Şimdi Ara

Motosiklet alıcam nereye park ederim - nasıl çalınmaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni motosiklete başlamayı düşünüyorum yaşım 20

konya'da oturuyorum 9-17 yaş arası bisiklet kullandım

motosiklet olarak scooter kullanmışlığım var 18 yaşımdan beride aktif olarak şehir içi

otomobil kullanıyorum b sınıfı ehliyetim ve a2 ehliyetide alıcam tercih ediceğim motosikletler

yamaha ybr 125 - honda cbf 150 - tvs apache rtr 150 arasında tercih yapıcam daha karar

vermedim ama daha önemlisi motosikleti geceleri ve kışları nasıl muhafaza ederim

oturduğumuz yeri şöyle anlatıyım 13 apartmanlık bir site etrafı duvarlarla çevrili ve duvarların üstü

demirli sitenin 2 girişi var a girişin'de 1 araç çıkış - 1 araç giriş büyüklüğünde diğer çıkış ise b çıkışı burada da

bir araçlık çıkış var 13 apartman olduğu için site büyük en orta apartman'da iseniz rahat 100 mt

yürümeniz lazım 2 çıkıştan birine ulaşmanız için sitenin altı kapalı otopark daha site yeni yapıldığı için kullanıma

açılmadı kapalı otoparkı şöyle anlatıyım 13 apartmanın altı birbirine bağlantılı a girişten girince sağ ve sol ilk

apartmanın altına giriyorsunuz kendi apartmanızın altına gelince park edip bodrumdan asansörle kendi

dairenize çıkıyorsunuz sistem böyle sonrada b girişindeki apartmanın altında ki bodrumdan araçınız ile siteden

çıkıyorsunuz ve sitenin içi büyük olduğu için apartmanın önünde de park yerleri var ama apartmanın

%80 araçı anca sığıyor o yüzden kapalı garaj açılınca rahatlıcak araç yerleri ve a girişinede güvenlik gelicek

çünkü güvenlik kulübesi yapılıyor ama şuan oda failiyette değil şimdi ben bu kapalı garaja yada evin önündeki

park yerine motoru koysam çalınır mı? garaj kapıları kumandalı olucakmış birde herkes giremicekmiş

kapalı garaja ne gibi kilit kullanmalıyım?

(yazı çok uzun oldu okuyan herkese teşekkürler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qeza42 -- 3 Nisan 2014; 2:00:58 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motosikletlerin Güvenli Park Edilmesi için Rehber

Motosiklet sahibi olmak keyifli bir deneyim olsa da, onu güvende tutmak da aynı derecede önemlidir. Çalınmayı önlemek ve motosikletinize zarar gelmesini engellemek için güvenli park etme uygulamalarını bilmek çok önemlidir.

Motosikletinizi Nereye Park Etmelisiniz?

• İyi Aydınlatılmış Alanlar: Motosikletinizi iyi aydınlatılmış sokaklara veya park yerlerine park edin.
    • Görünür Yerler: Motosikletinizi mümkün olduğunca görünür bir yere park edin.
    • Yüksek Trafikli Bölgeler: İşlek caddeler veya alışveriş merkezleri gibi yüksek trafikli bölgelerde park etmek caydırıcı olabilir.
    • Mülklerde Park Yeri: Apartman veya evinizde güvenli bir park yeri varsa, motosikletinizi orada muhafaza etmeyi düşünün.

Motosiklet Park Yeri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Güvenlik Önlemleri: Park yerinde kamera veya güvenlik görevlisi gibi güvenlik önlemlerinin olup olmadığını kontrol edin.
    • Park Kuralları: Park etme kurallarına uyun ve belirlenmiş motosiklet park yerlerini kullanın.
    • Motosikletinizi Güvenceye Alın: Motosikletinizi park ettikten sonra zincir veya kilit kullanarak güvenceye alın.

Motosikletinizi Güvende Tutmak için İpuçları

• Korumalı Kilit Kullanın: U-şeklinde veya disk kilidi gibi dayanıklı ve korumalı bir kilit kullanın.
    • Motosikletinizi Örtün: Motosikletinizi yağmurdan ve güneşten korumak için bir örtü kullanın.
    • Park Yerine Park Frenini Çekin: Motosikletinizi park yerine park ettikten sonra park frenini çekin.
    • Değerli Eşyaları Çıkarın: Kaskınızı ve diğer değerli eşyalarınızı motosikletinizden çıkarın ve yanınıza alın.

Motosikletinizi güvenli bir şekilde park ederek çalınma ve hasar görme riskini önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Biraz özen ve dikkatle, motosikletinizin keyfini yıllarca sürebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba kış aylarında konyada motoru korumak cidden güç. (mz in lastiklerini çatlatınca öğrendim) kapalı garaj açılana kadar bekleyin bence zaten kapalı garaja önüne gelen giremiyecekmiş 1 disk kilidi ve branda ile yaz aylarında yeterli koruma olur, kış için sehpa veya motorun altına bir palet koyarak garajın bir köşesinde muhafaza edebilirsin. Betona falan koyma direk kış aylarında yoksa sezonla yeni lastikler almak zorunda kalırsın.
  • merhaba bir kilit bir alarm yeterli olur dışarı parkedeceksen kapalı otoparka bırakacaksan disk kilit ve halat kilit yeterli olur çünkü işini garantiye almalısın bi sabah kalktıgında 5 binlira verdiğin motoru göremeyince çok büyük bi travma olabilir ben sokağa bırakıyorum halatkilit ve alarm işimi görüyor alarm lı oldugu için üstüde brandayla örtüldüğü için brandayı yerinden oynatsan anında ötüyor artı kilitte var bu konuda hassas olmalısınız işinizi garantiye almalısınız 100 150 tl için 5 bin tl yi emanet bırakmamalısınız
  • yok mu iceride demir bi yer oraya bi kilit al anahtarli kalin bisey yeterli olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir de adres verin de tam olsun bari. O kadar ayrıntı vermeseydiniz, hırsızlara davetiye gibi olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

bir de adres verin de tam olsun bari. O kadar ayrıntı vermeseydiniz, hırsızlara davetiye gibi olmuş.

Bence bir şey olmaz hırsız her yerde var kafaya koyan adam çalabilir yani benim amacım tedbir almak
  • bordumdaki garajda demir gibi bir yer varsa işte orayada kitlerim orası kullanıma daha açılmadı o yüzden fazla

bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qeza42 -- 3 Nisan 2014; 19:04:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • qeza42 Q kullanıcısına yanıt
    alarmlı disk kilidi işe yarar
  • Merhaba. Bizim sitede 4 blok var. Akşamları bekçi duruyor. Ama saat kaçla kaç arası duruyor bilmiyorum. Bizim blokun önünde 1000lik honda var kilitsiz şeysiz öyle bırakılıyor çok fena bir şey. Onun yanına koysam acaba sorun olur mu haziranda alıyorum ben motoru. Senin garaj var ne güzel garaj yapılınca koyarsın garaja bir tane zincir atarsın tekere bir demire bağlarsın tamamdır
  • Konu takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çözümünü bilmem ama gözünü seveyim gerekli önlemi al. İnanın banka soydular mı umursamıyorum da 2 bin liralık bi motor bile çalındığında içim gidiyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.