Şimdi Ara

msı gaming 7 4790k işlemci 0.8 ghz takıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MSI Gaming anakarta takılı olan 4790K modelli işlemci var. İşlemcinin çalışması gereken hızı 4.0 GHz iken 0.8 GHz'de çalışmakta. Anakartın üzerinde bulunan Slow Mode anahtarını açtığım da 0.8ghz olarak normal açılmakta ancak slow mode anahtarını kapattığım da BIOS ekranında işlemci GHz değerinin 4.0 GHz olduğunu ve normale döndüğünü görmekteyim. Ancak Windows açılış ekran geldiğinde bilgisayar kapanıyor ve tekrar açılıyor. Bilgisayarda Windows 7 64bit kuruludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih17 -- 18 Kasım 2014; 1:22:06 >

• Windows ortamında işlemci hızı ne olarak gözüküyor?
  • KillForYou! kullanıcısına yanıt
    cpu-z ile baktığım da 0.8ghz gözüküyor
  • semih17 S kullanıcısına yanıt
    Bios'u fabrika ayarlarına döndürmeyi denedin mi?
    evet bios u fabrika ayarlarına döndürdüm bios güncelledim olmadı
  • başka bir forum da yine aynı hatayı alan arkadaş'ın yazdıkları:

Sorunu sonunda buldum inşallah bu sorunu yaşayan başka arkadaşlarında işine yarar. Anakartın üzerinde bulanan tigger switch ( Bios yavaş boot etmesi için gerekli switch ) açık olmasıymış. İşin enteresan kısmı niye elime bu anakart switch açık olarak gelir ki?

ancak ben anahtarı kapatınca değerler normale dönüyor windows a giremiyorum lütfen yardım cı olun
  • Aldıktan sonra hiç jumper ayarlarıyla oynadın mı? Jumper ayarı yaptıysan onları da standart ayarına döndürmelisin.
    O da olmazsa Ubuntu ile Live CD oluşturup bir de oradan bakmanı tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 2600 4 ghz yaptım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    yok herhangi bir ayar ile oynamadım sistemi daha yeni topladım
  • semih17 S kullanıcısına yanıt
    Anladım. O zaman yukarıda da belirttiğim gibi Ubuntu Live CD ile bakmanı tavsiye ederim. Yazılımsal bir sorun olup olmadığını test edersin en azından.
    indirip deneyeceğim
  • yalnız windows 7 kurmaya çılıştığım da bilgisayar kapanıyor
  • Hocam seninle aynı problemi yaşayan bir arkadaş daha var o yardımcı olabilir belki : 4.0 işlemci 0.8 GHZ
  • konunun birisi bana ait zaten
  • arkadaşlar lütfen yardımcı olun slow boot anahtarı aççık ken hız düşük açılan bilgisayar anahtar kapalıyken hız normalde iken neden windows başlangıcın da reset atar deliricem
  • Çekirdeklere yeterli voltaj gelemeyerek işlemci çalışamaz hale gelir.Bundan dolayı startup'da çökmesi gayet normaldir..

Switch'i eski haline getirip bios içinden Cool & Quiet'ı kapalı moduna getir öyle dene.Eğer bi sıkıntı çıkarmazsa hpm (apm) hangi kademede haber ver bakarız bi çaresine
  • bios dan phase control u auto dan normal moda aldım bilgisayar artık normal çalışmakta ve bios cpu ayarlarının resimlerini çektim yanlış bi ayar varmı kontrol edermisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih17 -- 19 Kasım 2014; 19:31:04 >

• Normalde bi sıkıntı çıkmaması gerekiyor hocam ama

@semih17
  • sıkıntı yok zaten gayet güzel çalışıyor bios ayarların da bi anormallik varmı peki
  • OC yapmayacaksan sıkıntı yok.4790K zaten hızlı bi işlemci ve çarpanı açık bi işlemci.OC yapmak istersen bölüme konu aç orda yardımcı olurlar zaten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.