Şimdi Ara

Motor yağ mı,yakıyor ? [ Videolu ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Videoda hafif beyaz bir duman az,çok belli oluyor.Motor yağ koyma kapağının oradan hafif bir is,duman çıkıyor.Aracı aldığımdan beri yağ değişimi yapmadım,aldığımda yağ değişim kartı falanda yoktu,sahibi de hatırlamıyormuş... ve yağ max. a yakın bir yerdeydi.Ortalama 2000-2500 km ya yaptım,ya yapmadım.Yağ renginden ilk aldığım günle kıyaslarsak,rengi sarımsı ve çok hafif siyahlaşmış,kapkara değil.

Şu anda yağ çubuğunu kontrol ettiğimde yağ seviyesi min. değere yaklaşmış,yani azalmış.Egzoza baktığımda duman atma da görmedim.Gittiğim bir ustaya yağda azalma olduğunu söylediğimde durumun normal olduğunu,yağın kalitesi gibi faktörlerinde etkileyeceğini söyledi.Bende adama güvenemediğim için değiştirmedim.Gelelim soruma;

1)Motor yağ koyma kapağının oradan hafif bir duman çıkması normal mi ?

2)Araçlar yağ değişimi geldiğinde mi,yağ eksiltir ? Yağda eksilme normal mi ?

3)Yağ yakma en kolay nasıl anlaşılır ? Kompresyon,motor testi vb. falan mı,yaptırmak gerekli ?

Teşekkürler

• Benimde ticari araclarda basima cok sik gelen birsey

Aracinizin yagini degistirin giltresi dahil olcum yapin

En mantikli boyle anlasilir

Birde son care olarak bor power yag katkisini deneyin ben denedim memnun kaldim yag yakma ciddi derecede azaldi arac ford transit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motor yağ dolum yerinden her araç üfleme yapar buna bakarak motorun yağ yaktığını tespit etmek intehar etmek gibi birşeydir...
  • her araç üfleme yaparda kartere kompresyon kaçakları girmiş geçmiş olsun isterseniz aracı baska yağla deneyin sonuç aynı oalcaktır yani 2000 de bir yağ ekleyerek kullanabilirsiniz 10 60 gibi kalın yağ kullanırsanız biraz azalır yakma olayı bence satın
  • Araç yağ eksiltmişse;

sagmanlar kaçırıyordur. Kompresyon testiyle anlaşılabilir.
    subap lastikleri eskimiştir, subaplardan silindire yağ gelip burada yanabilir. Emme manifolduna bakılarak anlaşılabilir. Özellikle sabah ilk çalıştırmada 2-3 sn duman atar.
    krank keçesi, karter contası gibi yerlerden yağ kaçırıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kestamit

Araç yağ eksiltmişse;

sagmanlar kaçırıyordur. Kompresyon testiyle anlaşılabilir.
    subap lastikleri eskimiştir, subaplardan silindire yağ gelip burada yanabilir. Emme manifolduna bakılarak anlaşılabilir. Özellikle sabah ilk çalıştırmada 2-3 sn duman atar.
    krank keçesi, karter contası gibi yerlerden yağ kaçırıyor olabilir.

Anladım,detaylı açıklamanız için teşekkürler.Büyük ihtimal subaplardan kaynaklı,bujileri değiştirdiğimde en sol taraftaki 4. bujinin ucu kurum,bağlamıştı ve simsiyahtı.Şimdi fark ettim,videodan da izleyince bildiğimiz düz diesel motor gibi çalışıyor İnşallah siboplardandır,motor sibop ayarı istiyor.

Sibop ayarı için 60 tl gibi bir meblağ istemişlerdi,bende yağ ve su eksiltme olduğundan,heralde motor gidik ve masrafı büyük,boşuna ek masraf yapmayayım diye yaptırmadım.Yetkili servise gitsem,bir sürü masraf çıkarırlar...Özel serviste de koca Ankara'da bilgisayarlı,donanımlı adam gibi usta yok,bakalım ne yapacağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenon_06 -- 20 Eylül 2012; 19:28:17 >

• Motor yağ yaktığında araç mavi bir duman atar bu ilk çalıştırdığınızda olmasa bile ani patinaja düşürmeden hızlı kalkış yaptırın yine duman atmazsa 1-2 dk arabayı sıkarak bi sürüş yaptıktan sonra rölantide duman atıp atmadığına bakın mavi duman..

Bmw'lerde en basit yağ yakma olayı böyle anlaşılıyor dizellerde bir fikrim yok malesef işe yarar inşallah..

Ha mavi duman atıyorsada '' siklon valfini '' bir kontrol ettirmekte yarar var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracım Yağ Yakıyor, Turbo mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.