Şimdi Ara

MSI GE60-70 DONANIMSAL VE YAZILIMSAL SORUNLAR (ANA KONU) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.280
Cevap
47
Favori
165.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar BIOS update için gelen mesajlar oluyor, yapamayan arkadaşlar için kısaca bir anlatmak istedim. Fakat arkadaşlar aşamaları atlamadan, doğru bir şekilde yapmanız gerekiyor.

NOT: Bilgisayarınız muhakkak güç kaynağına takılı vaziyette iken aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin !!!

1) Bir adet USB bellek edinin
    2) USB belleği Notebookunuza takın ve Bilgisayarımın altından FAT32 olarak biçimlendirin (İçindeki bütün veriler silinecektir)
    3) Buradan FAT32 olarak formatlanan USB'ye atacağınız dosyaları indirin
    4) Ekli ZIP'li dosyayı ZIP'ten çıkartarak doğrudan USB'nin içine atın ( dizilim USB / EFI / BOOT / "7 adet dosya şeklinde olmalı)
    5) Pil simgesine sağ tıkalyın ve Güç Seçeneklerine tıklayın (MSI PDF adım 2)
    6) Açılan ekranın sol üst koşesine "Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin" linkine tıklayın (MSI PDF adım 2)
    7) Yeni ekranda mavi puntolar ile "Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir" linkine tıklayın ve aşağıda müdahale edilebilir hale gelen "Hızlı başlatmayı aç (Önerilen)" alanından çek işaretini kaldırın ve " Değişiklikleri Kaydet " butonuna tıklayın (MSI PDF Adım 3)
    8) Şimdi bilgisayarınızı yeniden başatarak MSI logosu gelene kadar "Del" butonuna basıp bırakın, BIOS ekranı gelecek. Burada security sekmesi altında "Secyre Boot" alanını "Disabled" (MSI PDF Adım 7)yaparak F10'a basın
    9) Notebook BIOS ayarlarını kayıt ederek yeniden açılacak, bu aşamada yine MSI logosu gelene kadar F11 tuşuna basıp bırakın.
    10) Boot ekranı çıkacak ve USB belleğinizi seçmenizi isteyecek(MSI PDF Adım 11), bu işlemi yaptıktan sonra çıkacak iki farklı MS-DOS ekranında Enter diyerek geçin, aksilik olmaz ise BIOS update edilecek ve fs4 ile başlayan sarı bir komut satırı açılacak buraya reset (MSI PDF Adım 13)kelimesini yazıp Enter'a basın. (PC bende açılır gibi oldu ve kapandı, sizde de aynısı olur ise korkmadan güç tuşuna basarak alltaki adıma geçin)
    11) 10. adımdan sonra PC yeniden başlayacak yine MSI logosu gelmeden "Del" tuşuna basıp bırakın ve BIOS'u açın. Burada F9 ardından da F10 yaparak sistemden çıkın(MSI PDF Adım 14) ve güle güle 514 BIOS'u kullanın:)

Görsel olarak size destek olması açısından aşağıdaki MSI kılavuzunu da kullanabilirsiniz.
    (MSI PDF olarak bahsedilen aşamalar bu kılavuzda anlatılmıştır)

• MSI'ın sitesinde ki değil, forumda adminin verdiği çalışan BIOS'u upload ettim tabi ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LathspeLL

MSI'ın sitesinde ki değil, forumda adminin verdiği çalışan BIOS'u upload ettim tabi ki.

Svet'in BIOS'u:)
  • BİOS UPDATEDEN SONRA YAPTIGIM (MSİ KOMBUSTOR İLE) TEST SONUÇLARI.GÖZLE GÖRÜLÜR FARK VAR.

TEST ADI----TESTLERDE KULLANILAN AYAR--- ÖNCEKİ PUAN----------SONRAKİ PUAN

triangle---------------full screen 1080------------- 14291 puan---------------16052 puan
    tessy-------------------full screen 1080--------------877 puan--------------------990 puan
    tessy--------------------full screen 1080------------1458 puan---------------------1632 puan
    fractal-----------------full screen 1080---------------1062 puan------------------------1204 puan
    gf oc---------------------full screen 1080----------- 9068 puan ------------------------10102 puan
  • quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

Arkadaşlar BIOS update için gelen mesajlar oluyor, yapamayan arkadaşlar için kısaca bir anlatmak istedim. Fakat arkadaşlar aşamaları atlamadan, doğru bir şekilde yapmanız gerekiyor.

