Şimdi Ara

Mozilla, Firefox çökme sorununu gideren güncellemeyi yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mozilla, Firefox çökme sorununu gideren güncellemeyi yayınladı
    Mozilla, Firefox 140.0.2 güncellemesini yayınladı ve bazı Windows sistemlerinde açılış sırasında çökmelere neden olan can sıkıcı hatayı düzeltti. Güncelleme, 140.0 ve 140.0.1 sürümlerinin hemen ardından geldi.

Ayrıca Bkz.Opera, yapay zeka tabanlı yeni tarayıcısı Neon'u duyurdu

Firefox 140.0.2 sürümüne güncelleyin

Teknik olarak “Bug 1974259” koduyla tanımlanan sorun, tarayıcının açılmasından hemen sonra beklenmedik şekilde kapanması ve “ERROR_INVALID_HANDLE” veya “ERROR_INVALID_PARAMETER” gibi hata mesajlarıyla kendini gösteriyor. Geliştiricilere göre sorun, Windows güvenlik ayarlarına dahil edilmiş “Exploit Protection” özelliğiyle uyumsuzluktan kaynaklanıyor. Bu, ortalama bir kullanıcının sıklıkla değiştirdiği bir özellik olmasa da Microsoft Store'dan indirilen uygulamalar için varsayılan olarak etkinleştiriliyor. Bu nedenle, çökmeler büyük olasılıkla Microsoft Store'dan indirilen Firefox’u kullanan kullanıcılarda meydana geliyor.

140.0.2 sürümünün yayınlanmasıyla Mozilla bu soruna son verdi. Güncelleme, Windows güvenlik sistemiyle olan çakışmayı çözerek Firefox'un kurulum dosyasının veya özel güvenlik ayarlarının kaynağından bağımsız olarak düzenli bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Her zamanki gibi, Menü - Yardım - Firefox Hakkında menüsüne giderek Firefox’u güncelleyebilirsiniz.

Kaynak:https://www.mozilla.org/en-US/firefox/140.0.2/releasenotes/
    Kaynak:https://www.neowin.net/news/mozilla-fixes-firefox-crashes-on-windows/

• O yüksek kaynak tüketimi - hantallık - SSD öldürme gibi sorunlarla yüksek pazar payı falan beklemesin, böyle debelenip giderler...

• windows firefox v139 da diğer hiçbir browser da olmayan sesin kesilmesi sorunu yaşadım. linux versiyonunda sorun yok. yüksek özelleştirilebilmesi sebebiyle hep kullandığım browserdir. deli gibi dosya birikmesinin kalıcı çözümü olarak disk cache tamamen kapatılabiliyor. türevleri de çok fazla.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    - Donuyormuş gibi sürekli tarayıcı.

Mobilde reklam engelleyici olsun hemde senkronizasyonu olsun derseniz Brave, Edge (ublock eklediler mobile), opera vesaire.

Özgür yazılım cart curt dedik zamanında Firefox'a. Artık gerek yok, ölü tarayıcılar çukurundadır benim için.

Android'te kapatılamıyor. Open Source için cihaz ömründen yemeye gerek yok...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Adres satırına about:config yazıp gerekli ayar bölümüne girin ve browser.sessionstore.interval yazıp oradaki 15000 yazan sayıyı 1800000 ile değiştirin tamamdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt
    Garip olan da ne biliyor musun? Sürekli kaynak tüketimine takan bir güruh var. Buna takıntılı olan güruh da ekseriyetle Windows kullanıcıları. Hani şu 8 GB belleğin yarısını tek başına yiyen tüketim canavarı işletim sistemi kullanıcıları. Biri de çıkıp demiyor Firefox yerine niye bu işletim sistemi bu kadar bellek yiyor diye. 8 GB bellekle kullanılan herhangi bir Linux dağıtımında bellek sorunu yaşamak imkansızdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Firefox'u kötüleyeyim derken Internet Tarayıcılarının tarihini bilmediğiniz gün yüzüne çıkmış. Neyse ki elimizin altında engin bilgi kaynağı Internet var. Size şu kısacık hap bilgiyi vereyim ki bir daha Firefox balondu şuydu buydu demeyin.

Firefox’un Doğuşu: Netscape’in Mirası

Netscape’in Yükselişi (1990’lar)
    1994’te Netscape Communications, o dönemin en popüler web tarayıcısı olan Netscape Navigator’u geliştirdi. Web, yeni yeni büyüyordu ve Netscape piyasayı domine ediyordu. Ancak Microsoft, Internet Explorer ile agresif bir şekilde rekabete girdi. Windows’a bedava IE eklenmesi, Netscape’i zora soktu.

Mozilla Projesi Başlıyor (1998)
    Netscape, tarayıcı pazarını kaybetmeye başlayınca büyük bir hamle yaptı: 1998’de tarayıcı kodunu açık kaynak yaptı. İşte bu projeye Mozilla adı verildi. Amaç, Netscape’in tarayıcı teknolojisini açık kaynak topluluğuyla geliştirmekti.

Mozilla Suite (1998 – 2002)
    Mozilla Projesi’nin ilk ürünü Mozilla Application Suite oldu. Bu, tarayıcı, e-posta istemcisi, haber okuyucu ve IRC istemcisinden oluşan bir “paket”ti. Fakat bu paket ağır, hantal ve yavaş bulundu.

Phoenix Projesi (2002)
    Bazı Mozilla geliştiricileri, “Mozilla Suite çok karmaşık, hafif ve hızlı bir tarayıcı yapalım” dediler. Böylece Phoenix adlı bağımsız tarayıcı projesi doğdu. İsmi “Phoenix”, küllerinden doğmayı simgeliyordu. Fakat isim tescil sorunları yaşanınca önce Firebird, sonra da Firefox olarak değiştirildi.

Devamını Internet Tarayıcısı denen programlar ile Internette araştırıp bulabilirsiniz. Armut piş ağzıma düş olmasın. ;)

• SerdarS. kullanıcısına yanıt
    Sen? Az saygılı ol. BAN!

• Surface Area S kullanıcısına yanıt

Aynen dayı google kro, bill amca veya diğer çin malı tarayıcı Ssd'yi aman da aman diye okşuyordu.

Chrome çıktı çıkalı favori browser'im.

Elbette öyle bir şey yapmıyor ama Firefox kadar da yüklenmiyorlar. Şu SSD muhabbeti olmasa Firefox yegane tarayıcım olurdu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Dostum onun çözümü var zaten. Linux'ta güncellesem bile about:config ayarlarım değişmiyor. Aslında ben yıllardır Chrome kullanıyordum. Windows'u bırakıp Linux'a geçince tarayıcıları da silbaştan keşfettim. Bir yıldır Firefox kullanıyorum. İlk başta biraz arayüzü falan değişik geldi ama öyle özellikler var ki bunların Chromium tabanlı tarayıcılarda karşılığı dahi yok. Özellikle de konteyner olayı bambaşka bir seviye. Linux ve Firefox ikilisi candır. Eklenti olarak uBlock Origin, Firefox Multi-Account Containers, Temporary Continers ve Proton VPN kur, üstüne de DNS olarak AdGuard, Mullvad ya da Quad9'dan birini kurup telemetrileri de kapattın mı taş gibi tarayıcın olur. Mozilla, Firefox çökme sorununu gideren güncellemeyi yayınladı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 30 Haziran 2025; 13:33:48 >

Android'te about:config sayfası bloklanmış ve açılmıyor. Zaten o sayfa açılsa her şeyin bir çözümü var :). Bir tarayıcı nasıl kendi ayağına sıkar anlamıyorum :/.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.