Şimdi Ara

Motorin'e zam 5 ykr (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok kardeşim bu ülkeden ne köy olurrr ne kasaba. Hiç bi şey olmaz afedersiniz. Bu olayın temelinde yanlış vergi politikası var.

Devlet vergiyi doğru dürüst alamadığından kısayoldan nasıl vergi açığını kapatırım diyor, basıyor tekele akaryakıta ötv ye bilmemneye zammı...

Sonra da çilesini gene vatandaş çeksin. Milyon dolarlarla oynayan adamlar vergi mergi ödemez, orta halli vatandaş her vergisini öder ezilen odur, fakir vatandaş da zaten fakirdir arabası var mı ki vergi ödesin. Bu da içkisinden sigarasından vergisini öder.
  • böyle giderse faytonlara binmeye başlıcaz ozamanda atlara zam gelir dedem anlatır zamanında sıfır sayılır bi kamyonet aldı ilk sahibinden 550 liraya almıştım dedi daha sonrada bi at aldım atıda 400 liraya aldım dedi..
  • Forever Tabanvay
  • quote:

Orjinalden alıntı: bianconera

Forever Tabanvay

hah şöyle be kardeşim, yürümenin suyu mu çıktı, bir bakın çevrenize ülkemiz obez vatandaşlarımızla dolu.

hükümetimiz halkın sağlığını düşündüğü için mutlu olmalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molarrr -- 24 Kasım 2007; 0:25:47 >

• DİZEL ARABAM YOK BENİ İLGİLENDİRMEZ DİYELERE
    bilmem kimileri farkındamı motorine zam geldikçe bu ülkede herşeye zam gelir..
    yediginiz meyve giydiginiz elbiseler belki çocugu servisle giden vardır servis fiyatlarına minibüs fiyatlarına zam geliyo bi hesaplayın bakayım nereyi buluyo
    kısa bir örnek vereyim:
    ben hergün okul icabı şehir merkezinden ilçeye gitmek zorunda olan biriyim zam gelmeden önce günlük minibüs masrafım 2.5ytl gidiş+2.5ytl dönüş =günlük 5 ytl aylık 150ytl sadece yol masrafım var idi
    şimdi mazot zamlandı minibüs 3.5 ytl gidiş + 3.5 dönüş =GÜNLÜK 7 AYLIK 210YTL oldu.
    benim gibi binlerce insan var. KISACA:
    HESABA ALMADIGINIZ MAZOTTA TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI VAR
    sorumsuz insanlara tepkisiz insanlara soruyorum:
    hiç otoyol kenarında üzerinde sadece okul ceketi olan köylerden ilçelere hergün giden orta okul ögrencilerine rastladınızmı? onlar artık minibüsede binemiyor. kısaca nakliyatın en büyük gideri mazottadır... belki biriside olsa ,ülke gerçeklerini anlar.

• Haksızsın demiyorum ama duygu sömürüsü şeklinde anlatmak artık klişeden öteye geçmiş durumda...
  • dizel arabanin bi anlami kalmadi satip benzinli alalım bari
  • 5 kuruş 10 kuruş 5 kuruş 10 kuruş aaaa o da ne sene sonu bi bakıyoruz.. kocaman bir kazık.. ama hissetmiyoruz bile.. yağlıyorlar çünkü iyi kaysın diye
  • quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

dizel arabanin bi anlami kalmadi satip benzinli alalım bari

bu da güzel
  • gerçeklerin sömürüsü olmaz.
    quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

Haksızsın demiyorum ama duygu sömürüsü şeklinde anlatmak artık klişeden öteye geçmiş durumda...

sadece içimdeki duyguları paylaştım. motorinin önemini anlatmaya çalıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triger -- 24 Kasım 2007; 0:36:57 >
  • Gerçeklerin sömürüsü olur, sahtelerin sömürüsüne iftira deniyor zaten :)
  • KOPTUM VALLA.
    quote:

Orjinalden alıntı: kankys

5 kuruş 10 kuruş 5 kuruş 10 kuruş aaaa o da ne sene sonu bi bakıyoruz.. kocaman bir kazık.. ama hissetmiyoruz bile.. yağlıyorlar çünkü iyi kaysın diye
  • çok haklısın dostum bugün içtiğimiz sudan yediğimiz meyvaya kadar kamyon tırlarla taşınıyor mazota gelen zam bu adamları etkilemiyecek mi dolayısıylada bize yansıtılmayacak mı bu zamlar???
    quote:

