Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (495. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.039
Cevap
214
Favori
1.933.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 493494495496497
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 21.7.2025)
Giriş

Orijinalden alıntı: vezir

Benim önerdiğim yağ tam sentetik diğeri için araştırma yapınız tam sentetik ise o da olabilir

Yağ budur, Shell in yeni yağlarından ful sentetik olmayan kaldı mı ki bilemiyorum..

Ama sorun şu bu mu sizin önerdiğiniz mi yoksa Mobil 1 New Life 0W40 mı?

Yağ speclerinden hangisi daha doğru seçemiyorum o yüzden yardımınızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mnkmnk M kullanıcısına yanıt
    Mobil 1 esp 5w30

• bio technolog kullanıcısına yanıt
    Aracınızda.vurıntı bar belki lpg den kaynaklanıyor olabilir.10w50 eya 10w60 ile.ses azalır.ama.esas sorun çözülmez.

• cianni kullanıcısına yanıt
    Shell de tam sentetik ve yari sentetik teknolojili yağları var .sizin bahsettiğiniz yağ son teknoloji ve doğalgazdan üretilen bir yağ.yani temiz bir yağ ama sizin motor eski nesil artı lpg var.

Lpg olunca 5 ile başlayan öneririm .

Eski nesil motora da sentetik olan ama içindeki katkı paketi zengin olan hx8.önerririm

Lpg zaten temiz.yakıt yağ için de katkılı paket daha iyi olur .ama siz bilirsiniz ,eksisi sadece eksiltme olabilir diye .
    teorik olarak düşünmüştüm .pratikte belki olmaz ama dememek.lazım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 14 Eylül 2017; 8:11:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vezir

Shell de tam sentetik ve yari sentetik teknolojili yağları var .sizin bahsettiğiniz yağ son teknoloji ve doğalgazdan üretilen bir yağ.yani temiz bir yağ ama sizin motor eski nesil artı lpg var.

Lpg olunca 5 ile başlayan öneririm .

Eski nesil motora da sentetik olan ama içindeki katkı paketi zengin olan hx8.önerririm

Lpg zaten temiz.yakıt yağ için de katkılı paket daha iyi olur .ama siz bilirsiniz ,eksisi sadece eksiltme olabilir diye .
    teorik olarak düşünmüştüm .pratikte belki olmaz ama dememek.lazım .

aracım 2011 toyota verso sanırım euro5 motor bende 5w-30 üzerinde sizinde tavsiyeniz üzerine mutabık kaldım ama sizce hangi ürün daha iyi mesela motul mu castrol mü japon araçlar için özel olduğu iddia edilen eneos mu fikir verebilirmisiniz...

• Sayın Vezir;
    Motor yağı ile ilgili "servis ikmali ile kuru ikmal" ne demektir?

Örneğin yağ kapasitesi ile ilgili

Servis ikmali :3,9 litre
    Kuru ikmal :4,3 litre

yazıyor bunlar ne anlama geliyor acaba?
  • Bir de bir konuyu tam olarak anlayamıyorum. Sonuçta motor yağları yaz ve kış viskozitesine göre üretilmiyorlar mı?

Bu durumda araçların kullanım kılavuzunda önerilen motor yağı hangi kritere göre belirleniyor. Aynı araç çok sıcak bölgelerde de satılıyor çok soğuk bölgelerde de!

Yine de bilimsel olarak değil ama mantıken benim düşüncem üreticiler bugün için emisyon değerlerini düşük çıkaracak ve yakıt tüketimini düşürecek motor yağlarını öneriyorlar.

Yani şimdi kullanım kılavuzunda öneriliyor diyo Arabistan sıcağında 0W20 yağ kullanılacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toes

Bir de bir konuyu tam olarak anlayamıyorum. Sonuçta motor yağları yaz ve kış viskozitesine göre üretilmiyorlar mı?

Bu durumda araçların kullanım kılavuzunda önerilen motor yağı hangi kritere göre belirleniyor. Aynı araç çok sıcak bölgelerde de satılıyor çok soğuk bölgelerde de!

