Şimdi Ara

motorola defy mini xt320 hakkında.. (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
452
Cevap
12
Favori
31.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açılırken mavi ekran veren ve en köklü formatla bile düzelmeyen Defy Mini, Teleservice'te anakart değişimine gitmiş ve 1,5 ay sonra dönmüştür.

Garantili olup da servise yollamayı düşünen, aynı dertten muzdarip arkadaşlar için bildiriyorum bunu.

Ben Nokia N8 aldım bu süreçte, yeni anakartla gelen Defy Mini'yi babam kullanıyor artık
  • mavi ekran banada verdi ama kendinde halledebilrdin mevzu anakart değik yeniden rom atınca düzeliyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 gblık Micro SD kartı PC'ye (kart okuyucu ile) taktım. Hafıza kartını MiniTool Partition Wizard Home Edition programıyla ikiye ayırdım. Nasıl mı? Programı açıtım, programın içinde hafıza kartını buldum. üstüne sağ tıklayarak "move/resize" seçeneğine tıkladım. İlk bölümü 1,5 gb 2. Bölümüde6 gb yaptım. ilk bölümü fat 32 primary, ikinci bölümü ext2 ve primary yaptım. Programın en üst sol tarafında bulunan "Apply" tuşuna basarak işlem bitene kadar bekledim. Sonra kartı PC den çıkarıp Telefona taktım.
    Sonra rootxt320.zip dosyasını indirdim.

Yığın depolama modunda" pc ye telefonu bağlayarak hafıza kartına "update.zip" dosyasını attım.

rootxt320 zip dosyasını bilgisayarda c:/root dizinine çıkardım.

Telefonda usb hata ayıklaması açıktı.

ms dos açarak c:/root klasöründe ( adb reboot-bootloader ) komutunu yazdım.

Telefon fastboot moduna geçerek kapanip açıldı.

ms dos ekraninda ( fastboot boot recovery.img yazdım ve yüklendi.

İkinci seçenekteki ("sd zip Install") seçtim.

Hafıza kartında "update.zip" dosyasını buldum en aşağıda olan "- Install Evet" seçtim.

Yükleme bitince geri tuşuna basarak ana menüye geldim ve restarta bastım YES FİX ROOT yazısı çıktı onu seçtim ve cihaz rootlanmış olarak açıldı.

Sonra telefona (Link2SD) programını kurdum. Sitede yazılanları aynen uyguladım. Telefon kapanıp açıldı falan. Fakat flex klasöründe yer alan hiçbir uygulama silinmiyor da taşınmıyorda…Herhangi bir uygulamayı sd karta taşı dediğimde aşağıdaki hatayı alıyorum.

HATA

[INSTALL_ FAILED_İNVALID_INSTALL_LOCATION]

nerede hata yapıyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: memo2001

8 gblık Micro SD kartı PC'ye (kart okuyucu ile) taktım. Hafıza kartını MiniTool Partition Wizard Home Edition programıyla ikiye ayırdım. Nasıl mı? Programı açıtım, programın içinde hafıza kartını buldum. üstüne sağ tıklayarak "move/resize" seçeneğine tıkladım. İlk bölümü 1,5 gb 2. Bölümüde6 gb yaptım. ilk bölümü fat 32 primary, ikinci bölümü ext2 ve primary yaptım. Programın en üst sol tarafında bulunan "Apply" tuşuna basarak işlem bitene kadar bekledim. Sonra kartı PC den çıkarıp Telefona taktım.
    Sonra rootxt320.zip dosyasını indirdim.

Yığın depolama modunda" pc ye telefonu bağlayarak hafıza kartına "update.zip" dosyasını attım.

rootxt320 zip dosyasını bilgisayarda c:/root dizinine çıkardım.

Telefonda usb hata ayıklaması açıktı.

ms dos açarak c:/root klasöründe ( adb reboot-bootloader ) komutunu yazdım.

Telefon fastboot moduna geçerek kapanip açıldı.

ms dos ekraninda ( fastboot boot recovery.img yazdım ve yüklendi.

İkinci seçenekteki ("sd zip Install") seçtim.

Hafıza kartında "update.zip" dosyasını buldum en aşağıda olan "- Install Evet" seçtim.

Yükleme bitince geri tuşuna basarak ana menüye geldim ve restarta bastım YES FİX ROOT yazısı çıktı onu seçtim ve cihaz rootlanmış olarak açıldı.

