Şimdi Ara

Mouse Önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben çok uzun süredir A4Tech'in eski bir mouse'unu ve klavyesini kullanıyordum. İşte Bu Mouse 800DPI 25TL ve sürekli FPS oyunları oynadığım için (Rainbow Six, CS:GO vb.) yeni bir mouse ve klavye almak istiyorum. Şimdilik klavye için pek para biriktirmedim zaten bir mouse kadar fark yaratmıyor diye düşünüyorum. O yüzden şimdi ilk önce mouse almak istiyorum. En hoşuma giden mouse Emre Bozkurt 'un videosunu izledikten sonra Gamepower Night Stalker 5000DPI 70TL oldu. Eğer siz tavsiye ederseniz ve bu site güvenilir alabilirsin yada şu site daha güvenilir ordan al vs. gibi yorum yaparsanız öncelikle bunu almayı düşünüyorum.

Aklımdaki Max. fiyat 100-130TL.

İnternette mouse araştırması yaparken aklıma yatan birkaç mouse gördüm. Bunlardan bazıları:
    Logitech G300s 2500DPI 130TL
    Gamepower Night Stalker 5000DPI 70TL
    Steelseries Rival 100 6500DPI 130TL
    MSI Interceptor DS B1 1600DPI 120TL
    A4 TECH XL750BH 3600 DPI 110TL
    A4 TECH Bloody A60 4000DPI 130TL

Bu arada mouse'un ışıklı olması çok iyi olur benim için biraz göze güzel görünsün istiyorum.
    Aradığım diğer özellikler ise:
    - Pek anlamasam da DPI değeri yüksek olursa +1500 gibi daha iyi olur diye düşünüyorum.
    - Çok abartılı bir görünüme gerek yok sade olsa da olur.
    - Uzun ömürlü olmalı bir hafta sonra bozulmamalı.

Önemli Not: Benim elim biraz büyük olduğu için küçük mouse'lar ı tercih etmiyorum. Tavsiye ederken bunu da göz önünde bulundurun lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 15 Temmuz 2019; 0:16:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Öncelikle izlediğiniz video sponsor içeriği o yüzden ürünün kötüleme şansları yok. Donanım haber veya diğer kurumlar gibi sponsorlu iş yaptıkları için pek inanma söylenenlere. İnceleme videoları vb. içerikler bende yapıyorum çoğunu kendi aldığım ürünler olmakla bilikte arada firmalarla çalışmalarda oluyor :) Bu gereksiz detayı izlediğin videolara fazla güvenme diye verdim. Şimdi aklındaki hiç bir ürünü tavsiye etmiyorum. Rival 110 varken Rival 100 almak mantıklı değil. Logitech G300s ise baya eskidi ve ufak boyutta. Gamepower'da Motospeed gibi Çinli üreticilerden. Kalite aynıdır o yüzden pek uzun ömürlü olacağının garantisini veremem. MSI'ın faresi ise 10-12 dolarlık bir ürün fiyatı Türkiye satış fiyatı çok abartılı. Bloody'nin daha yeni, güncel ürünleri var o yüzden A60 yerine P93 alınabilir.

Corsair Harpoon, Logitech G102, Bloody P93, Trust GXT188 Laban gibi ürünler fiyatına göre iyi ürünler.

Ek olarak Çin'dende çok uyguna güzel ürünler alabilirsin. Tabii bekleme süresi uzun olacağı için tavsiyelerime katmıyorum bu ürünleri.

• Öncelikle vakit ayırdığın ve ilgilendiğin için teşekkür ederim. Bende sponsor içeriği olduğu yüzünden abarttığının farkındaydım fakat benim o videoda hoşuma giden Emre'nin eline tam uyması küçük gelmemesi ve mouse un özellikleri oldu.

Senin dediğine göre G300s in boyutu küçükmüş ve bende eskidiğini düşünüyordum o yüzden onu listeden çıkarıyorum. MSI'ı da.

Rival110 varken neden 100 ? Bütçe yüzünden tabi. Tamamen kendi imkanlarımla alacağım için para konusu biraz önemli benim için. Ama benim asıl merak ettiğim rival 100 ün ucuz diye biraz uyduruk bir model olup olmadığı yani parasını hak ediyor mu ? Yoksa o paraya başka markaya mı yönelmeliyim.

Gamepower konusunda ise şunu düşünüyorum, ben zaten çok sıradan 25TL 800DPI A4Tech mouse u yaklaşık beş yıl kullandım ve hiç bozulmadı sadece eskidi çok kirlendi vs.

Yani 25TL'lik mouse 5 yıl gidiyorsa gamepower da uzun ömürlü olur diye düşünüyorum. Hala bu konuda yanıldığımı düşünüyorsan detaylı bir şekilde açıklarsan çok sevinirim.

