Şimdi Ara

Motor suyuna bir miktar çeşme suyu koysak ne olur ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

Zarar vermez ama o suyu keetle de kaynatıp kireci çöktükten sonra koysan daha iyi olur.

Eğer sistemde hiç antifiriz yoksa, bi istasyondan 1 litre antifiriz alıp ondan koysan çok daha iyi olur, malum önümüz yaz, kaynama derecesi biraz yükselsin ki hararet olasılığı azalsın.

Hiç antifiriz konulmamış bir motora antifiriz koymak masraf açtırır. Ya kalorifer radyatörü tıkanır ya bir yerden su eksiltmeye başlar. Tecrübe ile sabit.

Gel gelelim çeşme suyu yerine bakkaldan alınacak 50 kuruşluk suyu koymak daha iyidir.

Eksiği tamamlamak için azar azar anlamında dedim. Antifiriz kalitesi ve rakıma bağlı kaynama dereceleri de değiştiği için hiç olmamasından az olması daha iyidir diye düşündüm, zaten eksilme varmış.

@SevilenAdam minimumdaysa yine aynı şekilde minimumdan devam et, ama şuan içindeki hangi marka ise aynı marka olsun, farklı marka karışımlarını pek önermiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: LiteraryN

Kaç yıldır torosuma koyuyorum hiçbir sıkıntı görmedim

Arabanızın kaloriferi ısıtıyor mu? Isıtmıyor değil mi? Neden acaba?
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Açıklayıcı konuştuğunuz için teşekkür ederim. Bugün yarım litreden biraz daha az bir şekilde dağdan getireiğimiz sudan koydum. Yarısına kadar geldi , antifiriziin rengi kırmızı. Sürekli farklı markalardan antifiriz ekliyoruz. Sıkıntı yaratacağını hiç bilmiyordum , aydınlandım. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Kaloriferi açınca arabada sıcaktan durulmuyo hocam petekleri aciyom motorun sıcaklığından ısınıyo arabanın içi

• quote:

quote:

quote:

Kaloriferi açınca arabada sıcaktan durulmuyo hocam petekleri aciyom motorun sıcaklığından ısınıyo arabanın içi

Torosun, orjinal kaloriferi ısıtıyor öyle mi? Valla arabanız tarihe geçecek bir araba o zaman, ben sizin yerinizde olsam Renault'a haber veririrdim, arabayı müzeye koysunlar diye. 43 yıllık ömrümde, kaloriferi ısıtan yalnız 1 tane Toros gördüm, 1999 yılındaydı, ve araba 1999 modeldi, başka da görmek nasip olmadı.

• SevilenAdam kullanıcısına yanıt
    Dagdan gelen su :) Merak etmeyin aracinizda 5 Litre'den su vardir, siz 0.3lt su koyarak bozamazsiniz. :)

Dagdan gelen su yerine islem gormus kirec ve PH dengesi kontrol altina alinmis bir su alip kaynatip koysaydiniz daha iyi olurdu tabi, (Saf Su yoksa)

Sonuc birsey olmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Torosun, orjinal kaloriferi ısıtıyor öyle mi? Valla arabanız tarihe geçecek bir araba o zaman, ben sizin yerinizde olsam Renault'a haber veririrdim, arabayı müzeye koysunlar diye. 43 yıllık ömrümde, kaloriferi ısıtan yalnız 1 tane Toros gördüm, 1999 yılındaydı, ve araba 1999 modeldi, başka da görmek nasip olmadı.

Samsun çok soğuk olan bir yer değil ondan olabilir

• Her hangi bir sıkıntı yaratmaz ancak bulunduğunuz bölgenin suyu kireçli ise ona biraz dikkat etmeniz gerebilir onun haricinde hiç bir sıkıntı olmaz bu arada piyasada satılan bir çok markanın radyatör için delik tıkayıcıları mevcut bunlardan kullanabilirsiniz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Samsun çok soğuk olan bir yer değil ondan olabilir

Aslında Renault 12 serilerinin (TS,TX,TSW,TOROS) orjinal kaloriferleri mükemmel ısıtır biliyor musunuz? Ben memlekette (Burdur) -10 derece sıcaklıkta bile içeriyi dayanılmaz derece de ısıttığını şahit oldum (0 km deki TOROS). Ama sevgili vatandaşlarımız bu araçları aldıktan sonra, eksilen suyunu devamlı çeşme suyu ile tamamladıkları için sistem kireç tutuyor ve bir daha asla ilk zamanki performansına dönemiyor. O yüzden "Çorum Kaloriferi" falan takıyorlar.

• Bir şey olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.