Yine de bilimsel olarak değil ama mantıken benim düşüncem üreticiler bugün için emisyon değerlerini düşük çıkaracak ve yakıt tüketimini düşürecek motor yağlarını öneriyorlar.

Yani şimdi kullanım kılavuzunda öneriliyor diyo Arabistan sıcağında 0W20 yağ kullanılacak.

Hocam üretici bir firma, o aracı ürettikten sonra, örneğin "dünyanın her yerinde bu araçta 05-30 yağ kullanın" demiyor. Hangi ülke ye satış yapıyorsa o ülkenin şartlarına göre viskozite belirliyor. Örneğin Ford firması Norveçte sattığı bir aracın kullanım kılavuzundaki belirttiği yağın viskozitesi ile, Suudi Arabistana sattığı aracın kullanım kılavuzunda yağ viskozitesi aynı değildir. Ama bir Türkiye, İspanya veya İtalya da sattığı araçların ki aynıdır, çünkü aynı iklim özellikleri var. Burada belirleyici olan iklim ve hava şartlarıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Bir de bir konuyu tam olarak anlayamıyorum. Sonuçta motor yağları yaz ve kış viskozitesine göre üretilmiyorlar mı?

Hocam üretici bir firma, o aracı ürettikten sonra, örneğin "dünyanın her yerinde bu araçta 05-30 yağ kullanın" demiyor. Hangi ülke ye satış yapıyorsa o ülkenin şartlarına göre viskozite belirliyor. Örneğin Ford firması Norveçte sattığı bir aracın kullanım kılavuzundaki belirttiği yağın viskozitesi ile, Suudi Arabistana sattığı aracın kullanım kılavuzunda yağ viskozitesi aynı değildir. Ama bir Türkiye, İspanya veya İtalya da sattığı araçların ki aynıdır, çünkü aynı iklim özellikleri var. Burada belirleyici olan iklim ve hava şartlarıdır.

Ülke bazında da sıcaklık farkları var; Erzurum, Kars, Sivas gibi yerlerdeki araçlarla, Antalya, Adana, İzmir gibi yerdeki araçlar aynı viskozitedeki yağı mı kullanacak?

• Bence de motor yağı seçimi tümüyle yaşadığınız yerin (sizin de belirtiğiniz gibi) iklim koşullarıyla ilgili olmalı.
  • quote:

Sayın Vezir;
    Motor yağı ile ilgili "servis ikmali ile kuru ikmal" ne demektir?

Örneğin yağ kapasitesi ile ilgili

Servis ikmali :3,9 litre
    Kuru ikmal :4,3 litre

yazıyor bunlar ne anlama geliyor acaba?

Yanlış biliyorsam bilenler düzeltsin lütfen.

Kuru ikmalde yağ filtresi içerisindeki kapasite de dahil. Bu genelde 300-400 ml oluyor.

• Sarper 77 S kullanıcısına yanıt
    Her markanın üst sınıf yapı da var orta ve alt sınıf yağları da var .üretici adının öne çıkması reklam amaçlı veya çok kullanım sonucu isminin çok geçmesinden ibaret .ancak katkı paketleri farklılık gösterebilir veya tam sentetik de deseler baz yağ oranları değişebilir..

Biliyorum ki cevap geneloldu.ama mercedes mi iyi bmw mu yoksa audi mi sorusu ile.benzerlik.taşıyor

• arda0666 A kullanıcısına yanıt
    filtre kapasitesi ayrıca belirtilir.
    kuru ikmal aracın ilk dolum miktarıdır. yağ değişiminde yağ tam olarak boşaltılmıyor bir miktar motorun içinde kalıyor.

kısacası yağ değişiminde arabaya konulacak miktar servis ikmali+filtre kapasitesi kadardır.(yağ filtresi de değişeceği için)
    zaten yağ seviye çubuğundan da bunu gözlemleyebilirsiniz. En azından benim tecrübem bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 15 Eylül 2017; 1:22:2 >
  • kafamda şöyle bir şey var motoru ömrünü korumak ve daha iyi temizleyebilmek için ;

1. eski yağı komple boşaltıp ucuz 8 litre yağ almak.