NOT: Bilgisayarınız muhakkak güç kaynağına takılı vaziyette iken aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin !!!

1) Bir adet USB bellek edinin
    2) USB belleği Notebookunuza takın ve Bilgisayarımın altından FAT32 olarak biçimlendirin (İçindeki bütün veriler silinecektir)
    3) Buradan FAT32 olarak formatlanan USB'ye atacağınız dosyaları indirin
    4) Ekli ZIP'li dosyayı ZIP'ten çıkartarak doğrudan USB'nin içine atın ( dizilim USB / EFI / BOOT / "7 adet dosya şeklinde olmalı)
    5) Pil simgesine sağ tıkalyın ve Güç Seçeneklerine tıklayın (MSI PDF adım 2)
    6) Açılan ekranın sol üst koşesine "Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin" linkine tıklayın (MSI PDF adım 2)
    7) Yeni ekranda mavi puntolar ile "Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir" linkine tıklayın ve aşağıda müdahale edilebilir hale gelen "Hızlı başlatmayı aç (Önerilen)" alanından çek işaretini kaldırın ve " Değişiklikleri Kaydet " butonuna tıklayın (MSI PDF Adım 3)
    8) Şimdi bilgisayarınızı yeniden başatarak MSI logosu gelene kadar "Del" butonuna basıp bırakın, BIOS ekranı gelecek. Burada security sekmesi altında "Secyre Boot" alanını "Disabled" (MSI PDF Adım 7)yaparak F10'a basın
    9) Notebook BIOS ayarlarını kayıt ederek yeniden açılacak, bu aşamada yine MSI logosu gelene kadar F11 tuşuna basıp bırakın.
    10) Boot ekranı çıkacak ve USB belleğinizi seçmenizi isteyecek(MSI PDF Adım 11), bu işlemi yaptıktan sonra çıkacak iki farklı MS-DOS ekranında Enter diyerek geçin, aksilik olmaz ise BIOS update edilecek ve fs4 ile başlayan sarı bir komut satırı açılacak buraya reset (MSI PDF Adım 13)kelimesini yazıp Enter'a basın. (PC bende açılır gibi oldu ve kapandı, sizde de aynısı olur ise korkmadan güç tuşuna basarak alltaki adıma geçin)
    11) 10. adımdan sonra PC yeniden başlayacak yine MSI logosu gelmeden "Del" tuşuna basıp bırakın ve BIOS'u açın. Burada F9 ardından da F10 yaparak sistemden çıkın(MSI PDF Adım 14) ve güle güle 514 BIOS'u kullanın:)

Görsel olarak size destek olması açısından aşağıdaki MSI kılavuzunu da kullanabilirsiniz.
    (MSI PDF olarak bahsedilen aşamalar bu kılavuzda anlatılmıştır)

Anlatım için çok teşekkürler. Update i yaptım hiç bi sorun yok bide prototype 2 ye girdim 950 mhz yi gördüm herşey çözüldü.

Buradaki herkese çok teşekkür ederim. Hem MSİ ile irtibata geçip sorunu çözdürdünüz hemde alacağım pc için doğru seçim yapmama yardım ettiniz çok teşekkürler.

• Fanın hızlanıp yavaşlama probleminin S-Bar/SCM'den kaynaklandığını söylüyorlar. S-Bar/SCM'yi silip, windows'u yamamen shutdown edip (power options'da tamamen kapanmayı açan şıkkı seçecekmişsiniz. Sonra pili ve prizi çekip EC reset için bekleteceksiniz 5-10 dakika. Sistemi tekrar açtığınızda düzeliyormuş ama S-Bar'ı kurmayın diyorlar.

