Şimdi Ara

Msi Bios Yükleme Sorunu Afudos ve Afuwin resimler eklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde MSI G31M2 V1 775 pin anakart var. bios güncelleyemiyorum cünkü disket sürücüm yok.

disket sürücüm olmadan nasıl bios güncellerim. windows da hata veriyor. Dos ortamında usb diskte donup kalıyor.

Usb diskimi A: sürücüsü olarak tanıtabilirmiyim bunu yapabilirsem yapma şansım var.

Bana bir yol gösterecek olan cıkarsa cok sevinirim şimdiden teşekkürler iyi bayramlar.

NOT: Windows xp 32 bit ve Windows 7 32 bit işletim sistemlerinde denenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chamonix -- 20 Ağustos 2012; 2:37:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dieofsatan

Elimde MSI G31M2 V1 775 pin anakart var. bios güncelleyemiyorum cünkü disket sürücüm yok.

disket sürücüm olmadan nasıl bios güncellerim. windows da hata veriyor. Dos ortamında usb diskte donup kalıyor.

Usb diskimi A: sürücüsü olarak tanıtabilirmiyim bunu yapabilirsem yapma şansım var.

Bana bir yol gösterecek olan cıkarsa cok sevinirim şimdiden teşekkürler iyi bayramlar.

Selam
    İstediğiniz işlemi yapmak için aşağıdaki vereceğim linke girerek orayı okuyun ve USB'yi Floppy'e dönüştürmek için aşağıdaki resimde işaretlediğim yere tıklayarak formatlayın.. Programı da aynı yerden indirebilirsiniz..
    Kolay gelsin..

Buraya TIKLAYIN

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Elimde MSI G31M2 V1 775 pin anakart var. bios güncelleyemiyorum cünkü disket sürücüm yok.

Selam
    İstediğiniz işlemi yapmak için aşağıdaki vereceğim linke girerek orayı okuyun ve USB'yi Floppy'e dönüştürmek için aşağıdaki resimde işaretlediğim yere tıklayarak formatlayın.. Programı da aynı yerden indirebilirsiniz..
    Kolay gelsin..

Buraya TIKLAYIN

Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim fakat olmadı yada ben yapamadım ama büyük ihtimalle olmadı. usb yi fdd olarak gösteriyorum fakat 1.44 olarak değil. A sürücüsü oalrakta ayarladım ama bir türlü bios un kurtarma diskini içine kopyalayalamadım msi ın programı buna izin vermiyor. illa disket sürücü istiyor lanet:D ÇOk teşekkürler yinede zahmet ettiniz.

• quote:

Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim fakat olmadı yada ben yapamadım ama büyük ihtimalle olmadı. usb yi fdd olarak gösteriyorum fakat 1.44 olarak değil. A sürücüsü oalrakta ayarladım ama bir türlü bios un kurtarma diskini içine kopyalayalamadım msi ın programı buna izin vermiyor. illa disket sürücü istiyor lanet:D ÇOk teşekkürler yinede zahmet ettiniz.

Selam
    Olur ama demek ki siz yapamadınız.
    Size şunu tavsiye ederim o zaman. Buraya girin http://tr.msi.com/product/mb/G31M2-V1.html#/?div=BIOS ve sayfanın alt kısmındaki Live Update programını indirip kurduktan sonra onunla update yapın.
    Kolay gelsin..

• quote:

quote:

Selam
    Olur ama demek ki siz yapamadınız.
    Size şunu tavsiye ederim o zaman. Buraya girin http://tr.msi.com/product/mb/G31M2-V1.html#/?div=BIOS ve sayfanın alt kısmındaki Live Update programını indirip kurduktan sonra onunla update yapın.
    Kolay gelsin..

hocam onu denedim bios u yüklüyor fakat diskete kaydetmek istiyor. afuwin hata veriyor.

• quote:

hocam onu denedim bios u yüklüyor fakat diskete kaydetmek istiyor. afuwin hata veriyor.

Yukarıdaki programla Flash belleğinizi hazırladıktan sonra siteden indirdiğiniz A7383IMS.140 sürüm @Bios'u falash belleğe kopyalayın ve @Bios'a girerek yolu gösterin.
    Bu şeklde olması lâzım kardeş.