Eğer bu konuda anlaşamazsak zorlayıp g102 alırım. Ama sonuçta alacağım mouse yani o konuda da tereddütteyim. Çünkü o mouse un özelliklerinin ne kadarını kullanabileceğim veya farkında olacağım. Ama yinede paraya kıyıp kaliteli olsun uzun ömürlü olsun diye g102 alırım.

Son olarak bu mouse ların hiçbirini elime alıp inceleme şansım yok o yüzden boyutlarından emin olmamam da beni endişelendiriyor.

Tekrae teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• RundeLL kullanıcısına yanıt
    Rica ederim :)

Şuan günü fırsatı olarak Steelseries Rival 110 mouse padiyle birlikte N11'de indirimde bir göz at istersen;https://urun.n11.com/mouse/steelseries-rival-110-rgb-optik-gaming-mouseqck-mousepad-bundle-P227704303

Gamepower konusunda ise Motospeed üzerinden yola çıkacağım. Bende baya bir Motospeed mouse var ve V20 daha aldığımın 3günü çalışmaz hale geldi. Mantığın çok doğru ama bu tarz marka ve ürünler için değil. Gearbest geçen Alfawise v10 diye bir mouse gönderdi, ürünün yazılımı Motospeed V20,V30 VE V40 ile aynı. Ne demek istiyorum peki, şöyle anlatayım; yazılım kafasına göre bazen açılıyor bazen hiç açılmıyor. İş böyle olunca sorunlar baş gösteriyor. Hiç bulaşma derim kısacası. Evet çok uygun fiyatları var güzel tasarımlarıda var ki Motospeed V10 ile aynı ürün.

Boyut olarak ürünler birbirinden çok fazla boyut olarak ayrılmıyor. Logitech G102 çok başarılı ürün. Corsair Harpoon ile önerebileceğim diğer bir fare olur. Şimdiden kolay gelsin seçim yapmak gerçekten çok zordur bilirim :)

• Malesef rival 110 alamam şuan. Onun yerine gider 600W +80 bir PSU da alabilirim aslında :)

Aslında Steelseries veya Razer gibi markalardan almayı çok isterim fakat bu işin sonu yok. Sende biliyorsun ki F/P ürünü olduğu için

Gamepower'ın üstüne 20TL koyup G300s, onun üzerine 20TL koyup G102, onun üzerine 20TL koyup Rival 110 diye diye cebimi boşaltırım o yüzden sahip olmayı çok isteyeceğim Rival 110 alıp paramı bir mouse için bu kadar çar çur etmek istemiyorum. Onun yerine ileride alacağım klavyeyi güzel birşey alırım. Ki büyük ihtimalle onun için de konu açarım. :)

Logitech varken de Corsair almak istemiyorum. Hem G102'nin ışıklı kısmı daha fazla hemde 6000 den 8000 DPI'a güncelleme ile çıkabiliyormuş. Yani:

%80 ihtimalle G102

%15 ihtimalle Rival 110

Ve %5 ihtimalle de acil para ihtiyacından dolayı çok daha düşük bir mouse almak kalıyor geriye.

İlgin alakan için teşekkür ederim. Mouse aldığım zaman ve aldıktan 1 ay sonra unutmazsam buraya durumu yazarım.

Not: İnternetten alma konusunda güvenemiyorum veya hangi site güvenilir sorun çıkarsa iade olur mu vs. bilmediğim için önce mediamarkt ve vatana gidip -ürün mağazada var ise tabi- elden almayı deniyeceğim.

Valla doğru diyorsun herşey bütçe meselesi. Bu aralar Steelseries Rival 600'e sulanıyorum ama oyun bile oynayacak vaktim yokken o mousela neler yapabilirim hiç bir fikrim yok :) İnternet kısmına gelecek olursan bir çok satıcıda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. İade işlemleri biraz sancılı olabiliyor sadece.

• Rival 110 ve qck pad n11 de indirimli, düşünebilirsin aslında.
    https://urun.n11.com/mouse/steelseries-rival-110-rgb-optik-gaming-mouseqck-mousepad-bundle-P227704303?rf=one-cikanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nTaG -- 8 Mart 2018; 9:32:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mouse Önerisi
    7 ay önce açıldı
    Klavye + Mouse Önerisi?
    geçen yıl açıldı
    Klavye Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Düşündüm de en önemli unsurlardan biriside mouse un elime/tutuşuma uyması olduğu için, önce bu hafta birkaç mağazaya gidip eğer ürünler varsa elime alıp denemeyi düşünüyorum. Ardından son kararımı G102, Rival 100 ve 110 arasında vermeyi düşünüyorum.
    Bu arada hayatımda hiç mousepad kullanmamış bir insanım tabi ara sıra meraktan denemiş biriyim ama hiç ısınamadım bu mousepad işine - mouse um kadar dandik olanlarını kullanmıştım tabi- onun için mouse + mousepad yerine gider daha iyi bir mouse alırım diye düşünüyorum. PC masam sert ahşap olduğu için sıkıntı yaşamadım bu konuda.

