Şimdi Ara

MSI GE60 2PC-089XTR Apache Kullanıcı İncelemesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
10
Favori
35.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam simdi sonbirsey daha sorucam kusura bakmayin ozur diliyorum simdiden . Bazen testlerde 1 kereligine de olsa 60 mb falan dusuyor yazma hizi hatta 15 mb a dustu bir seferinde ortalama 90 oluyor en dusuk ama 15mb a bile indi o grafik varya hani 130 larda ilerliyordu sonra 1 seferligine 15 mb a dustu sonra geri cikti boyle seyler normalmidir hocam. Daha basinizi agritmiyorum:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben bunun i5 olanını almayı düşünüyorum.Bu pc ile sizin aldığınız arasında ne gibi bir farklılık olabilir? Sadece mmorpg ve moba tarzı oyunlar oynarım, ağır programlar kullanmam max photoshop ondada yavaş olması sıkıntı yaratmaz.Ek olarak GTX850 GTX765ten daha çok performans sağlıyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 52SaKoCaN52

Hocam simdi sonbirsey daha sorucam kusura bakmayin ozur diliyorum simdiden . Bazen testlerde 1 kereligine de olsa 60 mb falan dusuyor yazma hizi hatta 15 mb a dustu bir seferinde ortalama 90 oluyor en dusuk ama 15mb a bile indi o grafik varya hani 130 larda ilerliyordu sonra 1 seferligine 15 mb a dustu sonra geri cikti boyle seyler normalmidir hocam. Daha basinizi agritmiyorum:)

Apache'deki mekanik sürücünün ortalama okuma hızı 120MB/s civarında. Testlerde yazılım, sürücüye farklı boyutlarda veri okutup/yazdırır. Veri boyutu küçüldükçe skor da orantılı olarak düşer. Örneğin 0.5MB'da okuma hızı 12MB/s iken, 8GB'da hız 130-140MB/s'ye çıkar. Dediğim gibi panik düğmesine basman için herhangi bir neden yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: myhecter45

Hocam ben bunun i5 olanını almayı düşünüyorum.Bu pc ile sizin aldığınız arasında ne gibi bir farklılık olabilir? Sadece mmorpg ve moba tarzı oyunlar oynarım, ağır programlar kullanmam max photoshop ondada yavaş olması sıkıntı yaratmaz.Ek olarak GTX850 GTX765ten daha çok performans sağlıyor mu?

Bütçe varsa i7'li versiyonu seç. Ama nakit yetmiyorsa i5 işlemcili de olur. MMORGP ve MOBA tarzı oyunlarda sorun yaşamazsın. GTX850M'in performansı GTX7675'le hemen hemen aynı sayılır. Ama: GTX850M'in güç tüketimi daha düşük ve daha az ısınıyor. Daha düşük sıcaklık değerleri, dizüstü sistemler için önemli.
  • Draker kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.Maalesef bütçem olmadığı için i5 ile kısıtlıyorum kendimi.Zaten sizde MOBA ve MMORPG tarzı oyunlarda pek fark yaratmaz dediniz :)
    Güç tüketimi benim için önemli bir husus sanırim tercihimi GTX850den yana kullanıcam.
    Ek olarak kaç msata slotu var ve takması kolaymı? 60 gb yeterlimidir (W8 işletim sistemi + 15-20 gb sık oynadığım oyunlar ).

• quote:

Cevabınız için teşekkür ederim.Maalesef bütçem olmadığı için i5 ile kısıtlıyorum kendimi.Zaten sizde MOBA ve MMORPG tarzı oyunlarda pek fark yaratmaz dediniz :)
    Güç tüketimi benim için önemli bir husus sanırim tercihimi GTX850den yana kullanıcam.
    Ek olarak kaç msata slotu var ve takması kolaymı? 60 gb yeterlimidir (W8 işletim sistemi + 15-20 gb sık oynadığım oyunlar ).

2.5"lik hariç, 2 adet mSATA yuvası var. Her iki yuva SATA 6Gb/s destekli. Bendeki modelde 1 adet SATA 3Gb/s'lik 128GB'lık SSD takılı. SSD'lerin takılması, aynı bellekler gibi, yani çok kolay.

İmkan varsa en azından 80 yada 120GB civarı alırsan daha iyi olur. 60GB'lık kapasite bir süre sonra kesinlikle dolar. SSD'lerde kapasitenin dolması, performansın düşmesi anlamına geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Draker

quote:

Orijinalden alıntı: 52SaKoCaN52

Hocam simdi sonbirsey daha sorucam kusura bakmayin ozur diliyorum simdiden . Bazen testlerde 1 kereligine de olsa 60 mb falan dusuyor yazma hizi hatta 15 mb a dustu bir seferinde ortalama 90 oluyor en dusuk ama 15mb a bile indi o grafik varya hani 130 larda ilerliyordu sonra 1 seferligine 15 mb a dustu sonra geri cikti boyle seyler normalmidir hocam. Daha basinizi agritmiyorum:)

Apache'deki mekanik sürücünün ortalama okuma hızı 120MB/s civarında. Testlerde yazılım, sürücüye farklı boyutlarda veri okutup/yazdırır. Veri boyutu küçüldükçe skor da orantılı olarak düşer. Örneğin 0.5MB'da okuma hızı 12MB/s iken, 8GB'da hız 130-140MB/s'ye çıkar. Dediğim gibi panik düğmesine basman için herhangi bir neden yok :)

Allah razı olsun. çok çok saolun. Herkes birşey söyleyince insanın kafası karışıyor. Yok ani dğşğşler plaka ile ilgili yok bad sector var vs. Sabah başka bir pc ile tarattım HD tune ile 8 mb a bile düştü^^ Herneyse çok çok teşekkür ettim cvabınız için

• quote:

Hocam ben bunun i5 olanını almayı düşünüyorum.Bu pc ile sizin aldığınız arasında ne gibi bir farklılık olabilir? Sadece mmorpg ve moba tarzı oyunlar oynarım, ağır programlar kullanmam max photoshop ondada yavaş olması sıkıntı yaratmaz.Ek olarak GTX850 GTX765ten daha çok performans sağlıyor mu?

mmorpg tarzı oyunlarda bildiğim kadarıyla işlemci de önemli diye biliyorum çünkü makinadaki verilerle serverdaki bilgi sık sık bağlantı kurması gerekir

• quote:

Orijinalden alıntı: ilonsahiden

quote:

mmorpg tarzı oyunlarda bildiğim kadarıyla işlemci de önemli diye biliyorum çünkü makinadaki verilerle serverdaki bilgi sık sık bağlantı kurması gerekir

FPS oyunlarda, işlemcinin ne olduğunun önemi yok. Ama dediğin gibi online oyunlarda işlemciye daha fazla yük biniyor. Ancak i5, bu işin altından kalkacak kadar iyi bir işlemci. Bütçe varsa i7, ama yoksa i5'de online oyun tarafında iyidir.

• Draker kullanıcısına yanıt
    Peki yeni serilerde 4200H eski seride ise 4200M var ki bu eski serinin işlemcisi daha yüksek performans veriyor sanırım.Yine de aralarında bariz bir fark yoksa yeni nesil alırım gibi :)

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mcangul

http://www.sanalmarketim.com/msi-ge60-2pc090xtr-apache-core-i74700hq-8gb-1tb-gtx850m-2gb-156-full-hd-freedos-hediyeli/p_55548/
    ben de düşünüyorum hocam ama bi yandan aklım monster da gtx860m li ve daha ucuz diğer yanda da msi kalitesi kararsızım.

MSI'ı forumda bir çok insan kullanıyor ve kalite konusunda Monster'dan çok daha iyi olduğu tartışmasız :)

Asıl sorun gtx850 kart 765 bile ondan iyi

765 le aynı seviyede olan ddr3 kullanan model diye biliyorum , msi ddr5 kullanmıyor mu ?

• Islemci ne kadar isiniyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: saksıfon

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mcangul

http://www.sanalmarketim.com/msi-ge60-2pc090xtr-apache-core-i74700hq-8gb-1tb-gtx850m-2gb-156-full-hd-freedos-hediyeli/p_55548/
    ben de düşünüyorum hocam ama bi yandan aklım monster da gtx860m li ve daha ucuz diğer yanda da msi kalitesi kararsızım.

MSI'ı forumda bir çok insan kullanıyor ve kalite konusunda Monster'dan çok daha iyi olduğu tartışmasız :)

Asıl sorun gtx850 kart 765 bile ondan iyi

765 le aynı seviyede olan ddr3 kullanan model diye biliyorum , msi ddr5 kullanmıyor mu ?

Evet Msı ddr5 olabilir bu sayede 850 mutlaka 765den üstün olacaktır ki zaten az ısınması bile bir avantaj

• hocam soğutma sistemi güzel demişsiniz ama benim bu konuda başıma kötü şeyler geldiği için iyice araştırmak istiyorum yine yakmayayım güncel oyunları 1 saat civarı oynadıktan sonraki sıcaklık değerleri nasıl acaba ?
  • Şu 860m li kartli ge70 ler gelsede ssd siz fredos alsak hemen.

• Hocam Ge70 2pc 086xtr apache modelini aldım,bugün gelmesini bekliyorum ilk izlenimlerimi aktarırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mæster

Islemci ne kadar isiniyor?

Boştayken 40, oyun sırasında yaklaşık 70-72 derece civarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saksıfon

hocam soğutma sistemi güzel demişsiniz ama benim bu konuda başıma kötü şeyler geldiği için iyice araştırmak istiyorum yine yakmayayım güncel oyunları 1 saat civarı oynadıktan sonraki sıcaklık değerleri nasıl acaba ?

Hocam; dizüstünde ısınmayan model yok :) ama Apache'nin soğutma sistemi güzel. 2-3 saat oyun oynadıktan sonra ekran kartının sıcaklığı en fazla 82 derece civarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orox

Hocam Ge70 2pc 086xtr apache modelini aldım,bugün gelmesini bekliyorum ilk izlenimlerimi aktarırım

Hayırlı olsun, şimdiden güle güle kullan :) İzlenimleri bekliyorum.
  • Bu Apache ler çift fanlı mı tek fanlı mı

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.