Sonra telefona (Link2SD) programını kurdum. Sitede yazılanları aynen uyguladım. Telefon kapanıp açıldı falan. Fakat flex klasöründe yer alan hiçbir uygulama silinmiyor da taşınmıyorda…Herhangi bir uygulamayı sd karta taşı dediğimde aşağıdaki hatayı alıyorum.

HATA

nerede hata yapıyorum?

verdiğiniz bilgilerden, hafıza kartının ext2 bölümünü, diğer kısmından daha büyük bölümlendirdiğinizi okuyorum. internette bu konuyu araştırırken, ext2 bölümünün diger bölümden daha küçük tutulması gerektiğini okumuştum. bunun bir etkisi olabilir mi, bilemiyorum.

Bunun dışında, link2sd programını başlatıp, taşımak istediğiniz uygulamayı seçtikten sonra, "SD Karta linkle" seçeneği ile taşımanız gerekiyor.

taşıma işleminden önce ve sonra, "ayarlar > uygulamalar > uygulamaları yönet" bölümünden, taşıdığınız uygulamanın kapladığı depolama alanlarını karşılaştırarak, link2sd programının bir taşıma işlemi yapıp yapmadığını kontrol edebilirsiniz.

ayrıca, link2sd içerisinde görüntülenen program listesinde, taşınan programların altında, "Linkli -> SD Kart" ibaresi ortaya çıkıyor.

• Cevap için teşekkür ederim. Oraya aceleyle yazıldığı için karıştırmışım. hafıza kartının ext2 bölümü 1.35 GB diğer kısmı 6.01 GB. yani daha büyük değil.
    link2sd programını başlatıp, taşımak istediğim uygulamayı seçtikten sonra, "SD Karta linkle" seçeneği ile seçiyorum. Örneğin iş bankasının uygulamasını yükledim. Onu karta taşıyabildim. Lakin telefonda yüklü gelen facebook, aktivite merkezi, dosya yöneticisi gibi uygulamaları taşıyamadım. Aynı hatayı verdi. SD Karta linkle deyince de Sd karta taşı deyince de aynı hatayı verdi.
    Örneğin dosya yöneticisini taşımak istedim.
    Hata
    pkg:/flex/app/FileManager.apk
    Failure

Hatası verdi. Herhalde bu root işi tam manasıyla bir root değil. Yarım root gibi geliyor bana. Dediğim gibi telefonda yüklü gelen uygulamaları taşıyabilen var mı?
  • quote:

Cevap için teşekkür ederim. Oraya aceleyle yazıldığı için karıştırmışım. hafıza kartının ext2 bölümü 1.35 GB diğer kısmı 6.01 GB. yani daha büyük değil.
    link2sd programını başlatıp, taşımak istediğim uygulamayı seçtikten sonra, "SD Karta linkle" seçeneği ile seçiyorum. Örneğin iş bankasının uygulamasını yükledim. Onu karta taşıyabildim. Lakin telefonda yüklü gelen facebook, aktivite merkezi, dosya yöneticisi gibi uygulamaları taşıyamadım. Aynı hatayı verdi. SD Karta linkle deyince de Sd karta taşı deyince de aynı hatayı verdi.
    Hata
    Failure

Hatası verdi. Herhalde bu root işi tam manasıyla bir root değil. Yarım root gibi geliyor bana. Dediğim gibi telefonda yüklü gelen uygulamaları taşıyabilen var mı?

Hata verdikten sonra, Link2SD ekranında, uygulamanın altında "Linkli -> SD Kart" ibaresi çıkıyor mu? Çıkıyorsa, taşınmış oluyor diye yorumluyorum.

Kendi cihazımda da benzer hata mesajları oldu, ancak taşıma komutunu girdikten sonra, "ayarlar > uygulamalar > uygulamaları yönet" bölümünde, ekranın altındaki boş alan çubuğunda belirtilen boş alan miktarının, değiştiğini gözlemledim.

Aktivite Merkezi, Twitter, Facebook ve QuickOffice uygulamalarını, önceki mesajımda belirttiğim şekilde taşıdım. Taşıma işlemlerine paralel, boş alan miktarı da her seferinde arttı.

