Şimdi Ara

MP3 boyutunu nasıl küçültebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wisely -- 27 Şubat 2005, 23:16:03 >

• CDEX programı işini görür.
  • Ama bir mucize bekleme cok fazla kücültemezsin

• MP3 pro yapabilirsin yada kalitesi 192 ise 128 yaparsan ozamanda küçülür

• CDEXi nereden bulabilirim acaba
    Daha Fazla Göster
  • kaliteyi düşürerek küçültebilirsin
    ancak her dosyayı tek tek compress yapman lazım bütün mp3 arşivini küçülteceksen baya zamanını alır.

Ford Focus TDCi güncel ortalama yakıt tüketimim :

• quote:

Orjinalden alıntı: Blaxix

MP3 için zaten bir sıkıştırma formatıda denebilir. Kaliteden ödün vermeden sıkıştırılan birşeyi bidaha sıkıştırmak bişeye yaramaz çünkü yeterince sıkışmıştır.

SORULAR

1) mp3 ün kalitesini düşürdüğün zaman bir daha sıkıştırmış olmuyor musun?
    2) Sıkıştırma göreceli değil midir? ( Yazdıklarından sıkıştırma oranı diye bir şey olmadığı izlenimine katıldım. Sana göre bütün mp3 ler aynı orandamı sıkıştırılmıştır?)
    3) Daha önce mp3 boyutu küçültmeyi denedin mi? yoksa sadece post arttırmak için mesaj mı yazıyorsun?

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

İlacın ImTOO MPEG Encoder, sadece mp3 değil divx, xvid, wmv, mpg, dat herbir dosyayı birbiine her türlü özelliğini değiştirerek (bitrate, mono streo vs vs) çevirebilirsin.

arkadaşlar hepinize yardımınız için teşekkürler TRCaPiTaL gerçekten program için sağol manyak bişey kullanımıda çok kolay mübarek adamsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: wisely

arkadaşlar hepinize yardımınız için teşekkürler TRCaPiTaL gerçekten program için sağol manyak bişey kullanımıda çok kolay mübarek adamsın

Rica's, güle güle kullan.

• mp3 maker diye arat onlarca program var :) crackinidewww.astalavista.com da bulabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blaxix

1)İki tür sıkıştırma tekniği vardır. 1)Kayıpsız sıkıştırma zip, rar vs. gibi 2) Kayıplı sıkıştırma bir mpeg standardı olan mp3 vs. gibi. Wav dosyalarında ses kaynağından çıkan bütün frekanslar kaydedilmektedir halbuki MP3 sıkıştırma tekniğinde kullanılan yöntem insan kulağının duyamayacağı sesleri ses dosyalarından arındırmaya dayanır.
    MP3’ün kalitesini düşürmek demek sıkıştırma yapmak demek değildir. Bu tamamen örnekleme frekansı ve kaç bitle örnekleyeceğinize bağlı bir olay örneğin 44.1kHZ 16 bitle 3 dakikalık stero bir parçanın kaplayacağı alan 44100x16x180x2=30MB olur bunu bir encoder ile 1/10 oranında yukarda anlattığım gibi sıkıştırırsan elinde 3MB lik bir ses dosyası olur. Yok
    32 KHz 8 bit mono olursa 32000x8x180x1=5,5MB lık bir ses dosyası elde edersinki bunuda 1/10 la 1 paragraftaki teknikle sıkıştırırsan yaklaşık 550KB lik ses dosyası elde etmiş olursun tabi bu arada sesin kalitesi de düşmüş olur.

Karışmak istemezdim açıklamana ama yazdğın bazı şeyler yanlış arkadaşım. 44100 hz, 32000 hz dediğin şeyler dalga boyudur yani frekans. Bunlardaki değişim kesinlikle dosyanın boyutunu değiştirmez çünkü bütün dalga boylarının uzunluğu aynıdır ama peak değerleri (tepe noktaları) farklıdır. Yani sen bütün değişkenleri aynı olan bir ses dosyasını 44,1 khz ile de saklasan 32 khz ile de yapsan bu dosyaların boyutu aynı olur. Ama gerçekten dediğin gibi, Boş ver bunları. Bunlar fani şeyler. Bir kaç kb için değmez. Bu arada bu müzikti, videodu multimedya ile uğraşan arkadaşlara wisely'e önerdiğim programı edinebilirler, sanırım freeware.