Veya Life Update Disket sürücüsü istiyorsa, flash belleği göstererek ona yazdırın. Tabii ki önce flash belleği FAT32 sistemi ve USB-FDD mode olarak hazırlamanız gerkiyor.
    Kolay gelsin..
  • quote:

quote:

Yukarıdaki programla Flash belleğinizi hazırladıktan sonra siteden indirdiğiniz A7383IMS.140 sürüm @Bios'u falash belleğe kopyalayın ve @Bios'a girerek yolu gösterin.
    Bu şeklde olması lâzım kardeş.

Veya Life Update Disket sürücüsü istiyorsa, flash belleği göstererek ona yazdırın. Tabii ki önce flash belleği FAT32 sistemi ve USB-FDD mode olarak hazırlamanız gerkiyor.
    Kolay gelsin..

sorun zaten biosta üstad biosta bios update yok bütün sıkıntım bu öyle bir seçenek olsa şimdiye kadar halletmiştim.

Bu arada flash diski boot edip attım bios dosyasını fakat donuyor pc bios yüklemesini başlatınca sanırım bu anakartın sorunu buymus. sadece floppy ile hallediliyormus. fakat elimde floppy yok benim derdim usb flash disk ile halletmek :( yinede çok çok teşekkür ederim bu arada hayırlı bayramlar üstad.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hirens boot la dosda başlat makineyi ordan yapabilrsn
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckırdı

hirens boot la dosda başlat makineyi ordan yapabilrsn

bunuda deneyecegim dostum sağolasın hiren bot linki verebilirmisin benim buldugum 350 mb :D 3 saatte iner artık kablo nette :D sağolasın denicem şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckırdı

hirens boot la dosda başlat makineyi ordan yapabilrsn

yine olmadı malesef anlaşıldı floppy şart oldu onuda deneyecegim oldu oldu olmadı yapacak tek şey var MSI ın hiçbir kartını almamak zaten satıyorumda :)
  • quote:

yine olmadı malesef anlaşıldı floppy şart oldu onuda deneyecegim oldu oldu olmadı yapacak tek şey var MSI ın hiçbir kartını almamak zaten satıyorumda :)

Selam
    Aslında gerçekten çok basit ama siz yapamıyorsunuz bunu. Ayrıca MSI hiçte kötü bir ürün yapmadığı gibi şu anda Asus ve Gigabyte ile aynı konumdalar. Military Class III ile de onları neredeyse sollamış/geçmiş durumda..

Siz bir normal Floppy sürücü bulun veya USB Floppy aygıtları ile bu güncelleme işlemini gerçekleştirin kardeş..
    Kolay gelsin ve iyi bayramlar olsun..
  • quote:

quote:

Selam
    Aslında gerçekten çok basit ama siz yapamıyorsunuz bunu. Ayrıca MSI hiçte kötü bir ürün yapmadığı gibi şu anda Asus ve Gigabyte ile aynı konumdalar. Military Class III ile de onları neredeyse sollamış/geçmiş durumda..

Siz bir normal Floppy sürücü bulun veya USB Floppy aygıtları ile bu güncelleme işlemini gerçekleştirin kardeş..
    Kolay gelsin ve iyi bayramlar olsun..

Önerileriniz vede yardımlarınız için teşekkürler başka bir konuda gördüğüm kadarı ile bendeki anakartı casper firması bioslamış vede kilitlemiş bu sebebten olmuyormuş. Sizlerinde söylediği gibi Floppy disk ile hallolıyormuş elimde şuan floppy var kablosunu bekliyorum geçer geçmez onuda deneyeceğim tekrar çok teşekkür ederim. iyi bayramlar.

• Biosu update ettim. Floopy disk ile böyle durumlarda floopy şart. YÜkleyeceginiz anakartın biosunu sıfırlıyorsunuz. başka bir bilgisayardan bios dosyalarını ve utility programını atıyorsunuz disketi takıp pc yi acıyorsunuz. Ctrl + Home tuşuna basılı tutuyorsunuz kendisi yüklüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.