Şimdi Ara

mouse ve winamp kendi kendine oynaşıyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar geçenlerde bilgisayarımda garip şyler oluyordu..şunlar gibi;
    winampta kendine kendine şarkı açılıyor,değişiyior
    mouse kendi kendine oynuyor başlata gidiyor bilgisayarı kapatmaya çalışıyor..
    bunlardan sonra bilgisayarı formatladım daha 2-3 günlük sistem yine aynı şeyler olmaya başladı..trojan desem bunlar olunca bilgisayarın internet ve ağ bağlantısını kestim ama devam etti.ne olabilir tırsmaya başladım biraz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmnd -- 10 Mayıs 2007; 5:13:38 >

• Bilgisayarnda arkadaşlarından olabilir virüs var
  • bir program bunları yapıyor olabilir.
    yada birisi makinana girmiş seninle eğleniyor olabilir.

bağlantı gittiğindede devam ettiğine göre, kurduğun bir program bunları yapıyordur.
  • hangi program yapabilir ki böyle birşeyi..temel programları kurdum bilgisayara her zaman kullandığım programlar..öyle farklı bir program yok yani..
    hangi prgramla tarayabilirim eğer bu bir virüs veya trojan filansa?nod32 updateli ama birşey bulmuyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cellmantd

hangi program yapabilir ki böyle birşeyi..temel programları kurdum bilgisayara her zaman kullandığım programlar..öyle farklı bir program yok yani..
    hangi prgramla tarayabilirim eğer bu bir virüs veya trojan filansa?nod32 updateli ama birşey bulmuyor..

hertürlü programın içinde olabilir

birde KASPERSKY I DENE.
  • ya arkadaşlar delirecem şimdi..mouse oynuyor başlat açılıyor mouse u çıkarıyorum yine aynı şey oluyor..internet ve ağa dahil değilken de oluyor ne olabilir??ewido halleder mi onu indiriyorum şimdi bi tarama yapıcam bakalım..birinin başına gelmedi mi hiç?
  • quote:

ya arkadaşlar delirecem şimdi..mouse oynuyor başlat açılıyor mouse u çıkarıyorum yine aynı şey oluyor..internet ve ağa dahil değilken de oluyor ne olabilir??ewido halleder mi onu indiriyorum şimdi bi tarama yapıcam bakalım..birinin başına gelmedi mi hiç?

fenerli kardeş. kaspersky la pcni tam olarak tarattır.olmassa format attır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mouse kendi kendine hareket ediyor
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar sorunun kaynağı anladığım kadarıyla rootkit..bu rootkitleri nasıl temizleyebilirim..birkaç program var ama pek etkli deiller daha iyi birşey var mı acaba bildiğiniz?
  • quote:

arkadaşlar sorunun kaynağı anladığım kadarıyla rootkit..bu rootkitleri nasıl temizleyebilirim..birkaç program var ama pek etkli deiller daha iyi birşey var mı acaba bildiğiniz?

Sophos Anti-Rootkit 1.3 RC

http://www.sophos.com/support/cleaners/sar13sfx.exe
  • sophos ile tarattım registryde bişey buldu ama silemiyor sinir oldum..

revealer ile de tarattım o da 10000 küsur şey çıkardı daha da çıkarmaya devam ediyordu..duraklattım ama alakasız şeyler buldu o kadr rootkit olacağını sanmıyorum...
    denediklerimi sayayım;

sophos
    revealer
    avg anti rootkit > bişey bulmadı
    f secure rootkit eliminator > birşey bulmadı
    helios > bikaçtane buldu silme gibi bir özelliği yok anlamadım ne işe yaradığını..
  • quote:

sophos ile tarattım registryde bişey buldu ama silemiyor sinir oldum..

revealer ile de tarattım o da 10000 küsur şey çıkardı daha da çıkarmaya devam ediyordu..duraklattım ama alakasız şeyler buldu o kadr rootkit olacağını sanmıyorum...
    denediklerimi sayayım;

sophos
    revealer
    avg anti rootkit > bişey bulmadı
    f secure rootkit eliminator > birşey bulmadı
    helios > bikaçtane buldu silme gibi bir özelliği yok anlamadım ne işe yaradığını..

