Şimdi Ara

Mpeg4 & mp4 mevzusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
15.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • desteklediği formatlarda mpeg4 yazan bir player mp4 uzantılı dosyaları oynatırmı demek oluyor

mpeg4 ile kodlanmış *.avi yada *.divx flmeri açan bir cihaz *.mp4 formatını açamayabilirmi?

yani bu ikisi arasındaki fark tam olarak nedir

• Video formatları hakkında çok detaylı bilgim yok. Çok fazlaca video formatı var. Bir de kendi içlerinde farklılıkları var. Mesela avi formatının kendi içinde farklılıkları, çeşitleri var.

Mpeg4, avi ve divx sanırım aynı şeyler. Mp4, avi' den farklı bir format. Yanılıyor da olabilirim.

Bir kaç ay önce dvd oynatıcı piyasasını baya bir araştırmıştım. 7-8 farklı modeli incelemiştim. Bu modellerin hepsi avi-divx filmleri oynatıyordu fakat hiçbiri mp4 formatlı filmleri oynatmamıştı. Yani divx filmleri gösteren bir oynatıcı mp4' leri de gösterir diye bir durum yok. Belki vardır ama mp4 formatını destekleyen dvd oynatıcıya hiç rastlamadım ben.
  • mpg4 ün uzantısı .avi (divx)
    mp4 ün uzantısı .mp4 tür

mpg4 oynatan bir cihaz mp4 oynatmaz ancak mp4 te oynatır yazıyorsa o zaman oynatır..
  • mp4 Nero'nun kendi video çeşidi olması lazım. Ancak bazı DivX Player'larda DivX XviD muhabbetinni kısaltması olarak da mp4 yazıyorlar. Yanıltıcı bir bilgi.
  • Bu kodekler konusunda çok iyi değilimdir ama MPEG4 ile mp4 çok farklı şeyler. MPEG4 (Divx) sıkıştırma formatı daha çok net üzerinden aktarılmak üzere MPEG2 formatlı görüntülerin (ki orjinal DVD 'lerin formatı) daha az yer kaplayarak ve görüntü kaybı en az olacak şekilde decode edilmiş şekli.

MP4 ise daha düşük çözünürlüklü 320x240 gibi küçük MP3 medya playerlarda kullanılan bir video formatı olduğunu biliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sahte Sony Mp4 Player Sorunu
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.