Şimdi Ara

MSİ 635 TURİON 64 BİT X700 alınırmı? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
325
Cevap
0
Favori
17.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben MSI 'a güvenemiyorum açıkcası.. Acer daha güvenli gibi geliyor.. Hem kalite hem hizmet olarak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: esarikaya

Ben MSI 'a güvenemiyorum açıkcası.. Acer daha güvenli gibi geliyor.. Hem kalite hem hizmet olarak..

Bende sana katılıyorum, bence de Acer daha kaliteli gibi.
  • Valla arkada$lar MSI 'ın bir çok ürününü kullanmı$ biri olarak genel anlamda kalitenin ön planda olduğunu söyleyebilirim...

Bu arada resimler ve inceleme için sağolun yanlız incelemediki ürün MSI değil,MSI la aynı kasayı kullanmı$ ba$ka bir marka...

MSI'ın ise nispeten Japon'lardan ucuz olmasını Taiwan'lı olmasına bağlıyorum...Elbet bu aletten bir Japon kalitesi beklemek hata olur çünkü elektronikte kalite=Japon,fiyat/performans=Taiwan...Bu diğer tüm sektörlerde de böyledir...Gitarlar,motosikletler,arabalar vb...

Ki yinede MSI'ın kalitesi yabana atılamaz...Çünkü offical sitelerinde misyonlarını okursanız her yerde kalitenin onlar için birinci derecede önemli olduğunu bir çok defa belirtmi$ler...MSI'ın boardları ve ekran kartlarını bilmeyen yoktur...Ülkemizde ve dünyada da satı$ olarak MSI en üst sıralarda...

$uda var ayrıca kaliteden beklentileriniz nelerdir?Yani neye kaliteli dersiniz neye demezsiniz?Beni 2 sene sorunsuz götürecek bir notebook markası ne olursa olsun yeterlidir benim için...Gidip Sony de alabilirim ama daha dü$ük fiyata daha çok özellik sunan bir marka varken kolay kolay Sony'ye para vermem açıkcası...Hee param olsa gidip Sony alırım MSI yerine.Ama cepteki miktar darken elimdeki ta$ları en doğru $ekilde oynamak zorundayım...Hee araba alsam kaliteli olmasına dikkat ederim...Araba çünkü 2 sene kullanılıp deği$tirilcek bir$ey değil.

Bu arada 1-2 gün içinde benim Custom M635 i$i belli olacak...Olmazsa normal alacam,oda olmazsa HP'nin Turion'lu modeline yönelebilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YıldırımMuharebe -- 10 Ekim 2005, 23:06:25 >

• Uzun suredir M635'i takip ediyodum ama Acer cikinca biraz kafam karisti. Bende de Acer daha kaliteliymis hissi uyandirdi. Acer'in islemcisinin ML ve hardiskinin de 4200 RPM olmasi beni rahatsiz etse de Acer'i ciddi olarak dusunmeye basladim.
  • Arkadaşlar bence harddiskiniz en aşağı 5400 rpm'li 8 MB cacheli olsun.
    Yoksa canavar gibi sistemlerinizde çok ciddi bir dar boğaz yaşatıyor tek başına.

http://forum.donanimhaber.com/m_3782513/mpage_10/tm.htm
  • kesinlikle 4200 rpm cnınızı yakar arkadaşlar
  • M635 ler mt30 işlemci , 512mb ram, 60gb hdd ile bu akşam satışa sunuluyormuş.
    Çizginin sitesinde bayileri gözüken Anadolu yakası yazıcıoğlunun yakınındaki eksa, gold pc ve eksen bilgisayarı aradım.
    Eksa bilgisayarın notebook tan haberi yok. Gold bilgisayar ise şu an gözükmüyor, akşam arayın dedi. Eksen bilgisayar pek fazla umursamıyor sanırım müşteriyi, ciddi bir cevap alamadım.

