Şimdi Ara

MS-7222 Ses Driver Sorunu????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba, siteyi ve google amcayı baya bi gezdim fakat sorunumu çözemedim. O yüzden de konu açmak istedim. Benim sorunum; öncelikle msı ms-7222 / pm8pm v2.0 anakartım var. chipseti vıa / ses kartı ise realtek olarak biliyorum...Yeni format attım pc ye Win7 64 bit vardı. ben xp kurdum. Sorun hoparlörü ön taraftaki jaka takınca ses normal bir şekilde geliyor fakat kasanın arka tarafına taktığım zaman ses çok kısık geliyor neredeyse duyulmuyor... Birçok driver denedim kurdum kaldırdım...

Şimdiden teşekkürler önerilerinizi dikkatle bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yaren_İsa -- 27 Ocak 2012; 1:41:06 >

• Kasa ön panelinin anakartla bağlantısını sağlayan kablo soketi takılı durumdayken anakartın ses çıkışına kolonu bağlarsan bazen ses çıkmayabiliyor. Bu anakarttan anakarta değişebiliyor lakin on panel kablosunu anakarttan çıkarıp kolonu anakarttaki ses portuna takarsan yine ses çıkmayabilir. Nedeni ön panel kablo soketini çıkardıktan sonra çoğu teknik servis bunu unutur soketin takıldığı yeri Jumper ile bloklayacaksın ve ondan sonra kolonu kasanın arkasındaki çıkışa takıp ses alıcaksın en üsteki resimden örnek verelim üçlü ses portunun hemen yanında dörtlü jumper çivileri var bunlardan bir tanesi tek çividir. o tek çivinin sağ ve solundaki ikili çivileri jumper ile blokla dikkat et sadece tek çivinin sağ ve solundaki ikili çivileri bloklayacaksın yani iki adet jumper takıcaksın ve muhtemelen sesi anakarttaki çıkışlardan alabilirsin.

Eğer anlamadıysan altta ki konuya bir gözat resimlerde belirtildi daha iyi anlarsın.

http://forum.donanimhaber.com/m_46699159/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubilayinki

Kasa ön panelinin anakartla bağlantısını sağlayan kablo soketi takılı durumdayken anakartın ses çıkışına kolonu bağlarsan bazen ses çıkmayabiliyor. Bu anakarttan anakarta değişebiliyor lakin on panel kablosunu anakarttan çıkarıp kolonu anakarttaki ses portuna takarsan yine ses çıkmayabilir. Nedeni ön panel kablo soketini çıkardıktan sonra çoğu teknik servis bunu unutur soketin takıldığı yeri Jumper ile bloklayacaksın ve ondan sonra kolonu kasanın arkasındaki çıkışa takıp ses alıcaksın en üsteki resimden örnek verelim üçlü ses portunun hemen yanında dörtlü jumper çivileri var bunlardan bir tanesi tek çividir. o tek çivinin sağ ve solundaki ikili çivileri jumper ile blokla dikkat et sadece tek çivinin sağ ve solundaki ikili çivileri bloklayacaksın yani iki adet jumper takıcaksın ve muhtemelen sesi anakarttaki çıkışlardan alabilirsin.

Eğer anlamadıysan altta ki konuya bir gözat resimlerde belirtildi daha iyi anlarsın.

http://forum.donanimhaber.com/m_46699159/tm.htm

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim...
    Fakat o dediğiniz dörtlü jumper çivilerine ön panelden gelen bütün bi giriş var yani ayrı bir şey takacak veya çıkaracak bişey bulamadım....

• Benimde üstünde durduğum konu bu işte ön panelden gelen kabloyu ordan çıkarıp bahsettiğim şekilde iki adet jumper bloklayacaksın ve kasanın arkasındaki ses çıkışından bu şekilde ses alabilirsin.
  • teşekkürler
    peki bu şekilde kabloları çekersek ön taraftan ses gelmeyecek galiba....
  • Tabi bu anakarttan anakarta değişiyor. Bazı değişik marka anakartlarda iki çıkış birden de çalışıyo bizzat karşılaştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Realtek hd audio driver sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.