Merhaba arkadaşlar, 18 yaşındayım 1 ay içersinde 2. el bir motosiklet alacağım bir tanıdığımdan, babam burda değil bende 18 i doldurmadığım için üstüme alamamaktayım, dedemle aram oldukça iyi ama bu aralar kendisi konya'da ben ondan bir vekaletname alsam burda motosikleti onun üstüne alabilirmiyim? ve ne kadar masraf çıkar bana lütfen bilen arkadaşlar yardım etsin, şimdiden teşekkürler.
valla motora sigortada yaptırcaksan 150 lira felan tutar heralde devir felan içinde
Asıl önemli olan para değil 200 liraya kadar bütçem var motorun sigortası muayenesi falan herşeyi de var zaten, önemli olan uzaktan verilen vekaletname ile bu işin yapılıp yapılamayacağı.
yaşın 18'in altında olduğu için deden yada başka birisi sana vekalet veremez. yasal olarak alım-satım için gerekli yaş sınırın yok. ayrıca motosikletin sigortası olması birşeyi değiştirmez. o sigorta yeni alıcının üzerine tekrar yaptırılacak. Alım satım masrafları sigorta dahil 150-200 arası tutar. Tabii plaka değişmeyecekse.
Plakayı değiştirmeyi düşünüyordum ben Ne kadar tutar plaka değişince ?
kambocian, şimdi ben devir teslim için ne kadar öderim tam olarak? 125 CC bir motosiklet için, tam bir rakam söylermisin sigorta da dahil olmak üzere ? yada söyleyebilcek bi arkadaş varmı ?
dostum aracı üzerine alman için cezai ehliyetin varsa yani aklın basın yerindeyse 15 yasını doldurmus olman yeterli. yalnız vekalet alamazsın 18in altında oldugun için diye biliyorum.. sistem sacma, sorgulamana gerek yok. motor 3 yas veya daha gencse ve 150 cc ye kadarsa sigortası 60tl civarı tutar.. alım satım- notere 42 lira (eger plaka degişmiyorsa), trafigede 68tl (yine pplakan sabitse) gider.. plaka degiştirirsen yazısma masrafları vs gibi şeyler gelir, birde plaka tablasının parası falan.. extradan 60-70 tl gider.
Arkadaşlar yaşım 17 uzak bi memleketten motor alıcam 125 cc devir işlemi için 18 yaşına girmem gerekiyorumu ????????? Acil....
quote:
Orijinalden alıntı: emgrand2
Arkadaşlar yaşım 17 uzak bi memleketten motor alıcam 125 cc devir işlemi için 18 yaşına girmem gerekiyorumu ????????? Acil....
Reşit olmadan üzerine devralamazsın hocam
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme