Şimdi Ara

Msi gaming laptop fan problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim şöyle bir sorunum var umudum sizlersiniz arkadaşlar. Bende Msi GE72 6qf gaming laptop modeli var. Bundan 3-4 ay önce windowsa bir güncelleme geldi büyük bir güncelleme idi o güncellemeden sonra tekim fanım daima 3.500 rpmde çalışıyor. hiç susmuyor şarjdan çıkardığım zaman da işlemci gücünü düşürdüğüm halde düzenli olarak çalışıyor laptopumu kütüphane gibi sessiz ortama götüremez hale geldim. İkinci sorunum ise ısı değerleri, laptop boştayken bile cpu 45-55 arası sıcaklığa sahip oyun oynarken bu değerler 75-85 arasına çıkıyor bu sorun için servisi aradığımda 120 dereceye kadar parçalar dayanaklı ama 100e derece üstüne çıkarsa parça ısıları bize getirin demişlerdi bende şuana kadar 89 derece gördüm. Sizce sorun nedir ne yapmalıyım?

    Msi gaming laptop fan problemi







  • 120 dereyece kadar hangi parça dayanıklıymış çok merak ediyorum. Bu işlemciler max 95Wde çalışıyor zaten, çok nadir işlemciler var fx8 serileri onlarda 120-220W falan.
    Boşta 45-55 olması hiç normal değil, bu bir gaming laptop sonuçta. Fanın RPMsini sağ alttaki gelişmiş güç seçeneklerinden ayarlayabiliyorsun eğer orda etkin,edilgen durumunda her şekilde min çalışma durumu %100 olarak ayarlanmış olabilir güncellemeden sonra.

    Aida64 ile sıcaklıklara bakın, ısınan parçalar hangisi? Anakartta fazla ısı varsa eğer tüm parçaları etkileyecektir. Garantisi devam ediyorsa servise gönderin, bu laptoplara büyük paralar veriyoruz kendimiz içini açıp uğraşmayalım.
  • Merhabalar yorumunuz için teşekkürler,

    İlk defa aradığımda zaten anakart sıcaklığından dolayı aramıştım normal standartlar da bir oyun oynadığım zaman bile 90 derece görüyordu ama bu şikayetle aradığımda bana şunu söylediler ana kartın ısı derecesini ölçen herhangi bir şey yok dediler sadece ekran kartı ve işlemci de var dediler. sonra 120 derece muhabbetini açtılar vs vs. Şimdi birazdan atacağım screenshotlarda görebilirsiniz ısı değerlerini. Şimdi ise farklı bir sorun ile karşı karşıyayım. HDMI girişim çalışmıyor herhangi bir lcd led ekranı farklı kablolarla denememe rağmen çalışmıyordu bunu ikinci defa yapıyor ilk kez karşılaştığımda aygıt yöneticisinden bilinmeyen aygıt olarak gördüğümde yazılımsal bir sorun olduğunu fark ettim sonra ekran kartı driverini güncelleyip sorunu çözdüm ama bu sabah hdmi girişini taktığımda okumadı ekran kartı driverini silip baştan yükledim yine olmadı artık can sıkıcı bir hal almaya başladı olay.

    Garanti durumuna gelirsek ben ekstradan ram aldım onu kendim taktım aldığım yer parçalara herhangi bir zarar gelmediği sürece garanti kapsamına çıkmaz dediler bende kendim taktım rami. bu sebepten ötürü biraz şüphelerim var. anladığım kadarıyla artık yol servis gözüküyor.
    Msi gaming laptop fan problemi
    Msi gaming laptop fan problemi




  • CPU ve GPUnuzun dayanabileceği maksimum sıcaklıklar ürecinin sitesinde yer almaktadır zaten.Örneğin 5700HQ için Tj 105 derecedir. Fakat 90 dereceyi geçmemesi tavsiye edilir ve soğutma sistemleri bu şekilde ayarlanır.
    İşin özü cpu ve gpu sıcaklıklarınız 90 dereceyi aşmadığı sürece normal sayılır.Geçtiğinde ise kaliteli bir termal macun sürmek ve cihazı temizlemek gerekir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.