Yani 2. görevimiz MSI'a S-Bar/SCM programının fan sorununa neden olduğunu belirtmek oluyor. :D Haydi iş başına.
    Laptop gelmeden bütün problemleri çözeceğim!
  • quote:

Fanın hızlanıp yavaşlama probleminin S-Bar/SCM'den kaynaklandığını söylüyorlar. S-Bar/SCM'yi silip, windows'u yamamen shutdown edip (power options'da tamamen kapanmayı açan şıkkı seçecekmişsiniz. Sonra pili ve prizi çekip EC reset için bekleteceksiniz 5-10 dakika. Sistemi tekrar açtığınızda düzeliyormuş ama S-Bar'ı kurmayın diyorlar.

Yani 2. görevimiz MSI'a S-Bar/SCM programının fan sorununa neden olduğunu belirtmek oluyor. :D Haydi iş başına.

Vatanda amma hızlıymış hala gelmedi mi senin canavar :D
  • @pshywar ve @skid_row isimli arkadaşlar yetkili MSI servisi gibi canla başla bu sorunla uğraştılar, sayelerinde kafamdaki soru işaretleri çözüldü. çok teşekkür ederin.

Artık tüm iş vatana kaldı geçen haftaki kampanyasını tekrarlarsa yada sincan açılışında aynı indirimi yaparsa affetmem bu sefer :D
  • sonunda 950'yi gördum bende emeği geçen herkese teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende vatanın indirimini bekliyom
  • gece yaptim update i 950 yi gordum emegi gecenlere ugrasanlara tesekkurler

• şimdi şu fan için msi sıkıştırmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dragonxxxx

şimdi şu fan için msi sıkıştırmak lazım

Hepsinde olan bisey degil o sorun.
    Bazi kisilerde var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: peterpunkk

quote:

Fanın hızlanıp yavaşlama probleminin S-Bar/SCM'den kaynaklandığını söylüyorlar. S-Bar/SCM'yi silip, windows'u yamamen shutdown edip (power options'da tamamen kapanmayı açan şıkkı seçecekmişsiniz. Sonra pili ve prizi çekip EC reset için bekleteceksiniz 5-10 dakika. Sistemi tekrar açtığınızda düzeliyormuş ama S-Bar'ı kurmayın diyorlar.

UPS'ten takip ediyorum, dün akşam mersinden yola çıktı alet, dedim "yarın sabaha istanbulda olur, bir ihtimal akşama gelir". Demin, öğle 12'de baktım Ankara'dan yeni çıkmış İstanbula doğru... Pamukkale ticaret gibi mübarek, duruyor her durakta.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: peterpunkk

quote:

UPS'ten takip ediyorum, dün akşam mersinden yola çıktı alet, dedim "yarın sabaha istanbulda olur, bir ihtimal akşama gelir". Demin, öğle 12'de baktım Ankara'dan yeni çıkmış İstanbula doğru... Pamukkale ticaret gibi mübarek, duruyor her durakta.

:D :D sen onu alana kadar ben gidip alcam

• quote:

Orijinalden alıntı: elano68

quote:

şimdi şu fan için msi sıkıştırmak lazım

Hepsinde olan bisey degil o sorun.
    Bazi kisilerde var

tamam
  • Arkaslar bu konuyu artik Ge60 bios ve yazilimsal sorunlara cevirmeyi dusunuyorum. Belli bir yol aldik, diger konuda genel konular konusuur iken buradaki konu tamamen sorunlar ve cozumleri uzerine olur.

• Helal olsun sana MSI. Beni şaşırttılar açıkçası yayınlayacaklarını düşünmüyordum. 1 ay içinde hallettiler. Bu da bizi BIOS güncellemesi için iki senedir bekleten HP'e selam olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zenyxia

Helal olsun sana MSI. Beni şaşırttılar açıkçası yayınlayacaklarını düşünmüyordum. 1 ay içinde hallettiler. Bu da bizi BIOS güncellemesi için iki senedir bekleten HP'e selam olsun.

hp hakkaten sıkıntı laptop konusunda
  • quote:

hp hakkaten sıkıntı laptop konusunda

Sorma arkadaşım. Neleri var daha ama yeri burası değil. Hayırlı olsun size umarım fan sorunu da bir an önce çözülür.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.