Bugün mouse tutuşlarının herbirinin bir ismi olduğunu unutmuştum onu tekrar hatırladım. Netten bakınca benim tutuşumun adı Claw arkadaşlar. Onu da belirtmiş olayım.

Birşey sormak istiyorum, Steelseries de farklı renk seçenekleri var bunlarda kullanılan malzeme farklı mı mesela birisinin tutuşu diğerine göre daha iyi mi ? Böyle bir sıkıntı yoksa siyah olan yerine gold versiyonunu almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 8 Mart 2018; 16:55:24 >

Siyah modeli mat olduğu için el terletmez ve hareket kolaylığı sağlar. Beyaz, Gold vb ise parlak yüzeydir ve elinin daha fazla tutar. Bu nedenden dolayı terlemeye neden olabilir. Rival 110'da Logitech G102'de markanın giriş ürünleridir o yüzden beklentiyi yüksek tutma ama düşürmede. Rival 100 almaya niyetliysen ama G102 almanı tavsiye ederim.

• Logitech in 10 milyon tıklama ömrü var ama rival 100 ün 30 milyon. Rival 100 ü neden hiç önermiyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 8 Mart 2018; 21:4:46 >
    Logitech G102

TECHNICAL SPECIFICATION
    Tracking
    Resolution: 200 – 8,000 dpi
    Max. acceleration: >25G*
    Max. speed: >200 ips*

Steelseries

3059-SS Custom Sensor
    At the heart of the Rival 100 lies the custom-engineered 3059-SS optical gaming sensor with 8 CPI steps up to 4000, 143 IPS, and 20g acceleration.

çok takılıyorsun küçük detaylara. Rival 110 varken Rival 100 önermiyorum dedim daha ilk başta. Logitech G300s neyse Rival 100'de öyle.

• Haklı çıktın dostum birşey demiyeceğim daha fazla. Konuyu bilmeyip çok araştırınca kafa yanıyor tabi yapacak bişey yok.

Bu hafta ilk fırsatta media markt veya vatan bilgisayara gidip ürünleri elime alıp inceliyeceğim -tabi varsa- ardından tekrar bu konuda görüşmek üzere diyelim. :)

Yardımın için çoook teşekkür ederim. :)

Edit: Mousspad olarak herkes övdüğü için Steelseries'in QcK'sini almayı düşünüyordum -tabi bir mousepad alacak isem- fakat az önce logitech in mousepad'i 238TL'den 33TL'ye düşmüş. Ne diyorsun bu konuda ?
    https://m.n11.com/steelseries-qck-series-oyun-mousepad-P86315481

https://m.n11.com/logitech-gaming-bez-mouse-pad-P168957894

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 8 Mart 2018; 21:45:18 >

Logitech'in indirimi yalan geldi. Zaten maksimum 50TL falandır o. Valla ben pad konusunda çok takılmıyorum aldım Darkı'ın masa boy mouse padini kullanıyorum. Ek 3 4 tane daha ürünlerin yanında gelen firmaların hediye ettiği bir takım ürünler oldu ama amacım masayı kaplasın olduğu için takılmıyorum o detaylara. İyi mouse her yüzeyde iyidir mouse padin çok büyük etkisi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Sonuçta single player oyun oynayan adamım :) iki üründe işini görür Steelseries ağır basıyor tabii isim yapmasından dolayı bende de. Ben alacak olsam Corsair alırım orası ayrı. Biraz fanatiklik var o konuda bende :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mttzn -- 8 Mart 2018; 22:59:54 >
  • Tamam dostum.

Mouse pad in acelesi yok zaten.

Tekrar yardım ve ilgin için teşekkür ederim. :)

• Bugün gidip mouse ları deneme fırsatı buldum. Logitech G102 benim şuanki mouse uma göre birazcık daha küçük ama kullanabilirim sıkıntı olmiyacaktır sanırım. Rival 100'ü deneyebildim 110 yoktu. Rival 100 ün boyutu elime daha uyuyor ve güzel bir hissiyatı var fakat özelliklerinin daha iyi, Türkiye desteğinin olması ve boyutunun Rival 100 kadar iyi olmasa da gene de iyi olduğu için Logitech G102 almaya karar verdim.

Fakat internet alışverişine sıcak bakmadığım için doların biraz düşmesini yada ürünün indirime girmesini bekleyip mağazadan almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 10 Mart 2018; 16:16:11 >
    İnternet alışverişine neden sıcak bakmıyorsun?

• mttzn kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetleri, iade süreci, ürünün taşıma sırasında hasar görmesi gibi işlemler daha uzun ve sıkıntılı olduğu için.

Valla senin bileceğin iş ama benim yaş 26 ve 10-12 senedir internetten alışveriş yapıyorum bu bahsettiğin sorunları yaşamadım.

• Ulan konuyu açtığımda dolar 3.8 filandı dolar düşsün alırım dedim dolar 7'ye çıktı şimdi 5.7 oldu hala mouse alamadım.

Konuyu ilk açtığın zamanlar logitech G102 nin fiyatı neydi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.