Şimdi Ara

Mount&Blade: Warband hakkında birkaç soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1- Arkadaşlar sanırım bir özellik, grubumuzda kimde en fazlaysa onunki olarak sayılıyor. Mesela Artimenner'in Mühendisliği 4, benimki üç, kale kuşatırken bu toplam olarak 7 değil de 4 olarak etki ediyor gibi geldi bana. Bu gerçekten böyle mi?

2- Arkadaşlar kale kuşatma hakkında taktiklerinizi bekliyorum, geçenlerde 60 adamla bir kaleye girdim, ordum fena değildi ancak kaleden topu topu 10 kişiyi alabildik, tüm ordum yok oldu.

3- Hangi yandaşları tavsiye edersiniz, bu soruyu sormamın nedeni bazı yandaşların birbiri ile kavga ediyor oluşu, mesela Jeremus ile Artimenner, ikisi de çok işe yararlı yandaşlar ancak sürekli kavga ediyorlar.

4- Eğer benim özelliklerim alacağım yandaşın özelliklerinden daha iyiyse o yandaşı almama gerek var mı, yani bu soruyu 1. soru ile bağlantılı olarak soruyorum.

5- Hangi sınıf hangi durumlarda işe yarar bilemiyorum arkadaşlar, mesela piyadeler atlılara karşı güçlü müdür zayıf mı, kale kuşatmalarında arbaletçiler mi iyidir okçular mı, bu ve bunun gibi soruların cevabını bilmediğimden rastgele hareket ediyorum, bu konuda da desteğinizi bekliyorum.

6- Son olarak tavsiye ettiğiniz, tamamlanmış ve mümkünse Türkçe olan mod tavsiyelerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar biliyorum çok soru sordum ancak birini bile cevaplasanız bana yardım etmiş olacaksınız lütfen en azından bir soru cevaplamadan geçmeyin, şimdiden herkese teşekkür ederim.

• Bilal0 kullanıcısına yanıt
    1)Evet söylediğin gibi özelliği en yüksek olanınki sayılıyor
    2)Kaleye yüksek rütbe nişancı ve piyadelerle girmeni öneririm mesela rodok çavuşları ve nord kahramanları bu iş için biçilmiş kaftan ayrıca ben dağınık olarak ilerleme emrini veriyorum yoksa orduya doğru atılan her okun isabet şansı çok yükseliyor buda kaleye girmeden bir sürü kayıp vermene sebep oluyor.
    3)Hikayelerini okumanı tavsiye ederim yani ben soyluyum diye iddia edenle hırsızlıkla suçlandım diyeni aynı gruba alırsan doğal olarak şikayet ederler bu yüzden ya soyluları seç yada soysuzları :)
    4)Ben yandaşları almandan yanayım her biri level atladıkça farklı dallarda uzmanlaştırabilirsin böylece grubun fazlasıyla gelişmiş olur.
    5)Şöyle anlatayım her sınıfın ayrı avantajları dezavantajları vardır mesela piyadeler atlılara karşı yakın dururlarsa ve şıkıştırırlarsa atlıyı bir kenarda anında öldürürler bu birazda verdiğin emirlere bağlı dağınık dururlarsa atlıları göremeden ölebilirler ama durumuna karşıdaki orduya göre değişir bunlar ben genelde süvarilerden oluşan bi ordu kullanırım ancak kale ele geçirme gibi durumlarda piyadelere başvururum.
    6)Osmanlı modu şiddetle öneririm

Umarım yardımcı olmuşumdur

• Çok teşekkür ederim hocam, şu birkaç gündür oynuyorum oyunu ancak doğru düzgün bir gelişme elde edebilmiş değilim, şimdi sıfırdan ciddi olarak Nord'lardan başlayacağım(at kullanmayı beceremiyorum, o nedenle Nord'ları tercih ettim).
    Hocam bu arada grubumuza alabileceğim asker sayısını karizma ve liderlik dışında nasıl arttırabiliriz?
  • Bilal0 kullanıcısına yanıt
    Nam arttırarak asker sayısını artırabilirsin.
    Namı artırmak içinse haydutlara falan saldırıp köylülere yardım edebilirsin tabi bu ilk başlarda geçerli, daha sonralarda geliştikçe kendinden büyük orduları yenerek krallıklara hayatı zehir ederek nam kazanırsın :)

