Şimdi Ara

MSI 760GM-P23 (FX) AMD 760G AM3+ DDR3 bios update (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
0
Favori
19.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu kart 95 w üstü işlemciler için yetersizdir bende ps2 emulatör ile god of war oynuyorum anakartı satıp asus aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: zitgti

Hiç araştırmadan o.c yapmaya kalktım.sonuçta anakartta oc özelligi mevcut.Aklıma gelmezdi 95w üstü sıkıntı oluşturucak bir anakart olucagı.
    Neyse fx4100 çarpan arttırarak oc yaptım.4.6ghz da windows açtım.prime95 de hata aldım.voltaj yükselttim.1.4 e kadar çıktım hala hata aldım.çarpanı azaltıp fsp arttırarak oc denedim yine olmadı.açılıyordu hata oluyordu..4.7ghz denedim.pc gitti.Açılmadı.bios pili çıkarıp taktım açılmadı kaç kere.Anakart gitti derken.pili çıkarıp öyle açmayı denedim busefer açıldı.Sonra pili taktım ve oc den vazgeçtim.Zaten olmadıgını foruma bakınca da ögrendim.Hep şu ps2 emulatorde gt4 oynama istegi saolsun.Neyse arkadaşlar denememekte fayda var :)Herkeze kolay gelsin..

merhaba MSI anakartınızın son durumu nedir? çalışıyor mu şu an? bir de son soru ps2 emülatörle hangi oyunları oynuyorsunuz?

• Arkadaşlar merhaba

Konuyu hortlatmış olacağım fakat hala bu anakartı kullanan ve kuzey köprüsünün sıcaklığından şikayetçi olan birileri varsa faydalı olabilecek bir önerim olacak.

Konu içinde birçok arkadaşın dediği gibi bu kart hafif işler için ideal bir kart. Fakat benim htpc gibi nispeten kapalı bir yerde duran bir kasa ile kullanılınca anakart gerçekten çok ısınıyor. Özellikle kuzey köprüsü çok ciddi şekilde ısınıyordu. Bugün bununla ilgili küçük bir deneme yaptım ve gerçekten çok iyi bir sonuç aldım.

Bu anakartı kullandığım sistem
    Amd X2 260 3.2ghz (oc yok),
    2x2gb ddr3 ram,
    2 adet hdd ve
    805/1230mhz şeklinde çalışan oc'lu AMD 6750 1gb ddr5 ekran kartı

MSI 760GM-P23 (FX) AMD 760G AM3+ DDR3   bios update

Normalde sadece film seyretmek için kullanılan bu htpc ile arada oyun da oynayınca anakartın kuzey köprüsünün çok ısındığını gördüm. Anakart 72 C, ekran kartı da 95 C'leri görmüş.

Bundan sonra elimde boşta duran stok amd işlemci fanını güç kaynağına bağladım ve işlemci ile ekran kartı yuvası arasındaki dikdörtgen plakanın üzerine tam sığmadığı için çapraz şekilde yerleştirdim. Fanın yönü ise aşağıdan aldığı havayı yukarıya üfleyecek şekilde ayarladım.

Bu sayede anakart ve gpu sıcaklıklarında yaklaşık 10-15 C'lik iyileşme oldu. Aşağıda 1 saatlik Crysis 2 oynadıktan sonraki sıcaklıkları görebilirsiniz.

Tabii ses konusunda stok fanı da dahil ettiğim için ciddi bir artış var ama sıcaklık için en azından çözüm üretmiş oldum. Belki daha kaliteli sessiz bir fan ile daha iyi bir sonuç elde edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 1 Nisan 2014; 1:16:35 >

• H.F0 bios çıkmş kullanan varmı?
  • en son çıkan biosu yükledim ama çekirdek sıcaklığını ölçen sensör kafayı yedi ya biraz oyun oynuyorum 255 derece gösteriyor ki en fazla 40 derece falan işlemci ve 255 gösterdiğinden windows kasıyor şaka gibi h3 e geri dönmeyi deniyorum ama dönemiyorum yeni bios yüklendikten sonra aynı yöntemle eski bios yüklenemiyor mu
  • almayın şu kartı ...herkesin elinde patladı işte ...o kadar yazdık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz geç olucak ama cevap :) GT4 oynamaya çalışıyorum.Bu anakartla oc yapıcaksanız işlemcinin arka kısmında kalan yere yani anakartın öbür yüzünde işlemcinin takıldıgı yere sogutucu takmanız gerekiyor.O şekilde o.c li kullanabilirsiniz.çarpan düşmemesi için dedigim gibi işlemcinin takıldıgı taraf degil anakartın diger yüzünde işlemcinin oldugu bölüme fan takıp sogutulunca ısınma biraz engelleniyor ve çarpan düşmüyor..
  • arkadaslar bu ana kartda on jaka kulaklık takıyorum cızırtı geliyor

cozümü warmı onun bilen warmı.
  • arkadaşlar acil durum bana bu anakartın 125 TDP işlemci desteklediği bios lazım. H0 mı Yoksa H2 mi. Eğer H0 ı yüklersem işlemcimi desteklemeyecek buyüzden gerekli. H2 destekliyormu acaba bilen varmı ??
  • Konu Hort olacak ama 2015 de en son bios çıkmış HH

Halen bu kartı kullanan var mı ? yeni bios nasıldır
  • hâlâ kullanan varmı, şahsen ben kullanıyorum MSI 760GM-P23 (FX) AMD 760G AM3+ DDR3   bios update 

• kullanan salak varmış demek ki hala 1 tanesi yazmış.

mal gibi de atlamış sırıtıyo bi de çok memnun heralde.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.