arkadaşlar 1.3 dizel aracımını normalde çalıştırdığım zaman sadece gır gır sesini duyardım ama bu sabah anormal bişe oldu motor çalışma anında şıkır şıkır diye bir ses duydum ve motor kaputunu açıp baktığımda kayışı dönderen mekanizmadan geldiğini gördüm. (motordan pek anlamam)
soğuktandır dedim biraz çalışınca düzelir dedim ama ses gitmedi bu neden yapmış olabilir?
Kayışın bağlı olduğu bir sürü mekanizma var. Öncelikle aracın markasını yazarsan daha aydınlatıcı olur. Gerçi 8 Ocak'mış konu tarihi... Sanırım bir tamirciye gitmişsindir.
İlk olarak egzantrik ve ya subaplar ile ilgili bir sorun akla geliyor.
kayış cırlıyor olmasın.
şarj dinamosu bilyası bozulmuştur.
10 gün önce benimde aracımız akü güstergesi yanıyordu ve şıkırtı sesi geliyordu tamirciye götürdüm sarj dinamosunun bilyeleriniş ve bir parçasını değiştirdi sorun düzelmişti ancak bugün yine aracımın motorundan şıkırtı sesi gelmeye başladı.bugün pazar olduğu için sanayiye gidemedim yarım gidip baktıracam sonucunu buradan yazarım.
Biraz gecikmelide olsa yazayım gelen şıkırtı sesi triğer kayışının döndüğü kasnak ve bilyelerdenmiş su devridaim ve triger setini değiştirdim sorun kalmadı.