Şimdi Ara

MSI ANAKART BIOS UCTU NE YAPMALIYIM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Msi P67A GD65 anakartimi biosunu guncelledim. Overclock yapmami engelledigi icin daha eski veesiyona donmek istedim guncelleme yapip reset attiktan sonra ilk biosun uctugunu anladim ve ikinci bios eski haliyle duruyodu. Ardindan tekrara guncelleme yaparken bu biosta uctu suan goruntu gelmiyo ne yapmam gerekir?

Not : Bios pili cikarttim tornavida ile kisa devre yapip bekledim ancak yine acilmadi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ikisi de gittiyse yapacak pek birşey kalmıyor. çiplerin sökülüp tekrar flashlanması lazım bioslar arası geçiş için switch yokmuydu.
  • MSI TR ile görüşüp bios çipini gönderip yeni bios yazılmasını isteyebilirsin kardeşim.
  • Bios cipi eski anakartlar gibi sokulebilen birsey degil sanirim,. komple ana
    karti msi yetkili servisine kendim gotursem hemen yaparlar mi acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aklım Asus'a gitti kardeşim, onda çıkarılabiliyordu, Çizgi'ye götürüp çipi flashlatmıştım, anakartı servise versen bir kaç dakika da hallederler aslında, uzun süren bir işlem değil.
  • Yanlız hocam ben eski sistem bileşenleriyle yenileri arasında şöyle bir fark gördüm , eskileri belki güçlü akımlara,yüklere maruz kalmadıkları içinmidir bilinmez sanki yeni anakartlara veya bileşenlere göre daha dayanıklılar ?

7 senedir kullandığım MATX anakart öyle sağlamki sanki 30 sene daha sorunsuz götürecek hava veriyor :)

İşlemci , atom saati gibi tıkır tıkır gidiyor kimisi diyor AMD cabuk yasar genc ölür , bunu yasayarak ne kadar yanlıs olduğunu gördüm , ha intel core serisi kullanıcam artık o ayrı

Aopen kasa ile gelen 300W şuan kimsenin dandik diye almayacağı psu yıkılmaz kale,yenilmez armada :D Yasadıgım yerde bu 7 senelik süre zarfında bazen günde 80 100 defa elektrik gider gelir bazende voltaj birden zayıflar eski haline gelirdi sanki bu parcalar bozulsun diye hususi yapılırdı Ama gram sorun yaşatmadı , en şiddetli kullanımda tık yok ses yok , şimdikiler evet tasarruf,sertifika v.s ama ses gürültü arıza ha hu bezdiriyor burda kaç kişi konu acıyor :)

Benim kendimce böyle bir tespitim oldu , belkide sadece benim başıma gelmiştir fakat arkadaş peş peşe biosum uctu diyince niye nazikleşti bu parcalar dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Benim aklım Asus'a gitti kardeşim, onda çıkarılabiliyordu, Çizgi'ye götürüp çipi flashlatmıştım, anakartı servise versen bir kaç dakika da hallederler aslında, uzun süren bir işlem değil.

Hocam yarin bi goturucem is yerime yakinmis zaten servisi. simdi garanti disi oldugu icin ne kadara mal olur tahmini ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

Yanlız hocam ben eski sistem bileşenleriyle yenileri arasında şöyle bir fark gördüm , eskileri belki güçlü akımlara,yüklere maruz kalmadıkları içinmidir bilinmez sanki yeni anakartlara veya bileşenlere göre daha dayanıklılar ?

7 senedir kullandığım MATX anakart öyle sağlamki sanki 30 sene daha sorunsuz götürecek hava veriyor :)

İşlemci , atom saati gibi tıkır tıkır gidiyor kimisi diyor AMD cabuk yasar genc ölür , bunu yasayarak ne kadar yanlıs olduğunu gördüm , ha intel core serisi kullanıcam artık o ayrı

Aopen kasa ile gelen 300W şuan kimsenin dandik diye almayacağı psu yıkılmaz kale,yenilmez armada :D Yasadıgım yerde bu 7 senelik süre zarfında bazen günde 80 100 defa elektrik gider gelir bazende voltaj birden zayıflar eski haline gelirdi sanki bu parcalar bozulsun diye hususi yapılırdı Ama gram sorun yaşatmadı , en şiddetli kullanımda tık yok ses yok , şimdikiler evet tasarruf,sertifika v.s ama ses gürültü arıza ha hu bezdiriyor burda kaç kişi konu acıyor :)

Benim kendimce böyle bir tespitim oldu , belkide sadece benim başıma gelmiştir fakat arkadaş peş peşe biosum uctu diyince niye nazikleşti bu parcalar dedim

Eski yeni olarak pek bi fark goremiyorum hocam. Yenilerde cift bios var oldugu icin sansin iki kez var bu cok guzel bi ozellik. Simdi soracaksiniz madem sansin vardi neden boyle oldu. leon x hocama iki gun kadar once mesaj atmistim. En son biosa gectikten sonra anakartima voltaj ve carpan acik olmasina ragmen degistiremiyodum. Daha onceki versiyoñda cok guzel o.c yapabiliyodum. o.c yapmak icin ozel sogutucu falan aldim, 3 veya 4 defa hep guncel versiyona gectim sorunsuz bir sekilde. eski versiyona bi sekilde gecmem lazimdi ikinci sansimida denedim mecburen ve olan oldu,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yenilerinde iki bios arası geçiş içinswitch olur yada çift bios varsa ilk bios göçerse ikinci bios ilkini kurtarması lazım gigabyte anakartlarda en azından öyle
    switch olsa yedekle boot edip switchi bozuk biosa ayarlayarak tekrar yazdırılır. iki çipin birden gitmesi bayapı kötü olmuş
  • Bugün vatancomputera gittim. Msi anakart arızalarını önceden servispointe şimdi ise mecidiyeköyde bi adama verdiklerini söylediler. Adamın telefon numarasını değil adresini verdiler. Bende yarın o kişiye vericem yada service pointe 2 gün kalması kaydıyla 35 tl ye hallettiricem.
  • Meğerse o 35 TL değil dolarmış. 75 liraya mal oldu. Siz siz olun sakın biosu eski versiyona döndürmeyi çevirmeye çalışmayın. Hiç bir anakart firması önceki bios a dönmeye izin vermiyomuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman

Meğerse o 35 TL değil dolarmış. 75 liraya mal oldu. Siz siz olun sakın biosu eski versiyona döndürmeyi çevirmeye çalışmayın. Hiç bir anakart firması önceki bios a dönmeye izin vermiyomuş.

Örnek olucaksa mesela Asusun her anakart modeli downgrade olabiliyor yani eski bioslar tekrar tekrar flashlanabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.