Şimdi Ara

Mount&Blade:Warband(At ve Kılıç) (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
968
Cevap
8
Favori
123.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sarranid memlüklüleri Svadya Şövalyeleri tarafından mahvediliyor. Zoru görünce kız gibi kaçıyorlar. Moralleri düşük oluyor. Favorim kesinlikle svadya şövalyeleri.
    MSI MPG Z390 PRO CARBON /// İntel İ7 9700 K 3.6 GHZ /// ASUS ROG STRIX RTX 3080TI /// G-SKILL TRIDENT Z 32 GB DDR4 3200 /// 2 TB WT HARD DİSK /// COOLER MASTER COSMOS S /// NOCTUA NH-D 14 /// CORSAIR RM 1000İ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

Eski saveimde olaylar karman çorman olduğu için yeni oyun açtım. Şuan bağımsızım. 76 askerim var para harcayacak neredeyse biryer kalmadı. Baştan aşağı zırhımı dizdim, yeteneklerimin el verdiği silahları aldım yandaşlarımın zırhlarını bile en iyilerinden aldım. Altlarına at verdim. Size bir tavsiye askerlerinizin çabuk terfi etmesini istiyorsanız gruba talimci yeteneği olan birini alın. (Lezalit) Ve talim yerlerinde eğitime gidin hem sizin tecrübe puanınız artar hem askerlerinizin.
    Oyunun başında amacım komple kergitleri alıp Osmanlı imparatorluğu gibi oynamaktı. Malum Kergitler tamamen Türkler düşünülerek yapılmış. Ama oyunun en fetihçi en yerinde durmaz krallığı olduğu için vazgeçtim. Şimdi ilk önce Rodokları alayım diyorum Rodoklarla savaşa tutuştum ama kale fethetme konusunda sıkıntı oluyor. Adamların Rodok keskin nişancıları var ne ıskalama var ne birşey. Ben merdiveni dayayana kadar götürmüş oluyorlar benim askerleri. Oyunda bildiğim kadarıyla en iyi okçular Vaegirler. 20 tane Vaegir askeri topladım hepsini okçu yapıp dalacağım.

Son olarak eğer bir savaşta yenilirsem ordum dağılırsa şayet aşağıdaki videoya benzer bir grup yapacağım. 40 tane Sarranid Memlük'ü, yandaşlarım ve ben. Çok zevkli olacağına eminim.

Oyuna yeni başladım birazcık bahsedebilir misiniz? Şu an Derebeyi oldum ama kalem filan yok. Ayrıca sadece 50 askerim var bir anda nasıl 70 asker limitine ulaştınız.
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

quote:

Eski saveimde olaylar karman çorman olduğu için yeni oyun açtım. Şuan bağımsızım. 76 askerim var para harcayacak neredeyse biryer kalmadı. Baştan aşağı zırhımı dizdim, yeteneklerimin el verdiği silahları aldım yandaşlarımın zırhlarını bile en iyilerinden aldım. Altlarına at verdim. Size bir tavsiye askerlerinizin çabuk terfi etmesini istiyorsanız gruba talimci yeteneği olan birini alın. (Lezalit) Ve talim yerlerinde eğitime gidin hem sizin tecrübe puanınız artar hem askerlerinizin.
    Oyunun başında amacım komple kergitleri alıp Osmanlı imparatorluğu gibi oynamaktı. Malum Kergitler tamamen Türkler düşünülerek yapılmış. Ama oyunun en fetihçi en yerinde durmaz krallığı olduğu için vazgeçtim. Şimdi ilk önce Rodokları alayım diyorum Rodoklarla savaşa tutuştum ama kale fethetme konusunda sıkıntı oluyor. Adamların Rodok keskin nişancıları var ne ıskalama var ne birşey. Ben merdiveni dayayana kadar götürmüş oluyorlar benim askerleri. Oyunda bildiğim kadarıyla en iyi okçular Vaegirler. 20 tane Vaegir askeri topladım hepsini okçu yapıp dalacağım.

