Şimdi Ara

msi 760gm, phenom II x4, fx x4?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    notebook um bozuldugundan kendime bi masaüstü toplamak istiyorum fazla param olmadıgından henüz ... sadece işlemci ve anakart üzerine yoğunlaşmak istiyorum diğer parçalar idare eder olmalı .. çünkü her ay yeniliycem diğer parçaları ...

msi ın 760gm modeli anakartı nasıl sizce ... am3 ve sonrası için bi anakart olsun istiyorum

bi kaç yerde phenom ıı x4 955 ve 960 ın 5. ve 6. çekirdeklerinin açılabildiğini okudum ... bu anakart ve phenom x4 ile bunu yapabilir miyim

yada bunun yerine fx x4 4100 ü önerir misiniz?

onun dışında 700w mı olmalı pw yoksa 600 w yeterli mi?

• msi 760gm anakart ile fx4100 veya 960t işlemcilerini kullanabilirsiniz,uygun fiyatlı,güzel bir ikili oluştururlar.Fx4100 hakkında pek iyi konuşulmasa va testlerde bunu doğrular nitelikte de olsa,kullanan hiç kimseden bir şikayet duymadım,ne oyunlarda ne de uygulamalarda,demek ki günlük kullanım ve oyunlar için rahatlıkla tercih edilebilir bir işlemci.
    960t modeli de enteresan bir işlemci,ilk olarak sadece oem üreticileri için çıkacak denildi ama ne hikmetse piyasaya sürüldü,kapalı çekirdeklerinin açılma ihtimali 1/3( tam emin değilim ama yine bu sitenin yaptığı inceleme yazısında okumuştum herhalde) ama stabil olarak kullanma oranı ne olur onu bilmiyorum ve diğer çekirdekler de açılınca tdp değeri değişip yükselirse bu anakart ile ne derece uyumlu çalışır bilemem?

Oyun için düşünüyorsanız bu işlemciler olabilir,güç kaynağı ise alacağınız ekran kartı ve kullanacağınız diğer donanımla ilgili olduğundan en son güç kaynağına karar verirsiniz. 6850 gibi bir kart alırsanız 500-500w 80+ iyi bir güç kaynağı yeterli olur.

• peki bazı anakartlar desteklemiyomuş bu çekirdek açma olayını
    msi ın bu modeli ile mümkünmü?

birde 960t vs fx 4100 x4 desek hangisini seçersiniz

mesela önbellek önemli bi durum diye biliyorum ve 960t 8mb önbellek e sahipken fx olan ise 12 mb olması lazım yanlış hatırlamıyorsam

fx serisi kullanan arkadaş yok mu performansı nedir aceba ... çok bi fark var mı? fiyat anlamında fx ler daha uygun sanki .. phenom x6 dan daha ucuz mesela fx x6 falan
  • asus un 760 modeli core unlocker vaadediyor sanırım. tavsiyem fx almandır. ama msi ve fx alırsan bios güncelleştirmen gerecek o yüzden eski model bir işlemci de ayarlaman lazım.
  • Fx yerine phenom
  • arkadaşlar phenom mu daha hızlıdır fx mi ... ben işim gereği yazılım ile uğraşıyorum ... oyun da oynarım hem de yeni oyunları ama o kadar sık değil ... henüz zaten ekran kartı almayı düşünmüyorum ...o yüzden şimdilik onboard ekran kartı olsun istiyorum...sonrasında tabi kaliteli bi ekran kartı takma düşüncem var ...öğrenci olduğum için her ay yenilemek istiyorum ama ilk aşama işlemci ve anakart...intel e o kadar parayı veremem ... :D içim elvermez :D belki yüksek ücretli bi işim olursa ... asus anakart daha mantıklı gibi arkadaşın önerdiği 760 serisi ... onun üzerine de phenom x4 alırım diye düşünüyorum... şans eseri kalan 2 çekirdekte açılırsa güzel olur benim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslan_3742

arkadaşlar phenom mu daha hızlıdır fx mi ... ben işim gereği yazılım ile uğraşıyorum ... oyun da oynarım hem de yeni oyunları ama o kadar sık değil ... henüz zaten ekran kartı almayı düşünmüyorum ...o yüzden şimdilik onboard ekran kartı olsun istiyorum...sonrasında tabi kaliteli bi ekran kartı takma düşüncem var ...öğrenci olduğum için her ay yenilemek istiyorum ama ilk aşama işlemci ve anakart...intel e o kadar parayı veremem ... :D içim elvermez :D belki yüksek ücretli bi işim olursa ... asus anakart daha mantıklı gibi arkadaşın önerdiği 760 serisi ... onun üzerine de phenom x4 alırım diye düşünüyorum... şans eseri kalan 2 çekirdekte açılırsa güzel olur benim için

