-3610QM 4-Cores; 6MB L3; 2.30GHz > 3.30GHz; 1600 MHz; 45W; 22nm

Intel® Core™ i7-3720QM 4-Cores; 6MB L3; 2.60GHz > 3.60GHz; 1600 MHz; 45W; 22nm

Aradaki fiyat farkı 220 TL. Çok açık söylüyorum bu para resmen çöpe atılmış paradır. Çekirdek,ön bellek, nesil tamamen aynı işlemcilerden bahsediyoruz. Oyunlardaki performans farkı %1 ya olur ya olmaz. Hatta oyunların %95'inin de üstünde hiçbir fark olmaz. Tek eliyle dövme ve 3610qm kullanmam lafları beni çok güldürdü . Hele asla lafı nedir ya Eğer 3610qm'den daha performanslı bir şey isteniyorsa 8 mb ön bellekli 38xx'e geçilmelidir ki aradaki o fiyat farkına bakacak olursak hiç gerek yok. (660 TL)

Ekran kartları konusunda da haklısınız. Serinlik isteniyorsa fermi tercih edilmelidir. Performans farkı hissediliyorsa min 675'e geçilmelidir. 650-660-670 arasında ahım şahım seni 2 gömlek öteye götürecek bir performans yok.

• 7970m in CAd de üstünlüğü o meshur inceleme konusunda vardı %200 :D :D
    tmm gt680m zaten iyi 7970den ama aradaki SAÇMA FİYAT FARKI ndan dolayı 7970m
    ayrıca hep ati nvdiadan daha performanslı olmus aynı zamanda nvidia atiden daha uyumlu olmustur hep .
    gt680m sonradan cıkması ve fazla özenilmesinden böyle oldu :D

Herneyse konu liderler değil bu 3 laptop .
    Bn monster kullanıcısı olarak gyet memnum, hızlı ,serin.. güzel yani :D

GTX 675 mde haklısınız ama parası cok biraz daha veririm 7970m yaparım
    + Benim pc her halikarda bu 3ünü geçer itirazı olan varsa şimdi konuşsun yada sonsuza kadar sussun :D
    + 3720 QMi çöpe attınız resmen adamlar boşuna mı üretiyor yaw. tamam oyuna etkisi yok ama hersey oyun değil ki işlem hızı vs
    Ayrıca deidğim gibi hd4000 performanslarında yaklasık %14 fark var bu 3820 de daha artıyor
    @metalgrully kardeşim beni biliyorsun işlemci- ram önemli, ve yine biliyorsunki 8 serisi hastasıyım gecen sene 2820 qm gözüüme kestirmiştim ve uygundu geri ıvy leri bekledim ama bu kez bir sürpriz vardı ki 3820Qm de fark 220 değil 440 tı :(

Neyse böyle işte

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.