Son olarak eğer bir savaşta yenilirsem ordum dağılırsa şayet aşağıdaki videoya benzer bir grup yapacağım. 40 tane Sarranid Memlük'ü, yandaşlarım ve ben. Çok zevkli olacağına eminim.

Oyuna yeni başladım birazcık bahsedebilir misiniz? Şu an Derebeyi oldum ama kalem filan yok. Ayrıca sadece 50 askerim var bir anda nasıl 70 asker limitine ulaştınız.

Tavsiyem hiçbir krallığa bağlı olarak oynama. Çünkü derebeyi olsan bile kralın gözüne girip mareşal vs. olmak çok çok zor. Belli bir yere gelene kadar getir götür işleri veriyorlar zaten. (Ordu acıktı 5 tane sığır bul, düşman kaleyi gözetle gel vs.) Onun yerine kendin bir kale fethedip kendi derebeylerini atayabilirsin. Asker sayısı birkaç duruma bağlı. 1.si karakterinin Liderlik yeteneği ve karizma puanı sayısı. Karizmaya her 1 puan verdiğinde asker limitin 1 artar. Liderliğe her bir puan verdiğinde ise 5 artar. Diğer bir etken de "nam". Sağlam nam yapmak için önüne gelen her savaşa katılmanı tavsiye ederim. Çapulcular, deniz haydutları, orman haydutları gibi ufak gruplar bile olsa yanlarından geçip gitmiyorum. Çünkü hem askerlerin morali artıyor, hem ben, hem askerlerim tecrübe kazanıyor hem de nam yapmış oluyorsun. Önceki oyunumda 100 asker limitim vardı bunda liderliğe 6 puan verdim ve şuan fazla namım olmadığı için limitim 76. 5-6 puan liderlik özelliği için yeterlidir. Bir süre sonra zaten namın oldukça asker limitin genişliyor.

Bu arada faydası olabilir; para kazanmanın en garanti, çabuk ve ağrısız yolu köyleri yağmalayıp ateşe vermek. Örnek olarak ben Rodoklarla düşmanım, Rodoklar Sarranid Sultanlığına saldırıp Shariz şehrini aldı dolayısıyla 3-4 köyde onların oldu. Ama Sarranidlerle savaş halinde oldukları için çöldeki köylerinde denetimleri yoktu, her köyü periyodik olarak yağmaladım, malları şehirlere sattım. Rahat 10 yağma yapmama rağmen Sarranidlerle savaş halinde oldukları için ve çöl Rodoklara uzak olduğu için tek bir rodok birliğiyle karşılaşmadım.

• quote:

Tavsiyem hiçbir krallığa bağlı olarak oynama. Çünkü derebeyi olsan bile kralın gözüne girip mareşal vs. olmak çok çok zor. Belli bir yere gelene kadar getir götür işleri veriyorlar zaten. (Ordu acıktı 5 tane sığır bul, düşman kaleyi gözetle gel vs.) Onun yerine kendin bir kale fethedip kendi derebeylerini atayabilirsin. Asker sayısı birkaç duruma bağlı. 1.si karakterinin Liderlik yeteneği ve karizma puanı sayısı. Karizmaya her 1 puan verdiğinde asker limitin 1 artar. Liderliğe her bir puan verdiğinde ise 5 artar. Diğer bir etken de "nam". Sağlam nam yapmak için önüne gelen her savaşa katılmanı tavsiye ederim. Çapulcular, deniz haydutları, orman haydutları gibi ufak gruplar bile olsa yanlarından geçip gitmiyorum. Çünkü hem askerlerin morali artıyor, hem ben, hem askerlerim tecrübe kazanıyor hem de nam yapmış oluyorsun. Önceki oyunumda 100 asker limitim vardı bunda liderliğe 6 puan verdim ve şuan fazla namım olmadığı için limitim 76. 5-6 puan liderlik özelliği için yeterlidir. Bir süre sonra zaten namın oldukça asker limitin genişliyor.