Not: Büyük orduyu önermiyorum çünkü moral sıkıntısı çok yoruyor insanı yani karizmanın el verdiği ordu yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

İyi oyunlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozguner

Nam arttırarak asker sayısını artırabilirsin.
    Namı artırmak içinse haydutlara falan saldırıp köylülere yardım edebilirsin tabi bu ilk başlarda geçerli, daha sonralarda geliştikçe kendinden büyük orduları yenerek krallıklara hayatı zehir ederek nam kazanırsın :)

Not: Büyük orduyu önermiyorum çünkü moral sıkıntısı çok yoruyor insanı yani karizmanın el verdiği ordu yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

İyi oyunlar :)

Hocam kale-şehir kuşatmalarında karizmanın verdiği ordu yeterli olmuyor ya.
    Şu sıralar %53 zorlukla oynamama rağmen zorlanıyorum arada, oynadıkça oynayışım da gelişecek herhalde diye umuyorum.
    Tüm ilginiz için çok teşekkür ederim hocam, çok yardımcı oldunuz, hayırlı geceler.

• Üstte diğerleri cevaplanmış zaten ama 5.'yi biraz detaylandirabiliriz. Savaşın geçtiği alana gore avantajlı birimler değişiyor. Eğer açık alanda savaşıyorsanız süvarilerinizin iyi olması lazım ki düşman okcularina iş yaptırımasın. Mesela rodok askerleri topluyorsaniz açık alandaki ideal ordu yuksek bölgeyi ele geçirmiş ve on safları rodok mizrakcilari- çavuşları arkalarına da arbaletciler şeklinde olan bir ordudur. Bu orduya 10-15 kadar paralı süvari eklerseniz yenilmesi oldukça güç bir ordu çıkar. Yaklaşan süvariler mizrarkcilari geçemeyecek ve yaklaşan piyadeler de yuksek.hasara sahip arbalet okları sebebiyle zayiat verecek. Karşı piyadeler güçlüyse ,nordlar gibi, az sayıdaki süvarilerinize hücum- geri çekilme komutlarıyla taciz eder, hem ilerleyişi yavaşlatır hem de kovalamaya çalışanları da oklar halledersiniz. Her ırka göre avantajlar da değişiyor ama genelleme yapacak olursak kılıçlı piyade> mızraklı, okçu>piyade, atlı>kılıçlı, atlı> okçu, mızraklı>atlı şeklinde bir şey ortaya çıkıyor. Uzun uzun da yazılabilir üşendiğim için özetlersem genel mantık böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Napoleonfd

Üstte diğerleri cevaplanmış zaten ama 5.'yi biraz detaylandirabiliriz. Savaşın geçtiği alana gore avantajlı birimler değişiyor. Eğer açık alanda savaşıyorsanız süvarilerinizin iyi olması lazım ki düşman okcularina iş yaptırımasın. Mesela rodok askerleri topluyorsaniz açık alandaki ideal ordu yuksek bölgeyi ele geçirmiş ve on safları rodok mizrakcilari- çavuşları arkalarına da arbaletciler şeklinde olan bir ordudur. Bu orduya 10-15 kadar paralı süvari eklerseniz yenilmesi oldukça güç bir ordu çıkar. Yaklaşan süvariler mizrarkcilari geçemeyecek ve yaklaşan piyadeler de yuksek.hasara sahip arbalet okları sebebiyle zayiat verecek. Karşı piyadeler güçlüyse ,nordlar gibi, az sayıdaki süvarilerinize hücum- geri çekilme komutlarıyla taciz eder, hem ilerleyişi yavaşlatır hem de kovalamaya çalışanları da oklar halledersiniz. Her ırka göre avantajlar da değişiyor ama genelleme yapacak olursak kılıçlı piyade> mızraklı, okçu>piyade, atlı>kılıçlı, atlı> okçu, mızraklı>atlı şeklinde bir şey ortaya çıkıyor. Uzun uzun da yazılabilir üşendiğim için özetlersem genel mantık böyle.

Anladı hocam, farklı kombinasyonlar deneye deneye kendime en uygun ordu düzenini bulacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DARK SOULS 3 (REHBER KONU)
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.