Şimdi Ara

Motoryat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tek bir kişinin (kaptan nitelikli) kendi başına rahatça ve güven içinde kullanabileceği en uzun motoryat kaç metre olabilir?
    (limana yanaşma ve limandan çıkamalar da tek başına yapılacak)

Motoryat

Motoryat

Motoryat

Motoryat

Motoryat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 17 Şubat 2015; 1:27:51 >

• motoryat ve denizcilikten anlayan yok herhalde
  • amatör denizci belgeniz var mı?
    max. 24m eğer varsa
    yoksa 0
  • quote:

Orijinalden alıntı: a3l4i

amatör denizci belgeniz var mı?
    max. 24m eğer varsa
    yoksa 0

belge konusunda sorun yok.... yasal olarak problemsiz bir durum var....

ancak sorum motoryat'a HAKİM OLMA ve GÜVENLİ BİR KULLANIM açısından "sadece tek bir kişinin" kullanabileceği motoryatın en fazla kaç metre olması???
  • motor gücü ve tip farketmeksizin 24m e kadar yüzebilen herşeyi adb ile kullanabilirsiniz
    bilgi için göz atınızhttp://www.adf.org.tr/index.php
  • quote:

motor gücü ve tip farketmeksizin 24m e kadar yüzebilen herşeyi adb ile kullanabilirsiniz
    bilgi için göz atınızhttp://www.adf.org.tr/index.php

hocam sorun ehliyet değil...

soru tek bir kişinin güven içinde ve maksimum hakimiyet sağlayacağı yatın en fazla boyu kaç metre olmalıdır???

yani diyelimki sen motoryat kaptanısın ve tek başınasın..... tekbaşına hiç bir kimseden yardım almadan (crew yok) en fazla kaç metrelik motoryatı "rahatlıkla" tek başına limana sokar ve çıkarabilirsin???
    tabii burda en fazla derken rekor kırmak amaçlı değil, emniyetli ve motoryata tam hakim olarak en fazla kaç metre boyunda motoryat uygun olur??

ehliyet meselesini unut.. orda sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 25 Şubat 2015; 20:12:46 >

• Ben sahsen 12m e kadar rahatlikla kontrol edebiliyorum.yeni basliyorsaniz 6.60m veya 7.70m
    Boyutlarindakileri kullanmanizi tavsiye ederim.
    Ancak hepsinin mantigi aynidir.
    Iyi seyirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben sahsen 12m e kadar rahatlikla kontrol edebiliyorum.yeni basliyorsaniz 6.60m veya 7.70m
    Boyutlarindakileri kullanmanizi tavsiye ederim.
    Ancak hepsinin mantigi aynidir.
    Iyi seyirler.

ben 18m kullanıyorum sorun yok... bir abim 24m ye kadar tek başına kullanabilirsin dedi ama emin değilim.... sorayım dedim...
  • 18-20m üzeri teknelerde zaten bow ve aftda thrusterlar var
    o yüzden limana yanaşmak çok kolay gayet kolay sevk edilir yani
  • quote:

18-20m üzeri teknelerde zaten bow ve aftda thrusterlar var

hocam eğer bilgi ve tecrüben varsa bir soru daha sorayım....
    azimut ve princess..... bu iki motoryat markasından hangisi ve neden? tr deki durumları nedir?
    birebir model karşılaştırma dersen... flybridge modellerden biri olacak... azimut flybridge 80 ile princess flybridge 82 arasında bir tercih? boy 70-80 arası... belki farklı bir öneri?
    princess fb 82 nin iç tasarımı bana çok daha ergonomik ve kullanışlı geldi... benzer ayarda ferretti, sunseeker, fairline ve absolute fb modellerini de inceledim... ancak hangisi daha teknik ve kaliteli emin değilim... ama iç tasarım konfor ve ergonomi olarak princess 82 bana daha sıcak geldi
    bu konuların daha aktif ve uzman (bilgi&tecrübe) paylaşımı hangi forumda yapılıyor? biliyormusunuz?
    tşkler

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

18-20m üzeri teknelerde zaten bow ve aftda thrusterlar var

hocam eğer bilgi ve tecrüben varsa bir soru daha sorayım....
    azimut ve princess..... bu iki motoryat markasından hangisi ve neden? tr deki durumları nedir?
    birebir model karşılaştırma dersen... flybridge modellerden biri olacak... azimut flybridge 80 ile princess flybridge 82 arasında bir tercih? boy 70-80 arası... belki farklı bir öneri?
    princess fb 82 nin iç tasarımı bana çok daha ergonomik ve kullanışlı geldi... benzer ayarda ferretti, sunseeker, fairline ve absolute fb modellerini de inceledim... ancak hangisi daha teknik ve kaliteli emin değilim... ama iç tasarım konfor ve ergonomi olarak princess 82 bana daha sıcak geldi
    bu konuların daha aktif ve uzman (bilgi&tecrübe) paylaşımı hangi forumda yapılıyor? biliyormusunuz?
    tşkler

Ferreti ve fairline haric hepsi kaliteli malzemelerle uzman isciler tarafindan uretiliyor.
    Bana sorarsaniz azimuth u alirdim.satis sonrasi destegi 2.el degeri ve sorunsuzluk secmemdeki buyuk nedenleri.diger forumlar hakkinda bilgim yok ancak google dan bulabilirsiniz b.ihtimal vardir.
    Aklinizda bulunsun mumkun olabildigince tek ana makineli yat alin ciftliler sorun cikartabiliyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

Deniz ölçmelerinde kullanmak üzere üzerine yüksek teknoloji derinlik ölçme cihazları kurarak kullanacağımız,10-14m uzunlukta 3-4m genişlikte, 1-2m derinliğe hatta mümkün olduğunca sığ yerlere girebilecek aynı zamanda dalgadan da az etkilenecek, rüzgar yemiyecek, manevra kabiliyeti yüksek (çift motor,şotel,burun motoru gibi çözümler), dümen başında kaptanın görüş açısı geniş olacak, bir kişi sürekli konaklayabileceği imkanlarda,

dümene yakın kenarda bir bilgisayar operatörünün cihazlarını kullanacağı 2-3 ekranın kurulabileceği ofis köşesi olabilecek, Çok sürat ve güç ihtiyacı olmayan, genelde kısa süreli günlük kullanımda, proje değişimlerinde şehir değiştirebilecek uzun mesafe de gidecek bir tasarımda tekne arıyoruz. veya özel tasarıma ihtiyacımız var...

Fikirleriniz???
  • bu motoryatları kullanmak kolaymı zormu birde italyan motoryatlarımı iyi Türk motoryatlarımı kalite bazında
    yabancı sitelere girip fiyatlarına bakıyorum bende hobby oldu bu yatçılık,tekne merakı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.