Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (340. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19.043
Cevap
215
Favori
1.936.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 21.7.2025)
Giriş
  • Auris el kitabından, sonuçta aynı motor. (SN kısmını 2013 yeni kasa için olan katalogda eklemişler)

quote:

Yağ sınıfı:

0W-20, 5W-20, 5W-30 ve 10W-30:
    API sınıfı SL “Energy-Conserving”, SM “Energy-Conserving”, SN “Resource-Conserving” veya
    ILSAC çok sınıflı motor yağı
    15W-40 ve 20W-50
    API sınıfı SL veya SM çok sınıflı motor yağı

0w20 ve 5w30 uygun görüp 0w30 atlamaları ilginç geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borisgrey -- 8 Ağustos 2014; 9:21:12 >
  • borisgrey B kullanıcısına yanıt
    Her yazılan eksik değildir anlamına gelmez. Kimbilir ne nedenle yazıldı veya yazılmadı . Burasından çok ,konuyu bilen olarak, tek bir merciyi doğru olarak baştan Kabul etmek de hatalıdır .

Revize ederler veya gerçekten bir nedeni vardır değildir , sonuçta cavabı yazacak kişi de benim bildiğimden -fazlasını bilerek yazmayacaktır.

SM ve SN işinin detaylarına girersem on sayfada herkesin kafası karışır. Hele ki LPG yapılan araçta bunun hiçbir anlamı kalmaz.

Toyota konusu için tek bir video vereceğim ve neden ince yağın seçilmesi gerektiğini daha sonar uygun vakitte yazacağım.

Bunların dışnda güncel en son SN benzinli yağ standartında 0w30 yer alırken Toyota daki klavuza bilgi yazanlar başka amaçları var mıdır , onu da siz yorumlayın.

Lubrizol Additives 360
    Page not found | Lubrizol Additives 360
    http://www.gf-5.com/uploads/File/API%20SN%20Discussion.pdf

• bahsetmiş olduğum Toyota VVTi sistemi videosunu izeleyebilirseniz ne kadar karışık bir çalışma ve yağlama sistemi olduğunu farkedeceksiniz. Fazla söze gerek yok adam son civatasına kadar parçayı söküyor ve neden 0w20 yağı seçildiğini de sadece bu parçaya bakarak yorumlayabiliriz.

Peter Finn the Car Doctoryoutube
    How Toyota VVT-i system works in engine
    https://www.youtube.com/watch?v=T0G5KLN4a_w

• Merhabalar.
    Dacia Sandero II ,1.2 16V 75 Beygir 13000 Km arabama hangi yağı alayım?

Castrol, mobil ve shell yağ seçim aplikasyonlarının her birisi farklı yağ önerdi.
    Castrol 5w30
    Mobil 5w40
    Shell 10w40

Araç renault grubu olduğundan elf yağ almak istiyorum çünkü Renault onu öneriyor. Elf'in hangi yağını alayım?
  • vezir kullanıcısına yanıt
    Merhaba.mobil esp 0/40 ,mobil new life 0/40,mobil fuel economy 0/30 arasında ne farklar var? Bu yaglar neye gore seçilir? 2010 model Honda civic için hangisi tercih edilir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra h 1.6 benzinli ilk yağ değişimi için castrol fst 5w-30 (dexos 2 standartlarını karşılıyor) düşünüyorum. Ama bir çok usta ve bir çok forumda 5 30 yağın dizel araçlar için olduğunu söylüyorlar. Acaba kullanmalımıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 2011 model Hyundai getz 1.4 dohc benzinli arac kullaniyorum.kullanim kitapciginda API sj sl veya uzeri ilsac gf-3 veya uzeri motor yagi kullanin diyor.5w30 yag kullanmak istiyorum fakat piyasadaki yaglarin tamamina yakini(castrol magnatec 5w30 haric) ilsag gf-3 standardini karsilamiyor.Castrol disinda ne kullanabilirim?Ustalara simdiden tesekkurler

• Buarada unutmadan Castrol 5w30 onceki yil kulladim Tekirdag'da yasiyorum kisin -5 derece alti sicaklikta Araba isinana kadar cok vuruntulu calisti ama sifir derece ustu sicalikta mukemmel derecede aracin sesi azaldi.Bende bu sene motor yagi olarak Mobil Super™ 3000 X1 Formula FE 5W-30 kullandim ama yukardaki mesajda yazdigim gibi ilsac gf-3 destegi yok hangi yagi kullanmali kafam karisti??

