Bildirim
msata ne işe yarar
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Takip cevabı bende merak ediyorum.... -
MSata SSD'ler için yapılmış porttur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Livermorium
yani sonuç olarak ?
ilginiz için teşekkürler. demek istediğiniz, ister ssd al kasaya tak. ister msata al anakart üstüne tak onun dışında bir getirisi yokmu diyorsunuz. tamamiyle yerkaplama olayımı.hız, belleğe katkı, cpu hızlandırma vs vs bi özelliği yok doğrumu? tam detaylı açarsanız sevinirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviblue47 -- 1 Ocak 2013; 14:06:54 > -
quote:
Orijinalden alıntı: maviblue47
quote:
Orijinalden alıntı: Livermorium
yani sonuç olarak ?
ilginiz için teşekkürler. demek istediğiniz, ister ssd al kasaya tak. ister msata al anakart üstüne tak onun dışında bir getirisi yokmu diyorsunuz. tamamiyle yerkaplama olayımı.hız, belleğe katkı, cpu hızlandırma vs vs bi özelliği yok doğrumu? tam detaylı açarsanız sevinirim
Sonuç olarak m-sata'ya SSD takacaksınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Msata mini sata demektir.
Msata çıkışlı ssdleri oraya takabilirsin normal sataları takamazsın.
Örnek olarak bir msata ssd. -
msata portuna wireless alıcı ssd 3g modem tarzı bir çok cihaz takılabiliyor.Laptopta çok çok önemli olsada masaüstünde bence pek önemi yok. -
arkadaşlar çok özürdiliyerek sözylüyorum ya sizde bi sorun var yada bende
msata nın mini sata olduğunu normal ssd nin msata yuvasına takılmadığınıda biliyorum .
m sata yuvasının amacı msata disk takabilmek için olduğunuda biliyorum
bilmediğim şey neden böyle bir giriş üretme gereği duydular getirisi varmı farklı birşeymi soruyorum benmi anlamıyorum
cevaplardan bişey çıkaran varsa beni aydınlatsın -
quote:
msata nın mini sata olduğunu normal ssd nin msata yuvasına takılmadığınıda biliyorum .
bilmediğim şey neden böyle bir giriş üretme gereği duydular getirisi varmı farklı birşeymi soruyorum benmi anlamıyorum
cevaplardan bişey çıkaran varsa beni aydınlatsın
Amacı şu olsa gerek ultrabook macbook gibi ince ve diğer tüm dizüstü pclerde aşırı büyük olan soketler ve devre kartları yerine daha küçük bir soket yapalım demişler.Genelde zaten ultrabookların bir çoğunda var.Oraya 32gb felan ssd koyup hibrit sistem halinde satıyorlar.Kısacası bir laptopta 2.5 inç bir alan çok büyük kalıyor.Onun yerine hem disk hem wifi kartlarının takılabildiği kompakt bir yer üretmişler.
Mesela o ultabookları düşün o ince kasanın içine hem 2.5 inç ssd hem 2.5 inç hdd takabilirlermiydi?Sırf ssd de pahalı olacağından bu tarz bir çözüm kullanılıyor.
Üretim amacı tabiki tamamen buna dayanmıyor.Mesela benim laptobumda msata var ve oraya 3g kart takılı.,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ExtraTechx* -- 1 Ocak 2013; 18:28:34 >
-
evet arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler. masa üstü anakartta bi fonksiyonu yok, dizüstü anakartlarda ise daha az yer kaplamasın diye üretilmiş -
quote:
Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*
quote:
Amacı şu olsa gerek ultrabook macbook gibi ince ve diğer tüm dizüstü pclerde aşırı büyük olan soketler ve devre kartları yerine daha küçük bir soket yapalım demişler.Genelde zaten ultrabookların bir çoğunda var.Oraya 32gb felan ssd koyup hibrit sistem halinde satıyorlar.Kısacası bir laptopta 2.5 inç bir alan çok büyük kalıyor.Onun yerine hem disk hem wifi kartlarının takılabildiği kompakt bir yer üretmişler.
Mesela o ultabookları düşün o ince kasanın içine hem 2.5 inç ssd hem 2.5 inç hdd takabilirlermiydi?Sırf ssd de pahalı olacağından bu tarz bir çözüm kullanılıyor.
Üretim amacı tabiki tamamen buna dayanmıyor.Mesela benim laptobumda msata var ve oraya 3g kart takılı.,
Mini PCI Express ile mSATA aynı şey mi oluyor?
-
quote:
Orijinalden alıntı: crashday
quote:
Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*
quote:
Mini PCI Express ile mSATA aynı şey mi oluyor?
bende şöyle sorayım;
Mini pci-e soketine msata HDD takılabilir mi?
-
Masaüstü bilgisayara yaygın kullanılabilmesi için fiyatlarının normal ssd disklere göre ucuz olması gerekli bide toza karşı dayanıklı olmalı açık devreler olduğu için veya ince koruma plaka olmalıdır kendi yorumum bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namık53 -- 9 Aralık 2013; 18:13:32 > -
@crashday
Diyebiliriz.
Fakat, arayüzler konusu çetrefelli olması ve bu iş üzerinde daha üreticilerin dâhi mutâbık kalamamasından ötürü bu sahada bir kelime / mânâ karşıklığı söz konusu.
Bu hususda kaleme alınmış en teferruat ve intizamlı makâleye şuradan erişebilirsiniz:
http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/ince-ayrintilari-ile-ssd-arayuzleri/
@frezenius
Takamayız.
Çünkü hâlihazırdaki en küçük HDD sâdece 5mm kalınlığında ve 1.8'' boyutlarındadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solid State Disk -- 13 Aralık 2013; 2:21:23 >
-
quote:
sepkov demiski
mSata ssdyi ön bellek olarak kullanıyor bir nevi içinde veri saklayabilen RAM diyebiliriz.mSata ssdnin 64 gbsini kendine alıyor oraya mesela photoshop açtın bilgisayar o photoshopun önemli olan dosyalarını mSata ssdye yazıyor bidahaki açışında 2 ssdden yaralanıyor ve jet gibi açılıyor.Windows açılırkende aynı windowsun önemli dosyaları msataya kopyalanıyor ve windows açılırken bilgisayar 2 ssdyi birden kullanıyor böylece çok çok hızlı bir şekilde açılmış oluyor.
konuya goz at anlatilana gore sdd yi iki kat daha hizlandirmis oluyorsun.----------> http://forum.donanimhaber.com/m_87603703/f_//tm.htm#87603703
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ET 7 -- 7 Şubat 2014; 15:07:08 >
-
masaüstülerde nasıldır bimiyorum ama dizüstülerde şöyle bi durum var.
Kendi bilgisayarımdan örnek verirsem 2 adet ssd portu var bunlardan birinin yerine msata portu takabiliyorsun ve bir msata portuna 3 adet msata takılıyor. Yani 1 adet ssd portuna 3 adet msata takabiliyorsun.(zaten benim bilgisayarımda 1 adet 1TB Hitachi Travelstar 7K1000 9.5mm 32MB 7200RPM HDD SATA-3 mevcut 2. port boş.)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X