Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.533
Cevap
202
Favori
1.864.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...


(En Son Oy Tarihi: 24.3.2024)
Giriş
Mesaj
  • 20w50 yağların hepsi mineral bazlı yağdır. Doğal hampetrolden elde edilir.
    bu sayının dışındakiler sentetiktir., bir de yarı sentetik tam sentetik olayları var onlardan daha önce bahsedilmiş idi.

    Sizin araç için LPG yazan 20w/50 yağ uygundur. Kışın bu mesajı yazsam belki biraz daha farklı olabilr idi ama madem bi,raz yağ yakıyor 20w50 size yii gelir.LPG li yağ ile LPG yazmayan arasında teknik olarak hiçbir fark yoktur.Ancak katkılar içisından LPG li yağlara iyi birleyler konulduğun dan bahsediliyor , ne derece doğru tam bilen yok. Ama 20w50 en eski doğal ham petroldan imal edilen içinde viskositesesini değiştirmek için kullnılan katkılar olmadığı için aracın ömrünü uzatır. Ancak sık değiştirilmesi gereklidir.Bu konuda aracınzın kataloğunda verilen km değerlerini aşmamaya gayret gösterin. Kataloglarda verilen değerler en yüksek km değerleridir.Büyük bir ihtamnalle mator yağı daha önce kirlenir.Hele eski araçlarda bu depğeri en az 1000-2000 km aşagı çekmek ,faydalıdır.

    zaten 20w50 alınabileck en ucuz yağdır. Bunun da açıkları falan var ama değmez , suyunun suyu devri geçti yakıt fiyatları başını aldı gittti,
    quote:

    Orjinalden alıntı: ssariyar

    tşkr ederim vezir.yarı sentetikmi yoksa normalmi koyayım?.ayrıca 10w/40 koysam faydası olmazmı?.benim aracım yaklaşık 8 yıldır lpg ile kullanılıyor.performansı iyi ama hafif yağ kaçağı var.




  • Merhabalar ..
    Aracım 10.000 km ye geldi ve yağını kendim değiştirtmek istiyorum. Bin bakımında değiştirdikleri yağın cinsini öğrenmiştim 10W40
    Yağ seçimi olarak castrol alacağım . Biraz inceleme yaptım hemen hemen çoğu kişi castrol EDGE serini tavsiye ediyor. Fakat castrolün kendi sitesinden baktım EDGE serisinde 10W40 modelli yağ yok 5W40 var.
    Şimdi ben motora 5W40 EDGE serisinin yağını koysam motora zararı dokunur mu yoksa hiç sayıları,yağın cinsini bozmadan 10W40 castrol MAGNATEC mi koymalıyım ?
    teşekkürler..
  • yazın bu sıcağında 10w/40 yağ sizin bahsettiğiniz 5w40 dan daha iyi performans verecektir.aralık ayına kadar kadar bu yağ hiçbir problem çıkarmaz. O tarihte tekrar görüşelim.


    quote:

    Orjinalden alıntı: maniavolkan

    Merhabalar ..
    Aracım 10.000 km ye geldi ve yağını kendim değiştirtmek istiyorum. Bin bakımında değiştirdikleri yağın cinsini öğrenmiştim 10W40
    Yağ seçimi olarak castrol alacağım . Biraz inceleme yaptım hemen hemen çoğu kişi castrol EDGE serini tavsiye ediyor. Fakat castrolün kendi sitesinden baktım EDGE serisinde 10W40 modelli yağ yok 5W40 var.
    Şimdi ben motora 5W40 EDGE serisinin yağını koysam motora zararı dokunur mu yoksa hiç sayıları,yağın cinsini bozmadan 10W40 castrol MAGNATEC mi koymalıyım ?
    teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 13 Haziran 2008; 17:03:34 >
  • teşekür ederim vezir.ben arabayı az kullanan biriyim muhtemelen kışa 20w 50 ile devam ederim.bulunduğum yerde karasal iklim yazın 40 dereceyi görsede kışın eksi 10-15 derceyi görüyor.bu 20w 50 le devam etsem arabada zorluk çekmezmiyim.yada kışın üzerine vizokositesi düşük bi yağ eklesem faydası olurmu.
    kusura bakma.sende fazla soru soruyon ama demiyosundur inş.
  • Arkadaşlar her halükarda 5/40 daha iyi performans gösterir ki biri tam sentetik digeri yarı olandan .5 sadece alt yani soğuk çalıştırmada donma derecesinin 10 dan daha düşük olduğunu gösterir 40 sa yağ ısındığında yağın ne kadar kalınlaşıp motoru koruyabileceğini gösterir ki edge 5/40 tam sentetik yani daha çok korur performans artar.
  • ARKADAŞLAR
    ARAÇ YAĞ ÇUBUĞUNU ÇIKARDIĞIMIZDA ÇUBUĞUN UCUNDA NE KADARLIK YAĞ KALDIKTAN SONRA YAĞSIZLIK ARAÇ İÇİN TEHLİKELİ OLUR. ARACIM HYUNDAİ ACCENT 2000. İLK ARACIM O YÜZDEN ÖĞRENMEK İSTEMEDİM. TEŞEKKÜRLER.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asi 0571

    ARKADAŞLAR
    ARAÇ YAĞ ÇUBUĞUNU ÇIKARDIĞIMIZDA ÇUBUĞUN UCUNDA NE KADARLIK YAĞ KALDIKTAN SONRA YAĞSIZLIK ARAÇ İÇİN TEHLİKELİ OLUR. ARACIM HYUNDAİ ACCENT 2000. İLK ARACIM O YÜZDEN ÖĞRENMEK İSTEMEDİM. TEŞEKKÜRLER.


    L yazan yerim altına inerse tehlikeli
  • bor karışımlı yağ katkıları kullanan oldu mu aranızda ?
  • Sözde ustalar hatta castrol çalışanları bile yağ konusunda birşey bilmiyor.Benim honda civic araca serviste 10w40 koyuyorlardı.Yarı sentetik çabuk bozulan bu yağ yerine 0w30 koymak istedim.Eksiltir sürekli tamamlaman gerekir birsürü laf ettiler.Değiştirdim, lpgli aracımla bodrum sıcağı dahil yaz kış kullandım zerre kadar eksiltmedi.Yani usta dediğimiz insanlar araştırmıyor, okumuyor.Motor yağının bir görevi de soğutmadır.Aracımız en iyi yağı hakediyor bence.

    Servislerin amacı ise 6 ayda bir yağ değişerek maximum kar sağlamaktır.

    Zaten 0w30 ve 5w40 iki yağı elinize alın 0w30 daha akışkan olduğunu göreceksiniz.İlk çalışma anında daha çabuk yayılarak motoru korur.

    Benim tavsiyem aracınız uygunsa kesinlikle tam sentetik kullanın.
  • aman yağ olayına dikkat etmek gerekir sonuçları ağır olabilir maddi olarak ve psikolojik olarak

    quote:

    Orjinalden alıntı: asi 0571

    ARKADAŞLAR
    ARAÇ YAĞ ÇUBUĞUNU ÇIKARDIĞIMIZDA ÇUBUĞUN UCUNDA NE KADARLIK YAĞ KALDIKTAN SONRA YAĞSIZLIK ARAÇ İÇİN TEHLİKELİ OLUR. ARACIM HYUNDAİ ACCENT 2000. İLK ARACIM O YÜZDEN ÖĞRENMEK İSTEMEDİM. TEŞEKKÜRLER.
  • Vezir Abi imzamdaki araçta 2 yağ değişiminden beri castrol magnatec 10w40 kullanıyordum,ama bu defa castrol edge 5w40 koydum ve bundan sonra da bu yağ ile devam etmeyi düşünüyorum.Niye durduk yere böyle bir değişiklik yaptın diyecek olursan arabayı yazın Adana'da kışın da Isparta'da kullanıyorum.Kışın sürekli eksilerde karda kışta yazın da ateşin içindeyim diye böyle yapayım dedim acaba iyi mi ettim kötü mü ettim bana bir akıl ver
  • merhaba,

    yagimi yeni degistirdim genel bakimda ne koyduklarini onemsemedim acikcasi. fakat benim aklima takilan su:

    aracim 300 bini geckin. benden once aile sirketindeydi ve yagi 30 40 binde falan degisiyordu. gecen aya kadar yag eksiltiyordu contasi patlakti ve ben mahallede bir yikamacidan lt.si 3,50ye 20-50 yag alip tamamliyodum/ adam 6 ya iyisi var diyordu yanlis hatirlamiyorsam PO'nun yagiydi. araci genel bakima sokmasam yagini komple 3,50 lik yagla degistircektm sonucta n bir performans beklentim var ne de motorun asinmasiyla ilgili bir sorunum. bu dusuncem ne kadar mantikli yada mantiksiz yorumlarinizi bekliyorum..
  • Araç 2004 model palio 1.2 16v 58Bin km de aldıgımdan beri SELENİA 10-40 kullanıyorum FiAT ta bunu öneriyor fiyatıda makul.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAJAY -- 8 Eylül 2008; 3:03:42 >
  • Bu güne kadar araçta sürekli shell 10W-40 kullanıldı. Catrol Magnetec kullansam zararı olurmu.
  • marka o kadar farketmez.Benim magnatec 7000 kilometrede su gibi olmuştu usta kendisi bu yağ ölmüş tutmuyor dedi, yarı sentetik aslında ucuz değil pahalıya geliyor.Ben po kampanyası nedeniyle po 0w30 aldım kışa doğru değiştireceğim.

    10w40 yerine sentetik 5w40 kullanın.
  • sevgili xradiancex,
    aslında 10w40 ile 5 w 40 arasında ciddi bir fark yoktur.Eğer aşagı yukarı aynı fiyata bu yağlar birbirine yakınsa 5 w40 daha isabetli bir yağdır. 5w olması kışın ağır şartlara dayanacak demektir.Ama aynı yağ yazın adananın sıcağına zor dayanır. Eksiltme yapabilir.Bu nedenle taktik olarak yağ değişimi tarihini iyi ayarlamak gereklidir.

    Eğer ısparta'ya gidişiniz kasım ayı civarında ise 5 w40 yağını bu tarihe yakın değiştirmeli ve kışın zor şartlarından faydalanmalısınız.Ama bugun yağ değiştircek olasanız bu sıcakta 10 w40 daha iyidir.Nedeni ise biraz daha kalındır ve sıcakğa dayanır.Belki bazıları ikiside 40 ile bitiyor bu nasıl oluyor diye düşünebilirler. Ama işin detaylarına gizli bir durum vardır. huda bir yağ ne kadar sentektikliğe doru giderse içinde kullnılan kimyasallar fazlalaşmaktadır.Bunlar ise uzun zamanda sıcaklık yükseldiğinde kalıntı ve tortu şeklinde motor elemenlarına yapışmaktadır.Soğukta tama ma atam sentetik bir yağ sıcakta maksimum turu ve istenmeyen şeyleri barındırmaktadır. Yani organik değildir kimyasal üsün domates gibi dir.bunu da bir dip not olarak düşeyim.


    quote:

    Orjinalden alıntı: xradiancex

    Vezir Abi imzamdaki araçta 2 yağ değişiminden beri castrol magnatec 10w40 kullanıyordum,ama bu defa castrol edge 5w40 koydum ve bundan sonra da bu yağ ile devam etmeyi düşünüyorum.Niye durduk yere böyle bir değişiklik yaptın diyecek olursan arabayı yazın Adana'da kışın da Isparta'da kullanıyorum.Kışın sürekli eksilerde karda kışta yazın da ateşin içindeyim diye böyle yapayım dedim acaba iyi mi ettim kötü mü ettim bana bir akıl ver




  • Konu marka yağ işi değildir.tamamen numaralar ve içine katılan katkılardır. Bu nedenle en az katkı ile alanan performans göz önüne alınmalıdır. Bütün üreticiler baz yağ numaraları koşulunu zaten sağlamak zorundadır ve bunu sağlayamayan piyasaya yağ süremez. Ama standarlar koşulları sağlayan bir yağa da red şartı koyamaz. Kimya sanayisi devamlı olarak yeni sentetikler üserinde uğraşarak bazı kimyasallarekleyerek veya eksilterek doğal mineral yağının koşullarını oldukça zorlayıcı viskositelerde yağlar piyasaya sürmektedirler.Bol reklam ama içi boştur. tabii ki yüksek performans sağlayan yağlar bazı araçlar için vazgeçilmezdir ama sizin aracınız bir ferrari değilse çok da kafaya takmayınız.

    son söz belki yazılarımı okursanız ben yağ markasının zırt pırt değiştirilmesine karşıyımdır. nedenlerini uzun uzun yazmıştım. Ama özetle motorunuz da bir müddet sonra yağa alışmakta ve buna göre performans sergilerken yağ değişimesi ile alıştığı yağ değişen bazı motorlar ilginç kusurlar veya farklılıklar göstermektedir.teoride olmaması gerekn bu durum aynen bizim midemizdeki yaşanan duruma benzemektedir. İlginç bir yerde yemek yediğinizde değişen yağ markası ve kalitesi nedeniyle mideniz bozulabilmekteidr.Halbuki aynı yağ o bölgede yaşayan insanlara dokunmaktadır.Yapılan yemeklerin lezzetinin dışında olan ve zor açıklanan veya anlaşılabilen bu tür durumlar motorda da olabilmektedir.Bilginiz olsun.

    quote:

    Orjinalden alıntı: H-WALKER

    Bu güne kadar araçta sürekli shell 10W-40 kullanıldı. Catrol Magnetec kullansam zararı olurmu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 11 Eylül 2008; 13:42:47 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: vezir


    ....Ama özetle motorunuz da bir müddet sonra yağa alışmakta ve buna göre performans sergilerken yağ değişimesi ile alıştıpı yapğ değişen bazı ömotorlar ilginç kusurlar veya farklılıklar göstermektedir....

    quote:

    Orjinalden alıntı: H-WALKER

    Bu güne kadar araçta sürekli shell 10W-40 kullanıldı. Catrol Magnetec kullansam zararı olurmu.






    Anlaşılan, aynı yağa devam etmek en iyisi. 50 bin km 'dir aynı yağı kullanıyorum ve ağır koşullarda kullanmıyorum aracı; açıkçası; Magnetec ilave bir katkı sağlarmı diye düşünmüştüm. Paylaşımın için sağol.




  • ben castrol edge kullanıyorum çok memnunum
  • hangi aralıktaki yağını kullnıyorsunuz merak ettim.

    http://www.castroledge.com.tr/

    özellikle 10w60 yağını kullnanların sonuçlarını merak ediyorum.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Blue_Knight

    ben castrol edge kullanıyorum çok memnunum
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.