Şimdi Ara

MS'e ban yüzünden araştırma başlatıldı! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
3.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: saykokilla
    Adama soracaklar "bundan 1 yıl önce kopya oynadığını tespit ettiğin adamı neden banlamak için bugüne kadar bekledin?". Böyle bir insiyatifi yok MS'in bunu söylemeye çalışıyorum.
    Öyle bir insiyatifi tabi ki var Microsoft'un arkadaşlar, tekrar alıntı yapmak istiyorum tüm Live kullanıcılarının bağlayıcı şekilde onayladığı Kullanım Şartları Sözleşmesi'nden, 20. madde:
    quote:

20. Changes to the Service; If We Cancel the Service.

We may change the Service or delete or discontinue features, games, or other content at any time and for any reason (or no reason). We may cancel or suspend your Service at any time. Our cancellation or suspension may be without cause and without notice. Upon Service cancellation, your right to use the Service stops right away. Once the Service is cancelled or suspended, any data you have stored on the Service may not be retrieved later.
    Burada "The Service" (Hizmet) diye geçen şey Xbox Live kullanımınız oluyor, bakalım her Live kullanıcısı yasal olarak neyi kabul etmiş:

20. Hizmet Değişiklikleri; Eğer Hizmeti İptal Edersek.

Hizmet'i herhangibir zamanda, herhangibir sebeple (veya sebepsiz yere) değiştirebiliriz; özelliklerini, oyunlarını veya diğer içeriklerini silebiliriz / dağıtmayı kesebiliriz. Sizin Hizmet erişiminizi herhangibir zamanda durdurabilir veya iptal edebiliriz. Bu durdurma veya iptal için sebep göstermemize veya önceden haber vermemize gerek yoktur. Hizmet erişiminiz iptal edildiği anda, Hizmet'i kullanmakla ilgili haklarınız da sona erer. Hizmet erişiminiz durdurulur veya iptal edilirse, Hizmet üzerinde saklanan verilerinize daha sonradan ulaşmanız mümkün olmayacaktır.

Tüm Live kullanıcıları da bunu okuyup, anlayıp (göya tabi ) altına "Evet, yasal olarak bağlayıcı şekilde bu şartları kabul ediyorum" diye onayını basıyor.

Sen daha kimi neye dava edeceksin de haklı çıkacaksın ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Llythem

Hizmet'i herhangibir zamanda, herhangibir sebeple (veya sebepsiz yere) değiştirebiliriz; özelliklerini, oyunlarını veya diğer içeriklerini silebiliriz / dağıtmayı kesebiliriz.

Zaten araştırma da tam bu yüzden başlıyor bence. "Code Of Conduct" denilen kavramın tek taraflı ve manipüle edilerek kullanılması...

Sen yarın gel mesela ben bir kağıt imzalayayım: "Yarın veya istediğin zaman beni öldürebilirsin..." gibisinden olsun mesela??? O zaman sen herşeyi yapma hakkına sahip misindir hukuki olarak? Biraz abuk bir örnek oldu ama gelmek istediğim noktayı net anlatıyor sanırım...

Tabii ki hakkı var banlamaya, ama bunu daha yüksek yasaların belirttiğinin aksine çıkarlarına yönelik olarak elinde oynatırsa o zaman Sam Amca çıkar bastonu çakar kafasına adamın. Çünkü onlar bizim veya bizim seviyemizdeki diğer ülkelerdeki gibi popülist yaklaşımlara girmez, para yemezler, toplum için, toplum kuralları takibi için yürütülürler...

(Bu aşamada çıkar: farketmiş olsa da banlamadığı için ve kafasına göre, işine geldiği ve daha da fazla gelir elde etmek için banladığı ve sonra da "bak işte banladım... hani kopyaya karşı olduğumu yersen......." şekline yönelik olması)

Yasaların üstünde de bir anayasa vardır örneğin ve bu anayasayı da örneğin rekabet kurulları veya benzeri mahkemeler yürütür kanımca (tabi bu, benim şu an yürüttüğüm mantık, hukuku daha iyi bilen arkadaşların düşüncelerini bilmek isterim)

• Kardeşler bakın. Hukuk sistemleri ve mantığı, olayların gelişimi ve bunlarla ilgili dava mantıkları çok farklıdır ülkeden ülkeye. Mesela bizim ülkemizde bir kçük kızın koluna yanlış iğne vururlar kol kesilir kız çocuğunun hayata başlangıçta karardığı bir hayat karşılığında aldığı tazminat 125.000 TL, Amerikada adam evcil hayvanı olan kedisini yıkayıp microdalga fırında kurutmaya çalışırken hayvanı kömüre dönüştüren adamın fırının üretici firmasına karşı açtığı davada neymiş de microdalga fırının kullanım talimatında kedi kurutulmaz yazmıyormuş diye kedinin sahibine 200.000 Dolar taminat ödenmesine karar verdi. Daha size nice saçma gelipde gülmekten kendinizi alamayacağınız dava örnekleri var ki, buraya yazmakla bitmez. Yani anlayacağınız bu davanın başarı oranı inanılmaz derecede yüksek. Tamam Fw ye karşı MS. Senide engelliyor. O halde yıllık ödemiş olduğun gold üyelik veya satın aldığın diğer ürünlerin zararını karşılasın. bunlarıda senden mahrum etmeye hakkı yok ki. Peki ms nin sözleşmesini ok deyip live girerken MS seni korsan olursa gold üyeliğinde boşa gider diyor mu. Makinenin live girmesine veya senin gamertaglarını banlıyorsa senden sağladığı yararıda geri iade etmek zorunda kalır. İster kabullenin ister kabullenmeyin. Amerikada işlre bizimkinden farklı. Orada hukuk var. Burada telekulak. Daha çok yol kat ederizde o yolun sonunu asla göremeyiz biz. Hukuk sistemimizin cılkı çıkmış. Her yeri bizim ülke gibi mi zannediyorsunuz ki.

• The End Begins !
  • Llythem Hukuki konularda fazla bilgim yok ancak bu tip tek taraflı hazırlanmış sözleşmeler her zaman kanuni bağlayıcı nitelikde olmuyor(muş). Mesela bugün hizmetini aldığımız TTNet'in kullanıcı sözleşmesinde "Türk Telekom A.Ş.'nin size ulu orta küfür etme yetkisi vardır ve bunu kabul etmiş sayılırsınız" diye bir madde olsa ve bu sözleşmeyi imzalasak dahi bunun belirli çerçevelerde geçerliliği yok(muş).
    Tabi dediğim gibi pek bir bilgim yok ancak böyle birşeyin olmadığını bir hukuk sitesindeki yorumlarda görmüştüm.

saykokilla'nın da yazdıklarına büyük oranda katılıyorum.

Şimdi bazı sivri zekalı arkadaşlar yine düşünmeden klasik Türk mantığıyla "olurmu öyle şey, yok artık" vs. muhabbetleri yapmışlar ancak savundukları şeyin neye dayandığını belirtmemişler bile ki zaten neyi savunduklarını bilmiyorlardırda. İşte bu şekilde detaylarına inmeden düz mantık düşündüğümüz için bizim ülkemizde mikrodalgaya atılan bir kedi için tazminat alamıyorsunuz. Oysaki ben mikrodalga fırının kediyi o hale getireceğini nereden bileyim? Bazı şeylerin mantık çerçevesinde düşünülünce gayet mantıklı oldukları aşikar

İşin kötü tarafı düz mantık düşünen insanların düşündükleri şeyi körü körüne savunmaları yüzünden bu ülkede bazı şeyler maalesef hiç ilerleyemiyor. Geçen alanında uzman bir hukukçu arkadaş 3k yüzünden MS'a dava açmak istediğinde yine bu düz mantık arkadaşlar adamı çıldırma noktasına getirmişti ve o konunun sonu ne oldu bilmiyorum ama hukukçu arkadaş iyiden iyiye vazgeçmeye başlamıştı.

Ms'un yaptığına gelince tipik M$ taktiği olduğunu düşünüyorum ve bu ban dalgası başladığı günden beri "birisi bu konuda hukuki bir adım atacak" diye düşünüyordum ve birileri bu işin altına nihayet parmağını sokmuş

