Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (369. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.046
Cevap
215
Favori
1.969.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 367368369370371
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 19.9.2025)
Giriş

Orijinalden alıntı: bellibol64

Arkadaşlar,herkese İyi akşamlar yetkili servis yağ için 450 TL istedi pahalı deyince Castrol bize özel yağ üretiyor dışarıda bulamazsınız denildi ama ben kazıklanmak istemiyorum.

Motorun bu özel ürüne ihtiyacı oluyorsa bunu VW kullanım ömrü boyunca kendisi bedelsiz karşılamak zorunda.

Uluslararası anlaşmalar, Moss/Magnusson'a göre bu böyledir. Bu sebeple sanmıyorum ki böyle bir motor tasarlanmış olsun. Ayrıca Castrol üçüncü kişi olduğu için iki taraf arasındaki satış veya sözleşmelerde böyle bir gerekliliğin maliyetini hukuken size yükleyemezler. Ek olarak alternatif göstermemek, belirli tek bir üreticinin ürününü güvenli operasyon, garanti, vb. koşullar için şart olarak sürmek rekabet yasalarına da (anti-kartel) aykırıdır.

Bu yüzden işte firmalar yağlar için standart numarasını açıklamak zorundadıırlar. Açıklanan genel standartlara uygun herhangi bir yağı kullanıcı seçebilir.

Yani, aslında kullanam kılavuzu aynı zamanda bizim yasal hakkımız. Üreticiler o kılavuzun her sayfasını pek de isteyerek yazmıyorlar. Başlarında çavuşlar duruyor... öyle yazıyorlar.

• iyi günler...aracım 1.6 vti benzin+ lpg li peugeot 308..2010 model confort...en son aracıma castrol edge 5w 30 aldım 6000km de 1lt eksiltti...sizce hangi yağı kullanmalıyımm..kırşehirde oturuyorum..aracın km si 50.000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz hoca -- 11 Ocak 2015; 3:37:32 >
    5w40 kullanmalısınız
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• iyi akşamlar 2009 model laguna 1.6 16v arabam var arabama hangi vizkozite hangi marka yağ kullanmam gerekir? Araba eyuro4 motor daha önce kullanan kişi 10w 40 bp koymuş ben şimdi mobil new lfe 0w 40 koymak istiyorum araba 90binde acaba olurmu? yorumlarınızı bekliyorum
    Aracın kitapcığında yazan onaylarda yağ ve viskozite aralığı kullan. Geçmişte hep yarı sentetik 10-40 kullanlıdığına göre direk 0-40 a geçme, önce 5-40 tam sentetik dene, eğer eksiltme yapmazsa bidahakine 0-40 koyarsın.
    Mühendis, usta, ya da otomobil uzmanı değilim. Sadece bu tür konuları kendime hobi yaptım, araştırıp öğreniyorum.
  • Ben de geçen yolda kalmıştım o an baktım yağ eksik gibi geldi bana gittim aceleyle Aytemiz Petrol den Aytemiz marka yağ aldım başka marka satmıyorlardı. Sonra olayın yağ ile alakası yokmuş termostat patlamış neyse bu yağ elimde kaldı öyle bir işe yarar mı bu sonra yağ değişiminde vs. kullanayım mı yoksa direk çöpe mi atayım bunu?
  • aracımı ikinci el aldım daha önce hangi marka yağ konuldu bilmiyorum ancak 1w-40 yağ konulduğu küçük bakım kağıdında yazıyor, aldıktan sonra sanayide ELF 5w-40 (yeşil kutulu) yağ ve orijinal renault filitreler alarak değiştirdim.
    malum iç anadolu sert ve soğuk.
    ancak kafama takılan bir soru nette bir kaç yere baktım total web sayfasınada baktım 5w-40 yağ için kimisi yarı sentetik, kimisi tam sentetik demiş. acaba gerçeği nedir ?

Orijinalden alıntı: engin_er_26

aracımı ikinci el aldım daha önce hangi marka yağ konuldu bilmiyorum ancak 1w-40 yağ konulduğu küçük bakım kağıdında yazıyor, aldıktan sonra sanayide ELF 5w-40 (yeşil kutulu) yağ ve orijinal renault filitreler alarak değiştirdim.
    malum iç anadolu sert ve soğuk.
    ancak kafama takılan bir soru nette bir kaç yere baktım total web sayfasınada baktım 5w-40 yağ için kimisi yarı sentetik, kimisi tam sentetik demiş. acaba gerçeği nedir ?

Tam sentetik üzerinde yazıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

üzerinde öyle bir ibare göremedim, neresinde yazıyor.

Kutunun üzerinde yazması lazım.10/40 lar yarı sentetik.

Orijinalden alıntı: Karbon 12

quote:

Orijinalden alıntı: bellibol64

Arkadaşlar,herkese İyi akşamlar yetkili servis yağ için 450 TL istedi pahalı deyince Castrol bize özel yağ üretiyor dışarıda bulamazsınız denildi ama ben kazıklanmak istemiyorum.

Motorun bu özel ürüne ihtiyacı oluyorsa bunu VW kullanım ömrü boyunca kendisi bedelsiz karşılamak zorunda.