2. 3.5 litre yağ koyup üstüne
    www.hepsiburada.com
    LIQUI MOLY Karter Temizleyici 300 ml Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    http://www.hepsiburada.com/liqui-moly-karter-temizleyici-300-ml-p-OTSON2640?magaza=Bebegold
    Otogold karter temizleyicisi ile 15 dk çalıştırmak .

3. o yağı boşaltıp yine 3.5 litre yağ ekleyip
    www.hepsiburada.com
    LIQUI MOLY MOTOR CLEAN Motor İçi Temizleyici Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/liqui-moly-motor-clean-motor-ici-temizleyici-p-OTSONLM1019?magaza=Bebegold
    Otogold motor iç temizleyicisi ile 15 dk çalıştırmak.

4. yine o yağı boşaltıp motul 10w60 veya mobil 1 10w60 koymak

5. yeni yağa bu katkıyı eklemek
    www.hepsiburada.com
    LIQUI MOLY MOTOR PROTECT Sentetik Motor Koruma Yağ Katkısı Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/liqui-moly-motor-protect-sentetik-motor-koruma-yag-katkisi-p-OTSONLM1018?magaza=Bebegold
    Otogold kalan 1 litresini de ne olur olmaz yağ yakarsa diye saklamak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bio technolog -- 15 Eylül 2017; 5:1:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Ülke bazında da sıcaklık farkları var; Erzurum, Kars, Sivas gibi yerlerdeki araçlarla, Antalya, Adana, İzmir gibi yerdeki araçlar aynı viskozitedeki yağı mı kullanacak?

Dediğim gibi burada belirleyici olan iklim şartlarıdır. Bu yüzden de ülke genelinde sıcaklık farkı olduğu zaman, kullanıcı kitapcığında hangi sıcaklıklarda, hangi vizkositelerin kullanılabileceğini otomobil firmaları ayrıca da belirtir

10w60 in motor yediği rivayetleri var,

Yapacagınız en iyi şey, en kaliteli ve araca uygun en ince yağı kullanıp, yağ bakım aralığını kısa tutmak. 15bin km ideal.

• Merhabalar.2012 c4 e-hdi aracımızın bakımı geldi yağ değişecek ne marka önerebilirsiniz?
  • geçende toyota corona otomatik aracımla 45 dakika kilitli trafikte kalmak durumunda kaldım.normalde burası küçük şehir çok kilitli trafik olmaz ama yolları kapatmışlar.
    neyse bi anda hararet göstergesine baktım sondaydı yaklaşık on dakika daha kullanıp sonra eve geldim.dedim gitti bizim conta, eksantrik kapağı zaten kaynaklı. ertesi gün hiçbişey olmamış gibi devam edebildim.petrol ofisi antifiriz ve 5w40 xcess yağ vardı faydası oldu mu bilmiyorum.
    Motor karter içi temizliği konusu içşn tam sentetik katkılı paket kullanmak yeterlidir.

Genlde birçok markanın uzun km.yapmış araçlar için piyasada belirli.yağları var genelde yaşlı ce kmsi yüksek.araçlar için diye yazar intenet sitelerinde veya kutunun üstünde

Bu tür.yağların katkıları diğer serilere göre fazladır ve bir.iki kullanım sonrası gerekli temizliği yapar

Çok aşırı kirli.ise karter sökülerek mekanik temizliği yapılması gerekebilir.diğer.noktalar içşn motor yağının içindeki temizlik katkıları yeterlidir

• Arkadaşlar birisi şu noktalamayı koyan cep telefonumun ayarını nasıl düzelteceğimi bana mesaj atsın lütfen .Gerçekten sinir oldum yazı yazamaz hale geldim.

• 
Sayfa: önceki 493494495496497
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.