Şimdi Ara

<<MOTOROLA ROKR E2 ve E6 Müzik Telefonu >> (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
497
Cevap
0
Favori
38.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: face1tr

@drmmr

sağolasıni resim önemli değil, önemli olan telefonun kendinin güzel olması. bana itici gelen bi tarafı yok ama nedense büyük çoğunluk beyenmedi gibi ?!?

@nomnsecreteam
    razr ve slvr ince tarz sahibi telefonlar. bende çok beyendiğimi itiraf edeyim, ama özellik yoksunu oldukları ortada. bu telefona baktığımızda:

*3,5mm standar kulaklık girişi
    bu desteği veren telefonlar ortada, tuğladan bozma boyutları var..

*güçlü 3D hoparlör
    özel tasarım sayesinde sesi telefonun çevresine eşit ölçüde dağıtabiliyor. Ayrıca piyasadaki en güçlü 3d hoparlörleri motorola telefonları kullanıyor, yanlış hatırlamıyorsam 3d hoparlörlerin lisansıda motorolanın. 3d fikrini moto geliştirmişti. e398 ve sonrasında çıkan modeller buna en güzel örnek. son model bu, dolayısıyla en iyisi da bu(çok çok büyük bi ihtimalle).

*linux altyapısı
    Aslında şuanda hepiniz bi bakıma telefonlarınızda linux kullanıyoruz. realplayer, agila messenger, opera mini web tarayıcı...vs daha adını sayamayacağım, telefonunuz için olmazsa olmaz çoğu program linux tabanlı/arkasında linux var. peki ya kendinize mobil linux ile çalışan bir pda aldığınızda bunların mobil linux için versiyonları varmı sorusuna cvp ise gayet açık: tüm bu programlar ve fazlası zaten mobil linuxun kendisini oluşturuyor. bugün bir WM kullanıcısı telefonundaki internet explorer'ı hiç kullanmaz; hemen opera yükler, oysa mobillinux cihazlarla gelen standart web browser zaten operadır. yada bir symbian kullanıcısı, telefonuna real player yükler, oysa real player tüm codec ve plugin leriyle mobil linux telefonunuzda yüklü olarak gelir. yada agila messenger... liste uzayıp gider

*SD Kart Desteği
    unutmayın 1 GB SD kartın fiyatı 60 liraya kadar düştü, üstelik sd halen daha en hızlı kartlar arsında , tüm foto makinaları sd kart kullanıyor.

*Müzik Telefonu:
    özel tuşşlar, özel medya oynatıcı yazılım, i-tunes ve fazlası..

*Radyo
    halkayı tamamlayan önemli bileşenlerden, müzik telefonunda olmazsa olmaz.

sayabileceğim daha pek çok hem donanımsal hemde yazılımsal özelliğe sahip, mini usb, piyasadaki en yüksek çözünürlüklü ekran, flaşlı kamera..vss...

3.5 mm kulaklık girisi onemli olmaz mı ya hoca biz e398e hala jak donusturucu arıyoz bulamadık :(

• quote:

@drmmr

sağolasıni resim önemli değil, önemli olan telefonun kendinin güzel olması. bana itici gelen bi tarafı yok ama nedense büyük çoğunluk beyenmedi gibi ?!?

@nomnsecreteam
    razr ve slvr ince tarz sahibi telefonlar. bende çok beyendiğimi itiraf edeyim, ama özellik yoksunu oldukları ortada. bu telefona baktığımızda:

BİLAKİS
    Manyak çekici bir telefon. V3X de öğle.
    NOKIA 770 in tabanıda yanılmıyorsam LINUX.
    Yani LINUX ta işvar. Gelecek için çok şeylere gebe.

Motorolanın en çok şu özelliği hoşuma gidiyor. Hangi modeli olursa olsun DEMİR GİBİ SAĞLAM TELEFON. Kapağı NOKIA nın oynayan kapakları gibi oynamıyor.
  • quote:

Motorolanın en çok şu özelliği hoşuma gidiyor. Hangi modeli olursa olsun DEMİR GİBİ SAĞLAM TELEFON. Kapağı NOKIA nın oynayan kapakları gibi oynamıyor.

katılıyorum
  • walla motorolayı nokia ya degişmem o benim için kesin bi konu ama linux düşündürüyor biraz

linuxlu telefon hiç kullanmadım

yinede bu telefonu imate jam im ile degiştirecegimi sanmam

1gb sd ve windows mobile benim her işimi görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMayros -- 24 Haziran 2006; 12:43:47 >
  • siz rokr e2 den konuşa durun.motorola rokr e3 ü duyurdu

<<MOTOROLA ROKR E2 ve E6 Müzik Telefonu >>
  • wayyy beeee

ama motorola bunu hep yapıyor duyurup iptal ettigi model çok

ben en çok mpx100 ve e1120 modellerine üzülmüştüm iptal etrtiklerinde
  • mpx100 iptal edilmedi ki
  • http://www.gsmarena.com/motorola_mpx100-674.php

bu linkte iptal edildi yazıo ve piyasada sadece bir kaç tane protatip i geziordu artık onlarda kalmamıştır
  • valla bi ara hepsiburada.com da satılıyodu.

quote:

bu linkte iptal edildi yazıo ve piyasada sadece bir kaç tane protatip i geziordu artık onlarda kalmamıştır

ama üretimi durmuştur artık
  • motorola rokr e2'nin ekranı 30x40 yani 2" yani d600'ün ekranıyla aynı boyutta ve de w810'un ekranından büyük
    kalınlığı 18 mm yani k750-w800-w810'dan ince
    ekranı 240x320 piksel ve yine k750-w800-w810'dan daha net,parlak bir ekranı olucak
    şekli biraz daha güzel olabilirdi ama yine de iyi fakat aklıma takıldı bu alet te yani linux nasıl olucak windows mobile gibi mi?