• Az önce içime sinmedi bu konulardan anlayan arkadaşla konuştum frekans değerleri dakikada 10 bayt gibi bir oynatma yapıyormuş ama bu önemsenmiyor zira 1 dk 10 bayt ise 100 dakikada 1kb oynaması demek. Yani Blaxix de haklı.

• [Deleted by Admins]
  • Sen hakkaten sorunluymuşsun yaw, aldık başımıza belayı, hz değilmiş Hz miş. Sen de 44100 yerine 42100 yazmışsın öyle değil böyle mi diyeyim. Hepsini de bir yerlerden duymuş yazıyorsun. 44,1 khz = 44100 hz kapiş, bin katı olayı. Öyle biri khz bir hz bilmişliği yapmana gerek yok. 100 dakikalık bir dosyada 1 kb senin için fark yapıyorsa uğraş bu hesaplarla. Üşenmedim encode ettim dosyayı, süresi 1:18 olan bir mp3 dosyasını önce 128kbps 44100 ile kaydettim, aynı dosyayı 128 kbps 32000le kaydettim ne çıktı biliyor musun? 32000 sample rate ile dosya 13 bayt daha büyük çıktı. Dakikada 10 bayt farkediyor dosya çatlasanda yırtsanda. Bilmişlik yapacaksan sana kürsü ayarlayım bizim okulda ders ver sen orda, Hz'yi hz yazanlara öğretir durursun artık, Az önce orta yolu bulan bir mesaj yazmıştım ama elim kırılsaydı, böyle acayip acayip madde madde konuşacağını bilsem bulaşmazdım sana. Komik birşey yaw, maddeler halinde.

• quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

Sen hakkaten sorunluymuşsun yaw, aldık başımıza belayı, hz değilmiş Hz miş. Sen de 44100 yerine 42100 yazmışsın öyle değil böyle mi diyeyim. Hepsini de bir yerlerden duymuş yazıyorsun. 44,1 khz = 44100 hz kapiş, bin katı olayı. Öyle biri khz bir hz bilmişliği yapmana gerek yok. 100 dakikalık bir dosyada 1 kb senin için fark yapıyorsa uğraş bu hesaplarla. Üşenmedim encode ettim dosyayı, süresi 1:18 olan bir mp3 dosyasını önce 128kbps 44100 ile kaydettim, aynı dosyayı 128 kbps 32000le kaydettim ne çıktı biliyor musun? 32000 sample rate ile dosya 13 bayt daha büyük çıktı. Dakikada 10 bayt farkediyor dosya çatlasanda yırtsanda. Bilmişlik yapacaksan sana kürsü ayarlayım bizim okulda ders ver sen orda, Hz'yi hz yazanlara öğretir durursun artık, Az önce orta yolu bulan bir mesaj yazmıştım ama elim kırılsaydı, böyle acayip acayip madde madde konuşacağını bilsem bulaşmazdım sana. Komik birşey yaw, maddeler halinde.

Dostum boş ver. blaxis nickli arkadaş

"MP3 için zaten bir sıkıştırma formatıda denebilir. Kaliteden ödün vermeden sıkıştırılan birşeyi bidaha sıkıştırmak bişeye yaramaz çünkü yeterince sıkışmıştır"

dedikten sonra kendi söylediğini kendisi çürütmüştür. Ve kalite düşürülünce dosya boyutunun da küçüleceğini yani dosyanın sıkışacağını;

"Nekadar frekansı filtre ederniz okadar sıkıştırmış olursunuz ama bu arada ana sestende bi o kadar uzaklaşmış olursunuz."

diyerek kabul etmiştir zaten.

Diğer yazdığı dalga boyu... gibi şeylerde konuyu dağıtmak amaçlı yazılardır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.