Şimdi Ara

Motor swaplamak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
8.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ernn93

merhaba arkadaşlar, Bi konu hakkında tecrübeleriniz ve fikirlerinizden faydalanmak istiyorum sorum hem merak hemde yapmak istedigim bişey. Bende 1.4 tsı scirocco var ben bu araca scirocco R motoru swaplayabilirmiyim ne gibi işlemler yapmam lazım veya atmosferik motorlu bi araca swap işlemi yapabilirmiyim, mesela bi polo'ya gti motoru swaplamak gibi. Dedigim gibi hem aklıma takılan bir mesele hemde ileride bu şekilde bi proje yapmak gibi bir düşüncem var. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim

Eğer amaç sadece sc R motorunu koymaksa neden yapılmasın ama amaç sc R a benzetmek ıse sadece motor farkı olacağını sanmıyorum.
    Bu prosedür için takıcağınız motor araçla aynı marka olmak zorunda
    Yeni motorun ile eski motorun arasında %30 hacim farkından fazla fark olamamalı. ( örn 1.6 araca 3.0 motor koyamazsın )

Geri kalan ruhsata işletme işlemleride epey meşakatlidir. Adamı epey yorar it gibi koşturur onuda diyim.

• quote:

Teşekkür ederim cevap için, illaki scirocco olarak düşünmeyelim mesela bi civic alıp şaka makinası yapmak nasıl olur veya atmosferik motoru orjinal motoruyla nasıl güçlendirebiliriz? Merak ettigimden ve forumdaki abilerimin tecrübelerinden bilgilerinden yararlanmak için açtım bu konuyuda

Bu işin en kolay yöntemiz en basiti diyelim projelerle falan uğraşmamak turbolayabilirsin...

Örnek honda civic vti alırsın şu eski kasalardan çelik kol+ yatak piston güçlendirmeler ve üst kapat yaparsın birde güzel bir ecu ayarı turboya verdinmi araç çıldırır 0,5 barla 200+ beygir alanlar dolu zaten dahada abartayım orta dereceli bir egzantirik yapıştırdınmı araç 3. viteste patinaja kalkar :) tamda şaka makinesi olur nette araştırırsan bunu yapan çok var

• Sitroen Saxo kullanıcısına yanıt
    Mesele para olmaması degil, mesele piyasada dolaşan uüksek beygir araçları nasıl yapıyorlar. İnternette bisürü 500 hp subaru var swap yapılmış motor ben bunu merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HondatugraL kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için, internette 500 hp subarular,s2000 ler vs. Var bu araçlar nasıl bu kadar güçlendiriliyor merak ettigim mesele bu. Scirocco sadece bi örnek.

• K0rkunc kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim,tam merak ettigim konuyu açıklamışsınız. İnternetten araştırıyorum şimdi

• DSG 7 ileri kuru tip şanzımana sahip hiçbir arabaya swap yapamazsınız. Yaparsınız da şanzımanın da değişmesi gerekir. 7 ileri kuru tip DSG 250 nm torkun üzerine çıkamaz (Bu sebepten dolayı R versiyonunda 6 ileri yağlı tip DSG var). Zaten narin şanzıman üstüne de fazladan tork verirseniz yolda kalmanız an meselesi olur.
  • quote:

Teşekkürler cevap için, internette 500 hp subarular,s2000 ler vs. Var bu araçlar nasıl bu kadar güçlendiriliyor merak ettigim mesele bu. Scirocco sadece bi örnek.

HOnda piyasası bu konuda çok canlı cunku 15 yıllık araçları vee bu araçların guclendırılmeye musaıt bir motorları bulunmakta tabi Honda bu motorları her modelıne koymuyor ınsanlarda bu motoru şuna koysak nasıl olur buna koysak nasıl olur gıbısınden gırısımler içerisini girdiğinden böyle guzel projeler çıkıyor. Bız 2006 senesınde mesela Honda CRX e b16a2 vtec motor takmıştık. Ozamanlar swaplı rex yoktu TR de turbo vtecII type-r bmw 3.28ci gibi araçlara şaka biliyorduk motor şanzıman elektrık tesısatını 5 bın cıvarına almıştık bu şekilde alındıktan sora aldıgın araçta projelık dıye bahsedılen kaportası guzel motoru bıtık ucuz fıyatlı araç aldıktan sora aynı paraya swaplı çok daha guclu araç yapabiliyorsun. Swap acayıp zevkli bir işlem arabalardan zevk alan birisi için tabikide. Ama bir okadarda sabır işidir sabırsız olursanız ya biyerde hata olur sanayıden çıkmanız zorlaşır yada uyduruk olur. Swap yapmaktaki temel husus uyguna araç ve motor bulup bırleştırdıgınız bu ıkılıyı en ucuza mal edip kendı parasının ustundekı araçlara şaka yapabılmek yoksa aynı paraya mal edince bi anlamı kalmıyor.

• imzanızda gördüğüm kadarıyla zaten 210 hp almışsınız 1.4 motordan + dsg var o da koymuştur üste bi 50 hp. bence hiç gerek yok maceraya
  • HondatugraL kullanıcısına yanıt
    Anladım cevabınız için teşekkür ederim Şimdi internetten araştırıyorum dediklerinizi.

• MaVu! kullanıcısına yanıt
    Evet imzamdaki araçları kullanıyorum,farklı araçlarla şaka makinası oluşturmak için ve merakımdan açtım bu konuyuda

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.