Şimdi Ara

MOTOR ÖĞRETMENİ ERDİNÇ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ben sakarya ünüversitesi otomotiv öğretmenliği son sınıf öğrencisi erdinç. otomotivle ilgili her hangi bir sorunuz olursa ilgim ve bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. mesajlarınızı beklerim



  • fiat 126 bis var bende buna baska motor takabilirmiyim uno motoru mesela
  • Merhaba Hocam
    Benim 97 model VW polo 1,6 16v bir aracım var. Son bi kaç gündür frenlerimde bir problem var. Normalde frenlerim güzel tutuyor fakat bazen Fren pedalında bir sertlik oluyor. Frene basınca pedal titriyor ve tırrr gibi bir ses geliyor. Ve ABS ışığı yanmaya başlıyor. Bir kaç kez freni pompalayınca düzeliyor. Bunu neden yapabilir acaba??

    (Bu arada alakası varmıdır bilmem ama en son sağ ön disk ve balatası değişti. Ondan sonra araç hareket halindeyken bir sürtünme sesi gelmeye başladı. (kuş cıvıltısı gibi) Bu yüzden 2 kez servise götürdüm. Sprey felan sıktılar. Hatta balatayı taşa tuttular. (gerçi balatayı taşlayınca kızdım bir daha gitmedim oraya) Ve zamanla sesin kendiliğinden kaybolacağını söylediler. Fakat 2 ay geçti hala devam ediyor.. )
  • benim 126 bislere karşı eskiden beri bir sempatim vardır. neden bende bilmiyorum. bana çok sevimli geliyor bana. bırak bence sevimli kalsın. sadece motoru değiştirmekle iş bitmiyor. o arabanın şasisinin kaldıracaği her mortor oturtulur. ancak tahmin edersinki sadece motor değiştirmekle iş bitmiyor. onun yanında şanzıman, diferansiyel, fren sistemi, jantlara varıncaya kadar değişmesi gerekir. yoksa aracı hızlandıramassın, hızlansa bile durduramassın. çok masraflı olur bence. ama dersenki özel merakım vari masraflarada razıysan uno olmasa bile başka bir motor olur.
  • bende otomotiv bölümü bitirdim ama bana soru sormayın.
  • abs nin ışığının ışının yanması sistemde arıza olmasıyla belki alakası olmayabilir. bunu tam olarak anlayabilmek için test cihazıyla kontrol edilmesi gerekir. fren pedalının sertleşmesinin nedenleri çok. ancak balatadan değilse wenting house(vakum odası) diye bir parça var oradanda olabilir. kontrol ettirin. yeni takılan balata sürtmemesi lazım. sürtüyorsa muhtemelen orjinal parça değildir. bir de niçin sadece bir tekerlek sürtüyor oda garip. montaj hatasıda olabilir. ben ihtimalleri sundum. tahmin edersinizki arabayı görüp sürmeden bende bu kadar tahmin edebiliyorum.
  • zaten bu soruları cevaplamak için otomotiv mezunu olmak yetmiyor
  • 5 senedir yetkili serviste çalışıyorum desem?
  • güzel montaj yapıyorsundur
  • serviste ne iş yapıyorsun. yani hangi mevkidesin
  • Merhaba. Benim Escort CLX 98 model arabam var. Son 2-3 haftadır çalıştırma esnasında kontakt anahtarını 2 konumuna getirince göğüslüğün orta kısmının iç taraflarınan 'tak' diye bir ses geliyor. Bu ses hava soğukken daha çok oluyor .Mesela sabahları çok sert bir ses çıkıyor. Bu sesin nedeni ne olabilir.
  • Dostum bendede 2001 model toyota corolla var..
    Araba kalkarken gaza az basarsam tekleme yapıyor.. Yani gazı yemiyor..
    Eskiden daha düşük devirde zorlanmadan kalkardı...
    Neden olabilir acaba?İlgin için teşekkür ederim....
  • bende sakaryadayım ve sakaryalıyım.hendek ten.bu arada adapazarına iki adet yeni modifiye firması açıldı ne ararsan var adamlar yaptık mı tam yapalım demişler.bilmiyorum bilgin var mı bir tanesi kız meslek lisesi yakınlarında onsekizoğulları diğeride ssk kavşağında hakan eryücenin firması sanırsam türkiye oto drag şampiyonasında sınıf 2 birincisi oldu.umarım tanışmak kısmet olur.kaşlıklı bilig alışverişi benimde özel merakımdır oto lar.
  • gerçi bir yorum yapabilmeme için aracın kilometresi, bakım durumu, enjeksiyonlumu değilmi, yani daha ayrıntılı bilgi olsa daha iyi olurdu ama ben gene de yardımcı olmaya çalışayım. aracınnız enjeksiyonlu ise bu sitemde arıza oluşmuş olabilir. veya (varsa) ECU da da bir arıza oluşmuş olabilir. kontrol ettirirsiniz. karbüratörlü ise (gerçi 2000 den sonra araçlar enjeksiyona geçti ama) karbüratör köpük yapıyor olabilir. onunda kontrol edilmesi lazım. hava filtresi temizlenmesi gerekiyor olabilir. ateşleme sistemi yeterli veya zamanında ateşleme yapmıyor olabilir. ban göre ihtimaller bunlar. yardımcı olabildiysem ne mutlu
  • göğüs derken öon konsoldan bahsediyorsunuz herhalde. oradaki sesten bir şey çıkartamadım. isterseniz kaputu açıp motor tarafından dinleyin. bir yorum yapmayım
  • modifiyecilerden haberim var. bahar şenliklerinde kappüse geliyorlar. bence normal modifiyeciler. neon, spoyder falan tanıtıyorlar. acaba motor için ne yapıyorlar. turbo uygulaması falan yapıyorlarmı. yada kendilerine özel uygulamaları varmı. memnun oldum.
  • motor modifiyeside yapıyorlar.parçalarıda getiriyorlar artık montaj da atölyelerde ve işi bilen ustalara yaptırıyorlar.hendek te de bu işi yapanlar var.bir kaç tane araba yaptık(bende yardımcı olduğum için söylüyorum)ama sakarya bu konuda biraz cahil diyebilirim chip tuning ne diye soranlar mı istersin nos ne demek diyenler bile var sorsan modifiyeli arabalarla dolaşıyorlar.eksozt sesini modifiye zannediyorlar.çok heves ettim bende arabamı modifiye edeyim ama zetec motorun chipini bir türlü kandıramadık.ne üstüne yazılıyoz ne ünichipi kabul ediyor o yüzden arabayı değiştirecem.arkadaşlara yardımcı oluyorum ne yapmalrı konusunda verimli işlerde çıkardık.7 sn altında kalkabilen saxo lar.225 i geçemeyen 320i yi 260 a dayattık yani.fena sayılmaz he...neyse görüşmek üzere
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.