ÇEK FORMATI KURTULLL UĞRAŞMA PROGRAMLA FALAN.

• dedim ya format atmadan önce de vardı bu..formattan sonra düzelmedi..hocama sordum boot sectore yerleşmiş olabilir dedi
    uzun format atarsam düzelir mi acaba ya da düşük level format atsam?
  • cellmantd,
    Mutlaka bilgisayarında 2 veya daha fazla partition var. Mutlaka format atmadan önce diğer partitiona yedek alıyorsun.
    İşte bu yaptığın virüsü de yedeklemektir. Sen ne kadar yeniden kurarsan kur, diğer partition veya diskindeki virüs yeniden harekete geçerek seni çıldırtıyor.
    Yapman gereken çok basit, öncelikle eğer diskini böldüysen ve başka bir diskin yok ise hemen yeni bir disk edin. Yedeklerini ona aktar. Sonra yeni diski pc den çıkar. Fdisk ile pc yi yeniden kur. Antivirüs veya tavsiyem güncel iyi bir koruma yazılımı (KasperSky veya Trend Micro) edinip yeni kurduğun pc ye kur. Ardından diğer diski makinaya takıp tarat. Sonra yedeklerini geri al.
    Bak bakalım bir daha çılgınlık oluyor mu !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemiwebci -- 10 Mayıs 2007; 19:44:41 >

• valla bugün hiç olmadı ama olursa ben de ztn öyle düşünüyorum..normal format da olmazsa düşük level formata kadar gidebilirim ama dediğim gibi bugün birşey olmadı henüz bakalım inşalah olmaz da uğraşmam daha fazla
  • virüs olacagını sanmıyorum..biri pcne girmistir.proq.la filan girmistir
  • sorun çözüldü arkadaşlar..bu saydığım programlarla bir de panda ile tarattım 3 gündür olmuyor bişey..
    @lgc;
    internet ve ağ ile bağlantımı kestiğimi yazmıştım okumadın heralde
  • Böyle bi olay bana da olmuştu bir keresinde.
    Gerçi hoş benimki daha da farklıydı...
    İlk olarak şunu sormak istiyorum: Kullandığın mouse ve klavye kablosuz yani wireless mı?

Bendeki olay şöyle cereyan etti...Bir gün sitelerde gezinirken birden mouse imleci kendi kendine hareket edip explorer açıp masaüstünde bi yerlere tıklamaya başladı. Acaip tırstım noluyo diye...İnternet bağlantısını falan bende çıkardım ama kar etmedi...Feci şekilde Jouseph olmuştum.
    Sonradan aklıma wireless mouseler geldi...Çıktım üst kattaki komşuya sordum benim kaldığım odanın üstünde kimse varmı diye veledin biri çıktı almış son moda deli gibi çekim alanlı bi wireless mouse...Elemanın wireless frekanslarıyla benim farenin frekanslarındaki çakışmadan dolayı o ne yaparsa bendede oluyodu sonradan değiştirttim frekansını mousun kurtuldum :D biraz uzun oldu idare edin. Bence etrafındakileri kontrol et muhakkak bi wireless çakışması çıkacaktır...
    Herkeze iyi akşamlar...

• yok ben laptop kullanıyorum mouseum kablolu..zaten mouseu çıkarsam da touchpadi kapatsam da oluyordu..garip birşey ya gece otururken bi anda winamp çalmaya başlıyordu tırs tırs oluyordum
  • evet arkadaşlar arada sırada yeniden olmaya başladı nasl kurtulacağım ben bu dertten yaa??harddiske komple uzun format atsam düzelr mi acaba?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.