Şimdi Ara

MSI GE60-70 DONANIMSAL VE YAZILIMSAL SORUNLAR (ANA KONU) (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.280
Cevap
47
Favori
165.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kasa kalitesi ve win7 için yaşadığım bios sorunundan..
  • ben i5 modelini düşünüyom sence napim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dragonxxxx

ben i5 modelini düşünüyom sence napim ?

Benim kullandığım i7'li modeldi.Performans açısından gerçekten iyiydi.Far cry 3,Tomb Raider ve NFS The run denedim.Gayet tatmin ediciydi.

Ama eksileri de çok.Örneğin kasa kalitesi gerçekten kötü.
    Optik sürücünün oynaması,ekranı kapatıp açarken pc'nin anlam veremediğim yerlerinden çat çut sesi gelmesi elinde kalacakmış hissi veriyor :)
    Hdd sesi ki bu msi'a özgü değil sanırım.7200rpm ses yapması normal ama yine de aşırı sesli geldi bana.
    Pc'yi düz bir zemine koyunca çıkan boğuk titreşim sesi,düz zemine koysan bile ayakların zemine tam oturmaması vb...
    Bütün bunların üzerine win7 kurup da bios'ta sorun yaşayınca noktayı koydum.Yaşadığım bios sorunu bana özgü bir sorundu.Zaten servis de bios'un sorunlu olduğunu söyledi ve iade kararı aldı.

Şimdi ben de Lenovo y500(sli) ve asus n56vz arasında gidip geliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ggdlr

quote:

ben i5 modelini düşünüyom sence napim ?

Benim kullandığım i7'li modeldi.Performans açısından gerçekten iyiydi.Far cry 3,Tomb Raider ve NFS The run denedim.Gayet tatmin ediciydi.

Ama eksileri de çok.Örneğin kasa kalitesi gerçekten kötü.
    Optik sürücünün oynaması,ekranı kapatıp açarken pc'nin anlam veremediğim yerlerinden çat çut sesi gelmesi elinde kalacakmış hissi veriyor :)
    Hdd sesi ki bu msi'a özgü değil sanırım.7200rpm ses yapması normal ama yine de aşırı sesli geldi bana.
    Pc'yi düz bir zemine koyunca çıkan boğuk titreşim sesi,düz zemine koysan bile ayakların zemine tam oturmaması vb...
    Bütün bunların üzerine win7 kurup da bios'ta sorun yaşayınca noktayı koydum.Yaşadığım bios sorunu bana özgü bir sorundu.Zaten servis de bios'un sorunlu olduğunu söyledi ve iade kararı aldı.

Şimdi ben de Lenovo y500(sli) ve asus n56vz arasında gidip geliyorum.

Asus g55 i de düşünebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolasx

quote:

quote:

quote:

quote:

kardeş benim sorunum tam olarak o değil uğraşıyorum ama bulamıyorum.şimdi sorun şu ekran kartı olarak intel hd graphics olanı görüyor yani onboard olan ekran kartını göüyor bense nvidia geforce g660xm seçmek istiyorum genel olarak diğerini tamaen devre dışı bırakmak istiyorm ama hiçbitürlü olmuyor driver güncelledim yine olmadı @elano68

Hocam laptop Optimus teknolojisini kullanıyor. Yani birincil ekran kartı intel hd'dir ve belli uygulamalarda 2.kart olan nvidia devreye girer.Intel Hd'yi tamamen devre dışı bırakmanın veya birincil ekran kartını değiştirmenin bir yolu yok maalesef.Ancak nvidia denetim masasından istediğiniz programa gtx660m seçimi yapabilirsiniz.

hocam çok saçma ozaman ben genel olarak o kartı ekran kartı olarak ayarlamak istiyorum ama olmuyor biosla falan yapılıyor deniliyor ama bilmiyorum yapan arkadaş varsa yardımcı olur inş.tek tek program ve oyun için manual olarak seçmek mantıksız.ve bu konu dışında şarj sorunu gerçekten sapıttı diyebilirim.şarjdan çıkarıyorum full dolu gösteriyor 15 dk içinde 80 lere indi birşey yapmadıgım halde daha 1 haftalık notebook böyle olmaması lazım

Şarj konusunda bir şey diyemiyorum.Ben 3 4 gün fln kullandım cihazı.
    Ekran kartı ise Msi'a özgü bir durum değil.Optimus teknolojisinden kaynaklı.
    Benim bildiğim kadarıyla birincil ekran kartı değiştirilemiyor veya deve dışı bırakılamıyor hocam.Bırakılsa bile siyah ekran hatası fln yemeniz olası.O yüzden hiç bulaşmayın derim :)
    Zaten optimus teknolojisi pili daha iyi kullanmayı sağlıyor yani sürekli gtx660m'i kullanma imkanınız olursa şarj daha çabuk bitecektir.

tamam hocam anladım da ekran kartının sadece oyun içnmi artısı var ???birde şarj konusunda gözlem yapmanı rica ediyorum ne kadar gideceğine bi bakarmısın

Hocam 2 aydır kullanan biri olarak şarj normal kullanımda 2.5 - 3 saat gidiyor,performanslı kullanımda 1 saat filan gidiyor.