• tahminim linux symbian gibi dir wm ye benzeyexegini sanmam
  • ben linux un bir yenilik getireceğini sanmıyorum pek ama inşallah getirir.
  • javadan iyidir en azından 3. kişi uygulamaları daha saglıklı ve daha çoktur
  • inşallah ööledir
  • quote:

Orjinalden alıntı: murattapar

tahminim linux symbian gibi dir wm ye benzeyexegini sanmam

quote:

Orjinalden alıntı: nomnsecreteam

ben linux un bir yenilik getireceğini sanmıyorum pek ama inşallah getirir.

sisteme yabancı olanlar için biraz bilgi vermeye çalışayım.

Performans:
    Önceki işletim sistemlerindeki yanlışlar ve hatalar göz önüne alınarak sıfırdan yazılmış genç bir sistem hayal edin. mevcut donanımı yormuyor, telefon sısınmıyor, stabil ve hızlı çalışıyor. elinde olanla yetiniyor, işlemci, ram canavarı değil, bu yüzden diğer mobil işletim sistemlerine oranla daha uzun bekleme ve konuşma süresi vaad ediyor. özgür yazılımcılar tarafından sürekli gözleniyor, insanlar bu sistemi seviyor, bulunan hata ve açıklar gönüllü yazılımcılar tarafından yamanıyor, düzeltiliyor. haa bu kadar özgür de değil. Ayrıca bu işle ilgilenen dünya çapında bi kaç özel şirket var. onlarda daha profosyonel hareket ederek sistemi hep bir adım öteye taşımaya çalışıyorlar. başlık performans dı değilmi, neyse biraz çıktık konudan, ama performans konusunda bi eksiğin olmadığını bi örnek vererek irdeleyelim. linux mobile en hızlı açılan ve kapanan işletim sistemidir. symbian yada wm telefonlar 1 dakkada açılırken bu süre linux mobile da daha kısadır.

Arayüz:
    En basit arayüze sahip işletim sistemi linux mobile 'dır. kullanım amacına göre çeşitli versiyonları bulunur. mesela tam bir pocket pc işlevi gören yukardaki Moto A1200 de detayı bol, gelişmiş bir versiyon bulunurken, günlük kullanım ve mobil müzik ağırlıklı moto e2 gibi telefon tipli modellerde basite indirgenmiş, linux altyapısı ile çalışan ancak firmware görünümlü kullanıcı arayüzleri var. hatta yabancı forumlarda ülkemizde yanında 1Gb kart ile 700 liraya satılan siemens sxg75 in linux tabanlı bir telefon olduğu, ancak linux 'un kullanıcıya kapalı olduğu konuşuluyor.
    Peki arabirim tam olarak neye benziyor sorusuna cvp: tam olarak olmasada symbian UIQ arabirime benzer bir home ekranı(menü/ikon tasarımı) var. ancak linux esnekliği sayesinde arabirimi kendi istek ve arzularınıza göre baştan düzenleyebilir, bambaşka kişiye özel hale getirebilirsiniz. herşey mümkün. eeğ linux sonuçta...

Program Desteği:
    Aslında şuanda hepiniz bi bakıma telefonlarınızda linux kullanıyoruz. realplayer, agila messenger, opera mini web tarayıcı...vs daha adını sayamayacağım, telefonunuz için olmazsa olmaz çoğu program linux tabanlı/arkasında linux var. peki ya kendinize mobil linux ile çalışan bir pda aldığınızda bunların mobil linux için versiyonları varmı sorusuna cvp ise gayet açık: tüm bu programlar ve fazlası zaten mobil linuxun kendisini oluşturuyor. bugün bir WM kullanıcısı telefonundaki internet explorer'ı hiç kullanmaz; hemen opera yükler, oysa mobillinux cihazlarla gelen standart web browser zaten operadır. yada bir symbian kullanıcısı, telefonuna real player yükler, oysa real player tüm codec ve plugin leriyle mobil linux telefonunuzda yüklü olarak gelir. yada agila messenger... liste uzayıp gider

Senkronizasyon:
    Linux tabanlı cep telefonları PC senkronizasyonunda her zaman bir adım önde. Bu telefonlar pc bağlantısı kurmak için herhangi bir yazılıma ihtiyaç duymuyor. telefonu data kablosu ile bilgisayara bağladığınızda windows tarafından ''taşınabilir USB sürücü'' olarak algılanıyor. dosya, mp3, vidyo, program sürükle bırak mantığıyla kolay ve zahmetsiz şekilde taşınabiliyor. program ve oyunları telefona attıktan sonra dosya yöneticisine gidip dosyayı çalıştırmanız yeterli. kurulum otomatik başlıyor.

• bu linux olayını ben e1000 dede var biliyordum
  • quote:

mobillinux cihazlarla gelen standart web browser zaten operadır. yada bir symbian kullanıcısı, telefonuna real player yükler, oysa real player tüm codec ve plugin leriyle mobil linux telefonunuzda yüklü olarak gelir. yada agila messenger... liste uzayıp gider

gerçekten harikaymış eline sağlık face1tr
  • sd kart desteği olması çok iyi olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: drmmr

bu linux olayını ben e1000 dede var biliyordum

Linux işletim sistemli cep telefonları:

http://www.linuxdevices.com/articles/AT9423084269.html
  • hocam tesekkurler ya rep olsa bi sürü rep hakettin :D
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.