Şimdi Ara

Motordan gelen tiz ses?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, aracimdan gelen seslerle ilgili ustaya gitmeden once sizlere danismak istedim.

Problem su, aracin motoru sogukken calistirdigimda yani sabah yola cikmadan once motoru calistirinca onden biryerden ince tiz bir ses geliyor. Ama kesintisiz bir ses degil, cok hizli donen bir sey baska bir cisme surtunuyormus gibi. Aracin daha once vantilator kayisi degismisti yine sorun ordan olabilir diye tahmin ediyorum.

Diger sorun ise son 1-2 haftadir var. Seyir halinde gazi zorlayip deviri 5000ustune gorunce veya aracin hizi 100e yaklasip gecince yerini tam anlayamadigim biryerden yine ince tiz bir ses geliyor. Ama sanki arka aksamdan geliyormus gibi hissettim. Bu ses gelmeye basladigindan beri aracin vites gecisleri degisti, otomatik arac 3den 4e veya 4den 5e gecerken neredeyse 7000 devirde vites atmaya basladi.

EDİT: GELEN SESİ VİDEOYA ALDIM

Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batu -- 23 Haziran 2013; 21:07:20 >

• rulmanlarında bozukluk olabilir.kayış değişirken rulman değişimi yaptırdınızmı?

Orijinalden alıntı: Batu

Merhabalar, aracimdan gelen seslerle ilgili ustaya gitmeden once sizlere danismak istedim.

Problem su, aracin motoru sogukken calistirdigimda yani sabah yola cikmadan once motoru calistirinca onden biryerden ince tiz bir ses geliyor. Ama kesintisiz bir ses degil, cok hizli donen bir sey baska bir cisme surtunuyormus gibi. Aracin daha once vantilator kayisi degismisti yine sorun ordan olabilir diye tahmin ediyorum.

Diger sorun ise son 1-2 haftadir var. Seyir halinde gazi zorlayip deviri 5000ustune gorunce veya aracin hizi 100e yaklasip gecince yerini tam anlayamadigim biryerden yine ince tiz bir ses geliyor. Ama sanki arka aksamdan geliyormus gibi hissettim. Bu ses gelmeye basladigindan beri aracin vites gecisleri degisti, otomatik arac 3den 4e veya 4den 5e gecerken neredeyse 7000 devirde vites atmaya basladi.

Bir ses sorunun daha vardi, onun konusunu cok onceden acmistim isterseniz onuda inceleyebilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=72058330&p=1#72058330

Benim tahminim egsoz veya vantilator kayisinda bir sorun olabilecegi ancak teknik islerden pek anlamam. Sizin goruslerinizi merak ediyorum.

Tesekkurler

araç ne kaç model ?

• Mercedes C180 coupe. 2012 model 5bin km de

Rulman nedir bilmiyorum ama oyle birsey degismedi. Ayak ustu vant. kayisini sokup yenisini taktilar sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batu -- 10 Haziran 2013; 16:44:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

edit:kayıştan geliyor,aynı sorun bende de olmuştu gergisinde çıkmıştı problem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri006 -- 23 Haziran 2013; 21:14:23 >

Orijinalden alıntı: Batu

Güncel, video yükledim

Rölantide aracı çalıştırın elektrikli olan ne varsa devreye sokun. Özellikle farlar, arka cam ısıtıcı ve klima. Aynı şeyi tekrar edin. Seste bir değişim var mı? Artma veya azalma?
    tekerden gelen ses
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.