• Hemde fazlasıyla soktu oparmağı. Çünkü bu adamları amerikada sevn yok. Tamam akıllılar ama bu istediğin gibi at koşturacaksın anlamına gelmez ki. bak zamanında Bill Gates nerdeyse tekel olarak kabul edildiği dönemde hükümet mallarını böldü. Yani adam kazandı devlet bi şekilde dolaylı olarak mallarına el koydu. bu kadar büyümek tehlikeli diye. Peki dönemin ABD hükümeti şimdi gasp mı yaptı. Yaptıysa o sivir zeka gates ne yapabildi. Valla bu davadan umutluyum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macsimus27
    Peki ms nin sözleşmesini ok deyip live girerken MS seni korsan olursa gold üyeliğinde boşa gider diyor mu.
    Esasen diyor

saykokilla arkadaşın da değindiği noktalar gayet geçerli noktalar, ancak tam olarak ABD'deki "her yöne açık" hukuk sistemine karşı durabilmek için firmalar milyon dolarlık hukuk departmanlarıyla ve düzinelerce avukatla bu kadar kapsamlı sözleşmeler hazırlıyorlar.

Ayrıca ABD hukuk sistemi hiç de özenilecek bir sistem değildir beyler, sandığınızdan çok daha fazla politika ve oyun dönmektedir ve dış tesirlere, yavaşlatmalara, adaletin engellenmesine son derece açıktır. "Criminal" ve "Civil" diye iki tür dava vardır, kriminal davalar işte adam öldürme vs. iken örnekteki "Microsoft benden haksız kazanç sağladı" davası "civil" bir davadır.

Bunun neden önemli olduğuna gelirsek, dünya çapında bilinen çok uç bir kaç düzine örnekten yola çıkarak pek işlevsel olduğu düşünülen Amerikan hukuk sisteminde, gerçekten herkes herşeye dava açabilmekte ve açmaktadır, burası doğru. Bizde daha Backup tarzı asistans hizmetleri yeni yeni oluşurken ABD'de "hukuki destek sigortası" en az sağlık ve kaza sigortası kadar yaygın bir kavramdır, o derece her an herkes bir davayla karşılaşabilir. Televizyonlarda her reklam arasında en az bir avukatlık firması reklamı görmek mümkündür.

Ancak dediğim gibi, bazı uç örneklere aldanıp da ABD hukuk sisteminin işlevsel olduğunu düşünmek yanlıştır, çünkü "civil" türü davaların sadece %2.2 si mahkemeler tarafından sonuçlandırılmaktadır. Kalan %97.8'inde taraflar bir şekilde anlaşmaya vararak davadan çekilmektedir, çünkü uzayacak yasal süreçle hem zaman hem de maddi açıdan uğraşmak genelde buna değmemektedir, keza pek çok davada kaybeden taraf karşı tarafın hukuki masraflarını da üstlenmek zorunda kalabilmektedir.

Yapılan araştırmalar bu %2.2'lik oranın %10'a çıkması halinde mevcut ABD hukuk altyapısının işlevsiz kalacak kadar tıkanacağını öngörmüştür. Türkiye'de ise bu oran %95 seviyelerinde seyretmektedir, bu sebepten Türk hukuk sisteminin bu kadar hantal ve etkisiz olduğuna şaşırmamak gerekir.

Uzun lafın kısası, Microsoft'u bir anlaşmaya zorlayacak bir koz elde etmesi lazım dava açacakların, ancak ben MS'in özellikle geçmişte yaşadığı hukuk deneyimlerinden sonra bu konularda çok daha hazırlıklı, dişli olacağına ve kolay kolay geri adım atmayacağıma inanıyorum.
    Microsoft gibi bir firmayla anlaşmaya varmak yerine "gerçek" hukuksal bir sürece sonuna kadar girmeye de öyle pek kimsenin gücü yetmez.

O yüzden gerçek bir başarı amacı gütmekten daha ziyade dikkat çekme üzerine kurulu şowen bir hareket olarak gördüm bu davayı, bakalım zaman gösterir eğer yanılıyorsam. Eğer haklıysam da bir sonuç çıkmazsa hepimiz böyle bir davanın varlığını bile unutmuş oluruz zaten

• Hukukçu konuşması bu. Yada hukuka fazlasıyla meraklı bir bakış açısı. Dediğin doğrudur. Ama ABD nin hukuk sistemi tamamen tarafların vicdani kanaatinin tatmin olduğu, tarafların bu vicdan kanaatını sağlamasıyla birlikte kamuoyuna mal olmuş davalarda da, kamu oyunu bu şekilde aydınlatan sistemleri var. Tarihe zamanında damga vurmuş ve geri kalmış ülkelerin yavaş yavaş kendi iç hukuklarına empoze etmeye çalıştığı nice miranda kurallarını yıllar önce hukuk olarak kabul eden bir devlet ABD hukuk sistemi. Bu davanın türkiye, de başarı oranı sadece sözleşme ile sınırlı iken, abd de daha geniş yelpazede değerlendirilebilecek bir anlayış var.
  • quote:

Ancak dediğim gibi, bazı uç örneklere aldanıp da ABD hukuk sisteminin işlevsel olduğunu düşünmek yanlıştır, çünkü "civil" türü davaların sadece %2.2 si mahkemeler tarafından sonuçlandırılmaktadır. Kalan %97.8'inde taraflar bir şekilde anlaşmaya vararak davadan çekilmektedir, çünkü uzayacak yasal süreçle hem zaman hem de maddi açıdan uğraşmak genelde buna değmemektedir, keza pek çok davada kaybeden taraf karşı tarafın hukuki masraflarını da üstlenmek zorunda kalabilmektedir.

Yapılan araştırmalar bu %2.2'lik oranın %10'a çıkması halinde mevcut ABD hukuk altyapısının işlevsiz kalacak kadar tıkanacağını öngörmüştür. Türkiye'de ise bu oran %95 seviyelerinde seyretmektedir, bu sebepten Türk hukuk sisteminin bu kadar hantal ve etkisiz olduğuna şaşırmamak gerekir.

O yüzden gerçek bir başarı amacı gütmekten daha ziyade dikkat çekme üzerine kurulu şowen bir hareket olarak gördüm bu davayı, bakalım zaman gösterir eğer yanılıyorsam. Eğer haklıysam da bir sonuç çıkmazsa hepimiz böyle bir davanın varlığını bile unutmuş oluruz zaten

Hukuku bilmediğini söyleyen bir insan olarak bu paylaşımından dolayı teşekkürler dostum Türkiye'de %95 olması beni bile şaşırttı aslında :)

Hepbirlikte yaşayıp izleyip göreceğiz - biz ancak izleyip buralarda konuşabiliyoruz bu tarz hukuk olaylarını - milletlerin yaşama verdikleri değer ve toplumların hayata bakış açıları işte... :)

• Ms bu davayı kaybeder ve BAN kalkar.
  • Bu davayı Ms keyfi ban politikasından dolayı kaybedecektir diye düşünüyorum.
  • Kendim bilgisayarcıyım ama hukukçu çok fazla arkadaşım var, eh 2-3 hukukçu bir araya gelince de bu konulardan başka bir şey konuşulamıyor grupta. Bir de ben her bilgisayarcı gibi biraz kapitalistim, arkadaşlar da her hukukçu gibi biraz komünist, o yüzden ABD falan konuları da çok geçer.

Kaptık biz de bişeyler seneler içerisinde işte
  • Bir bilgisayarcı olarak seni tebrik etmek lazım. bu kadar bilgi hemde abd ile ilgili helal olsun takdir ettim kardeş. Ha bu arada kominist değilde sosyalist daha iyi bir benzetme olabilir.
  • Heheh sağolasın

Bizim memlekette yaygın genel adı komünist (hatta "gomünük") olduğu için öyle diyip geçiyorum ben de artık çok eşelemeden Yoksa sosyalizm daha geniş kapsamlı olduğundan daha doğru bir terim tabi evet.. Ben kendim de "kapitalist" değilim zaten direkt, minarşistim daha ziyade, ama detay bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Llythem -- 19 Kasım 2009; 17:26:53 >
  • quote:

Heheh sağolasın

Bizim memlekette yaygın genel adı komünist (hatta "gomünük") olduğu için öyle diyip geçiyorum ben de artık çok eşelemeden Yoksa sosyalizm daha geniş kapsamlı olduğundan daha doğru bir terim tabi evet.. Ben kendim de "kapitalist" değilim zaten direkt, minarşistim daha ziyade, ama detay bunlar

• quote:

quote:

Adama soracaklar "bundan 1 yıl önce kopya oynadığını tespit ettiğin adamı neden banlamak için bugüne kadar bekledin?". Böyle bir insiyatifi yok MS'in bunu söylemeye çalışıyorum.
    Öyle bir insiyatifi tabi ki var Microsoft'un arkadaşlar, tekrar alıntı yapmak istiyorum tüm Live kullanıcılarının bağlayıcı şekilde onayladığı Kullanım Şartları Sözleşmesi'nden, 20. madde:
    quote:

20. Changes to the Service; If We Cancel the Service.

We may change the Service or delete or discontinue features, games, or other content at any time and for any reason (or no reason). We may cancel or suspend your Service at any time. Our cancellation or suspension may be without cause and without notice. Upon Service cancellation, your right to use the Service stops right away. Once the Service is cancelled or suspended, any data you have stored on the Service may not be retrieved later.
    Burada "The Service" (Hizmet) diye geçen şey Xbox Live kullanımınız oluyor, bakalım her Live kullanıcısı yasal olarak neyi kabul etmiş:

Hizmet'i herhangibir zamanda, herhangibir sebeple (veya sebepsiz yere) değiştirebiliriz; özelliklerini, oyunlarını veya diğer içeriklerini silebiliriz / dağıtmayı kesebiliriz. Sizin Hizmet erişiminizi herhangibir zamanda durdurabilir veya iptal edebiliriz. Bu durdurma veya iptal için sebep göstermemize veya önceden haber vermemize gerek yoktur. Hizmet erişiminiz iptal edildiği anda, Hizmet'i kullanmakla ilgili haklarınız da sona erer. Hizmet erişiminiz durdurulur veya iptal edilirse, Hizmet üzerinde saklanan verilerinize daha sonradan ulaşmanız mümkün olmayacaktır.

Tüm Live kullanıcıları da bunu okuyup, anlayıp (göya tabi ) altına "Evet, yasal olarak bağlayıcı şekilde bu şartları kabul ediyorum" diye onayını basıyor.

Sen daha kimi neye dava edeceksin de haklı çıkacaksın ki?

Adamlar açık açık yazmış,Live kullanacaklar da seve seve kabul etmiş.Beğenmiyorsan,huylanıyorsan kabul etmeyip Live ı da kullanmayacaksın."Ben makinayı Live için alıyorum" diyorsan da,bir zahmet orjinal oyun oynayacaksan.Bu kadar basit arkadaşlar.Bunları sebebin kopya olmasından dolayı yazıyorum,kopya kullananları kötülemek için değil.

Bu kadar patırtının niye koptuğu da ortada aslında.Ne Live parası ne points parası.Başta MW2 olmak üzere yeni çıkmış ve çıkacak olan en bomba oyunları online oynayamayacak olmak bazı arkadaşları çıldırtmıştır.Asıl sebep bu bence:)

Ama en azından çözümü var arkadaşlar.Yeni bir makina alıp,orjinal oyun oynayacaksınız.Ayda 20 tane değil de 1-2 tane ama kafanız rahat oyun oynayacaksınızBir de çıkmadan 10 gün önce değil,maddi imkanlara göre 2-3 ay sonra edineceksiniz oyunları:)Kısaca,"360 a çıkan bütün oyunları oynamalıyım,yoksa başıma birşey gelebilir mantığından" kurtulacaksınız.

15 yıldır orjinal oynayan birinin tavsiyeleri böyle beyler

Saygılar...

• Amerikada yaşayanlar,herkesin herşeyi dava ettiğini bilirler.Değil ban için,kötü söz söyledi diye dava açanlarla dolu amerika,bu kadar dava açılan bir toplumda elbette bu gibi durumlar içinde dava açıklıcaktır.

quote:

Esas konu şu: MS olarak rakipleri ile rekabet edebilmek ve gelir elde etmek için kopyaya gözyummak

Silikon process tarzıyla üretilen(xbox360,ps3) konsollarda güvenliği sağlamak çok zordur.Peki Ps3 neden kırılmadı?Cevap çok basit,Ps3 linux tabanlıdır,ve linux hackerlarının bir amaç uğruna toplanıp hack çalışması yapması pek görülmez.Ms'in windows konusunda korsana göz yumduğunu düşünebilirim,istese engelleme araçları yaratabilir ama konsol konusu o kadar basit bir alan değil

• kesinlikle micropsoft zor durumda kalacaktır,
    ama bill abi kapitalizmin kalesi bu ülkede en baştaki adamdan bile daha güçlü,
    bir yolunu bulur bu durumdanda sıyrılmasını bilirler...
  • o billi var ya hortumla döveceksin Kill bill v3
  • Bu dava sonunda herkes barışır, ban dalgası kalkar ve sonsuza kadar mutlu ve mesut yaşarlar. Haftasonları Central Park'ta mangal partileri düzenlenir ama Majoş Nelson gelmesin
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.