Bu arada faydası olabilir; para kazanmanın en garanti, çabuk ve ağrısız yolu köyleri yağmalayıp ateşe vermek. Örnek olarak ben Rodoklarla düşmanım, Rodoklar Sarranid Sultanlığına saldırıp Shariz şehrini aldı dolayısıyla 3-4 köyde onların oldu. Ama Sarranidlerle savaş halinde oldukları için çöldeki köylerinde denetimleri yoktu, her köyü periyodik olarak yağmaladım, malları şehirlere sattım. Rahat 10 yağma yapmama rağmen Sarranidlerle savaş halinde oldukları için ve çöl Rodoklara uzak olduğu için tek bir rodok birliğiyle karşılaşmadım.

İlginiz için teşekkür ederim, ben de tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Ben şu an derebeyim, kale fethetmem zor olur mu acep? Kaç tane adam lazım kale fethetmem için tek başıma, ayrıca ben bir leydi ile görüşüyorum ne yapacağım onu.
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.

• @döküntü
    Kale fethetmek için asker sayısından çok askerlerin rütbesi önemli. Benim 80 kişilik ordumla 120-130 kişilik kale aldığım oluyordu. Askerler sağlam olsun ama yine de 80 civarı iyidir en az.

O hatunun da bir süre peşinden koşacaksın mecbur. 1, 1 artarak ilerliyor ilişkiler. Daha önceki oyunu oynamadım ama önceden çok daha kolaymış kızı tavlamak. Ben kasmadım fazla uğramıyorum yanına, ama sonucunda evlilik oluyor sanırım. Ama evlenebilmek için kızın abisiyle, babasıyla aranın iyi olması gerek.

• İyide bu oyun simulasyon değilki rpg konu yanlış yerde.Ben de 801 versiyonundan beri takip ettiğim güzel bir yapım bu arada.

Orijinalden alıntı: neuro

Bir savaşta yenildim ve esir aldılar. Borcha bethesdur ymira ve adını hatırlayamadığım bir sürü adamım da elimden gitti. Beni yenen adım Almerra kalesine gitti beni yendikten sonra. Sonra tekrar kaçtım falan ama adamlar yok tabi. Hanın birindeki gezgine soruyorum adamlar nerde diye, almerra kalesi civarlarında diyor ama bulamadım bir türlü. Kalenin içinde değiller. Nerde bu adamlar?

kalede esir tutuluyorlardır benima alyene öyle olmuştu

Orijinalden alıntı: döküntü

quote:

İlginiz için teşekkür ederim, ben de tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Ben şu an derebeyim, kale fethetmem zor olur mu acep? Kaç tane adam lazım kale fethetmem için tek başıma, ayrıca ben bir leydi ile görüşüyorum ne yapacağım onu.

kale fethetmen için sağlam bir ordu lazım ben 60 kişiyle 300lük kale alıyorum sana tavsiyem sarrnidlere katıl çünkü oyunun en güçlü askeri sarranid memlüklüleri zırhları sayesinde darbe almıyorlar
    leydiyle evlenmek içinde akrabasıyla aranı iyi yap sonra leydiye şiir fln oku eğer baskasıyla ilgileniyorsa konuş leydiyle veya halk ozanıyla ilginediği kişiyi düelloya cagır cıkıo hersey bittikten sonra resmi evlenme et cıkıo tekrar leydinin akrabasının yanına git çeyiz para ver diyor 5-15 bin arası oluyo veriosun sonra 1-2 hafta sonra seni evlenmek için ziyafete cağırıolar

