Şimdi Ara

Motorumun ruhsat ve anahtarını alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
45
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar olayı şöyle özet geçeyim. Eski çalıştığım yerdeki patron vergi borçları yüzünden satın aldığı motoru kendi üstü yerine benim üstüme yaptı. Sicilim temiz olduğu için. Vergi borcu ödemesi ve ehliyeti aldıktan sonra motoru kendi üstüne alacaktı.

Ama durum öyle olmadı benim işten çıkışım verildi. Ben de tazminatlarımın ödenip, motoru üstümden alması gerektiğini belirttim. Tazminat sürecinde kalan maaşları alıp kıdem, ihbar gibi şeyleri alamadım ve bu konuda hukuki sürece girdim.

Motoru ehliyetsiz kullanmaya devam etti ve ceza yedi. Bu süreçte ben de ceza yedim haklı olarak. Ceza ücretlerini, ruhsatı ve anahtarı istedim. Kendisi bu konuyu halledeceğini söyledi. İki kere talep etmeme rağmen ikisinde de es geçti. Ben de motor için karakol ile görüştüm. Durumu bu şekilde açıkladım. Onlarda beni trafik tescil şubeye yönlendirdi. Bugünde trafik şube savcıya şikayette bulunmam gerektiğini, buradan sadece cezalar itiraz edebildiğimi belirtti.

Açıkcası bugüne kadar pek savcı, adliye vb gibi şeyler ile uğraşmadım. Hızlıca problemi çözmek adına bir yol haritası lazım bana bilgili arkadaşlardan.

Motoru geri almak istiyorum, onun yediği cezaları ben ödeyeceğim ama motoru kesinlikle geri vermeyeceğim çünkü maddi ve manevi sıkıntı oluşturmakta. Ayrıca bu süreçte motor ile ilgili bir sorun olmaması adına hızlıca yürürlüğe koyacağım durumu. Motoru satacağım ve tazminat için açılan davayı kapatacağım. Çünkü maddi olarak oluşturduğu açık kapanıyor.

Öğrenmek istediğim şu. Karakola şikayet oluşturduğum an şikayeti benim yerime onlar savcılığa iletiyor mu? Yoksa adliyeye gidip direk şikayet mi oluşturmam gerekiyor? Adliyeye gidersem hangi bölüm ile iletişime geçmem lazım ve süreç ne kadar sürer?

Bilen arkadaşlardan bilgi alabilirsem sevinirim. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Niye böyle bir şeyi kabul ettin ki ? avukat arkadaşlar yardımcı olacaktır.

• Merhaba,

Geçmiş olsun. Durumunuzda iki temel hukuki mesele var:

Motorun sizin adınıza kayıtlı olmasına rağmen başkası tarafından kullanılması ve teslim edilmemesi,

Adınıza yazılan trafik cezaları ve araçla ilgili sorumluluklar.

Motorun sizin adınıza kayıtlı olması, yasal olarak mülkiyetin sizde olduğunu gösterir. Eski işvereninizin bu motoru sizin rızanız dışında kullanmaya devam etmesi ve cezaları sizin adınıza yedirmesi, Türk Ceza Kanunu’nun 155. maddesi kapsamında “güveni kötüye kullanma” suçu olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle, yaşadığınız maddi ve manevi zararlar göz önüne alındığında hukuki yollara başvurmanız yerinde olacaktır.

Bu kapsamda, doğrudan adliyedeki Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi sunmanız gerekmektedir. Dilekçede motorun sizin adınıza geçirilme süreci, işverenin vaatleri ve bu vaatlere rağmen aracın teslim edilmemesiyle oluşan mağduriyetinizi detaylı şekilde belirtmelisiniz. Ayrıca süreci hızlandırmak adına noterden ihtarname göndermeniz de etkili bir adım olabilir.

• Çok teşekkür ederim değerli bilgiler için. En kısa sürede ihtarname sürecini, akabinde duruma göre savcılık şikayet dilekçesini yürürlüğe sokacağım.

İyi günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.