Uraniumpc 60gb notebook hdd sini 48$ a , 80gb ı 60$ a alıyor.
    512mb ddr ram i 35$ a alıyor, 256mb ddr ram i ise 10$ a alıyor.
    Yeni samsung 80gb 5400rpm fiyatı 110$+kdv civarı.
    Arena bilgisayar 512mb ddr400 ram i 75$+kdv ye satıyor (twinmos), daha ucuz da bulunabilir sanırım biraz pahalı gibi.
    1gb ddr400 ram bulamadım ama ddr333 ü arena 175$+kdv ye satıyor.

Tam bir işlemci testi lazım, MT30 ile MT34 arası performans cok farkeder mi ve MT34 ile ;ML34 arasında enerji tüketimi farkı pil dayanma süresine ne kadar yansıyor.

Eğer 5024 ile m635 in aynı işlemleri yaparken pil süreleri arasındaki fark 15dk den fazla olmazsa Acer düşüneceğim.

İncelemelerden gördüğüm kadarıyla Acer in de MSI ın da kasaları ortalama kalitede, biri diğerinden kötü değil. Ama ikisinden birini tercih ederken sizde performans ve pil dayanma sürelerini göz önünde bulundurun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemdiker -- 11 Ekim 2005, 15:00:27 >

• M635 gigatekte satışta arkadaşlar.
    dün mail gelmiş.
    Üyelere öncelik filanda fişman diye.
    http://www.gigatek.com.tr
    Hatta M645 te stoklarda gözüküyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemdiker

M635 ler mt30 işlemci , 512mb ram, 60gb hdd ile bu akşam satışa sunuluyormuş.
    Çizginin sitesinde bayileri gözüken Anadolu yakası yazıcıoğlunun yakınındaki eksa, gold pc ve eksen bilgisayarı aradım.
    Eksa bilgisayarın notebook tan haberi yok. Gold bilgisayar ise şu an gözükmüyor, akşam arayın dedi. Eksen bilgisayar pek fazla umursamıyor sanırım müşteriyi, ciddi bir cevap alamadım.

Uraniumpc 60gb notebook hdd sini 48$ a , 80gb ı 60$ a alıyor.
    512mb ddr ram i 35$ a alıyor, 256mb ddr ram i ise 10$ a alıyor.
    Yeni samsung 80gb 5400rpm fiyatı 110$+kdv civarı.
    Arena bilgisayar 512mb ddr400 ram i 75$+kdv ye satıyor (twinmos), daha ucuz da bulunabilir sanırım biraz pahalı gibi.
    1gb ddr400 ram bulamadım ama ddr333 ü arena 175$+kdv ye satıyor.

Tam bir işlemci testi lazım, MT30 ile MT34 arası performans cok farkeder mi ve MT34 ile ;ML34 arasında enerji tüketimi farkı pil dayanma süresine ne kadar yansıyor.

Eğer 5024 ile m635 in aynı işlemleri yaparken pil süreleri arasındaki fark 15dk den fazla olmazsa Acer düşüneceğim.

İncelemelerden gördüğüm kadarıyla Acer in de MSI ın da kasaları ortalama kalitede, biri diğerinden kötü değil. Ama ikisinden birini tercih ederken sizde performans ve pil dayanma sürelerini göz önünde bulundurun derim.

zaten en kötü ihtimal normal M635 alıp rami var hdd yi deği$tirecem...Bu arada Acer'ı dü$ünmeme nedenim kesinlikle ağırlığı...3.1 KG bence çok fazla eski kullandığım Fujitsu 3.6 idi ve kesinlike ta$ınmıyordu gün boyu...3.1 Acer $arjıyla ve mouse u ile eder 3.5 KG ve hafta sonları özellikle bazen de hafta içi notebook u yanıma almak zorunda olduğum için kesinlike 2.8 KG lık MSI dü$ünüyorum.Çanta olarakta Targus'un Lite versiyonu var bu sırf çantasi özel olarak notebook ta$ımak için üretilmi$ ve kaliteli tavsiye ederim

• Walla ağırlık ve çanta kriterleriyle notebook almam.. Ağırlık bir noktadan sonra önemli evet.. ama 3.1kg bence makul bir ağırlık... 2.8 kg ile arasında pek de bir fark yok yani.. eğer daha hafif birşey istiyorsan zaten 12" olan ekranlara bakmalısın..
  • quote:

Walla ağırlık ve çanta kriterleriyle notebook almam.. Ağırlık bir noktadan sonra önemli evet.. ama 3.1kg bence makul bir ağırlık... 2.8 kg ile arasında pek de bir fark yok yani.. eğer daha hafif birşey istiyorsan zaten 12" olan ekranlara bakmalısın..

yok abi çok farkediyor...300 gr'ı gün boyuna dökersen gerçekten çok farkediyor yani 2.8 de kullandım 3 de kullandım 3.6 da kullandım...Hele okula giderken yanına kitap koyduğumuda dü$ünürsem 3.1 kesinlikle çok fazla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: RossTheBoss

quote:

Walla ağırlık ve çanta kriterleriyle notebook almam.. Ağırlık bir noktadan sonra önemli evet.. ama 3.1kg bence makul bir ağırlık... 2.8 kg ile arasında pek de bir fark yok yani.. eğer daha hafif birşey istiyorsan zaten 12" olan ekranlara bakmalısın..

yok abi çok farkediyor...300 gr'ı gün boyuna dökersen gerçekten çok farkediyor yani 2.8 de kullandım 3 de kullandım 3.6 da kullandım...Hele okula giderken yanına kitap koyduğumuda dü$ünürsem 3.1 kesinlikle çok fazla...

Bu biraz göreceli bir şey aslında... 3.1kg sana ağır gelir bana normal gelir.. bi başkasına da hafif gelir... tamamen kişinin kendi tercihine kalmış bir nokta.. genelleme yapılması pek doğru değil..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: RossTheBoss

quote:

Bu biraz göreceli bir şey aslında... 3.1kg sana ağır gelir bana normal gelir.. bi başkasına da hafif gelir... tamamen kişinin kendi tercihine kalmış bir nokta.. genelleme yapılması pek doğru değil..

Valla orası doğru ki$iden ki$iye deği$ir ama bana göre 3.1 gayet ağırdır ve 2.8 iler arasında fark vardırTa$ıdım o ağırlıklarda notebook günboyunda fark ettiğini açıkca iddia edebilirim

• www.gigatek.com da fiyat 1329$+kdv den 1429$+kdv ye yükselmiş, konfigürasyonda hiç bir değişiklik olmamasına rağmen...
  • üye olunca yine 1299 a düşüyo
  • Beyler 5024'de Crystal Bright diye bi ekran kullanilmis ve yerli, yabanci forumlarda insanlar bu ekranin cok guzel oldugunu belirtmisler. Peki M635'in ekrani nasil? Galiba onlar da benzer bi teknoloji kullanmislar.
  • Evet ikiside parlak ekran. Ekran güneşte parlıyor fakat renkler çok canlı gözüküyor, demiş yorumlarda kullananlar. Ama çok leke tutuyormuş ikiside. 1280*800 max. çözünürlük var ikisindede. Msi da Color Bright Display (CBD) demiş. Beni cebit te görmüştüm m635 i, ekranı güzeldi, bayağı aydınlık bir mekandı fakat yansıma falan yoktu ekranda göze batan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hoydaa

Beyler 5024'de Crystal Bright diye bi ekran kullanilmis ve yerli, yabanci forumlarda insanlar bu ekranin cok guzel oldugunu belirtmisler. Peki M635'in ekrani nasil? Galiba onlar da benzer bi teknoloji kullanmislar.

evt Acer'da Crystal Brite diye bir teknoloji var...Yanlız bu Acer'ın kendi verdiği isim...MSI'da da bunun aynısı var fakat MSI buna Color Bright Display diyor...İkisi arasında ne fark var dersen hiçbir fark yok...Bu teknoloji eski,yeni dahil bir çok notebook ta var.Mesela benim arkada$ta Dell 700 M var onda da var...Bu ekranın tek espirisi LCD'nin camı biraz daha parlak ve aynımsı bir camla örtülmü$ buda daha kaliteli görüntü hissi veriyor...Arkada$taki Acer 1692WLMI'yı bayağı incelemi$tim,Crystal Brite/Color Bright Display olması gereken bir özellik,özellikle yeni notebook alacak arkada$lar için...

arkada$lar bu arada benim çizgi'den özel konfigrasyon i$i yattı çünkü ellerinde sadece standart modeller varmı$...Sitede bir çok seçenek var ama hiçbiri yokmu$...Dolayısıya ben de standart halde alacağım...Yarın in$ spari$ veriyorum ve cuma gününe kadar in$ elimde olur...Bu arada öğrendiğim önemli bir özellik:HDD nin 5400 RPM olduğunu kesin kez öğrenmi$ bulunmaktayım...

İlk etapta ramleri,2. etaptada HDD yi deği$tirmeyi planlıyorum aldıktan sonra...HDD'nin 5400 RPM olması iyi oldu yine bir süre idare edilir...Ramleri ise tek 1 GB DDR 400 ile deği$tireceğim...

Destktop sistemimi satacağım ve evdeki Creative 7.1 THX sistemle kullanmak için Audigy 2 ZS 7.1 PCMIA kart alacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YıldırımMuharebe -- 11 Ekim 2005, 20:46:39 >

• Bir forumda okuduğum kadarıyla msi da kullanılan onboard ses kartı yerine creative pcmcia ses kartı takınca pil süresi yarım saat kadar artıormuş, (fakat pcmcia kart takınca firewire hızı yarıya mı düşüyormuş ne anlamadım tam orayı)
    Bende msi da karar kıldım. Acer 5024'ü Ankara'dan kargoyla getirtme fikri korkuttu gözümü. Ekranda sorun varsa değiştirmek uzun iş. MAvi de "sadece mavi'de" yazıyordu, İstanbul'da neresi, nezaman satmaya başlar fikrim de yok.
    Rosstheboss, İstanbul'da oturuorsan 1gb 400mhz ram nerden alıyorsun, gidip sormadım ama web sitelerinde baktığım bir cok bilgisayarcıda yoktu.
    + Notebook hdd si görmedim daha önce,resimlerde gördüğüm kadarıyla 40pin var yine 20+20 2 sıra halinde, bunu bildiğimiz sıradan paralel kablolarla pc ye bağlayabilir miyiz, yoksa pc de kullandığımız kablolar daha mı geniş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemdiker -- 11 Ekim 2005, 21:01:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemdiker

Bir forumda okuduğum kadarıyla msi da kullanılan onboard ses kartı yerine creative pcmcia ses kartı takınca pil süresi yarım saat kadar artıormuş, (fakat pcmcia kart takınca firewire hızı yarıya mı düşüyormuş ne anlamadım tam orayı)
    Bende msi da karar kıldım. Acer 5024'ü Ankara'dan kargoyla getirtme fikri korkuttu gözümü. Ekranda sorun varsa değiştirmek uzun iş. MAvi de "sadece mavi'de" yazıyordu, İstanbul'da neresi, nezaman satmaya başlar fikrim de yok.
    Rosstheboss, İstanbul'da oturuorsan 1gb 400mhz ram nerden alıyorsun, gidip sormadım ama web sitelerinde baktığım bir cok bilgisayarcıda yoktu.
    + Notebook hdd si görmedim daha önce,resimlerde gördüğüm kadarıyla 40pin var yine 20+20 2 sıra halinde, bunu bildiğimiz sıradan paralel kablolarla pc ye bağlayabilir miyiz, yoksa pc de kullandığımız kablolar daha mı geniş?

Valla ben Dijitaltrend' de buldum 1 GB DDR 400 Corsair en ucuz(211$+KDV) ...fiyatı tuzlu ama daha ucuzları gelene kadar bekleyebilirim.
    Valla HDD i$ini tam bilmiyorum...Onu iyicene ara$ıtmak lazım gerçi ben her halükarda desktop'ı satacağım için,HDD yide satacam ilerde...Birde ben Istanbul'da direk Çizgi'den alacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YıldırımMuharebe -- 11 Ekim 2005, 21:20:03 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.