• Vezir hocam merhabalar.2009 honda civic lpg'li aracımda 10w40 yağdan Shell 5w40 ultra'ya geçiş yaptım.Öncelik shell 5w40 ultra iyi bir yağ mıdır ?Tam sentetik diye biliyorum.Bir sonraki yağ değişiminde Mobil 1 0w40 new life'ye geçebilir miyim? Bir de shell 5w40 ultrayı 15 bin kilometre kullanabilrmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: diegorian

Merhabalar.
    Dacia Sandero II ,1.2 16V 75 Beygir 13000 Km arabama hangi yağı alayım?

Castrol, mobil ve shell yağ seçim aplikasyonlarının her birisi farklı yağ önerdi.
    Castrol 5w30
    Mobil 5w40
    Shell 10w40

Araç renault grubu olduğundan elf yağ almak istiyorum çünkü Renault onu öneriyor. Elf'in hangi yağını alayım?

5w40 daha iyi bir seöim gibi duruyor araç yeni nesil bu nedenle SM sınıfı bir yağ iyi olur eğer katalogta farklı bir şey yazmıyorsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Merhaba.mobil esp 0/40 ,mobil new life 0/40,mobil fuel economy 0/30 arasında ne farklar var? Bu yaglar neye gore seçilir? 2010 model Honda civic için hangisi tercih edilir?

Mobil 1 yağlarının hepsi tam sentetiktir bundan sonar size kalan yağ a gore değil aracın isteklerine ve motor kullnım ve kmsine gore seçim yapmaktır.

Buı nedenle ilk once bilmeniz gereken araç katalogunda hangi sınıf yapın belirtildiğidir. Buna gore bir üst yorum yapılabilir .Ancak ilk once ESP li yağlar hakkında kabaca bir bilgiyi aklınızda tutmanız gerekli .Mobil esp serisi dizel partikül filtreli araçlar için geliştirilmiştir.
    sulfat mikatrı düşüktür ve kılcal yağlama noktalarında artısı vardır. Bu koşul nedeniyle benzinli araçlar için de uygun olaiblir ama eksisini herkes bilmez bu konuya girmeyelim uzun surer.

ikinci konu ise dar aralıklı yağların yeni araçlar ve yeni nesil araçlar için tercih edilmesinin bakım açısından üstünlüğü olacaktır. Ancak araç eskidikte bu koşulunda genişletilmesi gerekir. Yoksa yağlama noktaları kadar piston gömlek vb birçok yerden kaçırlaya başlar eksiltme artar.

• quote:

Orijinalden alıntı: seyyah5982

Merhaba 2011 model Hyundai getz 1.4 dohc benzinli arac kullaniyorum.kullanim kitapciginda API sj sl veya uzeri ilsac gf-3 veya uzeri motor yagi kullanin diyor.5w30 yag kullanmak istiyorum fakat piyasadaki yaglarin tamamina yakini(castrol magnatec 5w30 haric) ilsag gf-3 standardini karsilamiyor.Castrol disinda ne kullanabilirim?Ustalara simdiden tesekkurler

ilsag GF3 standartı söyle der

ILSAC GF-3An ILSAC GF-3 an oil must meet both API SL and the EC-II requirements. The GF-3 standard has more stringent parameters regarding long-term effects of the oil on the vehicle emission system, improved fuel economy and improved volatility, deposit control and viscosity performance.

The standard also requires less additive degradation and reduced oil consumption rates over the service life of the oil.

yani özelte emisyon standartları nedeniyle SL şartınıda karşılayacak .

ancak yeni araç sınıfı yağüları aynı zamanda eskileri de kapsar Yani SM veya SN sınıfı bir yağ SL şartnamesini karşılar.