Yanında "Odex" ibaresi olan sistem uygulamalarını ise denemedim. Ancak, denenebilir sanıyorum. Programı yazan kişinin belirttiğine göre, taşınması sorun oluşturan bir uygulama olur ise, yeniden geri taşıma yaparak, sistemi eski haline getirmek mümkün oluyormuş.

Kendi cihazımda, yukarıda belirttiğim uygulamaları ve kendi yüklediklerimi taşıdıktan sonra, 100 Mb üzerinde boş alan ortaya çıktığı için, başkaca bir program taşımaya gerek görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HasHoşaf

quote:

Cevap için teşekkür ederim. Oraya aceleyle yazıldığı için karıştırmışım. hafıza kartının ext2 bölümü 1.35 GB diğer kısmı 6.01 GB. yani daha büyük değil.
    Hata
    Failure

Hata verdikten sonra, Link2SD ekranında, uygulamanın altında "Linkli -> SD Kart" ibaresi çıkıyor mu? Çıkıyorsa, taşınmış oluyor diye yorumluyorum.

Kendi cihazımda da benzer hata mesajları oldu, ancak taşıma komutunu girdikten sonra, "ayarlar > uygulamalar > uygulamaları yönet" bölümünde, ekranın altındaki boş alan çubuğunda belirtilen boş alan miktarının, değiştiğini gözlemledim.

Aktivite Merkezi, Twitter, Facebook ve QuickOffice uygulamalarını, önceki mesajımda belirttiğim şekilde taşıdım. Taşıma işlemlerine paralel, boş alan miktarı da her seferinde arttı.

Yanında "Odex" ibaresi olan sistem uygulamalarını ise denemedim. Ancak, denenebilir sanıyorum. Programı yazan kişinin belirttiğine göre, taşınması sorun oluşturan bir uygulama olur ise, yeniden geri taşıma yaparak, sistemi eski haline getirmek mümkün oluyormuş.

Kendi cihazımda, yukarıda belirttiğim uygulamaları ve kendi yüklediklerimi taşıdıktan sonra, 100 Mb üzerinde boş alan ortaya çıktığı için, başkaca bir program taşımaya gerek görmedim.

Gerçekten cevaplar için teşekkür ederim. Hata verdikten sonra, Link2SD ekranında, uygulamanın altında "Linkli -> SD Kart" ibaresi çıkıyor. Fakat taşıma komutunu vermeden önce ve taşıma komutunu girdikten sonra, "ayarlar > uygulamalar > uygulamaları yönet" bölümüne baktığım zaman yine aynı rakamlar var. herhangi bir değişiklik yok. Yanında "Odex" ibaresi olan sistem uygulamalarında ise zaten "SD Karta linkle" ya da "SD Karta taşı" ibareleri de çıkmıyor menüde. adece "yönet" ibaresi çıkıyor. oraya da basınca " Durmaya zorla" ve " Verileri Temizle" ibareleri aktif. Başka birşey yok. YANİ SADECE SONRADAN YÜKLENEN PROGRAMLARI TAŞIYOR. YÜKLÜ GELEN UYGULAMALARDA BİR ŞEY YAPMIYOR. Benim telefonun Android Sürümü: 2.3.6 Çelirdek Sürümü: 2.6.38.6+ Flex Sürümü: WE_Retail_Turkey_v2_0221_FLEXTNBST Yazılım Sürümü: TNBST_4_0A.1D.22RPS ACABA BUNLARDA MI FARK VAR?

• quote:

Gerçekten cevaplar için teşekkür ederim. Hata verdikten sonra, Link2SD ekranında, uygulamanın altında "Linkli -> SD Kart" ibaresi çıkıyor. Fakat taşıma komutunu vermeden önce ve taşıma komutunu girdikten sonra, "ayarlar > uygulamalar > uygulamaları yönet" bölümüne baktığım zaman yine aynı rakamlar var. herhangi bir değişiklik yok. Yanında "Odex" ibaresi olan sistem uygulamalarında ise zaten "SD Karta linkle" ya da "SD Karta taşı" ibareleri de çıkmıyor menüde. adece "yönet" ibaresi çıkıyor. oraya da basınca " Durmaya zorla" ve " Verileri Temizle" ibareleri aktif. Başka birşey yok. YANİ SADECE SONRADAN YÜKLENEN PROGRAMLARI TAŞIYOR. YÜKLÜ GELEN UYGULAMALARDA BİR ŞEY YAPMIYOR. Benim telefonun Android Sürümü: 2.3.6 Çelirdek Sürümü: 2.6.38.6+ Flex Sürümü: WE_Retail_Turkey_v2_0221_FLEXTNBST Yazılım Sürümü: TNBST_4_0A.1D.22RPS ACABA BUNLARDA MI FARK VAR?

