< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Motor suyu sıcaklık rolenti ayarı sensörü (2. sayfa)

-
-
Ustam arabana hiç sipob ayarı yaptırdın mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen öyle hocam konu sahibi arkadaşa tarif ettiğim sensör yani rölanti valfi tabi hemen değişmesine gerek yok evvela balata spreyi ile temizlenip contalari değişirse stop sorunu çözülür .temizlenip düzelmezse ve stop sorunu olursa değişmeli haa daha da düzelmezse emme manifoldunun blokla birlestigi yerde oringler var kendisi 25 kuruş etmez ama manifold sokulduğu için işçiliği çok oluyor inşallah o konuma gelmeden tarif ettiğim şekilde duzelir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ustam bu sensör den termostatın ütünde 2 tane var birisi sıcaklığı ölçüp gösterge de gösteriyor 2. Side suyun sıcaklığına göre rolenti valfi ne komut verip rolentiyi yüksek tutuyor su ısınana kadar
-
Peki benim değiştirmiş olduğum sensörü biz niye değiştirdik yani madem soğuk motorda ilk çalıştırmada stop etme sorununa çare olmayacak usta niye senin dediğin sensörü değişmedi de benim görselde attığım sensörü değiştirdi acaba? İşçiliği mi çok, maliyeti mi fazla veya usta mi cahil. Sensör nihayetinde. Bu sensöre de 70 tl filan verdik küçücük şey sonuçta ama değişiklik olmadı. Araç şuan hâlâ ilk çalıştırmada sarsıntıli çalışıp gaz vermezsem stop ediyor hatta fazla gaz verirsem de boğulup stop ediyor yavaş yavaş üç beş dk gaz vermem lazım ki kendini toparlayıp normal çalışmaya başlıyor zaten bir süre sonra düzelip lpg ye geçiyor ısındıktan sonra problem yok motor sıcakken çalışırken de problem yok dur kalklarda filan ilk marşta çalışıyor ama sabah soğukken böyle yapıyor.
Sipob ayarı ne hocam ilk defa duydum cahilliğime ver çok anlamam bu işlerden
Vallah usta senin benzin pompası da arıza gibi duruyor. Gaz basazken benzin çekmeyip stop ediyor, çok gaz verince de benzini yetiştirmeyip stop ediyormuş gibi de duruyor ama pompadan olsa ısınınca da aynı hatayı yapması lazım ısınıncada benzinde iken aynı hatayı yapıyormu.
Hocam bende Renault kullanicisiyim ve mekanige çok meraklıyım forumlarda ve Renault Facebook gruplarında çok fazla zaman harcadım benimde başıma bu sıkıntı geldi ve neredeyse bu sıkıntı başına gelenlerin %75 i benim yaptığım gibi olayı çözmüş geriye kalanlar valfi değiştirmiş duzeltemeyenler direk emme manifoldunun origlerini yenilemiş ha sizin usta bunu niye değişti iyi niyetli olduğunu varsayarsak aracın sıcaklığı yanlış algıladığını bununda sonucu ecunun rölantiyi yukseltmedigini düşünebiliriz ki bence böyle değil ve yanlış teşhis
Yukarıda attığım sensör değişmeden önce hangi ustaya gittiysem benzin pompası arızalı dediği için sıfır pompa taktırdim zaten yine düzelmedi. Üstüne bide o sensör değişti yine aynı. Zaten ilk akla gelen pompaydi onu çoktan değiştirdim yani hocam.
Bu durum sadece motor soğukken sabahları ilk çalıştırmada oluyor motor ısındıktan sonra daha yapmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 1 Ocak 2022; 21:55:14 >
Ustam subap ayarının ne işe yaradığını ayarlanmadığında ne gibi sorunlara yol açtığını youtube den açıp izleyebilirsin en güzel bilgiyi ordan öğrenebilirsin ama subap ayarını en sona bırak subap ayarı için çok usta gez hepsi eğer evet sıkıntı onda derse yaptır arabanı her ustayım diyene elletme arabanın motor kısmını her ustaya oynatma.