• benim size tavsiyem istediğiniz krallığın varisini bulun mesela ben incili arwayı buldum sarrnidleri sultanı sultan hakimi tahtan indirdik indirene kadar adın asi olarak geciyor bu süre zarfında sürekli savaş yapın yenidini dusmanı esir almayın ilişkiniz 5 artıo boylece herkezi dost yapın kendinize sonra gidip asilere katılırmısın die sorup kendi tarafınıza cekin o süre zarfı boyunca devletin hükümdarı siz oluyorsunuz alınan kalenin kime verilecegine siz karar veriyosunuz sefer düzenliyosunuz asisi oldunuz ülkenin bütün topraklarını aldıktan belli bi süre sonra devlet yıkılıor bu süre bende 2 haftaydı arkadasımda 2 gün devlet yıkılınca siz asi olmaktan ckıp o devlet oluyosunuz varis tahta gecior sizin karakterde maresal oluyor devleti yıkmak cok zevkli ve karlı bir yıkana kadar istediğiniz toprağı kendinize alıyosunuz

Ben de Warband için en iyi modları indirip denedim, izlenimlerimi kısaca yazıyorum;

1257 AD: Bu mod Avrupa 1257 yılına göre birebir uyarlanmış, harita avrupa haritası, tarihe uygun lord ve krallar, tarihe uygun birlikler. Harita ne yazık ki en son doğuda macaristanı kapsıyor devamı yok yani, Türkler yok, sadece Moğol akıncılar modellenmiş Rusya'nın doğusundalar. Batıda tüm avrupayı kapsıyor. Modellenen askerler vs. çok ama çok başarılı olmuş, şovalyeler harika modellenmiş, sesler çok daha başarılı. Savaşa başladığınız anda askerleriniz; atlılar bir tarafta okçular 10 adım önde, piyade onların arkasında pozisyonunu koruyarak başlıyor. Bu mod şu haliyle bile çok başarılı, final sürümünde sanki bambaşka bir oyun olacak.

Mount&Blade:Warband(At ve Kılıç)

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,110470.0.html

Black Sky: Grafikler ve modellemeler çok iyi, yeni ekipman mevcut, oldukça kaliteli bir mod.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,106832.0.html

Litus: Bu da diğer başarılı bir mod.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,105082.0.html

Tüm bu modlar harika mutlaka denenmesi gerekir. Eğer hali hazırda yüksek seviyeli bir adamınız varsa herşeye sıfırdan başlamak canınızı sıkabilir, onun için oyunu oynarken Karakter sekmesine, istatistiğe girip oradan export karakter seçerseniz, istediğiniz modda aynı isimle bir karakter yaratıp, aynı işlemleri yapıp import karakter derseniz, adamınızı parası dahil (ekipman hariç) o moda taşımış olursunuz.

Mod kurmak ise çok kolay, modun klasörünü alıp Warband klasörü içinde modules klasörünün içine atıyoruz.

Warband Türkçe forum:http://forums.taleworlds.com/index.php?board=7.0

Warband Modları :http://forums.taleworlds.com/index.php?board=165.0

quote:

Orijinalden alıntı: balparmak

Bir kaç tane mod yazayım,hiçbirini denemedim ama güzel gibiler.
    Diplomacy 1.1 (beta)http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,113525.0.html :Bu çok sağlam bir mod olacak gibi duruyor,diğer modların aksine diplomasi üzerine yönelmiş,yapımcısı da sürekli fikir alıyor forumdan,betadan çıkınca çok iyi bir mod olacağı kesin gibi.Şimdiden ittifak kurma-barış için kale isteme vb. şeyler eklenmiş.
    More Metal Sound:http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,51681.0.html
    Oyuna sadece metal sesleri değil yeni at,çığlık (oyundaki seslendirmeleri yapanlardan,amatör değil yani) vb. bir çok şey ekliyor.Güzel.
    Black Sky:http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,106832.0.html
    Daha çok oyundaki birlikleri düzenlemeye yönelik bir mod,hoş duruyor.Ancak 1.1 için yapıldığından bazı buglar olabilir son sürümde,beklemek lazım.

Aslında yukardaki 3modu karıştırıp oynamak lazım,yapılabilir bence.Bir de AD 1257 var,apayrı bir mod,Calradia yı Avrupa ya dönüştürüyor,baya hoş duruyor o da.

