Şimdi Ara

Motor Seçim Konusunda Yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • @dergul hocamın önerisiyle İstanbul'da bulunan Mogul Motor'dan bilgi aldım. Daha önce bu iş için kullanılmak üzere MG402 modelini sattıklarını ve şikayet geri dönüşü almadıklarını iletti. Verilen bilgilere göre işime yarar gibi gözüküyor. Sizin düşünceniz nedir.



    İlk sayfada bulunan MG402 modeli.

    https://mugul.com/wp-content/uploads/2020/01/MG40x.pdf

  • onurtavukcu06 O kullanıcısına yanıt

    Bu motorların ömrü az olur. Sonsuz dişlili redüktör sürtünmeli çalışır. Ve de zaten elinde bir motor varken bir dahası neden?? Fiyatı ne kadar bu motorun????? BU motor gayet güçsüz, devir ayarlamaya kalktığında vb ve ya zorlama anında hüsrana uğrayabilirsin. Özellikle zorlanma anı redüktörün ömründen ömür yiyecektir. Beslemesi 24Vdc..... Elde hazır 220Volt varken ayrı bir teşkiklatla uygun elektriği vermek gerekir.


    Diğer taraftan bu motor kamyon-otobüs ya da araç silecek motoru şeklinde. ille bu alnmak istnirse, çıkması çok daha ucuza gelebilir.


    Kayış ve kasnak ile kurulu sistem rahat çalışır. Modüllü ve hassas bir dişli sistemi belki en verimli olanı ama elde olan ne ise o kullanılır. Bu redüktörlü sistem de dişli ama verimli bir dişlii sürme yöntemi değil.


    Aslında bu işe en uygunu elektrikli bisiklet tekerleği. Hem motor hem teker. Bu adapte edilebilirse, hem verimli devir ayarı, hem kasnağa ve dişliye gerek kalmadan dönme.....


    BU arada tabla ve masa yani iskelet namına resim paylaşır mısın? Bi görelim nasıl bir sistem düşündüğünü? Ayrıca tornalamak istediğin çamur kaç kg?





  • onurtavukcu06 O kullanıcısına yanıt

    bende kara fetva'ya katılıyorum. 24 volt daha çok akım çekmesine yol açabilir ve istediğin iş için zorlanabilir. 220 voltluk bir motor daha uygun olabilir.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.