Şimdi Ara

MOTOROLA Z6 MOD REHBERI BY OZGUR (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
427
Cevap
1
Favori
38.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok uğraştım ama oldii. Operayı yükleyemedim son sürümünü indirdim yükledim. Birde türkçe dil dosyasınıda yükledim tr oldi. ŞU TEMAYA HASTA OLDİİM TAM İSTEDİĞİM GİBİ . TŞK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirlihk -- 8 Şubat 2009; 13:29:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Just be*

O zaman öyle yap kardeş.Ama forumdaki tecrübeli arkadaşların da sorununa yapacakları yorumu bekle.Ona göre kendine yol çizersin

edit : Bu arada wk tools 3.2 yi içeren yazılım ı telefon a başarıyla kurdum.Saolsun tyanali51 kardeş o kadar açık anlatmış ki adım adım.Yapamamak için biraz yetenekli olmak lazım.Mpkg programları henüz kurmadım fakat bir iki tane denedim.Bir tane oyun var mpkg ler içinde en yüksek yer kaplayan,yaklaşık 10 küsür mb.onu kurdum çalıştırdım.Oyundan çıkmak istedim başaramadım.Bataryayı çıkarıp takmak zorunda kaldım.Sorun sadece bende mi acaba sizde de aynı şey olacak mı merak ediyorum.

Saygılar iyi geceler..

haklısın bir tane oyun var kardeş kırmızı kapatma tuşuna 1 2 kez basınca çıkıyor...

• merhaba arkadaslar benım sorum su olacak,
    moto z6 ya oyun yukledıgımde bazı oyunlar sound on-off dedıgı zaman tusların hıcbırı ıslev yapmıyo ve dolayısıyla oyuna gıremıyorum ne yapmam gerek acaba yardımcı olursanız sevınırım...
  • jam 2.1 diye bir program var; onu kullanmanız lazım. bu konunun ilk sayfasında ayrıntılı bilgi var. jam 2.1. de e2 ye göre oyunları değiştirmeniz lazım. hepsi değil ama bir çoğunda işe yarıyor.
    siz yine de tynali'nin ilk sayfadaki ilk mesajının sonuna bakın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tyanali51

quote:

Orjinalden alıntı: Just be*

O zaman öyle yap kardeş.Ama forumdaki tecrübeli arkadaşların da sorununa yapacakları yorumu bekle.Ona göre kendine yol çizersin

edit : Bu arada wk tools 3.2 yi içeren yazılım ı telefon a başarıyla kurdum.Saolsun tyanali51 kardeş o kadar açık anlatmış ki adım adım.Yapamamak için biraz yetenekli olmak lazım.Mpkg programları henüz kurmadım fakat bir iki tane denedim.Bir tane oyun var mpkg ler içinde en yüksek yer kaplayan,yaklaşık 10 küsür mb.onu kurdum çalıştırdım.Oyundan çıkmak istedim başaramadım.Bataryayı çıkarıp takmak zorunda kaldım.Sorun sadece bende mi acaba sizde de aynı şey olacak mı merak ediyorum.

Saygılar iyi geceler..

haklısın bir tane oyun var kardeş kırmızı kapatma tuşuna 1 2 kez basınca çıkıyor...

Kırmızı kapatma tuşuna birkaç kez abandım ama işe yaramadı.Çok mu bastım acaba

• ya ben bu mod işini beceremedim. tynali'nin yazdığı gibi her şeyi yaptım. önce orijinal yazılımı flashladım. sonra hafıza kartını formatladım ve wk tools'u flasla attım. hafıza kartına .Programs ve my font'u attım, operayı hafıza kartına da kurdum...mpkg'leri hafıza kartına attım...
    şimdi sorunum şu; bu zMpkg manager bende çalışmıyor. tıklıyorum, hiçbir şey olmuyor. ayrıca, wk tools'un ilk kurulumunda ekranda sarı logosunu görmem gerekirmiş ama bende rsd lite'da pass yazdıktan sonra telefonda kurulum başladı ve sadece tel baştan başladı, menü değişti sadece. logo falan görmedim.
    şimdi de mpkg'leri yükleyemiyorum.

yardım edebilir misiniz?...

bu arada daha önce yazdığım pil sorunu için, modymoto'ya da baktım. oradakiler de pilden genelde muzdarip. normal kullanımda 3-4 gün arası pil performansı alıyormuş herkes ancak bluetooth ve müzik gibi kullanımlarda 4-5 saat, 3-b oyunlarda ise daha kısa pil süreleri varmış...aynen bende ki gibi.

