MSI DKA790GX Platinum anakartım var, başlarda direk HDMI kablo ile LCD TV üzerinde çalıştırıyordum, şimdi DVI Bağlantılı monitor aldım, ikisini birden çalıştırmak istiyorum. DVI monitor ile açıyorum, sonra HDMI kabloyu takıyorum görüntü gidiyor ama bu sırada LCD TV ye de görüntü gelmiyor. HDMI kabloyu çıkarınca DVI dan bağlı monitore tekrar görüntü geliyor. Çeşitli sıralamalarda LCD TV ve monitoru taktım ama sonuç alamadım bir türlü, ikisini birden çalıştıramıyorum, sanki anakart iki ekran takılınca sinyali kesiyor. Fikri olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum
anakart bios u 1.6, sürücülerin en güncel versiyonlar yüklendi.
Ati Catalsytten ilgili ayarları yapmanız gerekiyor,
ekranı clonelamanız gerekiyor. Detaylı olarak hatırlamıyorum ama bu ayarlar ile 2 çıkışı birden kullanmak mümkn
O onboard ekran kartında (790g chipleri için konuşuyorum) aynı anda sadece tek bir digital çıkışı kullanabilirsin. Yani HDMI ve DVI dan aynı anda sadece bir tanesine sinyal gider. Monitörü analogdan bağlaman gerekiyor, ancak o şekilde iki ekrana çıkış verebilirsin.
Sorunumu MSI ofisine e-posta atarak bildirmiştim, yanıt geldi, 2 çıkışı birden kullanamayacağımı söylüyorlar. Eğer böyle bir durum biliniyorsa bunu ürünün tanıtıldığı dökümanlarda belirtmeliydiler. Bende bu bilgiler ışığında ürünü alıp almamaya karar verirdim.
DKA790GX Platinum modeli belirtildiği üzere dual independent display özelliğini D-SUB + HDMI ve DVI + D-SUB olarak desteklemekte olup, DVI + HDMI olarak kullanılamamasının nedeni aynı kanalı kullanmalarından kaynaklanmaktadır.
Birinci kutudaki cümleden, ikinci kutudaki anlamı çıkarmam gerektiğini belirten bir cevap yazmışlar. Satın alacak arkadaşlara bilgi olsun diye konuyu forumda yazıyorum. Satın alırken mutlaka kullanım amacı ve beklentilerinizi iade şartıyla satıcıya doğrulatın. Yoksa ürünün resmi sitesinde yazan bilgilere güvendiğiniz için mağdur olabilirsiniz.
Bende aynı anakartı kullanıyorum
Yanlız bendeki sorun farklı.. HDMI ile bağlı LCD tv de kulanıyorum pc yi.. Oyun oynarken durduk yere tv den no signal yazısı beliriyor. Bunun hakkında birşeyler bilen varmı?