Yazilimsa fx derim ben
  • quote:

arkadaşlar phenom mu daha hızlıdır fx mi ... ben işim gereği yazılım ile uğraşıyorum ... oyun da oynarım hem de yeni oyunları ama o kadar sık değil ... henüz zaten ekran kartı almayı düşünmüyorum ...o yüzden şimdilik onboard ekran kartı olsun istiyorum...sonrasında tabi kaliteli bi ekran kartı takma düşüncem var ...öğrenci olduğum için her ay yenilemek istiyorum ama ilk aşama işlemci ve anakart...intel e o kadar parayı veremem ... :D içim elvermez :D belki yüksek ücretli bi işim olursa ... asus anakart daha mantıklı gibi arkadaşın önerdiği 760 serisi ... onun üzerine de phenom x4 alırım diye düşünüyorum... şans eseri kalan 2 çekirdekte açılırsa güzel olur benim için

x960t çekirdeği açık kullanıyorum. hiç bir artısını hissetmedim. overclock yapacak gibi durmuyorsun bu malzemelerle. hiç riske girmeye değmez. fx 4100

• anlıyorum
    anakart arkadaşın önerdiği asus u işlemci fx 4100 ü alıcam sanırım
    peki piyasada eskiden bu kadar çeşitli ve özellikli ram yoktu özellikleri ne bilmiyorum ama kingston hyperx g.skill dual falan ... 8 gb ram takmak istiyorum ne önerirsiniz

bi de ekran kartı olarak hd6850 takmak istiyorum bi kaç ay sonra...şimdilik asus un onboard ekran kartıyla idare edicem zaten oyun için acil değil ... power supply ne önerirsiniz ... 700W alsam fazla olur mu 100 lira civarı bi 700 watt bulabilir miyim
  • 960T daha iyi her yönden
  • ikisini de kullanan bi arkadaş yok mu? aralarında çok fark yoksa farkedilebilir ... fx almayı düşünüyorum
  • x4 950(b50) 3.1 ghz ve i5 2500K kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki FX4100 tamamen para israfı olur oyun,işlem gücü her türlü 960T daha üstün

forumda bir ardakaş fx4100 testi yapmıştı 4.6 OC lu olunca X4 955 performansı veriyor yaptığı testlere göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 2 Mart 2012; 2:50:43 >
  • vatan da 970 var 960t nerden bulurum ve fiyatı nedir tam olarak?
  • 760g anakartlarınn çoğu 95w tdp üstü işlemcilere destek vermez. Sisteme oc yapmayı düşünüyormusun, ne kadar zorlamayı düşünüyorsun, 960t alırsan ve çekirdek açarsan oc düşünüyormusun bence bunlar da önemli.

Yazılımla uğraşıyorum derken, vaktinin çoğunu kod yazmakla geçirip 30sn derlemekle uğraşmak var, kod yazma kısmının 1 saat bile sürmediği ama çalışırken 1TFLOP gücün bile yetmediği durumlar.
  • vaktimin çoğunu kod yazmakla harcarım ... aynı anda 3-4 compiler ın açık olduğu olur ...

overclock bilmiyorum nedir nasıl yapılır vs ... pc istediğim hızı verdikten sonra da ilgilenmiyorum... sadece biihtimal kapalı çekirdekleri açmak basit gibi geldi biostan tek seçenek falan ...

soğutma sistemleriyle uğraşmak istemiyorum ... bol fanlı bi kasa alıcam ...

overclocksuz hangisi daha hızlı?

zaten ilerde değiştirmeyi düşünüyorum ama hemen değil ...

ama değiştirdiğimde fx x8 falan almayı planlıyorum ..
  • quote:

vaktimin çoğunu kod yazmakla harcarım ... aynı anda 3-4 compiler ın açık olduğu olur ...

overclock bilmiyorum nedir nasıl yapılır vs ... pc istediğim hızı verdikten sonra da ilgilenmiyorum... sadece biihtimal kapalı çekirdekleri açmak basit gibi geldi biostan tek seçenek falan ...

soğutma sistemleriyle uğraşmak istemiyorum ... bol fanlı bi kasa alıcam ...

overclocksuz hangisi daha hızlı?

zaten ilerde değiştirmeyi düşünüyorum ama hemen değil ...

ama değiştirdiğimde fx x8 falan almayı planlıyorum ..

msi 760gm, phenom II x4, fx x4?

1200 TL civarı pc + vatandan 120gb agility 3 ssd, tamamdır bu iş :)

• peki fx6100 mü phenom x4 mü_?
  • Kardesm fx kulncisi olrk al diorm cpular iyi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byturkuaz -- 11 Mart 2012; 0:50:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.