Orjinalden alıntı: triger

DİZEL ARABAM YOK BENİ İLGİLENDİRMEZ DİYELERE
    bilmem kimileri farkındamı motorine zam geldikçe bu ülkede herşeye zam gelir..
    yediginiz meyve giydiginiz elbiseler belki çocugu servisle giden vardır servis fiyatlarına minibüs fiyatlarına zam geliyo bi hesaplayın bakayım nereyi buluyo
    kısa bir örnek vereyim:
    ben hergün okul icabı şehir merkezinden ilçeye gitmek zorunda olan biriyim zam gelmeden önce günlük minibüs masrafım 2.5ytl gidiş+2.5ytl dönüş =günlük 5 ytl aylık 150ytl sadece yol masrafım var idi
    şimdi mazot zamlandı minibüs 3.5 ytl gidiş + 3.5 dönüş =GÜNLÜK 7 AYLIK 210YTL oldu.
    benim gibi binlerce insan var. KISACA:
    HESABA ALMADIGINIZ MAZOTTA TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI VAR
    sorumsuz insanlara tepkisiz insanlara soruyorum:
    hiç otoyol kenarında üzerinde sadece okul ceketi olan köylerden ilçelere hergün giden orta okul ögrencilerine rastladınızmı? onlar artık minibüsede binemiyor. kısaca nakliyatın en büyük gideri mazottadır... belki biriside olsa ,ülke gerçeklerini anlar.

• yine burada protesto etmekten öteye gidemiyoruz

daha çok zam gelir bu tepkisiz halka

(ötv zammı geldiğinde çok uğraştım bu forumdan, pazar toplanalım bi eylem yapalım, falan filan tık bile çıkmadı. ama bi önce ufağını yapsaydık, bi sonrakine daha büyüğü vesile olurdu, bi sonrakine bi daha vesile olurdu vsss)
  • haklısın artık vatandaş alıştı herhalde bu zamlara tepki bile gösteremiyor
  • yapmayın arkadaslar zam olmazsa tayyip cocugunu nasıl amerikada okutacak nasıl özel uçak alacak kendine gül nasıl evine milyon dolarlık tadiladlar ve kızına nasıl düğün yapacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlackF!Re

yapmayın arkadaslar zam olmazsa tayyip cocugunu nasıl amerikada okutacak nasıl özel uçak alacak kendine gül nasıl evine milyon dolarlık tadiladlar ve kızına nasıl düğün yapacak

halk şimdi buna da tepki gösterip adamı %70 yapacak :)
    Aziz Nesin baba sen çok yaşa :) anlayan anlasın
  • bizi yönetenler tasarruf yapan halkı sevmez. hatta nefret eder. inanın suyla çalışan araba çıksa suyun litre fiyatını da benzine eşitlerler ve benim halkım 1 kilo nohuta oyunu yani namusunu sattı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orjinalden alıntı: BlackF!Re

yapmayın arkadaslar zam olmazsa tayyip cocugunu nasıl amerikada okutacak nasıl özel uçak alacak kendine gül nasıl evine milyon dolarlık tadiladlar ve kızına nasıl düğün yapacak

halk şimdi buna da tepki gösterip adamı %70 yapacak :)
    Aziz Nesin baba sen çok yaşa :) anlayan anlasın

Halk dediğimiz şey göbeğini kaşıyan adam. Bekir coşkunun bi yazısı vardı. Arat bakalım google da çıkacaktır.

• arkadaşlar yorumları okuyorum herkez haklı bu konuda artık zamlardan hepimiz bıktık .peki olaya hep kendi tarafımızdan bakıyoruz zamlardan bıktık diyoruz benzin pahalı,ulaşım pahalı araba vergileri çok,yiyecek maddeleri pahalı,ilaçlar,hastahane masrafları,vergi dilimleri yüksek ,en sonda sokak aydınlatmalarının parasınıda bizlere kesecek devlet , bunlar ve daha aklıma gelmeyen bir sürü şey.
    peki kaç şirket sahibi veya işyeri işleten kişi vergisini tam olarak veriyor.kim çalışan elemanının sigorta ücretini tam olarak gösteriyor.peki bizler biraz daha ucuz olsun diye alışveriş yaptığımız zaman alışveriş fişini görmemzlikten geliyoruz.veya çok duyuyoruz elketik su doğalgaz faturası az gelsin diye çeşitli hileli yollara başvuranları.bakıyorum oturduğumuz semtte her taraf kaliteli arabalar var mesela yanapartmanımızda 3 tane araba var biri 2007 land rover sport diğeri e 270 dizel son model mercedes son olrak 530 son model bmv örnekleri çoğaltabilirim.soruyorum kaç para vergi veriyosun ne vergisi diyor.ama mecedese binmeyi biliyoruz.mesela dün bir müşterimiz geldi adam ayda 800 milyar ciro yapıyo vergi veriyomusun ne vergisi diyor.araba alırken veriyorum diyor adam.hep çalıyoruz devletten hep kendimize istiyoruz peki hiç devleti düşünüyormuyuz.bu yollar okullar,ordumuz,hastahneler ve daha birçok şey bu ödememiz gereken ama bir türlü ödemediğimiz vergilerden karşılanıyor.herkez vergini tam verse zamanla bütün vergi dilimleri düşmezmi.akaryakıt fiyatları düşmezmi.bence düşer.herkez üstüne düşen görevi yapmalıdır.çünkü her verilmeyen vergide tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır.herkeze sevgi ve saygılar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.