Link2SD ayarlarında bir sorun olabilir diye düşünüyorum.

root işleminden sonra, sd kartı bölümlendirmek ve link2sd yi çalıştırmak, kendi tecrübemde de biraz sancılı olmuştu. birkaç denemeden sonra program düzgün çalışmaya başladı; ancak, hangi düzeltmemin işe yaradığını hatırlamıyorum maalesef.

önerebileceğim, Link2SD programının ayarlarından, doğru çalışıp, çalışmadığını tekrar kontrol etmenizdir.

örneğin, (Link2SD açık iken) menu tuşu > daha fazla > betikleri tekrar oluştur, işlemini sorunsuz olarak tamamlayabiliyor musunuz? Bu işlemi tamamladıktan sonra, cihazı ve programı yeniden başlatmanız talep ediliyor. Link2SD ayarlarında bir sorun yok ise, ikinci başlatmada program her hangi bir hata mesajı vermeden başlıyor ve yeni kurulan programları otomatik olarak sd karta linklemek isteyip istemediğinizi soruyor. Bu aşamadan sonra, program taşıma problemi olmaması lazım.

(düzeltme notu: Yazılımlarımız aynı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HasHoşaf -- 2 Şubat 2013; 22:44:25 >

• telefon kapalı iken ilk önce ses sonra güç dügmeine basarak fastboot oldugunu gördüm. kamera tusuna basarak boot olmasını sagladım.
    mini tool partition programını indirip kurdum telefonun harici belleğini 2 parçaya böldüm.1 bölüm 2,5 gb primary 2 bölüm 1,5 gb primary ve dosya sistemi ext2 sectim
    1-Yığın depolama modunda" pc ye telefonu bağlayarak hafıza kartına "update.zip" dosyasını attım. uygulamalar gelişmişden usb hata ayıklama modunu actım
    2-root_xt320 zip dosyasını bilgisayarda c:/root_xt320 dizinine çıkardım.
    4-ms dos açarak cd c:/root_xt320 yazıp enter yaptım komut satırı: C:\root_xt320> adb reboot-bootloader yazıp enter yaptım
    pc ekranında *daemon not running starting it now *
    *daemon starded succesfully * geldi sonra asagıdaki komut satırına düştü
    c:/root_xt320 bu esnada telefon kapanıp acıldı (fastmode ekranında beklemede)
    pcde :c:/root_xt320>fastboot boot recevery.img yazıp enter yaptım
    downloading 'boot.img'...
    OKAY (1.326S)
    booting...
    okay (0.140s)
    finished.total time 1.466s yazdı telefonun ekranına dokunmadan ses tuşlarını ve secimi kabuletmek için acmakapama tusunu kullandım
    ses tusu ile gelen memüden 2 secenek instal zip from sd.. yazan yerin üzerine gelip acma kapama tusu ile okeyledim
    sonraki ekranda yine ses tusu ile update.zip dosyasını bulup yine acma kapama tusu ile okeyledim gelen ekranda yes -instali sectim.
    kurulum tamamlandı telefon üzerindeki geri tusuna basdım rebootu sectim acma kapama tusu ile okeyledim telefon rootlanmıs oldu
    bir kac uygulamayı tasıdım.tasınamıyanlarıda linkledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet51 -- 27 Mart 2013; 18:11:35 >

• şükürler olsun ya şimdi tadını aldık şu anroidin. Telefonun hafızası yok bişeyi yok garantiden çıkmasın diye root falanda yapamıyordum zaten root çıkmamıştıda ama sonunda çıktı garanti falan umrumda değil artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgens

şükürler olsun ya şimdi tadını aldık şu anroidin. Telefonun hafızası yok bişeyi yok garantiden çıkmasın diye root falanda yapamıyordum zaten root çıkmamıştıda ama sonunda çıktı garanti falan umrumda değil artık.

