Şimdi Ara

mp4 filmler ve klipler hakkında önemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar mp4 çalarşara yüklenen filmler ve klipler ortalama kaç mb oluyor?

forumlarda mp4 filmler yazıyor ortalama 290-300mb arası?acaba ben bunları direk atabilir miyim cihaza?

ve bilgisayarda 50 mb olan bir klip 2.20 inç ekranlı 224*176 çözünürlükte avi formatında ve amv formatında ortalama

kaç mb olurlar?tabii bu çözünürlüğü cihazın içinden çıkan demoya bakarak yazıyorum.1gb aleti alıp da net bir klip 200-

300mb olacaksa kullanmanın bir anlamı kalmaz da ondan soruyorum.cevabınızı bekliyorum çok sağolun

• SX1 e attığım 25-30 MB'lık bir klip ortalama bir mp3 boyutunda oluyordu. 3-4 MB yani. Sx1 e uygun boyutlar neydi unuttum da bir klip öyle 50 mb yer kaplamaz. Klipler 3-10 MB arasında değişir tahminimce. Filmler ise 70 MB ve üzeri rahat olurlar. 70-120 mb arası .. Tabi ekranın çözünürlüğüne ve örnekleme sıklığına göre durum değişebilir. SX1 örneğini fikir versin diye yazdım.

1 GB filmler için az tabi. O yüzden SD kart yuvası olan Muzio FS300, Crea A9+ gibi modeller iyi iş görür. Tabi ortalama fiyata sahip bir mp4 çalardan bahsediyorum. Bu işin piri mp4 çalarlar da var ama fiyatlar çok yüksek.
  • cep telefonlarında tabii bu değerlerde ama format değişiyor ya amv işte ben bu amv'yi hiç kullanmadım
    ben bir film 10-15 klip biraz da mp3 alsın istiyorum yeter mi acaba?teşekkürler
  • Avm kısmını kaçırmışım kusura bakma. Hallederiz hemen

http://en.wikipedia.org/wiki/AMV_video_format

Kısaca Avm formatı Çinlilerin geliştirdiği ve özellikle mp4 çalarlarda kullandıkları bir video formatı. Sıkıştırma oranı düşük ancak encode ve decode işlemi diğerlerine göre daha kısa sürüyor. Bu da mp4 çaların pilinden tassarruf etmesini sağlıyor.

AMV calculations based on 30 minutes at 128 x 96 pixels, 12 frame/s, 22050 sample/s mono sound : 80 MB (approx) The audio is 22050 sample/s, mono, MP3(?) - a safe guess would be a maximum of 10 MB being audio, yielding 70 MB for video, or approximately 40,000 bytes per second.

30 dakikalık bir video ortalama olarak 80 MB yer tutuyormuş. 10 MB ses 70 MB görüntü için. 90 dakikalık bir film de herhalde bir 240 MB tutar.

90 dk 1 film + 10 dk x 15 klip = 240 + 400 = 640 MB

Sana yaklaşık 75 tane de mp3 yeri kalır. Toplam hafızayı 1 GB kabul ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterflyT -- 14 Ocak 2007; 21:14:55 >

• arkadaşlar bendede sony mp4 war ekran çöz 350*288 galiba.ama vdeoları asf formatında zleyeblyorum.film atmaya kalksam orjnaliyle 10mb ancak farkedyo bu szn sylediğniz program olurmu acaba ???

ne yapmam gerekr. resminide ekledim modelni blmyom.yeni aldım 2mp kamerası war.vdeo oyun tv out.görüntüsü tatmin edici güzel...

• benim almayı düşündüğüm mp4 çalar 204*176 çözünürlükte ama burda 128*96 çözünürlükte acaba 204*176 çözünürlüğe göre çevirme yapabilir miyim?ve video boyutlarında ne

kadar artış olur?teşekkürler.

son olarak;kawai'nin fx-88 modelinin kutusunda amv destekli diyor ama içindeki demo avi formatında.forumda da sordum millet kendi klibini bi türlü atamamıs 88 modeline.ama 84

modelinde bu sorun yokmus.evkurda peşin fiyatı 103ytl eskişehirde.1gb 2.20 ekran fm radyo çözünürlük olarak güzel.84modelini inceleyeceğim acaba aynı sorun onda da varsa

kutusunda yazan amv destekli oldugu mu dogrudur yoksa içindeki demonun formatı olan avi formatı mı dogrudur?teşekkürler
  • İstediğin boyutta çevirme yaparsın.

30 dakikalık bir videonun ses kayıdı yine 10 mb yer tutar. Ama 204*176 olursa görüntü boyutu 204 MB yer tutar. Toplam 214 MB yer kaplar. 90 dakikalık bir film de 642 MB yer kaplar. Çok yer kaplıyor. Bence almayı düşündüğün cihazın ekran çözünürlüğü o kadar ama sen videolarını biraz daha küçük tut. Yoksa yerden çok kaybedersin.

İçindeki demo avi formatında ise demek ki doğru şekilde kodlandığında bir şekilde avi de oynatabiliyor. Nasıl kodlaman gerektiğini ve diğer sorularının cevaplarını bilmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yani bu demek oluyo ki 2.20inç ekran da alsam 1.8lik ekranlardan da alsam görüntüyü hafıza yeterli olmadıgı için 1.8lik ekran boyutunda izleyeceğim.o zaman da pratikte 1.8lik ekran ile 2.2lik ekran arasında hafıza fazla olmadıgı için pek bir fark kalmıyor?dogru mu anlamısım?
    film işini her zaman yapmayacağım. ama bilgisayarda 50mb olan bir klip 204*176 çözünürlükte kabataslak kaç mb yer kaplar?çok sağol ilgilendiğin için
  • Hesaplarımı yanlış yapmadıysam evet öyle olacak. AMV sıkıştırma oranı düşük bir algoritma kullanıyor. Sıkıştırma oranı düşük ama sıkıştırıp açma hızı yüksek. 128x96 olduğunda sen tek bir görüntü karesi için 12288 piksel saklayacaksın. Eğer çözünürlük 204x176 olursa 35904 piksel saklaman gerekecek. Bu da bir önceki durumun 2.9 katı demektir.

Soru sorarken videonun ne kadar yer kapladığını değil de süresini belirtirsen daha iyi olur. Önemli olan boyutu değil süresi. Orantı kurarak kendin de hesaplayabilirsin. 30 dakikalık bir video için 10 MB ses 70 mb görüntü alanı tahsis etmen gerek. Diyelim ki 6 dakikalık bir video klip için de 16 MB yer ayırman gerekecek (@ 128x96) Eğer çözünürlüğü arttırırsan 6 dakikalık video 2 MB ses için 40.6 MB görüntü için toplam 42.6 MB yer ayırman gerek (@ 204x176).

Çözünürlüğü arttırıp azaltmak sesi etkilemez sadece görüntüyü için ayıracağın alanı etkiler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.