• quote:

Orjinalden alıntı: izmirlihk

İSTEYENE TR DİL DOSYASU

http://www.4shared.com/file/85038333/e2515878/R60_G_8032xx_lang0039_reflash.html

Nedir hocam bu dil dosyası? Hani tyanali henüz türkçeleştiremediğini söylemişti son modu? Sorun halloldumu yani??
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarlk

quote:

İSTEYENE TR DİL DOSYASU

http://www.4shared.com/file/85038333/e2515878/R60_G_8032xx_lang0039_reflash.html

Nedir hocam bu dil dosyası? Hani tyanali henüz türkçeleştiremediğini söylemişti son modu? Sorun halloldumu yani??

kardeş türkçeleştirmek mümkün tabiki herşeyyle değil...

ben vista kullanıyorum ve benim bilgisayarda rsd çok hata veriyor yani her flashı atamıyorum... saatlerce denedikten sonra belki bi flash atıyorum... lp39 dil paketini denedim fakat ne kadar uğraştıysam flashlama işlemi başlamadı ama senin bilgisayar sorunsuzca rsd yi çalıştırıyorsa sen dene ...

kendi telimde sorunsuzca tr dil paketinin çalıştığını görmediğim için hiç paylaşmadım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyanali51 -- 9 Şubat 2009; 18:21:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: lordgod

ya ben bu mod işini beceremedim. tynali'nin yazdığı gibi her şeyi yaptım. önce orijinal yazılımı flashladım. sonra hafıza kartını formatladım ve wk tools'u flasla attım. hafıza kartına .Programs ve my font'u attım, operayı hafıza kartına da kurdum...mpkg'leri hafıza kartına attım...
    şimdi sorunum şu; bu zMpkg manager bende çalışmıyor. tıklıyorum, hiçbir şey olmuyor. ayrıca, wk tools'un ilk kurulumunda ekranda sarı logosunu görmem gerekirmiş ama bende rsd lite'da pass yazdıktan sonra telefonda kurulum başladı ve sadece tel baştan başladı, menü değişti sadece. logo falan görmedim.

bu arada daha önce yazdığım pil sorunu için, modymoto'ya da baktım. oradakiler de pilden genelde muzdarip. normal kullanımda 3-4 gün arası pil performansı alıyormuş herkes ancak bluetooth ve müzik gibi kullanımlarda 4-5 saat, 3-b oyunlarda ise daha kısa pil süreleri varmış...aynen bende ki gibi.

kardeş bi yerde bi yanlışlık yapmışın tavsiyem en baştan hiç bir ayrıntıyı kaçırmadan hafıza kartının formatlandığından emin olup denemeni tavsiye ederim...

• Aynı durum bendede mevcut maalesef. celeron işlemcili bi laptopta vista ne kadar verimli olur sence.? Bugün denedim son modu ama bikaç sorunla karşılaştım. Son çare orijinal yazılımı yükledim bende. Farklı bi bilgisayarda tekrar denemek niyetindeyim fırsat bulabilirsem. Umarım diğer denememde başarılı olurum. Emeğin ve desteğin için teşekkür ediyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tyanali51

quote:

ya ben bu mod işini beceremedim. tynali'nin yazdığı gibi her şeyi yaptım. önce orijinal yazılımı flashladım. sonra hafıza kartını formatladım ve wk tools'u flasla attım. hafıza kartına .Programs ve my font'u attım, operayı hafıza kartına da kurdum...mpkg'leri hafıza kartına attım...

kardeş bi yerde bi yanlışlık yapmışın tavsiyem en baştan hiç bir ayrıntıyı kaçırmadan hafıza kartının formatlandığından emin olup denemeni tavsiye ederim...

Bu arada şimdi farkettim arkadaşın karşılaştığı sorunları bende aynen yaşadım. Sanırım acemiliğiminde etkisi var ama..?

• yok en baştan sırayla yapınız bu arada bootloader versionunuz nedir???

*#kapama tuşuna basılı tutup öğrenebilirsiniz (tel kapalı iken)
  • ewet ben türkçeleştirdim tabi herşey tr olmii dediğin gibi. Ben windows xp kullanayrum sorunsuz çalışıyo rsd . BİR DE BENDEDE BAZI PROGRAMLAR KURULMADI AMA ŞU AN İÇİN BİR SORUN YOK
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarlk

quote:

İSTEYENE TR DİL DOSYASU

YANİ BİLEMİYOM AMA BEN FLAŞ LADIM DİL PAKETİNİ VE ÇALIŞIYO ŞU AN TÜRKÇE ( telefonun menüsü tr oldu mesajlar ayarlar rehber vs öle yani)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirlihk -- 9 Şubat 2009; 19:26:34 >