Benim hala eksikliğini hissettiğim mod ise yüksek çözünürlüklü calradia haritası,mb için hemen yapmışlardı warband'da neden bu kadar geciktiler anlamadım.Bulan olursa haber versin lütfen.

Ekleme: Dikkatimi çekti modlar orjinal mb e göre çok daha fazla çeşitlilik sunuyor,mesela mb modlarında pek yeni devlet eklendiğini görmezdik ama warbandda 5-6 tane devlet ekleyen modlar var,çok hoş.Zaten mod yapımcıları da warband in oyun motorunun mb'inkinden daha esnek olduğunu söylüyorlar,bakalım artık 3-4aya sağlam modlar çıkar.Aslında ufaktan mod yapmak lazım ya,eskiden uğraşırdık şimdi ne zaman var ne birşey.

• Alın size tarihimizden bir bilinmiyen. En azından pek çok kişi bilmiyordur. Türk Yayı gelmiş geçmiş en iyi yay, LongBow'lar hikaye.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Yay_(silah)

"Ok Türk'ler tarafından icâd edilmiştir. Daha önceki devirler hakkında bir bilgimiz olmadığı için ok ve okçuluğun en parlak zamânının Osmanlı imparatorluğu devrine rastladığını söyleyebiliriz.
    İslâmiyet'in ilk zamanlarında Arap oklarının mesâfesi bugünkü ölçülerle 500 metreyi geçmiyordu. Osmanlı İmparatorluğu'nda ise ok 845.5 metreye kadar fırlatılmıştır." Avrupalıların 1910 rekoru 340 m civarı (bakınız http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_bow)

• Orclar değilde, Elfler türk olmasın :)
  • İdare hakakını felan 30 yaptıktan sonra kraldan ayrılıp kendime bir şehir aldım bakan felan atadım imparatorluk ismini girdim ama , Kurduğum İmparatorluğun komutanı görünüyorum kendimi nasıl kral yapabilirim

Orijinalden alıntı: Aerospace

Alın size tarihimizden bir bilinmiyen. En azından pek çok kişi bilmiyordur. Türk Yayı gelmiş geçmiş en iyi yay, LongBow'lar hikaye.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Yay_(silah)

"Ok Türk'ler tarafından icâd edilmiştir. Daha önceki devirler hakkında bir bilgimiz olmadığı için ok ve okçuluğun en parlak zamânının Osmanlı imparatorluğu devrine rastladığını söyleyebiliriz.
    İslâmiyet'in ilk zamanlarında Arap oklarının mesâfesi bugünkü ölçülerle 500 metreyi geçmiyordu. Osmanlı İmparatorluğu'nda ise ok 845.5 metreye kadar fırlatılmıştır." Avrupalıların 1910 rekoru 340 m civarı (bakınız http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_bow)

zaten türkler osmanlıdan öncede okçuluk konusunda çok öndeydi hunların göktürklerin oklarına ıslık çalan oklar denmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kapasitif Etki -- 22 Mayıs 2010; 8:30:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aerospace

Bu modlar tek kelime ile harika

Ben de Warband için en iyi modları indirip denedim, izlenimlerimi kısaca yazıyorum;

1257 AD: Bu mod Avrupa 1257 yılına göre birebir uyarlanmış, harita avrupa haritası, tarihe uygun lord ve krallar, tarihe uygun birlikler. Harita ne yazık ki en son doğuda macaristanı kapsıyor devamı yok yani, Türkler yok, sadece Moğol akıncılar modellenmiş Rusya'nın doğusundalar. Batıda tüm avrupayı kapsıyor. Modellenen askerler vs. çok ama çok başarılı olmuş, şovalyeler harika modellenmiş, sesler çok daha başarılı. Savaşa başladığınız anda askerleriniz; atlılar bir tarafta okçular 10 adım önde, piyade onların arkasında pozisyonunu koruyarak başlıyor. Bu mod şu haliyle bile çok başarılı, final sürümünde sanki bambaşka bir oyun olacak.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,110470.0.html