Bu nedenle bakacağınız yağlarda SM vey SN yazıyorsa SL şartını sağlayacaktır. Seçiminizi buna gore yapabilirsiniz birçok yağ bulabilirsiniz. Aama temiz bir yağ isteniyorsa

Mobil 1™ ESP Formula 5W-30 kullanılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: elophidae

Astra h 1.6 benzinli ilk yağ değişimi için castrol fst 5w-30 (dexos 2 standartlarını karşılıyor) düşünüyorum. Ama bir çok usta ve bir çok forumda 5 30 yağın dizel araçlar için olduğunu söylüyorlar. Acaba kullanmalımıyım?

dizel araç için uygun yağ 5w40 gibi 40 ile biten yağlardır , başka ustalar neden böyle söylemiş bilemem başka nedneleri olabilir ama genlleme yapılacak ise 40 ile biten yağ ilk aranacak şarttır.

sizin koşulunuzda ise zaten benzinli ve LPG siz araç. için bir seçim yapmaya çalıştırğınızı öngörüyorum. Bu nedenle seçinimiz doğru görünüyor. Diğer marka seçeneklerine de bakınız
  • shell belirtilen yağ oldukça üst sınıf yağlardan birisidir . SN şartını karşılamaktadır. zaten son harfimiz SN dir.

LPG li aracınız için daha ince bir yağa geçmenize gerek yok. 5w40 shell rahatlıkla işinizi görür ve 15000 kmde kullanılır. Ancak bu kmnin hangi koşullarda yapıldığı önem arz eder. Uzunyolda bir sene içinde bitirilen 15000 bir problem olmaz.

Ama şehir içinde 10000 kmyi geçmemek lazım. Koşullar önemlidir yüklü araç dağ bayır çıkışı vb gibi kmyi eksitten koşulları sizinde bakım aralığını sıklaştırarak yansıtmanız lazım.
    Katalogda yağ ile ilgili herhangi bir şeyi belirtmemiş. Sadece 4L yağ aldığını (filtre dahil) belirtmiş. Yağ seçimi için servise başvurun demiş. Ama servise araç götürüp birşey danışmak boş kuyuya kova sallamak gibi.
  • Cevabiniz için tesekkur ederim.Honda civic 2010 model aracim için bahsettiginiz kullanım kitapcigi bilgilerine baktim değerler su şekilde:ACEA A1/B1 ,ACEA A3/B3,ACEA A5/B5.API service SL üzeri yağ kullanmaniz gerekiyor şeklinde belirtilmiş.bu durumda en uygun yağ hangisidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meddah58 -- 11 Ağustos 2014; 13:28:07 >
  • Vezir hocam tesekkurler sizden cok sey ogreniyoruz.Son olarak,yag uzerinde ilsag gf3 ibaresi gormedigim motor yagini uygunsuz olarak degerlendiriyordum.Api SM bile olsa.Yani API ve ilsag standartlari birbirinden farkli degilmi

• quote:

Orijinalden alıntı: seyyah5982

Vezir hocam tesekkurler sizden cok sey ogreniyoruz.Son olarak,yag uzerinde ilsag gf3 ibaresi gormedigim motor yagini uygunsuz olarak degerlendiriyordum.Api SM bile olsa.Yani API ve ilsag standartlari birbirinden farkli degilmi

evet farklı standartlardır
  • evet yağ satandartları birbirinden ayrı kulvarda yürümektedir.
    Vezir hocam teşekkürler siteden takip ederek sizden çok şey öğreniyorum
    ben cevabınızdan ayrıca şu şartname olayını yanlış algıladığımı anladım.
    Ben yağ markalarının karşıladığı şartnameler kısmında ayrıca API SJ,SL,SM,SN kısmına vede aynı zamanda
    ILSAC-GF3 , ILSAC GF4 yazmasına dikkat ediyordum.Yağ bilgilerinde İlsac-gf3 ve üzeri yazmazsa aracıma uygun değil olarak
    yorumluyordum.Yani yağ üzerinde ilsag-gf3 yazmasa bile
    API SJ SL otomatikman İLSAG GF-3
    API SM SN ise ILSAG GF4'ü barındırır veya karşılar olarak anlayabiliriz
    doğrumu anlamışım Hocam
    Tekrar teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.