• forumdaki biosu kurmadınmı hocam sen ?
  • O ZAMAN BENDE DONANIMSAL BİR SORUN VAR ARKADAŞ ANLAMIYORUM NORMAL KULANIYORUM DAHA 1 HAFTALIK CİHAZ 1 SAAT ANCA GİDİYOR NE YAPACAKSAM ÇILDIRACAM @mecnako
  • sıkıntı var sende batarya calibrasyon yaptınmı ?
  • quote:

O ZAMAN BENDE DONANIMSAL BİR SORUN VAR ARKADAŞ ANLAMIYORUM NORMAL KULANIYORUM DAHA 1 HAFTALIK CİHAZ 1 SAAT ANCA GİDİYOR NE YAPACAKSAM ÇILDIRACAM @mecnako

1 saat gidiyorsa sikinti var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıkıntı varda nasıl çözcem bilmiyorum turbo tuşu her an yanıyor galiba o yiyor şarj arkada sanki birşey çalışıyor gibi.kalibrasyon yapmadım yapmalımıyım?
  • evet kalibrasyon yap bi bakalım nlcak
  • beylerhttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8594 laptopa niyetlendim freedos gelince win7 64 bit kurmak istiyom kurduktan sonra bios güncellemesi yapabilirmiyim yoksa win 8 mi kurmam lazım illa ?
  • quote:

beylerhttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8594 laptopa niyetlendim freedos gelince win7 64 bit kurmak istiyom kurduktan sonra bios güncellemesi yapabilirmiyim yoksa win 8 mi kurmam lazım illa ?

514 bios win8 için diye biliyorum.

• Herkese merhaba arkadaşlar. Dün bilgisayarın disklerini düzenleyeyim dedim C 400 küsür GB , D 240 GB idi . C yi 200 D yi 400 yapmak istiyordum. Ancak Recovery de böyle bi işlemi yapabileceğim bi yer bulamadım. Bende flash a w7 attım onun ön yüklemesine girdim 6 tane disk bölümü görünüyordu sadece C yi ve D yi silip yeniden düzenledim sonra çıkıp w8 recovery ye girdiğimde windowsu kuramadım. GEREKLİ SÜRÜCÜ BÖLÜMÜ EKSİK DİYE Bİ HATA ALIYORUM sanırım recovery yi bozdum bunu servise vermeden halledebileceğimiz bir yol var mı ?. W8 de kalmak istiyorum
  • Beyler daha önceki sayfalarda da yazmıştım fakat çözüm bulamadık.

0NC'de bios güncellemem gerekiyor fakat Secure Boot seçeneği yok. Bu nedenden dolayı güncelleme yapamamaktayım.

Ek olarak,
    MSI'in sitesinde ki sürücüler güncelmi acaba ?

Şuan hepsini oradan indirip kursam sıkıntı yaşarmıyım ? VGA, Audio vs için intel'in sitesini mi kullanmak gerek ?
  • Ürünü alalı oldu baya, rapor vermek için geldim.

Geçen zamandan sonra ki değerlendirmelerim:

- Klavye'ye kötü demiştim, alıştım. Şimdi gayet iyi geliyor. Space tuşu yumuşadı biraz.
    - Wireless problemi tam olarak çözülemedi ama çözülebileceğini düşünüyorum. Killer Lan ve onun Network düzenleme yazılımı falan işin içine karışıyor muhtemelen. Online oyunlarda 2 saniyelik takılmalar yaşıyorum ama kopma sorunları falan yok. Sadece bu "loss" yüzünden donmalar oluyor. Son wireless firmware'ini kurdum, Intel'in siteden wireless driver'ı güncelledim, KillerLan'ıda kendi sitesinden güncelledim. (windows 8)
    - Oyun performansından çok memnunum.

Açıkçası burda alet elime ulaşmadan evvel oluşan bütün çekincelerim/korkularım geçti, çok beğendim aleti.
  • MSI GE60 OND için su anda en güncel bios sürümü hangisi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jessie2012

MSI GE60 OND için su anda en güncel bios sürümü hangisi ?

İlk sayfada var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elano68

quote:

Orijinalden alıntı: Jessie2012

MSI GE60 OND için su anda en güncel bios sürümü hangisi ?

İlk sayfada var

514 sanırım son version. peki bende hangi version olduğunu nerde görebilirim ?

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.