Benzin filtresini değiştirdin mi ustam.
Aslında internette araştırma yapınca bu sorunun rolanti valfi sensöründen kaynaklanabildigini ben de okumuştum ama maalesef gittiğim ustalar bunu söylemedi kimi marş motorunda kimi benzin pompasında kimi aküde her biri farklı şeylerde sorunu aradı sonuçta pompa değiştim sensör değiştim aküyü kontrol ettirdim bi sürü masraf ettim sorunum çözülmedi bu rolanti valfi sensörünü de bizzat ustaya ben söyliyim bari sensör artı işçilik çok mu pahalı olur fiyat hakkında fikriniz varmı?
Eminim ustam yukarıdan aşağı bakınca soketi bir tanesi termostatın alt biriside arka egzoz tarafında kalıyor
Hayır direkt benzin pompası değiştirdim filtre değiştirmedim bakım zamanı yaklaştı aracın ama yakın bir zamanda komple bakıma girecek yağ değişimi ve filtre değişimleri olacak. Filtreden yapar mı ki bu sorunu?
Ha subap ayarını diyorsun sen hocam. Valla onun için sıkıntılı iş diyorlar aynen her ustaya baktırılmazmış. Zaten öyle çok uğraşamiycam artık aracın sabahları stop etme huyuna da alıştım sayılır ufak tefek dokunuşlarla düzelirse düzelir subaplara filan girersem ustalar bi de ordan öperler. Durduk yere pompa değiştiren motoru rektefiye kadar götürür valla.
Yapabilir deponun dibindeki pisliği çekip filtre tıkanmış olabilir. Filtre pahalı bişey değil değiştirmeside çok kolay ustaya bile gitmenize gerek yok sol yada sağ arka tekerleğin ön tarafındadır arabayı krikoya kaldırarak kendiniz bile değiştirebilirsiniz
İşçilik fiyatı hakkında birşey diyemem şehirler arasında epey fark oluyor ama dediğim gibi adaptasyon vs uğraşmamak için evvela siz becerebiliyorsaniz filtre kutusunu söküp balata spreyi sıkın temizlenir yok beceremem derseniz ustaya bizzat iletin ve temizletin değişmek gerekirse muhakkak orjinal parça alın Kayseri de iseniz yardımcı olurum tavsiyem kendiniz yapın zaten YouTube da muhakkak bulursunuz
Hocam daha fazla detay için Renault Megane gruplarına yazın birde benim dediğimi söyleyeceklerdir ama belki farklı bir çözüm sunan birisi çıkabilir kolay gelsin inşallah çözülür
Adını ve soketini merak ettiğiniz sensörün termostatın üzerinde olduğunu kendiniz söylemişsiniz zaten. Bir otomobilde termostatın yerini bulmak ne kadar zor olabilir ? Bulun termostatı, üzerinde ise fotoğraflayın, eğer sensörü tasarlayan mühendis diplomasının hakkını vermiş ise ecu'yu şöyle tasarlamıştır; sensör bir şekilde veri okuyamaz (bozuk ya da sökülmüş olduğu durum) ise mutlaka ecu o sensörden gelen doğru olmayan (belirlenen verilerin dışında yani) ya da gelmeyen verinin yerine rölantiyi yüksek tutacak şekilde düzenleme yapar.
Demem şu ki; Aracı çalıştırın motor soğuk iken sensörü sökün, rölanti devrini kontrol edin. Bir değişiklik yok ise motoru çalıştırmadan önce sökün sensörü öyle deneyin bir kere de. Sensörü de fotoğraflayın, soketini görmüş olursunuz, yedek parça satıcısına gittiğinizde de daha rahat bulursunuz.
İyi forumlar dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyradel -- 1 Ocak 2022; 23:47:32 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X