çıktıda nası yapıoruz kardeş. bende garanti vs. sallamıorum zaten full sigortalattım. çalınmaya karşı bile sigortalı.
  • bu telefonu alma sebeplerimden biri dayanıklılık diyeri sarji idi.
    dayanıklılıgına hala lafim yoktu lakin 1 aydir sarjim cabuk bitmeye baslamisti.
    ne kulandıysam ne sildiysem farketmedi 3 gun giden sarjim 1 gun gider oldu.
    cikarttim sim kartimi ve fotmat attim. hem telefona hem sd karta.
    formattan sonra tekrar 3 gun gitmeye basladi sarjim.
    sarji ile sorun yasiyanlar format atsinlar duzeliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: winger37

quote:

Orijinalden alıntı: ozgens

şükürler olsun ya şimdi tadını aldık şu anroidin. Telefonun hafızası yok bişeyi yok garantiden çıkmasın diye root falanda yapamıyordum zaten root çıkmamıştıda ama sonunda çıktı garanti falan umrumda değil artık.

çıktıda nası yapıoruz kardeş. bende garanti vs. sallamıorum zaten full sigortalattım. çalınmaya karşı bile sigortalı.

üstte anlatmış arkadaşlar o işlemleri yaptın mı?
    eğer yaptıysan bununla iş bitmiyor tabi şimdide sd kartını yeniden biçimlendirip fat 32 ve ext2 olarak 2 parçaya ayırman gerekiyor. daha sonra lin2sd ile ext 2 yi sececeksin herşey tamam.

Bende şu viber ve tango benzeri programlardaki ses olayından rahatsızım ses ahizeden değil direk hoparlörden geliyor yokmu bunun bi çözümünü bulan

• ses hoparlörde çıkıyor viber'de çok kötü özellik.bir de foto çekerken klik sesi gitmiyor.

ayrıca şarjı da geçen gün 4 güne yakın dayandı. çok fazla internet kullanmadım, pek fazla konuşmadım.
  • Kulaklık kullanın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfun808

Kulaklık kullanın?

aynştayn was here
  • Arkadaşlar telefon iflas etti galiba. Önce müzikçalar bozuldu şimdi de galeri açılmıyor.

Sağolsun motorola ve android çok sövdürdü kendine çok.

İkinci el dahi olsa sakın almayın bu telefonu.
  • sizin telefonunuz bozuldu diye boyle bi mesaj atmaniz dogrumu? dunyada telefonu bozulan ilk insan sizmisiniz? bozulan ilk ceptelefon markasi bumu? hepsini gectim androide laf soylemissiniz ne kullanalim 2000tl verip kisitli iphonmu yoksa nokiami?
    tamam telefonunuz bozulmus moraliniz bozuk lakin cozum aramak yerine ne bilim servise gondermeden bu sekilde karalamaniz almayin demeniz cok sacma.
    ilk ciktigindan beri bende kullaniyorum defalarca yere dustu , bi kere su dolu kovaya dustu halen tas gibi. bi ay once sarji az gitmeye baskamisti format attim duzeldi. megersem google markette onune gelen herseyi yuklememem gerekiyormus. halen soranlara tavsiye ediyirum. sifir bulana sifir, bulamuyana temiz garantisi devam eden ikinci el alin diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: stsimon

Arkadaşlar telefon iflas etti galiba. Önce müzikçalar bozuldu şimdi de galeri açılmıyor.

Sağolsun motorola ve android çok sövdürdü kendine çok.

İkinci el dahi olsa sakın almayın bu telefonu.

Kesinlikle katiliyorum zaten daha onceki msglerimdede buna benzer msg lar atmistir.Eger garantisi varsa yollayin.Isin ilginci ben garantiye yolladim yapip yolladilar ve eskisinden daha hizli , stabil calisiyor suanda , telefon kendine geldi.Bendede ses problemleri kilitlenmeler ve ikidebir tarihle saatin kafasina gore degismesi sapitmasi alarmin calmamasi ekran goruntusundeki problemler derken en son ekran tamamen gidince mecburen garantiye yollamistim.teleservice kisa surede yapip yolladi ve dedigim gibi sanirim en son versiyonlarida yuklemislerki telefonun en azindan simdilik butun problemleri ortadan kalkmis gibi gozukuyor.Yinede bu fiyata daha iyi seceneklere yonelmenizi tavsiye ediyorum.Kampanyali atrixler bazen 450tl ye kadar dusuyor mesela.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.