Black Sky: Grafikler ve modellemeler çok iyi, yeni ekipman mevcut, oldukça kaliteli bir mod.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,106832.0.html

Litus: Bu da diğer başarılı bir mod.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,105082.0.html

Tüm bu modlar harika mutlaka denenmesi gerekir. Eğer hali hazırda yüksek seviyeli bir adamınız varsa herşeye sıfırdan başlamak canınızı sıkabilir, onun için oyunu oynarken Karakter sekmesine, istatistiğe girip oradan export karakter seçerseniz, istediğiniz modda aynı isimle bir karakter yaratıp, aynı işlemleri yapıp import karakter derseniz, adamınızı parası dahil (ekipman hariç) o moda taşımış olursunuz.

Mod kurmak ise çok kolay, modun klasörünü alıp Warband klasörü içinde modules klasörünün içine atıyoruz.

Warband Türkçe forum:http://forums.taleworlds.com/index.php?board=7.0

Warband Modları :http://forums.taleworlds.com/index.php?board=165.0

quote:

Orijinalden alıntı: balparmak

Bir kaç tane mod yazayım,hiçbirini denemedim ama güzel gibiler.
    Diplomacy 1.1 (beta)http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,113525.0.html :Bu çok sağlam bir mod olacak gibi duruyor,diğer modların aksine diplomasi üzerine yönelmiş,yapımcısı da sürekli fikir alıyor forumdan,betadan çıkınca çok iyi bir mod olacağı kesin gibi.Şimdiden ittifak kurma-barış için kale isteme vb. şeyler eklenmiş.
    More Metal Sound:http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,51681.0.html
    Oyuna sadece metal sesleri değil yeni at,çığlık (oyundaki seslendirmeleri yapanlardan,amatör değil yani) vb. bir çok şey ekliyor.Güzel.
    Black Sky:http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,106832.0.html
    Daha çok oyundaki birlikleri düzenlemeye yönelik bir mod,hoş duruyor.Ancak 1.1 için yapıldığından bazı buglar olabilir son sürümde,beklemek lazım.

Aslında yukardaki 3modu karıştırıp oynamak lazım,yapılabilir bence.Bir de AD 1257 var,apayrı bir mod,Calradia yı Avrupa ya dönüştürüyor,baya hoş duruyor o da.

Benim hala eksikliğini hissettiğim mod ise yüksek çözünürlüklü calradia haritası,mb için hemen yapmışlardı warband'da neden bu kadar geciktiler anlamadım.Bulan olursa haber versin lütfen.

Ekleme: Dikkatimi çekti modlar orjinal mb e göre çok daha fazla çeşitlilik sunuyor,mesela mb modlarında pek yeni devlet eklendiğini görmezdik ama warbandda 5-6 tane devlet ekleyen modlar var,çok hoş.Zaten mod yapımcıları da warband in oyun motorunun mb'inkinden daha esnek olduğunu söylüyorlar,bakalım artık 3-4aya sağlam modlar çıkar.Aslında ufaktan mod yapmak lazım ya,eskiden uğraşırdık şimdi ne zaman var ne birşey.

güzelmiş saol

• Litus Mod

Moddaki tüm özellikler:

- Bütün ulusların asker ağaçları genişletildi.
    - Bazı ulusların özel zırhlarına özel kaplamalar eklendi.
    - Okullar ve değirmenler daha çabuk gelir veriyor.
    - Ordunuz siz bayıldığınızda da savaşmaya devam ediyorlar.
    - Sığırlar artık sizi takip ediyorlar.
    - Yağmacılık ve dövüşler artık savaşlardan daha ekonomik.
    - Maaşlar liderlik özelliğine bağlı olarak düşüyorlar.
    - Haydutlar artık size karşı birleşebilecekler.
    - Köy Yaşlılarına artık köy menüsünden erişilebilecek.
    - Hancılar esir alabilirler.
    - Oklara ve boltlara eklentiler yapıldı.
    - Yağmacıların artık giyecekleri var!
    - Tonlarca yeni sancak.
    - Krallar lordları için artık daha fazla para ödüyorlar.
    - Haydutlar haritada çoğaltıldı.
    - Gelişmiş dünya kaplaması.
    - Turnuva bahisleri çoğaltıldı.
    - Köy gelişmeleri ucuz ve kısalaştırıldı. Mühendislik çok işe yarıyor artık.
    - Atların çarpma gücü arttırldı.

bu modu yüklesem savelerime bi hal olurmu acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: xanty

Litus Mod

Moddaki tüm özellikler:

- Bütün ulusların asker ağaçları genişletildi.
    - Bazı ulusların özel zırhlarına özel kaplamalar eklendi.
    - Okullar ve değirmenler daha çabuk gelir veriyor.
    - Ordunuz siz bayıldığınızda da savaşmaya devam ediyorlar.
    - Sığırlar artık sizi takip ediyorlar.
    - Yağmacılık ve dövüşler artık savaşlardan daha ekonomik.
    - Maaşlar liderlik özelliğine bağlı olarak düşüyorlar.
    - Haydutlar artık size karşı birleşebilecekler.
    - Köy Yaşlılarına artık köy menüsünden erişilebilecek.
    - Hancılar esir alabilirler.
    - Oklara ve boltlara eklentiler yapıldı.
    - Yağmacıların artık giyecekleri var!
    - Tonlarca yeni sancak.
    - Krallar lordları için artık daha fazla para ödüyorlar.
    - Haydutlar haritada çoğaltıldı.
    - Gelişmiş dünya kaplaması.
    - Turnuva bahisleri çoğaltıldı.
    - Köy gelişmeleri ucuz ve kısalaştırıldı. Mühendislik çok işe yarıyor artık.
    - Atların çarpma gücü arttırldı.

bu modu yüklesem savelerime bi hal olurmu acaba ?
    Farklı modlarda kayıtlı oyun gidiyor. Ama karakterinin özelliklerini (str-dex-liderlik okçuluk vb.) import edersen yeni modda da kendi karakterine yükleyip sorununu halledebilirsin. Sadece üzerindeki itemler ve yanındaki elemanlar kayıplara karışıyor o kadar.

• Khergit to Ottomans Mod ( türkçe )

Özellikleri:
    Kergitler yerine Osmanlı var
    Lord adları türkçe
    Leydi adları türkçe
    Lordların gözleri çekik çekik değil
    Tarihi kişilikler eklendi:II Bayezid ve Cem Sultan
    Gerçek Osmanlı eşyaları
    Türk Sancakları
    Türk Ordu Troopları
    Türk askerleri ezici olarak güçlü

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,115230.msg2775684.html#msg2775684

• quote:

Orijinalden alıntı: .:Romeo_Redline:.

Khergit to Ottomans Mod ( türkçe )

Özellikleri:
    Kergitler yerine Osmanlı var
    Lord adları türkçe
    Leydi adları türkçe
    Lordların gözleri çekik çekik değil
    Tarihi kişilikler eklendi:II Bayezid ve Cem Sultan
    Gerçek Osmanlı eşyaları
    Türk Sancakları
    Türk Ordu Troopları
    Türk askerleri ezici olarak güçlü

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,115230.msg2775684.html#msg2775684

Her şey güzel de Türk askerleri ezici üstün oldumu oynanmaz o mod.ne zevki kalacakki ? Egomuzumu tatmin edeceğiz ?

• şu an bu modu oynuyorum savaşlarda türk askerlerinin ezici bir üstünlüğünü göremedim ortada çokta büyük bir güç farkı yok sadece osmanlı altın kılıcı (son seviye asker) svadyalı şövalyelere oranla oldukça güçlü yapılmış o kadarda fark olsun osmanlı ordusu bu
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.