Uluslararası anlaşmalar, Moss/Magnusson'a göre bu böyledir. Bu sebeple sanmıyorum ki böyle bir motor tasarlanmış olsun. Ayrıca Castrol üçüncü kişi olduğu için iki taraf arasındaki satış veya sözleşmelerde böyle bir gerekliliğin maliyetini hukuken size yükleyemezler. Ek olarak alternatif göstermemek, belirli tek bir üreticinin ürününü güvenli operasyon, garanti, vb. koşullar için şart olarak sürmek rekabet yasalarına da (anti-kartel) aykırıdır.

Bu yüzden işte firmalar yağlar için standart numarasını açıklamak zorundadıırlar. Açıklanan genel standartlara uygun herhangi bir yağı kullanıcı seçebilir.

Yani, aslında kullanam kılavuzu aynı zamanda bizim yasal hakkımız. Üreticiler o kılavuzun her sayfasını pek de isteyerek yazmıyorlar. Başlarında çavuşlar duruyor... öyle yazıyorlar.

Bunu yazılı olarak isteyin ozaman. Böyle bir belge verirlerse yaşadınız. Tüm yağ degisimleri bedava

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• vezir hocam bilgi için tşk...ben mobil 5w 30 kulanmak istiyorum..mobilin 5w 40 yok sanırım sıkıntı olurmu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz hoca

vezir hocam bilgi için tşk...ben mobil 5w 30 kulanmak istiyorum..mobilin 5w 40 yok sanırım sıkıntı olurmu...

araç LPG li ve 5w30 da eksiltiyor demişsiniz o nedenle 5w40 dedim. Aracınızın gerçek yağı zaten 5w30 olduğunu sanıyorum ama işin içine LPG girdiğinde bu yağda eksiltme yapabiliyor . Yine de siz bilirsiniz.

ancak 5w30 kışın normal şartlarda eksiltme yapmaz İstanbul gibi dur kalk trafik haricinde tabii ki
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• Her sorana itina ile cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.99 model 203 binde otomatik bir golfum var 3 yıldır bende,ilk aracım.ilk zamanlar araçlar hakkında çok bilgim yoktu aldığımda bakımını yaptırmak için sanayiye gittiğimde klasik usta mantığı direk castrol 10-40 la yağı değiştirdiler.biraz araştırma yaptım ve son değişimi mobil esp 0-40 la yaptım.6 bin km de yaklaşık 1 lt re eksiltmem oldu,10- 40 ta aynı düzeyde eksiltmem vardı.bu arada araca 194 binde lpg montajı yaptım,şuan 10 bin km oldu.sormak istediğim bu eksiltme miktarı bu km deki bi araç için normal mi.değişimi yine aynı yağ ile mi yapim sizce;çünkü önceki değişimlerde yarı sentetik kullanıldığı için,tam sentetiğe geçişte ilk 2 değişimde eksiltme yapacağı konusunda arkadaşlar uyarmıştı.mobildeki uzmanlarla mail yoluyla görüşmemdede benzer şeyler söylediler.sonraki değişimi aynı yağ ile yapın eksiltme devam ederse bir üst numaraya yani 5-50 ye geçin.sizce ne yapmalıyım...bu arada mersinde yaşıyorum.

• emirdede E kullanıcısına yanıt
    Araciniz icin vw'nin önerdiği yag 10w 40 castrol magnatec..yaz-kış bu yağı kullanmanizda fayda var..hele de kmsi göz önüne alındığında daha ince yağlara geçmenizi gerektirecek bir durum yok..vw araçlarda hele de sizin aracinizinda icinde olduğu bazı modellerde yag eksiltmesi 10-15 bin kmde 1 lt kadar olabiliyor rahatlıkla..o yuzden endişe etmeyin düzenli olarak her 2-3 bin kmde bir yaginizi kontrol edin..bir öneri sunayim; motor silk yada bor power ürünlerinden birini kullanıp sonrasinda eksiltme olup olmadığını kontrol edebilirsiniz..

• Aslında üreticinin tavsiyesine uymak lazım tabi ama,bu tavsiye 15 sene önce yapılmış,yani yağ teknolojisi bu kadar gelişmişken hala 15 sene önceki tavsiyeye uymak çok mantıklı gelmedi bana.katkı konusunu çok araştırdım ama çok olumsuz yorumlar var bir türlü karar veremedim

200,000 km araç ve lpg li araç için sıfır ile başlayan yağların eksiltme yapması normal bir durum eğer 10w40 da da benzer oranda eksiltiyorsa ikinci hanenin de yükseltilemsi gerekebilir zaman içinde gözlemleyerek karar vermek lazım.

Madem tam sentetik veya daha kaliteli yağ ile devam etmek istiyorsunuz ilk önce ara kademenin denenmesi gerekir idi.
    Benim önerim en az 2 kere olmak üzere 5w40 ile deneme yapın eğer eksiltme oranı düşmez ise önce 10w40. Dönüş yapılmalı ve araç daha sık yağ değişimine tabi tutulmalıdır .10w40 daha sık değişeceği için aynı oranda eksilme olsa da miktar olarak erken değişecek yağ daha az eksilterek sınırlar içinde kalacağını umuyorum, ama bunlar da çare olmaz ise 15w40 sorunu çözer ancak kışın problem yaratabilir .

Şahsi olarak bu aşamalar denemeden yağ kalınlaştırıcıları kullanmak sorunu bulmanıza yardım etmez , sadece sorunun üstünü örter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 18 Ocak 2015; 23:08:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 367368369370371
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.