Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (856. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.994
Cevap
214
Favori
1.926.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 854855856857858
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 27.5.2025)
Giriş

Faturaya baktığımda toyota 1ww 5w-30 diye bir yağ kullanılıyordu. Ve bundan 4 sene önce dahi litresine (5.2 lt alıyor) 100 lira civarı alıyorlardı yağın şu an kim bilir kaç lira olmuştur. O yağdan shell e geçtiğimde motorun ciddi anlamda sessizleştiğine, düşük devirlerde aşırı canlandığına ve az yaktığına hatta daha az soğutma fanı açtığıma eminim. Yalnızca araç sanki 3800 (normalde 5b de redline başlıyor) devir civarında redline a geçiyor gibi oluyor sanki motor boşa dönüp güç aktarmıyor hissi veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım Lancer 1.8 cvt, 156 bg, motor rektefiye oldu, benzinli, LPG yok.
    • 0w-30 Shell helix ultra ect c2-c3
    • 5w-30 motul x-clean efe c3 • 5w-30 Mobil1 esp
    • 5w-30 Liqui moly 4600
    yukarıda arkadaşın bahsettiği yağlar gerçekten kaliteli, daha önce LM 4600 kullanmıştım iki periyot, ustam rektefiye sonrası Motul x- clean efe kullan demişti, ancak LM 4600 den oldukça memnundum, bu konuda düşünceniz nedir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pc-system1 kullanıcısına yanıt

rektefiye sonrası 0w30 artık zor ama

5w30 ve 0w40 kullanılabilir,

0w40 motul x-max

0w40 mobil1

gibi,

ama Lm 4600’den memnunsanız değişiklik yapmaya gerek yok

• Arkadaslar bilgili olanlara, piyasaya hakim olanlara veya arastirmaci olanlara 1-2 sorum var…

Arastirirken denk geldim ve baya sasirdim hatta… Goodyear marka yaglar cikmis piyasaya… Sonra urun fotograflarina bakarken bir baktim ki uretici basbug group diye bir yer…
    Sonra ona da bakinca ayni grubun ‘BSG’ markasi basilmis yaglari da urettigini gordum… Bsg markasindakiler daha ucuz…

Simdi.. Bilen, tecrube eden veya internette spesifikasyonlarini/teknik dokumanlarini bulabilen varsa, bu bsg yag veya bsg uretimi goodyear yag, mesela yine yerli uretim lubex ile kiyaslanirsa ne kadar basarilidir?

Linki de soyle birakayim:
    https://www.hepsiburada.com/goodyear-fuel-max-5w-30-partikul-motor-yagi-4-litre-uretim-yili-2022-p-HBCV000024AYVL?magaza=Goodyear%20Accessories

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bu arada ithal liqui moly, motul fiyatlari almis basini gitmis.. Yerli lubex-opet vs. de ayak uydurmus… Motor yaglari ‘orjinal oldugu bilinen’ yerlerde gercekten ates pahası olmus…

Metro marketlerden bir umit kampanya ile liqui moly alinir mi diye baktim, orada da her model yok, belli basli modelleri getirmisler ve kampanya donemi de denk gelmesi lazim…

• eapantherea kullanıcısına yanıt

görüntüsü çok dandik sahteyim diye bağırıyor bilemedim

• Shell de Hx8, 5w30 yağ değişim işçilik dahil yağı 370 liraya aldım. 3 litre konsantre shell cam suyu hediye. Direkt shell istasyonu, bayilik bile değil. Çevrenizde varsa sorun derim kampanya var diyip fiyat düşürdüler hediye ettiler. Yağ da 2022 üretimdi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cnyttt kullanıcısına yanıt
    Zaten %99 ihtimalle bsg markasında satilan yagin aynisi, goodyear markasini bastirip urettirtiyor… Benim merak ettigim bir diger yerli marka lubex e gore bu bsg uretimlerinin kalitesinin nasil oldugu… Malum lubex markasinin fiyatlari da pek ust seviye markalardan asagi kalir degil, cok az daha ucuz lubexler…

Genel olarak bizlere fiyatlarin arsa ciktigi su donemlerde f/p marka onerebilecek olursa da cok makbule gecer… Artik liqui moly hic bir sekilde yaklasilacak cinsten degil, motul de gecen ay fiyatlara %30 zam yapistirmis o da baya yuksek, mobil biraz fena degil, lubex mobile yakin fiyatlama yapmis… Lukoil icin aradigim spesifikasyonlu model bulunamiyor gibi duruyor..

• Bir de surekli almak icin bekledigim marka petronas… Arkadas bir bayi listesi yayimla veya petronas turkiye diye satis kanallari ac, yurt disindaki modellerini buraya da getir… Yok… Ayni sorun shell marka yaglar icin de gecerli… Ulkede resmi satis yaptigin kanallari, bayileri liste olarak yayinlamak, musteriyi yonlendirmek cok mu zor bilemiyorum… Benzin istasyonlarinda da cogu model bulunmuyor… İnsanlar guvenerek yag alisverisine yoneldiginde el mahkum motul veya liqui moly e, internetten mobil ve lukoil e yonelmek zorunda kaliyor biraz…

• ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt
    Hocam aradiginiz yagi istasyonda denk getirdiyseniz cok sanslisiniz

• canturkkara kullanıcısına yanıt
    Hocam bir kez de motul veya liqui moly e (fiyattan oturu motule diyelim) sans verin… Shellden daha memnun birakabilir… Mobil bence ust segmentte f/p kalan bir marka, shell zaten bir tik pahali mobilden, genelde motul ile benzer fiyatlamalarda… Motul sitesindeki bayi listesinden size yakin bayilere ulasip sizin araciniz icin onerilen yagi (motul yag seciciden bakabilirsiniz) sorup uyguna satan bayi hangisiyse ondan temin edip bir kez de ona sans verin, ve bizlerle de sonuclari paylasin, bu kadar uzun yillardir yag degisimi ve sonrasi hissiyatlari takip eden biri olarak yorumlarinizi duymak isterim

hocam maxima markasını denesene ben bi ara kullandım memnun kalmıştım sahtesi de yoktur

petrol ofisinin yağı

Vw 508 00 onayli yagi var mi? Olmadigini biliyordum yeni bir model cikmadiysa…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 8 Mayıs 2022; 21:22:12 >

bilmiyorum hocam araştırmak lazım

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

• malum sitelerde Limonoto dan Shell i iyi fiyata alabilirsiniz. Son 4 yagimi Shellve motul olmak uzere Limonoto dan aldim. 1hafta once ect c2/c3 de ordan siparis ettim 509 tl ye.

Hocam elinize saglik, simdi baktim hic bir yerde satista yokmus malesef, sanirim yeni cikmis ki satilmiyor

Ben Petronas kullanıyorum. Size hangi serisi lazım belki tedarik konusunda yardımcı olabilirim. Şu an VW grubu motorlar için 5-30 AV serisi mevcut 5 lt.

• mşah kullanıcısına yanıt
    SYNTIUM 7000 AV 0W-20

• SoNSuZ.MaVi S kullanıcısına yanıt
    Motul icin bayi listesinde cikan bir yer mi kontrol etmis miydiniz?

• 
Sayfa: önceki 854855856857858
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.