• quote:

ya ben hallettim sorunu; dikkatsizlikmiş olay; phone memry içini hafıza kartına kopyalamışım 2 keresinde....üçüncü flaslamamda anladım hatamı....
    bu arada ben de vista kullanıyorum; arada bir hata veriyor ama genelde rsd rahat çalışıyo

• tyanali51 kardeşim ellerine sağlık çok güzel olmuş bu yeni mod açıklaması.bi hafta önce ben yarım yamalak ingilizcemle bu wktools3.0.2 yi yüklemiştim biraz problem yaşamıştım,sayende hatalarımı farkettim saolasın.
  • önemli değil bu iş ilerledikçe ve türk kullanıcılarda bu işe heves ettikçe ben de çok mutlu oluyorum.... daha bu olay devam edecektir... bekleyin..:DD:D:
  • tr dil paketi hakkında: dil paketini kurduğunuzda standart özelliklerin hepsi türkçe oluyor. haliyle programlar eski dillerinde kalıyor. dil paketinin yüklenmesi rsd ile 5-10 sn sürüyor.
    gelelim etkilerine; bende iki etkisi oldu. öncelikle telefon baştan başlayınca ana menü'deki mpgk programların tamamı görünmüyordu. biraz uğraşınca refresh yapmakla tekrar gözüktüklerini fark ettim.
    bence sorun olan bir şey daha, tüm mpgk programlar oyunlar ve programlar alt menüsünde de gözüküyor. ama bir sorun mu bu bilmiyorum...olumsuz bir etkisini görmedim ben.
    diğeri ise ciddi; daha önce kurmadığım zShutdown programını kurmayı denediğimde, 'you have already installed this program' yazdı ekranda. daha önce kurmadığım dğer programlarda da benzer sorunu yaşadım. ancak uninstal olayı düzgün çalışıyor. kısaca dil paketini kurduktan sonra yeni program yükleyemiyorsunuz.
    bu sorunun çözümü sanırım zManager'la kurulum yapmakla aşılabilir...internette biraz araştırıp paylaşırım.

bir de no olarak; ben de rsd lite'ı vista ile kullanıyorum ve vista telefonu modem olarak bağlayınca takılmalar yapıyor genellikle. bu sorunu ben şöyle aşıyorum.
    rsd lite'ı açıp flash dosyasını "..." ya tıklayarak açıyorum ve sonra telefonu bilgisayara bağlıyorum. bu sayede rsd'nin açılıştaki kitlenmelerini büyük ölçüde yaşamıyorum.

• yukarıda bahsettiğim sorunun çözümü, z6 manager'ı kullanmak. ancak daha önce bu programla mpgk yüklemeye çalıştıysanız, ana menü'de işlevsiz bir düğme oluştuğunu, kurulan programın çalışmadığını görecektiniz. moto modding us forumunda shinGo'nun mesajından aynen aktarıyorum:
    "I found a solution for the problem with the installation of new MPKG's. Just create new folder /ezxlocal/download/mystuff/.system/LinXtend/SP1/tempz6 . In this folder the z6manager will store all *.desktop files and the installation of the new apps (MPKG's) will continue without any other problems "

ingilizcesi olmayanlar için; z6'da mpgk yüklemeyle ilgili bir soruna çözüm bulduğunu söylüyor falan işte...yapmanız gerekenler ise filezilla'yla telefona bağlanın...(tynali'nin skin yüklemeyle ilgili mesajında nasıl bağlanılacağı anlatılıyor...ancak tekrar edeyim, telefonu modem&tools modunda usb'ye bağlayın. filezillayı açın. üstteki kutulara sırasıyla 192.168.16.2 (ip) root (kullanıcı adı) root (şifre) 21 (port) yazın. telefona bağlanın. altta ekranın sağında kalan bölümden sırasıyla /ezxlocal/download/mystuff/.system klasörlerini bulun. .sistem klasörünün içine LinXtend klasörünü oluşturun, o klasörün için SP1 klasörü ve o klasörün içine tempz6 klasörünü.
    filezilla'da bağlantıyı kopartın. telefonu refresh yapın ya da baştan başlatın...bu kadar. artık z6 manager'da program kurulumu yapabilirsiniz.

neyse işte; başıma gelen bu sorunlardan aldığım ders; telefona z6 manager kurmadan tr dil paketi kurmayın...

herkese iyi geceler...

not: z6'nın bi dolu özelliği hakikaten varmış...özellikle heartless'a ve tynali'ye teşekkür ederim bu özellikleri fark etmemi sağladıkları için. ama telefonun özellikleriyle boğuşurken, forumları okurken, foruma yazarken falan sevgilinizi ihmal etmeyin...sonra kavga çıkıyor...

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.