Şimdi Ara

Motordan koku geldi ve duman çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bugün arabayı 5. viteste kaldırmayı denedim (amacı ney diyeceksiniz bende bilmiyorum nasıl oluyor diye merak ettim) debriyajdan yavaş yavaş çektim gaza bastım kalktı kalktı 20 sn geçmeden koku geldi durdum stop ettim baktım motordan beyaz duman çıktı ve yanık kokusu geldi arabayı tekrar çalıştırdım yerine park ettim stop ettim çalışınca duman bayağı gitmişti yani ilk olduğunda bile 3-4 sigara dumanı kadar duman çıkıyordu şimdi o kadar bile yoktu sonra bekledim biraz kilitleyim bir 5 dk dolaştım geri geldim bu seferde arabanın uzaktan kumandası arabayı açmıyor bastım bastım basınca kumandadada ışık yanmıyor ama aracı kilitleyebiliyordum neyse kapı kolundan manuel olarak açtım motor kaputunu bekledim artık duman belli belirsizdi aracı kilitleyip eve çıktım şimdi araç aşağıda duruyor sizce ne olmuştur birde çok sorun yaratırmı birde o kumanda neden açmaz oldu kilitliyor ama açmıyor ?

• Gelen koku zorlanmadan dolayı baskı balatadan geliyodur ama kapıların açılmama olayı hakkında fikrim yok
    Baskı balata yeniyse bi kereden bişey olmaz kalıcı bi hasar yoktur en fazla ömrü kısalmıştır ama baskı balata eskiyse daha öncede böyle zorlandıysa şimdi yanmış yani bitmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SweentLyy -- 3 Kasım 2015; 23:18:08 >
  • ama baskı balata gitmiş olsaydı tekrar park ederken vites değiştirmede problem olmazmıydı yani koku geldi tekrar çalıştırdım geri vitese takıp park ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: isofix46

ama baskı balata gitmiş olsaydı tekrar park ederken vites değiştirmede problem olmazmıydı yani koku geldi tekrar çalıştırdım geri vitese takıp park ettim

Duruma göre değişir. Benim baskı balata bittiğinde (sizin olaya benzer bi olayda yanmıştı) sadece 5. viteste dip gazda kaçırma yapıyodu onun dışında vites değişiminde falan hiç bi sorun yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SweentLyy -- 3 Kasım 2015; 23:22:43 >
  • anladım peki sizce yarın sabah aracı çalıştırıp hareket ettirdiğimde bir sorun yaşarmıyım yani hala ömürü varmıdır ne kadar olasılık
  • quote:

Orijinalden alıntı: isofix46

anladım peki sizce yarın sabah aracı çalıştırıp hareket ettirdiğimde bir sorun yaşarmıyım yani hala ömürü varmıdır ne kadar olasılık

Öncelikle kalkışta ve vites geçişlerinde bi problem var mı ona bakın sonra 5. viteste 2500 devir civarı giderken hafif yokuş yukarı bi yolda dip gaz yapıp kadrana bakın devir ile hız aynı oranda artıyor mu diye mesela devir yükselip hız aynı oranda artmıyorsa yada hız artmamasına rağmen devir yükseliyorsa baskı balata kaçırıyodur değişmesi gerekir.
  • Aracın kısa süre düşük devirde çalışmaya maruz kaldı ve alternatör(şarj dinamosu)aküyü şarj edemedi.Dolayısıyla akün zayıfladı.Muhtemelen sabah akü kendini toparlıcaktır.Olmadı takviye yaparsınız.Bence birdaha bu tarz deneme yapmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • baskı balatanın ömründen yedin kafana takma bişey olmaz. ben de aynı salaklığı yapıp yokuşu 2. vitesle çıkacağıma inanmıştım. ortalık toz duman oldu malum... araba yeniydi yetkili servise götürdüm. hiç bir sıkıntısı yok bişey olmaz 2-3 seferde önemli bişey değil ama sürekli tekrarlanırsa baskı balatanın biteceğini söylediler ve gönderdiler. kumanda hakkında da en ufak bi fikrim yok ama kontağı çalıştırmıyorsa sıcaklık immobilizeriniz varsa onu etkilemiş olabilir.
  • kilit sorununu çözdüm kumandanın pili bitmiş değiştirdim aracada gelince son durum şöyle araçda gitmesinde devirlenmesinde herhangi bir sıkıntı yok ama 1-2 km gitikten sonra motor ısınınca azda olsa koku geliyor servise gösterdim baskı balata gitmiş eğer koku gitmezse değişir dedi sizce koku gidermi birkaç güne servise masraf vermek istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isofix46 -- 4 Kasım 2015; 20:39:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.