Şimdi Ara

Motor Soğukken Gelen Cik Cik Sesi - Videolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
15.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Araç 2015 A3 sedan tdi, 56.000 km'de olan aracın bakımı 2 hafta önce yetkili servisinde yapıldı.

Bakım yapılırken gelen sesi servise söyledim fakat doğal bir ses olduğunu ve problem yaratmayacağını belirttiler.

Bunun üzerine sanayide tanıdığım ustaya gösterdim v kayışı değişimi ve bilye sökülerek yağlama yapıldı fakat sorun çözülmedi.

Motor soğukken videodaki ses geliyor ve gitmeye başlayınca kayboluyor, sizce sorun nedir?

https://youtu.be/ZYTlb0UfD9Q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haki02 -- 6 Mayıs 2018; 17:44:20 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motor Soğukken Gelen Cik Cik Sesi: Nedenleri ve Çözümleri

Motorunuz soğukken gelen cik cik sesi, can sıkıcı olabilecek yaygın bir sorundur. Bu sesin birkaç olası nedeni olabilir ve sorunun kaynağını belirlemek önemlidir.

Motor Soğukken Gelen Cik Cik Sesinin Nedenleri:

• Motor Soğukken Gelen Kayış Sesi: Motor kayışları, soğuk havalarda sertleşebilir ve bu da çalıştırma sırasında kayıştan cik cik sesi gelmesine neden olabilir.
    • Trigerden Gelen Cik Cik Sesi: Triger kayışı gevşek veya aşınmışsa, özellikle motor soğukken cik cik sesi çıkarabilir.
    • V Kayışından Gelen Cik Cik Sesi: V kayışı, alternatör ve klima kompresörü gibi aksesuarları çalıştıran bir kayıştır. Gevşek veya yıpranmış bir V kayışı, cik cik sesi çıkarabilir.

Sorunu Çözme:

Cik cik sesinin nedenini belirledikten sonra, sorunu çözmek için adımlar atabilirsin:

• Motor Kayışlarını Kontrol Et: Motor kayışlarını gevşeklik veya çatlak açısından kontrol et. Gerekirse kayışları değiştir.
    • Triger Kayışını Kontrol Et: Triger kayışını gevşeklik veya aşınma açısından kontrol et. Gerekirse kayışı değiştir.
    • V Kayışını Kontrol Et: V kayışını gevşeklik veya yıpranma açısından kontrol et. Gerekirse kayışı değiştir.

Önemli Not: Motor kayışlarını ve triger kayışını kontrol etmek ve değiştirmek için teknik bilgi ve deneyim gerekir. Bu işlemleri kendi kendine yapmaktan çekiniyorsan, yetkili bir tamirciye başvurmanı öneririz.

Motor soğukken gelen cik cik sesi, tipik olarak ciddi bir sorun değildir, ancak rahatsız edici olabilir ve zamanla daha büyük sorunlara yol açabilir. Sorunun kaynağını belirleyerek ve uygun adımları atarak, bu rahatsız edici sesi giderebilir ve aracının sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Genelde v kayışı yada alternatör (şarj dinamosu) bu sesi yapar diye biliyorum.Tamirci değilim bu arada, tecrübelerime dayanarak söylüyorum.
  • Şayet videodaki gibi arıza alternatör bilyası ise ustanızı değiştirin.

https://www.youtube.com/watch?v=jhTk90DSW5g
  • kizashi kullanıcısına yanıt
    ses neredeyse birebir aynı, istanbulda iyi bir usta bulmak zorlaştı
  • triger kayış sesi de olabilir eğer v kayışı değilse
  • 56.000 km de olan araçta triger kayış sesi erken değil midir?
  • 56 binde olan aracın bırakın trigerini, alternatör bilyasında sorun olması bile normal değil bence.
    Yukarıda arkadaşın dediği gibi V kayışının dolandığı kasnakların birisinden geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilya sesi gibi geldi bana. Alternatörün oralardan geliyorsa yataklamaya yağ basıp denemek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Isin garibi yetkili servis bu sesi duymasina ragmen duzeltme yapmamasi

• haki02 kullanıcısına yanıt
    hiç belli olmaz fabrikasyon sorunlu olan pek çok araba var piyasada
  • Tahmini ne kadarlik bir masraf vardir sizce?

• Farklı görüşler varsa lütfen yazın
  • Hocam aynısı benim Golf 7 aracımda da var. Araç 42 binde. Yaklaşık 1 senedir araç soğuk havalarda bu sesi yapıyor. sıcak havalarda bu ses olmuyor. Gaza basınca kesiliyor. Sadece rölantide yapıyor bu sesi. bende yeni konu açtım golf bölümüne. Demekki standart bir sıkıntı bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliatabak_

Hocam aynısı benim Golf 7 aracımda da var. Araç 42 binde. Yaklaşık 1 senedir araç soğuk havalarda bu sesi yapıyor. sıcak havalarda bu ses olmuyor. Gaza basınca kesiliyor. Sadece rölantide yapıyor bu sesi. bende yeni konu açtım golf bölümüne. Demekki standart bir sıkıntı bu.
    sende araba mı vardı ? okul ne ara bitti ehliyet aldın ?

konu sahibi arkadaş ses ya bilyeden yada v kayışından gelir.
  • TSY kullanıcısına yanıt
    Karıştırdın başkasıyla herhalde TSY. Tanıyamadım seni.
    V kayisi degisti bilya yaglandi , farkli birsey olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: haki02

V kayisi degisti bilya yaglandi , farkli birsey olabilir mi?
    v kayışına özellikle yağımsı birşey damladı mı veya yağlı ellemi değiştirdi ?
    Yaparken acikcasi dikkat etmedim ama degisim oncesi ve sonrasi degisiklik olmadi

• quote:

Orijinalden alıntı: haki02

Yaparken acikcasi dikkat etmedim ama degisim oncesi ve sonrasi degisiklik olmadi
    bugün gidin sıfır takın en ufak yağ damlaması bile bu sesi yapar. bilya değişmesi gerekli ne kadarda yağlasa dışarı belirli oranda sızdıracak. kayışa yağ temas ettiği sürece bu viyaklama sesi gelecek. yeni sıfır bilya ve sıfır kayış taktırın ustaya özellikle belirtin elleri yağlı olmasın hatta eldiven alın ustaya taktırırken verin eldiven taksın. çok aşırı gıcık bi iş :S
  • Ses ritmik geldiği için ben de kayışa bağlı donanımlardan biri diye düşünüyorum ama başıma geleni anlatayım, ben de buna benzer bir sorun yaşadım, soğukken bariz ötme sesi geliyordu, gaz verirken artıyordu, alternatör kayışı vs diye düşündük ancak meğer turbo-manifold bağlantı noktasından hafif bir gaz kaçağı nedeniyle çıkıyormuş ses. Kayış sesiyle birebir aynıydı halbuki. Pek masrafı da olmamıştı öylelikle çözmüştük sesi, sizin de aklınızda olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.